Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אביעד,

להוסיף על דברייך כי איביזה עם 3 דלתות קלה יותר ושלדתה מהודקת יותר בשל הויתור על 2 דלתות אחוריות.

במלוא הכנות אינני מוצא כל מקום לעריכת מבחן שכזה.

והסיבות רבות, אך בקצירת האומר רק אסכם כי:

א.הרכבים שמבחן שונים מהותית (!) זה מזה. מה לרכב 4 דלתות ולרכב 3 דלתות?

ב.כפי שהצביעו קודמיי חסרים קנדידטים רבים למבחן זה על מנת להפכו לשלם לפחות למראית עין.

אני מקווה שכעת הויכוח בין כולכם גם יתייתר.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תגובות 216
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מזכיר לכולם, הרכבים לא יהיו ולא היו במצב מיושר ו/או מסונכרן מבחינת אחזקה, מצב כללי, ק"מ, שיפורים, צמיגים, תאונות וכדומה.

גם מספר ההקפות שיעקובסון עשה עם כל רכב היה שונה, עם חלק מהרכבים עשה רק שתי הקפות ועם אחרים עשה 6 הקפות.

מי שמכיר את המסלול בערד יודע שיש השפעה מסוימת לסדר עליית המכוניות כאשר "פותחים עליו יום פעילות".

כל אחד מוזמן לקחת מסדרת הכתבות הזו מה שבה לו וזה בסדר, מה שאני לוקח מסידרת המבחנים הזו היא את ההתרשמות של יעקובסון מחויית הנהיגה בכל אחד מהכלים.

בלי קשר הציטוט האחרון לגבי האיביזה היה חלקי.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
שנינו, כשלחצו אותנו לקיר, ושאלו מה היינו לוקחים במקום (ולא את שלנו או את הלאון השניה) ענינו מה שענינו.

מכאן אתה יכול ללמוד עד כמה הלאון-T באמת נכנס לבעליו ל"ורידים"

פאטת זה לא מילה. המשפט הזה הוא באמת מהמטופשים שקראתי לאחרונה בפורום. (קצת כמו "המבחן המעניין ביותר יצא לדרך" - אני (וגם אתה) יכול לחשוב על מאתיים מבחנים מעניינים יותר, אבל העיקר הסופרלטיבים, לא?)

האיביזה הייתה רק 8 מאיות מאחורי הMK2...

אם היא הייתה עם פחות 2 דלתות היא הייתה מנצחת אותה.. כמעט בטוח.

ייבוש חזק למשמצי הFR.

בטוח שהיא מהנה פחות , כמו שאפשר לראות היא נוסעת טוב מאוד על המסלול... כנראה שקופרה הייתה עושה ביתספר לקליאו..

קשקוש מוחלט, ומצחיק אותי שאתה לא מבין את זה. כמו שנאמר גם בכתבה וגם כאן - ה-MK2 נסעה על צמיגים גרועים אפילו בתור צמיגים "ירוקים". אם תשאל אותי, מביך שהבעלים שלה אפילו הביא אותה למבחן הזה עם צמיגים כאלו (אה ברשד?).

אין לי מושג מה אתה מבין ומה לא, אבל אני מרשה לעצמי להניח שמידת ההבנה שלך בזמני מסלול היא נמוכה להפליא, עקב ההתבטאויות הנחפזות שלך בשרשור הזה, ולכן הרשה לי לחדש לך - צמיגים עושים הבדל אדיר על המסלול. מספיק לעקוב אחרי תוצאות ג'ימקאנות מבית MDC, למשל, בהן ניתן לראות שכלי רכב עם סליקס משיגים זמנים עדיפים משמעותית על כאלו בלי.

בנוסף, ה-FR למיטב ידיעתי עשתה יותר הקפות מהקליאו MK2 על המסלול (כי ברשד קמצן :wink: )

אי לכך ובהתאם לזאת, דווקא מאוד הגיוני שאם ל-FR, שהיא בעלת אחיזה סבירה בסה"כ (מעבר לטונות תת-היגוי), היו צמיגים טובים (שוב, כפי שנאמר בכתבה), היא השיגה תוצאה קרובה לקליאו עם גומי נחות משמעותית. אני מציע שנחכה לזמנים של ה-MK1 (לה גומי נורמלי) ונראה מה ההבדל האמיתי בין FR לקליאו.

