Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

רק רציתי לחלוק אתכם פתרון שמצאתי לבעיית המאורר עד שהגיע למוסך.

אני לא יודע עם זה ככה בכל הסקודות, אבל בשלי יש שני מאוררים המחוברים לרדיאטור.

אחד רגיל, והשני ייעודי לקירור בזמן שמפעילים את המזגן.

מה שאני עושה כדי לקרר את המנוע הוא מאוד פשוט... אני מדליק מזגן:)

ישי

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הי,

סתם מעדכן בהשתלשלות העניינים למקרה שמישהו קורה את זה ונתקל באותה בעיה.

היום הייתי ב-auto dipo ושם הם רצו 800 ש"ח על מאורר...

מחר אני אברר במוסך של סקודה כמה עולה חלק מחודש בתקווה למחיר טוב יותר.

ליל מנוחה,

ישי

פורסם
תתחיל בהחלפת טרמוסטט,יתכן שהוא המקור לכל הבעיות,לאחר ההחלפה במידה והבעייה תמשיך חלילה ,תרשום זאת בתרד' ובטוח שיעזרו לך.

בהצלחה,רן.

רן,

מה זה בדיוק "תתחיל".?!

אולי הוא "יתחיל" בהחלפת מנוע?

נו באמת, אם אתה לא יודע על מה מדובר אז למה לזרוק סתם המלצות חסרות כל קשר?.

אומנם זה היה יכול להיות מאוד הגיוני שהטרמוסטט תפוס\גמור,מרוט,שחוט או כל בלאי אחר, אבל עדיין היה יותר מתאים שהיוניט של המאוורר או המאורר עצמו יהיו התקולים (ואכן זה מה שקרה).

ניר,

under construction..

פורסם

צהריים טובים,

חיפשתי במגרשי פירוק ולא מצאתי מאוורר לפליסיה בזנין 1300, אבל מצאתי חנות לחלקי חילוף.

שם גיליתי שהמאוורר הוא בכלל לא מאוורר סטנדרטי של סקודה אלא תוספת של אלכס מזגנים, וקניתי את אחיו התאום ב-450 ש"ח.

מקווה שעשיתי עסקה טובה, היום אני אתקין אותו ואת הישן כנראה אזרוק...

תודה לכל מי שעזר, אני אעדכן לגבי תוצאות ההחלפה בהמשך.

ישי

פורסם

צהריים טובים,

ממשיך לעדכן את מי שמתעניין בפרויקט החלפת המאוורר...

היום החלפתי את המאוורר, הייתי צריך להחליף לו את הראש שיתאיםו לפרק את הרדיאטור כדי לפרק את המאוורר מעליו אבל אחרי שעה וחצי סיימתי להרכיב בחזרה.

בעקבות ההזזות של הרדיאטור נוצר בקע באחד הצינורות היוצאים מהמנוע וסתמתי אותו עם אפוקסי.

לצערי הסיפור עדיין לא נגמר, כי הרצתי את המנוע עש 110 מעלות ואין תגובה.

ניסיתי חשמל למאוורר (לראות שהוא לא תקול ושהחיבור שעשיתי לו תקין) והוא פעל יפה מאוד.

ניסיתי לעקוף את הטרמוסטט (unit, תקנו אותי אם אני טועה) והוא לא עבד...

אני מתכוון לעבור על הפיוזים ועל החוט ולראות עם הבעיה שם, חוץ מזה אין לי עוד רעיונות, אני אשמח לעיצה אם יש למישהו כזאת.

שבת שלום,

ישי

פורסם
רן,

מה זה בדיוק "תתחיל".?!

אולי הוא "יתחיל" בהחלפת מנוע?

נו באמת, אם אתה לא יודע על מה מדובר אז למה לזרוק סתם המלצות חסרות כל קשר?.

אומנם זה היה יכול להיות מאוד הגיוני שהטרמוסטט תפוס\גמור,מרוט,שחוט או כל בלאי אחר, אבל עדיין היה יותר מתאים שהיוניט של המאוורר או המאורר עצמו יהיו התקולים (ואכן זה מה שקרה).

