Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אודי A4

moti_r
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חבר'ה,

אני מתעניין ב-A4, שנת 2002 והלאה (צורה חדשה) מנוע 1800 טורבו.

שמעתי שה-A4 הוא רכב עם שוק חלש מאוד, ושיהיה לי מאוד קשה להפטר ממנו.

מישהו יודע להאיר את הנקודה הזו? האם נכון?

כמה ניתן להוריד מהמחירון?

האם הרכב אמין? בהנחה שאקנה טורבו מודל 2002, כלומר 4 שנים על הכביש, האם אין סכנה גדולה של בלאי, ובמיוחד במכלולי הטורבו?

תודה מראש,

מוטי

פורסם

הכל תלוי ברכב הספציפי.

האם יש סיבה מיוחדת שאתה מעדיף טורבו?

אם זה ביצועים, קנה גולף GTI ידנית, או A3 ידנית, אם לא אני לא רואה סיבה לבחור דווקא בגרסת הטורבו הלא מבריקה ב-A4 במיוחד אם עניין העלויות מטריד אותך ומהווה שיקול.

אם יש סיבה אחרת, מה היא?

פורסם

אני מחפש רכב מעט יותר גדול מה-A3. "יותר פח".

מעדיף את הטורבו כי לטעמי הוא המנוע המוצלח ביותר של הקונצרן. נהגתי בעבר על TT והמנוע הרשים אותי מאוד.

מדוע ה-A4 טורבו "אינה מבריקה"?

לגבי הגיר - מבחינתי בשלב הזה של החיים (והפקקים) רק אוטומט בא בחשבון.

אני מחפש רכב שיהיה לי כיף לנהוג עליו. כרגע המועמדים היחידים הם A4, פורד מונדאו ואולי C5.

מבין השלוש, האודי נראית לי ככייפית ביותר לנהיגה וגם הסקס אפיל שלה עדיף.

פורסם

האודי אינה מבריקה מכמה סיבות, הראשונה היא הגה מעורפל וחסר תחושה לחלוטין, מרכב מתנדנד וחסר יכולת ריסון, בלמים חשים עם נטיה להתחמם מהר מדי, נוחות לקויה. מאחר ואתה מחפש להינות מהנהיגה זו ממש לא המכונית עבורך. הייתי מציע לקרוא מבחנים ויותר מזה לבצע נסיעת מבחן על אחת.

המונדיאו חזקה כמעט באותה מידה 150 סוסים לעומת 163 (ב-180TT ו-225 בגרסה החזקה), אך גם קלה יותר ולכן הביצועים דומים, ההגה של המונדיאו מעולה וכך גם השלדה, הגיר והבלמים. בסה"כ חבילה יותר משתלמת מבחינת מכונת נהיגה וגם מבחינת עלות ראשונית, ובנוסף גם זולה יותר לאחזקה משמעותית.

למה שלא תפזול לכיוון במוו סדרה 3 סופר מהנה לנהיגה? העלויות דומות לאודי גם מבחינת מחיר רכישה וגם מבחינת עלויות שוטפות, וטובה ממנה בכל פרמטר עשרות מונים.

הרבה יותר מתאימה להגדרות שלך הפורד.

פורסם

המממ... מתוודה שעל BMW בכלל לא חשבתי. מניח שלא אפזול לכיוון ולו רק בגלל התדמית המעט 'כבדה' שיש לרכב הזה בארץ. אני מחפש רכב צעיר יחסית.

זו גם הסיבה שהמונדיאו מהווה אלטרנטיבה משנית לאוודי. אתה מבין, אין סיכוי שכשארד למטה מהבית, אכנס לחנייה ואראה שם מונדאו, אני אצעק "ואאאאוווווו". אותו כנ"ל לגבי C5 (למעשה אני מניח שאשחרר פיהוקון במקרה של ה-C5...).

