Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איציק נ כתב :

להלן הדרך:

1. מנוע קר.

2. פתיחת כל פתחי ניקוז האויר

3. מילוי מים (לאט לאט) דרך פתח יעודי (אצלך זה במיכל העיבוי - אם יש - כי ברדיאטור אין פתח מילוי עצמאי).

4. הליך סגירת ברגי ניקוז האויר:

---א. מהבורג הכי נמוך יתחילו לצאת מים.

---ב. כשיוצאים מים ללא אויר, סגור את בורג הניקוז ועקוב אחר הבורג הבא הגבוה ממנו.

---ג. חזור על הפעולות א-ב עד שסיימת לסגור את כל הפתחים (האחרון הוא בקיר האש, הראשון הוא בד"כ ברדיאטור או בפלנג' - איפה שנמצא הטרמוסטט - והוא בד"כ הכי חשוב. צריך מפתח אלן בשביל זה).

התנע את האוטו וסע לשלום.

איציק

חבר בשם YH כתב :

לשאלה השניה:

ניקוז אויר מבוצע כשהמנוע עובד כדי שהמשאבת מים תבנה לחץ ותוך כדי הזרמת מים במערכת בועות האויר יגיעו לניקוזים.

השאלה :

מה נכון ? הדרך לניקוז אויר ברורה , אבל

האם כשהמנוע חם או קר ?

תודה !

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם
אם יש אוויר במערכת תדלוק לי נורה של חום מנוע??

כוונתך היתה בוודאי למערכת קירור?

נורה של חום מנוע תדלק רק במקרה של חימום יתר, גם אם אין אוויר במערכת קירור, תוכל להיות סיטואצייה של התחממות יתר, שתדליק את נורת החום, כגון מאוורר שיפסיק לעבוד, רדיאטור סתום, או תרמוסטט תפוס במצב סגור, במקרה של כיס אוויר יתכן והרכב יתחמם, ומאורר המנוע לא יעבוד בגלל חוסר מגע של מים חמים ביוניט מאורר, או כיס אוויר שימנע הגעת מים חמים ליוניט חום, שימנע משעון החום לעלות, ו/או מנורת החום להדלק(נדיר אך קיים).

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
מה נכון ? הדרך לניקוז אויר ברורה , אבל

האם כשהמנוע חם או קר ?

תודה !

בעקרון רשום בהיינס שיש להפעיל את המנוע בזמן הניקוז, אני מציע לך לעשות את מה שאני עשיתי, תנקז אוויר עם מנוע כבוי, ולאחר מכן תניע ותבצע את אותה הפעולה ע"י פתיחת שני הפתחים וסגירתם מהתחתון לעליון.

אל תדאג אין לחץ גדול של מים כתוצאה מהפעלת המנוע, אבל תדאג שהמים לא ירתחו ותקבל כוויה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אם תגביה את מיכל העיבוי אתה תראה שיש זרימה של מים מהפתחים לניקוז. לא יודע כמה היא מספיקה.

כל הניקוזים שאני ראיתי ועשיתי ב205 היו על מנוע עובד בסל"ד סרק. כמה דקות עד שהרכב מגיע לטמפרטורת עבודה, והכל מנוקז.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הניקוז הראשוני (למעשה המילוי) מבוצע כשהמנוע כבוי, אחרי שניקזת את כל האויר כשהמנוע כבוי אתה מפעיל אותו ומחכה לפתיחה של הטרמוסטט (יודעים לפי זה שהמאווררים מתחילים לעבוד) כדי שמים יזרמו במערכת ויעבירו את כל האויר לנקודות הגבוהות במנוע.

בשירשור שממנו הבאת את הציטוט מוסבר כל התהליך כפי שצריך לעשות אותו ע"פ היינס ומניסיוני.

יוחאי

205 1400 כחולה (כבר לא) - עכשיו.... שברולט אוואו - וחזרנו לפיז'ו, 206 xs - ושוב האוואו...וגטס (למה מכרתי את ה - 205???)

