Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון.פעם לגירים האוטומטיים היו 3 הילוכים בלבד שהגבילו מאד את ביצועי המכוניות שצויידו

בו,ובנוסף גרמו לצריכת דלק גבוהה בהרבה ושיוט רועם מחוץ לעיר.

בתיבות האוטומטיות הישנות הבקרה היתה מכאנית למהדרין,ונעשתה ע"י כבל מכני שהיה מחובר לדוושת התאוצה,ואפשרויות השליטה הידנית בו היו די מוגבלות,ולמעשה גם די מיותרות.

עם השנים הלכו והתקדמו התיבות האוטומטיות,נוסף הילוך רביעי,הילוך יתר(חוץ מבמרצדס,בו הרביעי היה הילוך ישיר)שהקנה שיוט שקט בהרבה,וכפועל יוצא צריכת דלק נמוכה יותר,נוספו בקרות אלקטרוניות שהפכו את פעולת הגיר ליעילה ומדוייקת יותר ובבשנים האחרונות בקרות ממוחשבות שמשנות את אופי פעולת התיבה בהתאם לאופי הנהיגה ודרישות הדרך.

גם ריבוי המכוניות שמצויידות במנועי דיזל,שמתאימים מאד לתיבה אוטומטית,נתן דחיפה נוספת לפיתוח התיבות האוטומטיות,ובנוסף,גם באירופה חלה עלייה מתונה אך עיקבית,בדרישה למכוניות בעלות תיבה אוטומטית.

לכלי רכב מסויימים תיבה אוטומטית מתאימה ממש ככפפה ליד-דיזלים מוגדשים,רכבי שטח וטנדרים,שתמיד עדיפים בגירסאות האוטומטיות שלהם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למה הכוונה? הוא מתכוון שאם לוחצים על הבלמים המשקל נוטה קדימה והגלגלים הקדמיים חייבים גם לפנות וגם לעצור את הרכב ולכן זה מסוכן , בתיבה ידנית אתה מוריד הילוך ואז התיבה עם המנוע מאיטות את הרכב

רק שנדמה לי שבהיגוי אחורי זה לא בעיה , אולי אני טועה , אני מכול מקום כן לוחץ על הבלם (במכונית שהייתה לי היה היגוי אחורי)

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
הוא מתכוון שאם לוחצים על הבלמים המשקל נוטה קדימה והגלגלים הקדמיים חייבים גם לפנות וגם לעצור את הרכב ולכן זה מסוכן , בתיבה ידנית אתה מוריד הילוך ואז התיבה עם המנוע מאיטות את הרכב

מה הקשר הענייני בין החלק הירוק של המשפט לחלק האדום? החלק הירוק נכון בכל מכונית מות עם שני גלגלים מלפנים ושניים מאחור.

לגבי החלק האדום אין שום סיבה לבלום רכב לפני פניה עם ההילוך. הבעיה היחידה בתיבה אוטומטית היא נטייתה לעיתים להשאיר אותך בתוך הסיבוב בהילוך גבוה יחסית. ספורטיבי זה לא אבל זה בטח לא מסוכן.

לגבי היגוי אחורי, לא בנתי על מה אתה כותב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לא יודע אם וכיצד לשבור לך את התמימות, אבל המטרה העיקרית של כל חברה, בוודאי חברה ציבורית, היא להרוויח כסף. כל השאר זה אמצעי.

להרוויח כסף זה מה שקורה בסופו של דבר, אבל בל נשכח איך הגיעו אותן חברות למצב בו הן מרוויחות כסף. כשחברה מוכרת את העקרונות שלה אחד אחרי השני, היא מסתכנת בלהפסיד את קהל הלקוחות שבנה אותה, פחות לקוחות = פחות כסף.

פורסם
להרוויח כסף זה מה שקורה בסופו של דבר, אבל בל נשכח איך הגיעו אותן חברות למצב בו הן מרוויחות כסף. כשחברה מוכרת את העקרונות שלה אחד אחרי השני, היא מסתכנת בלהפסיד את קהל הלקוחות שבנה אותה, פחות לקוחות = פחות כסף.

אתה שוכח שפעם אלפא היתה חברה עצמאית עם עקרונות שפשטה את הרגל ונקנתה ע"י פיאט. המכוניות של אלפא כבר מזמן אינן מכונות הנהיגה הטהורות שפעם הן היו. רק האלפיסטים עדיין אוכלים את מה שמחלקת השיווק מאכילה אותם, אחרת כולם היו קונים BMW.

