Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

שוב המדובר בדייהטסו אפלאוז 97 אוטומטית.

תקלת זיוף המנוע נפתרה בהצלחה לאחר ניקוי כל החיישנים האפשריים ברכב (ללא חיישן למבדה שהוחלף במאי האחרון).

על כל החיישנים היה לכלוך ופיח והאמת שהרכב נוסע חלק ולא מזייף. עד כאן הכל טוב.

אבל,היום הרכב עמד בחנייה בקניון למשך שבע שעות.

הנעתי את הרכב,ירדתי מהחניון והתחלתי לנסוע.

לאחר 200 מטר לערך,כאשר סובבתי את ההגה,ובאמצעו של מעגל תנועה נכבה הרכב.

אציין שהמהירות הייתה נמוכה מאוד (לא יותר מ-20 קמ"ש) והרכב מאחורי כמעט נכנס בי- ממש לא נעים.

הנעתי את הרכב ולאחר מכן הוא נסע כרגיל ללא תקלות מיותרות עוד 20 דקות.

אציין שהתקלה נמשכת ברכב כבר למעלה משנתיים מאז שקניתי את הרכב,אבל המוסך שנמטפל לי ברכב(דרך איש קשר שהוא חבר טוב של אבא שלי) טוען שאין כל ממצא חריג ועד שהתקלה לא תקרה אצלו בזמן אמת אין אפשרות לאבחנה.

הוא אמר:"חבל לפתור ע"י ניחושים כי זה יעלה לך הרבה כסף ואף פעם לא בטוח שתפתור את הבעיה -ד"א,הועלו השערות של תקלה בכוהל הצתה/בגיר ש"לוקח" עודף כח מהמנוע וכך גורם לתקלה.

אבקש את חוות דעת המומחים.(רצוי שהם יעזרו במיוחד דני....)

(דני,אם אתה קורא את ההודעה,אני מאזור הקריות......

תודה רבה על העזרה !

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

חשבת לנסות מוסך אחר?

הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות זה להדבק למוסך של חבר של חבר בלי סיבה.

מצא לך מוסך שאתה סומך עליו, אל תתחתן עם מוסך שלא פותר לך תקלות.

פורסם

ארז, אני לא יודע אם הו השם שלך אבל זה גם שמי האמיתי- שם יפה... !

לעצם העניין- אני לא מחוייב על תיקון כאשר לא מוחלפים חלקים כך שהמוסך לא "חולב " אותי כלכלית ,שה פשוט מרגיז אותי שכל כך הרבה זמן מאז שקניתי את הרכב לא עלו על התקלה...

ואפילו בדיקת המכון (האוטו קיבל ציון 80) בגלל דברים אחרים לא איתרה בעיות חשמליות כאלו או אחרות.

הוחלף מצבר,אלטרנטור (בהפרש של שמונה חודשים) אבל אין לזה קשר לתקלה הזו.

המצבר הוחלף כי הרכב לא הניע (לפני ארבעה חודשים) והאלטרנטור הוחלף לשנה כי הוא היה מת לגמרי (הנעתי רק בניסיון העשירי ואז לאחר שתי דקות כל האורות נכבו,טענתי את המצבר לילה שלם ,אבל זה לא עזר פש/וט האלטרננטור הלך .....

פורסם

אני לא זוכר אם זה הרכב עליו כתב דני שיש בעיה להתחבר למחשב שלו אבל נדמה לי שזה לא.

בכל מקרה בדקו תקלות שמורות במחשב?

פורסם

לאביב,

זהו בדיוק אותו רכב עליו דיבר דני,שבעייתי לחברו לסורק תקלות.

אין קודי תקלה כלשהם.

פורסם

מצד אחד יכול להיות שהבעיה היא במגע רופף/חוטים בעייתיים/חיישן תקול חלקית כיוון שנגיעה בחיישנים פתרה את הבעיה באופן זמני. אלא שדבר כזה אמור לגרום לקודי תקלה, ואתה אומר שאין. אוליי הייתי הולך במקרה כזה לכיוון של בעיה במערכת הדלק- בעיית לחץ נמוך כלשהי או במקרה נדיר מזרק דפוק חלקית. בנוסף אם אין קודי תקלה מומלץ לקרוא ולפענח את נתוני המנוע בזמן אמת (לאו דווקא בזמן תקלה) ולראות אם מזהים משהו חריג. אני מבין שבמקרה של הדייהטסו הדבר בעייתי.

כל אלו ניחושים ותו לו ולכן לא נותר לי הרבה מלבד להפנות אותך לדני זומרשטיין כלשהו. לצערי אני לא מכיר עוד כאלו ברמה שלו במקומות אחרים. בכל מקרה אם אתה יכול להגיע אליו אני ממליץ בחום.

אודה לך מאד אם תחזור לעדכן לאחר איתור התקלה.

פורסם

לאביב שלום,

היום הגעתי לדני זומרשטיין,איש חביב ומסביר פנים.