נו אני עדיין מחכה לתגובות... איפה כל אלה שצחקו על האיביזה ואמרו שקליאו משפילה אותה במסלול??

אל תשכחו האיביזה 5 דלתות ואם זאת הייתה הקופרה הסיפור היה שונה לגמרי...

:fist:

אביעד,

להוסיף על דברייך כי איביזה עם 3 דלתות קלה יותר ושלדתה מהודקת יותר בשל הויתור על 2 דלתות אחוריות.

דרושה טיפשות קולוסאלית בשביל לחשוב שפחות שתי דלתות ברכב הנבחן יובילו להפרש משמעותי בזמנים, שכן ההבדל בקילוגרמים הוא אולי 20 קילו.

אין לי ספק שהאיביזה יצאה המכונית הפחות טובה במבחן, ובהתאם לזאת אני לא חושב שאף אחד נותר עם פה פעור. אם הקופרה הייתה משתתפת, אני מניח שזמני המסלול שלה היו דומים מאוד לאלו של ה-MK1 עם הצמיגים הנורמליים. ותנו לי שוב לחדש לכם - אבל גם זה לא אומר כלום. זמני מסלול הם קונספט מאוד נחמד, אבל לא אומרים דבר על איכויות הרכב.

ד"א, ורק לשם הדיון, השתתפתי לא מזמן ביום מסלול מטעם מגזין אוטו בו התחרו על המסלול לא מעט מכוניות מקטגוריות שונות. התוצאות מפתיעות מאוד מבחינת זמנים, אבל כלל לא מפתיעות מבחינת הידע המוקדם על המכוניות. אחת מהמכוניות המשתתפות הייתה אודי A3 חדשה בגרסת 2.0T. מכונית חזקה לכל הדעות. היא גם הציגה זמן טוב מאוד על המסלול, אבל איך שהיא עשתה את הזמן הזה היה כל ההבדל - תוך כדי מריחות פרונט ארוכות ומגעילות, בתת היגוי באמת מוגזם (וניסיון לנהוג לאט יותר לא ממש עזר לזמנים). וכן, הצמיגים היו בסדר גמור. מכוניות אחרות וחלשות בהרבה היו גם מהנות בהרבה, ואפילו הציגו זמנים לא איטיים משמעותית. אין לי ספק שה-FR סובלת מאותה בעיה. קופרה? לא יודע, לא נהגתי.

לסיכום - על מסלול באורך דקה ועשרים, יכול להיות הבדל של פחות משניה בין מכוניות שונות בתכלית (לדוגמא, הוט האצ' עם 120+ כ"ס מול קומפקטית חזקה עם 200 כ"ס, מול מכונית מנהלים מגודלת עם 300 כ"ס). מה זה אומר? כלום, באמת כלום.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
סליחה שאני מתערב בקטנות אבל אפשר לשאול אילו צמיגים ה-MK2 נעלה?

ד"א ההבדל בין ה-FR לבין ה-MK1 היה חצי שנייה.

בקשר לשאלה הראשונה - נחכה שברשד יענה. הוא אמר לי את השם טלפונית, אבל הוא כ"כ לא מוכר שאני לא זוכר.

ולשאלה השנייה - כמו שאמרתי, זמני מסלול בין מכוניות שונות מהותית יכולים להיות חצי שניה או שנייה, על מסלול שכזה. לכן חצי שניה על המסלול זה הפרש משמעותי מאוד מצד אחד (זה שקובע מי מהירה יותר), ובכלל לא משמעותי מכיוון אחר - בסופו של דבר מי שנוהג ברכב לא באמת מתעניין בכמה מהר הוא מבצע את המסלול, אלא באיך זה מרגיש. כאן, אני משוכנע שכל מי שנהג בשתי המכוניות יוכל לומר לך, הקליאו מנצחת בגדול.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דרושה טיפשות קולוסאלית בשביל לחשוב שפחות שתי דלתות ברכב הנבחן יובילו להפרש משמעותי בזמנים, שכן ההבדל בקילוגרמים הוא אולי 20 קילו.