בכל אופן - תודה על העזרה. יש לי כיוון מעניין כעת. אולי פשוט אבצע נסיעה על המונדאו כדי להחליט.

אגב, האם ישנם רכבים אחרים ששווה לקחת בחשבון?

מה לגבי מזדה 6? רלוונטית? (ממש לא בא לי מזדה :oops:)

תודה!

מוטי

פורסם

בתור אחד שנהג גם על המונדאו וגם על המאזדה 6 (הרבה יותר על המאזדה מאשר על המונדאו) - הרכבים לא מעניינים במיוחד לנהיגה. רכבים מפנקים יחסית למחיר, אבל "הנאה" מנהיגה לא רבה. המונדיאו חביבה עליי יותר, אך ורק כי פנים הרכב פחות אפור. המונדיאו מציעה הרבה פינוקים שלא היו במאזדות 6 שנהגתי בהן, כמו לדוגמא משענת יד לנוסעים מאחור. נכון, אמנם לא מדד לבחירת רכב, אבל זה הדבר הראשון שעלה לי לראש. גם העיצוב הכללי מבפנים נראה "בוגר" יותר. במאזדה כל הדשבורד נראה מצועצע, ופחות אינטואיטיבי. מה שכן, אהבתי מאד את התאורה האדומה בלילה. ועכשיו אני נשמע כמו בדיחה גרועה על אישה שבוחרת רכב. :) (המאזדות היו ברמת האיבזור הכי נמוכה, והמונדיאו כמעט הכי גבוהה)

שני הרכבים מאד כבדים. מרגיש כמו נסיעה בספינה שמשייטת על הכביש. לא ההגדרה שלי להנאה מנהיגה, אבל זה סובייקטיבי. גם לא זכור לי שההגה של המונדיאו היה "מעניין" במיוחד, וגם לא של המאזדה. תיבת הילוכים אוטומטית של 4 הילוכים בשני הרכבים, מיושן מעט כשכיום ברכבים חדשים במחיר הזה ניתן למצוא תיבות הילוכים הרבה יותר מתקדמות. בפקקים המונדיאו לא קופצת מדיי, נסיעה חלקה ולא מורגשת.

המאזדות שרדו יותר יפה את השנים. מאזדות מודלים 2002-2004 שיצא לי לבלות בהן שעות ארוכות נראו מצויין ונראה שכל חלקי הפלסטיק נשארו איפה שהם אמורים להיות. המונדיאו השאירה רושם של מתפרקת מבפנים. חלקי פלסטיק כמו ידיות מעל החלון של הנוסעים מאחורה ומקדימה נשארו לא פעם אחת ביד, למרות שתוקנו במסגרת האחריות. אולי זהו אקזמפלר ספציפי פגום, אך זהו הרושם הראשוני שהאוטו השאיר.

אמנם המונדיאו שנהגתי בה היא לא 2002, אלא 2006 בדור החדש, אבל אם אתה מחפש אודי מ2002 אז אני מניח שאתה מדבר על המונדיאו חדשה.

לא היה לי ניסיון אפילו מועט עם שאר הרכבים, אז אין ביכולתי להשוות. נסיעת מבחן לדעתי תבהיר לך את העניינים.

פורסם

SEVEN 7 כתב:

בתור אחד שנהג גם על המונדאו וגם על המאזדה 6 (הרבה יותר על המאזדה מאשר על המונדאו) - הרכבים לא מעניינים במיוחד לנהיגה

מוזר, דווקא המונדיאו נחשב לרכב בעל יכולת טובה, ודי מהנה בקטגוריה (בדומה לפוקוס)

לגבי האודי - לחבר יש את דגם ה2.0. הרכב מאובזר בצורה טובה, חזק מספיק (130 כ"ס,תיבה רציפה), ומרגיש די מוצק ואיכותי.

הרכב אינו מרגש מאוד, יותר בכיוון של "סולידי".