פורסם
אתה שוכח שפעם אלפא היתה חברה עצמאית עם עקרונות שפשטה את הרגל ונקנתה ע"י פיאט. המכוניות של אלפא כבר מזמן אינן מכונות הנהיגה הטהורות שפעם הן היו. רק האלפיסטים עדיין אוכלים את מה שמחלקת השיווק מאכילה אותם, אחרת כולם היו קונים BMW.

האלפיסטים לא צריכים לאכול את מה שמחלקת השיווק מאכילה אותם, הם מאכילים את עצמם. מחלקת השיווק נועדה בשביל אלה שאינם אלפיסטים, והמשתכנעים מביניהם, כפי הנראה, אינם כה רבים, והמכירות הדלות, יחסית, מוכיחות את זה הלכה למעשה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לישראלים יש כידוע נכות בראש.

M5 החדשה ? לא מכרה פה טוב, התלונות היו שאין תיבה אוטומטית רגילה. אז נחש מה ? בארה"ב M5 אפשר להזמין עם תיבת 6 הילוכים מסורתית.

M5 החדשה לא מכרה פה טוב... מה זה בדיוק "מכירות טובות" בשוק הישראלי בשביל מכונית כמו ה-M5 שעולה יותר מפורשה 911?

ולתשומת לבך - ה-M5 מוצעת בארה"ב (ורק בארה"ב) עם תיבה ידנית, לא אוטומטית, בנוסף ל-SMG.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

טל, שנן היטב את הציטוטים המוצלחים שבחתימה שלך. גרשון גר בארה"ב. עכשיו קרא מחדש את ההודעה שלו...

ולעניין השרשור, מפתיע אותי שלא הוזכרה ה-QSystem, שהיא תיבה אוטומטית לכל דבר ועניין, וישבה ב-156 מנוחתה עדן, בגרסת ה-2.5 ל'.

אנשים שמחפשים להזדעזע, תמיד יהיה מה שיזעזע אותם. זה שהמנועים של אלפא הם פרי תכנון ג'נרל, זה בסדר? שמעתי גם שה-159 חולקת פלטפורמה עם הווקטרה, ושלפעמים היא נוסעת על כבישים שעברו בהם דייהו לאנוס. יאללה, נקסט.

ברינג און דה סבבה

פורסם

אלפא אמנם היתה חברה עצמאית,אך בבעלות ממשלתית,והיא לא פשטה את הרגל אלא נירכשה ע"י פיאט.

אמצע שנות ה 80' היו תקופה גרועה מאד לאלפא,שההיצע שלה כלל את ה 33,שלא הצליחה להכנס לנעליה הגדולות של הסוד,הג'ולייטה המיזדקנת,האלפא 90 שלא היתה אלא מתיחת פנים מקיפה לאלפטא המיושנת(והמצויינת)ומכונית הסאלון הכושלת,האלפא 6.

למעשה,המכונית האחרונה שהיתה פרי תיכנון מקורי של אלפא היתה ה 164,שהיתה הצלע הרביעית בפרוייקט שניקרא טיפו 4,וכלל את הסאאב 9000,לנצ'ייה תמא(שהיתה המוצלחת מבין הארבע)פיאט כרומה והאלפא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מה הקשר הענייני בין החלק הירוק של המשפט לחלק האדום? החלק הירוק נכון בכל מכונית מות עם שני גלגלים מלפנים ושניים מאחור.

לגבי החלק האדום אין שום סיבה לבלום רכב לפני פניה עם ההילוך. לא התכוונתי לפני הפניה התכוונתי שאתה כבר בתחילת הפניה וחייב להאט הבעיה היחידה בתיבה אוטומטית היא נטייתה לעיתים להשאיר אותך בתוך הסיבוב בהילוך גבוה יחסית. ספורטיבי זה לא אבל זה בטח לא מסוכן.

לגבי היגוי אחורי, לא בנתי על מה אתה כותב בהיגוי אחורי אני חושב וכאן אני לא בטוח שאתה כן יכול לבלום קלות בלי להחליק , לי לפחות זה קרה עם פיג'ו 505 שיש לה היגוי אחורי.

אני לא כ"כ בטוח כי עדיין לא יצא לי לעשות קורסים בנהיגה מתקדמת אבל מנסיון שלי במכוניות עם היגוי אחורי , אז או שזה נכון או שהיה לי נס .