אין לי ספק שהאיביזה יצאה המכונית הפחות טובה במבחן, ובהתאם לזאת אני לא חושב שאף אחד נותר עם פה פעור. אם הקופרה הייתה משתתפת, אני מניח שזמני המסלול שלה היו דומים מאוד לאלו של ה-MK1 עם הצמיגים הנורמליים. ותנו לי שוב לחדש לכם - אבל גם זה לא אומר כלום. זמני מסלול הם קונספט מאוד נחמד, אבל לא אומרים דבר על איכויות הרכב.

ד"א, ורק לשם הדיון, השתתפתי לא מזמן ביום מסלול מטעם מגזין אוטו בו התחרו על המסלול לא מעט מכוניות מקטגוריות שונות. התוצאות מפתיעות מאוד מבחינת זמנים, אבל כלל לא מפתיעות מבחינת הידע המוקדם על המכוניות. אחת מהמכוניות המשתתפות הייתה אודי A3 חדשה בגרסת 2.0T. מכונית חזקה לכל הדעות. היא גם הציגה זמן טוב מאוד על המסלול, אבל איך שהיא עשתה את הזמן הזה היה כל ההבדל - תוך כדי מריחות פרונט ארוכות ומגעילות, בתת היגוי באמת מוגזם (וניסיון לנהוג לאט יותר לא ממש עזר לזמנים). וכן, הצמיגים היו בסדר גמור. מכוניות אחרות וחלשות בהרבה היו גם מהנות בהרבה, ואפילו הציגו זמנים לא איטיים משמעותית. אין לי ספק שה-FR סובלת מאותה בעיה. קופרה? לא יודע, לא נהגתי.

לסיכום - על מסלול באורך דקה ועשרים, יכול להיות הבדל של פחות משניה בין מכוניות שונות בתכלית (לדוגמא, הוט האצ' עם 120+ כ"ס מול קומפקטית חזקה עם 200 כ"ס, מול מכונית מנהלים מגודלת עם 300 כ"ס). מה זה אומר? כלום, באמת כלום.

רוני

קודם כל תדייק... איביזה 5 דלתות - 1094 ק"ג

איביזה 3 דלתות - 1027 ק"ג

משמע 67 הפרש...

תהיה בטוח שאם קופרה הייתה משתתפת התוצאה הייתה מפתיעה אותך הרבה יותר.

ולפי מה שאני יודע הויכוח זה איזה אוטו עושה את המסלוול יותר מהר לא מי מסתובב יותר יפה בלי מריחות פרונט, אם במסלול קטן וקצר של בערך 1+- הקליאו והFR צמודות אז במסלול יותר ארוך ויותר יישורות האיביזה תצא עליונה...

:-D הכל ברוח טובה...

איביזה טורבו 20VT

190 סוסונים עושים את העבודה

פורסם

אדון רוני הנכבד.

עכשיו, אני אומר אתה חצוף ולא ראוי להיות מנהל לאור צורת ההתבטאות שלך וככל שהפורום הזה מדורדר גם כך מבחינה זו, קמת אתה והורדת אותנו היגון שאולה.

אני מצפה להתנצלותך בגין ההתנסחות שלך ואתה יודע טוב מאוד לאיזו מילה אני מתכוון.

ובו אני אחזיר לך מכה אחת אפיים:

לא מדובר רק במשקל אלא גם בחוזקה של השילדה.

אם מרגיז אותך שאיביזה מהירה יותר אני לא הכתובת לעצבים המתוחים שלך.

ואני אוסיף לך פתגם מכיוון ששפתי מעט עשירה יותר משפתך:

הרקדן אומר שהרצפה עקומה.

אני אמשיך לכתוב כאן את שעולה על רוחי ואם לא מוצא חן בעינייך תגיב באופן ראוי.

אני מאוד מאוכזב ממך.

הדברים מקבלים נופך נוסף מהיכרות עמך.

חבל שכך.

חג עצמאות שמח לכולם.

הערת אגב - כעת שראיתי כי הקליאו נסעה על צמיגים קומהו קיי אייץ' 11 אני יכול להעיד מעדות אישית שמדובר בצמיגים טובים מאוד.