לרעתה יצויין כי:

ציפוי הכפתורים (מערכת שמע, מזגן, חלונות וכו) מתקלפים לאחר זמן מועט.

בהאצה הראשונית ("פתיחות" בשפת העם) מורגש היסוס קל, אבל ברגע שזה עבר, הרכב מאיץ יפה מאוד.

מושבים נוקשים - אני אישית לא אהבתי, הם אינם נוחים.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

גם המאזדה וגם המונדיאו - מהנות לנהיגה עשרות מונים מהאודי.

אם מונדיאו לא תגרום לך להגיד וואו כשתראה אותה בחניה, משונה לי שהאודי דווקא כן.

תנהג על מאזדה 6 ו/או מונדיאו וגם אודי (המאזדה והפורד למעשה כמעט אותו רכב- באריזה שונה) - מיד לאחר מכן תנהג על האודי, ואני בטוח שתבין על מה כולם (מגזינים/בוחני רכב) מדברים כהם אומרים שהאודי לא מהנה לנהיגה, בטח ובטח לא ביחס למזדה/פורד.

לדעתי האודי לא נותנת תמורה לאגרה, לא כשיש בסביבה את המונדיאו והמאזדה, וגם ה-C5 טובה ממנה עשרות מונים.

אני מאד נהניתי מה-C5 (אמנם בגרסת ה-3 ליטר), רכב סופר נוח, חזק יחסית, בנוי מצויין ומוצק, אפילו מהנה לנהיגה לטעמי, מערכת מתלים מעולה (אם מתעלמים לרגע מה"בומבות") ובמצב הספוריטיבי שלה מעלימה כמעט לחלוטין את זוית הגלגול הופכת לרכב כיפי, מהנה ונוח.

(הכל יחסי) :)

פורסם
SEVEN 7 כתב:

מוזר, דווקא המונדיאו נחשב לרכב בעל יכולת טובה, ודי מהנה בקטגוריה (בדומה לפוקוס)

לא אמרתי דבר על היכולת שלו. רכב מאד "גמיש" יחסית לקטגוריה. לא נהגתי על יותר מדיי רכבים בקטגוריה, ההשוואה היחידה שיש לי זה בין ה6 למונדיאו החדשה, ויחסית למכוניות רגילות (ללא שום כיוון "מיוחד") אחרות שנהגתי בהן. אמנם זה בהשוואה לקומפקטיות וסופרמיני. שוב, כמו שציינתי, וזה סובייקטיבי מאד, אני לא רואה שום הנאה מנהיגה ברכב כל כך ארוך וכבד, מה שמאפיין את הקטגוריה בעצם.

פורסם

הייתה לי A4 1998 ידנית 1781 סמ"ק. החזקתי את הרכב 9 שנים בקירוב.

הרכב היה אמין מאוד ולא נדרשתי לתקלות משמעותיות (במצטבר פחות מ 1000 ש"ח במשך כל התקופה).

מכרתי את המכונית בסכום גבוה בהרבה מהמחירון.

בחיפושי אחרי רכב חדש נהגתי גם על המזדה 6 2.3 פרימיום. מסקנתי הסופית הייתה שהחלפת האודי במאזדה משמעותה הוצאת כסף מהכיס כדי לרדת ברמת הרכב.

דגמי הטורבו אמינים פחות. יש לי חבר שנוהג חזק ברכב והחליף שלוש פעמים טורבו במהלך 100K ק"מ. הגיר האוטומטי גם לא נחשב למאריך ימים במיוחד.

אם תרצה מידע נוסף, אשמח לעזור. פנה אלי בפרטי.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
המממ... מתוודה שעל BMW בכלל לא חשבתי. מניח שלא אפזול לכיוון ולו רק בגלל התדמית המעט 'כבדה' שיש לרכב הזה בארץ. אני מחפש רכב צעיר יחסית.

תודה!

מוטי

התדמית של האאודי הולכת מאוד בכיוון...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...