אבל ההגיון והפיסיקה אומרים שכנראה ידעתי באופן אינסטנקטיבי מה לעשות

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
אבל ההגיון והפיסיקה אומרים שכנראה ידעתי באופן אינסטנקטיבי מה לעשות

בברכה יהודה

לא התכוונתי לפני הפניה התכוונתי שאתה כבר בתחילת הפניה וחייב להאט

אז הבעיה כאן עם אוטומט?

ל-505 אין היגוי אחורי, יש לה הנעה אחורית. מעבר לזה שוב לא הבנתי מה אתה מנסה לאמר, מצטער.

לגבי ההיגיון והפיסיקה, אפשר לצאת ממצבים לא נעימים גם אם עושים את הדבר הלא נכון טכנית, כי ידע ומיומנות לא מגיעים באופן אינסטנקטיבי.

פורסם
אלפא אמנם היתה חברה עצמאית,אך בבעלות ממשלתית,והיא לא פשטה את הרגל אלא נירכשה ע"י פיאט.

ואיך היא הגיע לבעלות ממשלתית?

פורסם
לא התכוונתי לפני הפניה התכוונתי שאתה כבר בתחילת הפניה וחייב להאט

אז הבעיה כאן עם אוטומט? אני לא מבין מה לא ברו , אם אתה מאט עם ההילוכים אתה לא מזיז את משקל הרכב , אתה פשוט נותן לו פחות יכולת לנוע מהר (ההילוך הנמוך מאיט אותו ) אם אתה לוחץ על הבלם אתה כן עושה זאת

אני מאוד מקווה שעכשיו הסברתי את עצמי נכון

ל-505 אין היגוי אחורי, יש לה הנעה אחורית. מעבר לזה שוב לא הבנתי מה אתה מנסה לאמר, מצטער. אם אתה בולם עם רכב עם הנעה אחורית אתה מעביר את משקל הרכב אחורה וכך יש יותר אחיזה לגלגלים המניעים . אז שוב פעם יכול להיות שאני טועה בזה

לגבי ההיגיון והפיסיקה, אפשר לצאת ממצבים לא נעימים גם אם עושים את הדבר הלא נכון טכנית, כי ידע ומיומנות לא מגיעים באופן אינסטנקטיבי.

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

יהוטדה, כ-ל האטה של הרכב (למעט זו המתקבלת בשל כוח אוירודינמי) פועלת דרך הצמיגים. בין אם האטת הצמיגים נעשית באמצעות הבלמים או באמצעות בלימת מנוע, זה עדיין עובר דרך הגלגלים. וכל האטה שכזו גורמת להעברת משקל.

טל, שנן היטב את הציטוטים המוצלחים שבחתימה שלך. גרשון גר בארה"ב. עכשיו קרא מחדש את ההודעה שלו...

סליחה באמת שאני לא נביא. מאיפה אני אמור לדעת את זה בדיוק? אז אם אתה סבור שהתגובה שלי מייצגת את המצב המתואר בחתימה שלי, שיהיה לך לבריאות.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

אז הבעיה כאן עם אוטומט? אני לא מבין מה לא ברו , אם אתה מאט עם ההילוכים אתה לא מזיז את משקל הרכב , אתה פשוט נותן לו פחות יכולת לנוע מהר (ההילוך הנמוך מאיט אותו ) אם אתה לוחץ על הבלם אתה כן עושה זאת

כמו שטל כתב, את הפיסיקה לא מעניין איך אתה מאט, עם הבלמים, עם ההילוך, עם סוליות הנעל דרך חור ברצפת הרכב, כשרכב מאיט המשקל שלו נוטה לפנים מה שמוביל אותנו ל....

ל-505 אין היגוי אחורי, יש לה הנעה אחורית. מעבר לזה שוב לא הבנתי מה אתה מנסה לאמר, מצטער. אם אתה בולם עם רכב עם הנעה אחורית אתה מעביר את משקל הרכב אחורה וכך יש יותר אחיזה לגלגלים המניעים . אז שוב פעם יכול להיות שאני טועה בזה

בוודאי שאתה טועה. כל בלימה מעבירה את המשקל קדימה ולא אחורה. את הפיסיקה גם לא מעניין איך תכננו את האוטו שלך...

• תוכן חדש...