בוודאות גמורה אני יכול לומר (מר רוני יכול לכנות אותי איך שירצה אבל אני בעל הניסיון ולא הוא) שלא מדובר בצמיגים ירוקים.

רק מחזק את דבריי שמחפשים תירוצים.

חבל רוני שהם נגמרו.

אה כן, אומרים טעות או שגיאה קולוסאלית. אתה מנסה להמציא את השפה מחדש?

יש לך מה להוסיף?

פורסם
קודם כל תדייק... איביזה 5 דלתות - 1094 ק"ג

איביזה 3 דלתות - 1027 ק"ג

משמע 67 הפרש...

תהיה בטוח שאם קופרה הייתה משתתפת התוצאה הייתה מפתיעה אותך הרבה יותר.

ולפי מה שאני יודע הויכוח זה איזה אוטו עושה את המסלוול יותר מהר לא מי מסתובב יותר יפה בלי מריחות פרונט, אם במסלול קטן וקצר של בערך 1+- הקליאו והFR צמודות אז במסלול יותר ארוך ויותר יישורות האיביזה תצא עליונה...

:-D הכל ברוח טובה...

לפי התוצאה ובמסלול המדובר, (גם של ה-MK1) זה שהאיביזה המדוברת יכולה בהשקעה מזערית (1500 שקל) לעשות את המסלול הרבה יותר מהר - זה ברור. במיוחד שיש הבדל של משקל וכ"ס (22 בערך) בין השניים.

בסה"כ אני מסכים עם רוני בנוגע לזמנים. זה שרכב סיים את המסלול בשניות \ מאיות השנייה יותר טוב מהאחר לא ממש אומר הרבה.

מה שקובע בסוף זאת ההנאה מהרכב והסיכום הסופי של הנהג ופה לפי דעתי זה עניין אינדבידואלי - ואף מבחן לא יכול לקבוע חד משמעית מה יותר טוב בשביל מישהו. כל אחד מוצא חן במשהו שהוא אוהב. יש כאלה שיעדיפו איביזה, יש כאלה שיעדיפו קליאו ויש שיעדיפו מיאטה וכו'...

פורסם

למיטב ידיעתי הקומהו של ברשד כבר בסוף חייהם....

כמו כן, גם הקליאו דור I עם צמיגים בני למעלה משנתיים שראו ימים יפים יותר ויוחלפו מאוד בקרוב.

אייל

BMW M135I

פורסם

אם מטרת המבחן להעלות מי מהנה יותר הרי שמסלול לא נועד לכך.

לא חסרים כבישים טקטיים כדי לבחון אם רכב מהנה או לא.

מה שארע כאן הוא דבר לא צפוי - האיביזה יותר מהירה על מסלול.

לפי המבחן ! .

אתם רוצים לערער על זה ?

תערכו מקצה נוסף.

תירוצים לא בבית ספרנו.

לאור הידרדרות רמת השיחה אנוכי נמנע מלהגיב לטרד זה מרגע זה ואילך.

ירון

פורסם

מה שקובע בסוף זאת ההנאה מהרכב והסיכום הסופי של הנהג ופה לפי דעתי זה עניין אינדבידואלי - ואף מבחן לא יכול לקבוע חד משמעית מה יותר טוב בשביל מישהו. כל אחד מוצא חן במשהו שהוא אוהב. יש כאלה שיעדיפו איביזה, יש כאלה שיעדיפו קליאו ויש שיעדיפו מיאטה וכו'...

סיכמת יפה...

אני עדיין חושב שהרוב יעדיפו את האיביזה, לא רק בגלל המנוע והידבקות למושב שאתה לוחץ על הדוושה... אלה שגם הקופרה יותר מהירה מהקליאו במסלול. 8)

איביזה טורבו 20VT

190 סוסונים עושים את העבודה

פורסם

בנוסף, הקטע של התירוץ של צמיגים בסוף דרכם (למרות שעדיין לא ברור לי איזה צמיגים נעלה האיביזה ומאיזה תאריך...) למה אנשים משאילים את הרכב שלהם למבחן כזה כאשר הם כיוויכול יודעים שהצמיגים הללו יגרעו מתוצאות ולא ישקפו את הרכב? זה תירוץ עלוב. :?

• תוכן חדש...