ניר,

כנראה הבעיה לא הייתה במאורר בכל זאת,תעבור על פיוזים +החלפת טרמוסטט,שלא עולים הרבה ואתה יכול לעשות זאת לבד.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

הי,

המאוורר היה תקול בכל מקרה.

אין בעיה עם הפיוזים, ועקפתי את התרמוסטט.

הבעיה היא כנראה בממסר, הבעיה היא שלא מצאנו אותו.

את הממסר של הרדיאטור המקורי מצאנו, והצלחנו להפעיל את המאוור המקורי (זה שמתחיל בכל מקרה כשמפעילים את המזגן) ע"י קצר.

אם מישהו יודע איפה נמצא הממסר אז אני אודה לו עד אין קץ, הוא לא בקופסא של הפיוזים ולא מצאנו אותו במנוע...

שבוע טוב,

ישי

פורסם

שלום ישי,

לדעתי הסבירות שגם המאורר וגם הממסר הלכו לעולמם איננה גבוהה ואני מציע לך לבדוק עצמך בשנית כמו שכבר הצעתי. לגבי הממסר מאווררים, קשה לי להגיד מה עשו אצלך ברכב עם כל הקומבינות של המזגן הלא מקורי.

בכל מקרה חפש ליד המצבר (או במקום אחר בתא המנוע) חלק שדומה לזה שבתמונה שצירפתי.

אם תמצא זהו הממסר מאווררים, יש עליו שני פיוזים, בדוק אותם ואם הם תקינים אפשרי שהתקלה בתוכו. החלק נוטה להתקלקל.

relay.JPG

פורסם

מדוע שלא תפנה לעזרת בעל מקצוע הגון (ובעברית, מוסך שניתן לסמוך עליו)?

חבל להחליף חלקים ללא צורך וחבל על התעסקות שאינה מקצועית.

אין בכוונתי חס וחלילה להמעיט בערכך בתחום איתור התקלה הנ,ל, אך אני חושש שמא הזול כאן, ייצא יקר.

אם תציין מאיזה אזור אתה, יתכן ונוכל להמליץ ואולי אף לעזור.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ערב טוב,

תודה על העזרה.

אני מאוד נהנה מהתיקונים, ומהלמידה אז אין לי בעיה בנתיים להמשיך להתעסק עם זה.

כמובן שבמקרה שאני אתקע אני אשמח לשמוע על בעל מקצוע אמין באיזור המרכז.

סיכום ביניים:

1. הפיוזים בתא הפיוזים תקינים כולם (עברתי עליהם עם מד התנגדות).

2. המאוורר הישן תקול והחדש תקין.

3. גיליתי איפה נמצא הממסר של המאוורר המשני (המאוורר המקורי של הרכב שהיום מתחיל לפעול עם הפעלת המזגן).

4. אין לי שמץ של מושג איפה הממסר של המאוורר החדש.

5. הבעיה היא כנראה בממסר או בחוטים למאוורר, כי ביצעתיע מעקף לתרמוסטט.

שוב תודה רבה לכל מי שעזר ועוזר, אני מאוד נהנה מההתעסקות והעזרה שלכם מועילה לי מאוד.

דני, כך או כך אתה צודק, אני צריך להזהר שלא ליצור לעצמי נזקים גדולים, אבל גם אם בסוף יצא לי לשלם על נזק שגרמתי ההנאה שבלמידה שווה את זה (לפחות עד שזה יורד לי מחשבון הבנק :)).

צפו לעדכונים,

ישי

אם תמצא זהו הממסר מאווררים, יש עליו שני פיוזים, בדוק אותם ואם הם תקינים אפשרי שהתקלה בתוכו. החלק נוטה להתקלקל.

הי אביב,

את הממסר החדש כאמור לא מצאתי עדיין (אבל מחר מצפה לי יום חדש, אולי עוד אצליח), אבל את הממסר של המאוורר המקורי של הרכב מצאתי, ולא מצאתי עליו פיוזים, מה שכמובן יכול להיות תוצאה של זה שאני לא מבין גדול בנושא.