פורסם

שלום.

יש לקחת את הספר של הינס בערבון מוגבל!!!

חד משמעי פעם אחת ולתמיד! ניקוז אויר ממערכת הקרור מיתבצעת כאשר המנוע מכובה!!!

הסיבה פשוטה חברה משאבת המים לא תדחוף או תנקז אויר! היא מסוגלת רק לגרום לנוזל להדחף והאויר ישאר...

כלומר אתם מרוקנים יופי את מערכת הקרור דרך פיתחי הניקוז המשאבה מספקת מים חופשי וכול האויר מיתוסף ומיצתבר בתוך המנוע ובסוף יש לכם המון אויר חינם אין כסף במערכת הקרור. לכן מנקזים אויר רק אם מנוע מכובה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

ייתכן שבני צודק, אני זוכר שכשניקזתי, קודם כל עשיתי את זה עם מנוע כבוי , אחר כך הדלקתי, והגברתי את הטורים דרך המנוף שליד הקרבורטור, כשעשיתי את זה הפסיקו לצאת מים מהפתח שליד קיר האש, ייתכן והייתה יניקה של אוויר מהפתח במקום שיצאו מים.

האם אני צודק?, או שלא ייתכן שתהיה יניקה משם.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

בני שלום,

למרות עצותיך הרבות והטובות בפורום אני לא חושב שאתה צודק בנקודה הזאת (לפחות לא ב 205).

לפי נסיוני בניקוז אויר ב 205 ובמערכות מכניות אחרות זרימת מים יכולה להעביר אויר כלוא במערכת לפתחי הניקוז.

ניקוז האויר מבוצע כאשר מיכל העיבוי מוגבה ותוך השגחה שקו נוזל הקירור לא ירד מתחת המינימום במהלך הניקוז כך שלא יכנס אויר למערכת.

אפשר לראות שאחרי ניקוז אויר עם מנוע כבוי עד למצב של יציאת מים רצופה, לאחר שהמנוע עובד והטרמוסטט נפתח יש אויר במערכת.

לגבי לקחת את היינס בערבון מוגבל, לדעתי אפשר לסמוך עליהם כי מי שכתב את הספר הזה הם אנשים בעלי ידע שרבים בעולם משתמשים בו ובהצלחה.

מהכרותי עם הספר כל בעיה שנוצרה לאנשים אחרי השימוש בו היתה מתרגום לא נכון וחוסר הבנה של הכתוב.

יוחאי

205 1400 כחולה (כבר לא) - עכשיו.... שברולט אוואו - וחזרנו לפיז'ו, 206 xs - ושוב האוואו...וגטס (למה מכרתי את ה - 205???)

פורסם

אני לא יודע לגבי הניקוז מהי השיטה הנכונה.

לגבי היינס אני יכול להגיד גם כן שהם מקצועיים ויודעים מה שהם כותבים. הבעיה היא שלפעמים הם מגזימים וכותבים דברים שממש אין צורך בהם, לפעמים יש אי דיוקים לגבי רכבים מסויימים ולפעמים יש שיטות טובות יותר וקלות יותר ממה שהם מליצים לעשות.

פורסם

ב 205 מאווררים שהרכב כבוי, מרימים את מיכל העיבוי לגובה ומאווררים צהאיוורור הנמוך ועד האיוורור הגבוה כל איוורור סוגרים רק לאחר יציאת מים רציפה ללא בועות אויר.

לאחר מכן יש לחכות שהוונטות יכנסו לעבודה פעמיים לפחות ולמלא את מיכל העיבוי לרמה הרצויה.

פורסם

שאלה בנושא:כשהחליפו לי טרמוסטט (רנו 19) במכון רדאטורים הבחור קדח קדח בפחית של הטרמוסטט בקוטר 2-3 מ"מ,שאלתי אותו מה הסיבה והוא הסביר לי שזה כדי לנקז אויר,יש למישהו הסבר מה ההגיון בכך?

• תוכן חדש...