איך בדיוק אמורים להראות הפיוזים האלו? בדיוק כמו שאר הפיוזים ברכב?

איפה הם נמצאים ביחס לממסר?

תודות רבות,

ישי

****השתמש בכפתור העריכה במקום לפרסם הודעה נוספת כל שתי דקות - הנהלת הפורום****

פורסם

אם אתה נותן {+} ישיר למאורר הוא עובד?

אני עדיין בדעה של החלפת הטרמוסטט שיתכן שהוא תפוס ולא נותן למים לעבור ואז היוניט לא מרגיש את החום ולא נפתח,עלות טרמוסטט זניחה,עלות של בערך 100 ש"ח כולל עבודה לדעתי,היה שווה להחליף קודם טרמוסטט לפני הח' המאוורר.

אגב אם למאוורר הקודם אתה נותן מתח 12V ,הוא עובד?

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
אם אתה נותן {+} ישיר למאורר הוא עובד?

אגב אם למאוורר הקודם אתה נותן מתח 12V ,הוא עובד?

הי,

המאוורר הקודם נבדק לפני הקניה ונמצא תקול.

זניחה,עלות של בערך 100 ש"ח כולל עבודה לדעתי,היה שווה להחליף קודם טרמוסטט לפני הח' המאוורר.

אני לא חושב שזה התרמוסטט כי עקפתי אותו (נתתי אדמה ישירות למחבר שיושב עליו, דבר שהתבטא אגב בקפיצה של מד הטמפ' בדש-בורד למקסימום) וזה לא הפעיל את המאוורר.

אני עדיין בדעה של החלפת הטרמוסטט שיתכן שהוא תפוס ולא נותן למים לעבור ואז היוניט לא מרגיש את החום ולא נפתח

אני לא מבין, איך זה בדיוק עובד, אבל חשבתי שהתרמוסטט והיוניט אחד הם, אפשר הסבר קצר?

ליל מנוחה,

ישי

פורסם

מצאת קופסה דומה לזו שבתמונה שצרפתי?

רן ברור שפותח השרשור לא בקי בחשמל ואתה נותן לו עצות שעלולות לגרום לו נזק במקום תועלת. מה הוא אמור להבין מלתת פלוס קבוע? איך הוא יבצע את זה? הרי ברגע שניתקת את הקונקטור של המאוורר אתה צריך לתת גם פלוס וגם מינוס. ומה יקרה אם יש לו מאוורר עם שתי מהירויות (3 חוטים) והוא יתן פלוס ומינוס דווקא לחוטים הלא נכונים (לשני הפלוסים) ואז ישרוף את הנגד שבתוך המנוע?

כשנותנים עיצות למי שאיננו בקי ובכל מקרה משתוקק לבצע בעצמו צריך להיות זהירים. ראה דוגמת הטווינגו שייתכן שבסיטואציה דומה שרף את המחשב ניהול?

אם יש בפליסה ממסר מאווררים אין יוניט חום על הרדיאטור.

גם כך הותקן מזגן לא מקורי וגם מי שמכיר בע"פ את מערכת החשמל של הפליסיה לא יכול לדעת מה בדיוק עשו לו שם, לכן אני חושב שלא אחראי לזרוק לו משפטים כמו "תן פלוס קבוע" וכו'. שלא לדבר על זה שבכל מקרה זוהי דרך שגויה שהרי אם כבר מספקים מתח דרך נורה בטור או דרך פיוז.

פורסם

צודק במאה אחוז, תתייחסו אלי כאל הדיוט, אני באמת לא מבין יותר מדי.

אגב, את החלק של הפלוס, באמת לא הבנתי, כי כדי לבדוק הייתי צריך לתת גם פלוס וגם מינוס.

ישי

אגב, מאיפה הבאת את התמונה?

****השתמש בכפתור העריכה במקום לפרסם הודעה נוספת כל שתי דקות - הנהלת הפורום****

• תוכן חדש...