הוא לא הצליח להתחבר לרכב כיוון שלא היה ברשותו את התקע המתאים.

אבל,דני מצא את התקלה !!

הוא אמר ללא ספק שיש בעיה עם מייצב הסיבובים ברכב.

(כאשר מסובבים את ההגה עם רגל על הברקס בהילוך רוורס הטורים משתוללים).

לאחר מכן, המשכתי לעוד חבר חשמלאי,והסתבר שיש תקע שיושב על הגיר האוטומטי .

השקע- תקע שיושב עליו אינו מתפקד (לאחר שהוא נותק,התברר שאיתו ובלעדיו אין ייצוב סיבובים !

השקע-תקע הזה מחובר למחשב הרכב בדרך כלשהי ופשוט "לא מעביר פקודה".

התקלה אותרה והרכב בדרך להחלפת החלק הפגום !

ברצוני להודות לדני,שייעץ לי והקדיש לי מזמנו למרות שלא היה לו את המיכשור המתאים (רק בת"א)...

ועל זה נאמר- "בעל מקצוע- נכס לפורום"

פורסם

אני מקווה שהתקלה שאתרתי, קשורה חד משמעית לאירוע כיבוי המנוע שהיה, אך קיים בליבי ספק קל.

תפקוד ראוי של ייצוב הסיבובים ברכב שלך לאחר התיקון, עדיין אינו מבטיח במאת האחוזים שאין לנו תקלה אחרת/ נוספת .

בכל אופן, כולי תקווה שזה יסתכם בזה.

מה שתצטרך, תרגיש חופשי,

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

קצת סדר בדברים,

1. כשאתם אומרים מייצב סיבובים אתם מתכוונים למנוע החשמלי שנמצא במצערת?
  2. אין מלים בפי לתאר בעלי מקצוע כמו דני. דרוש הרבה מאד בטחון עצמי ומקצועיות כדי להגיד "אין לי את הכלי המתאים" ולא לקבוע בוודאות תקלות שבסוף מתברר כלא נכונות ואז להחליף ולהחליף ולהחליף. כן ירבו.
  3. דבר אחד עדיין לא מסתדר לי. יכול להיות שכמו שדני אמר באמת שהתקלה שלך היא נוספת לתקלה של סל"ד הסרק ואת זה נדע בעתיד (אם תשוב לעדכן אחרי שהכל יפתר). אם דני קבע שיש בעיה בסל"ד הסרק הוא יודע על מה הוא מדבר. אזי הסבירות שלא תהיה לכך עדות בתקלות מנוע היא נמוכה לדעתי, ואילו אתה ציינת שלא מצאו קודי תקלה כשאבחנו את הרכב? אני צודק? הרכב עבר דיאגנוסטיקה ממוחשבת ולא מצאו תקלות?

פורסם

אביב,--

זה רכב שאין לי אפשרות לחבר אותו לסורק . לרבים מהמוסכים המורשים, ככל שידוע לי , ו/או לרובם המכריע, גם אין אפשרות לחבר אותו לסורק. בכל אופן, ניסיתי היום באוטו שלו (אם כי בנסיון של 20 דקות לערך ולא כמחקר) להתחבר דרך שקע דיאגנוסטיקה של טויוטה (שמייצר את אותו התקע) ותוכנה (שיש לי) של דייהטסו קוד דגם מנוע תואם. נרשם שאין קודי תקלה, אך לא נתן DATA_LIST ולכן בצעתי בדיקה שנייה של ביצוע "תקלה" יזומה, ולא היה זיהוי.

ניתן להוציא קודי תקלה דרך היבהוב נורית. זה לא הבעיה.

העניין הוא שכאשר יש זיהוי של כשל ובמיוחד שיש לו קשר ואפשרות לכיבוי מנוע בתנאים מסויימים, ואשר הכשל שמאותר אכן מסוגל לבצע כיבוי שכזה, יש לטפל קודם בכך.

בבדיקה שערכתי, מייצב הסיבובים פעל חלקית בשילוב הילוך, אך לא פעל בכלל עת סיבוב ההגה, ולא פעל עת הפעלת מזגן (למרות שמזגן לא במצב פעיל נכון לכרגע).

ניתן ברכב הזה לעבוד בשיטה של פעם, (ודרך אגב, יש לי את החומר המקצועי המקורי בניירת של היבואן הרשמי של דייהטסו והכולל איתור תקלות מנוע וגם בדיקות שירטוטים, קודי תקלה וכו.. ,

השיטה הראויה הינה לחבר סורק תקלות, לעבור למצב "נתונים עכשוויים" במצב זה לראות האם מערכת ייצוב הסיבובים* (ובאוטו הזה היא איננה מותקנת בבית המצערת אלא חיצונית לחלוטין) פועלת בבדיקה כדלקמן:

במצב זה אני נוהג לסובב הגה עד הסוף, לוודא חיישן מזהה. שילוב הילוכים וזיהוי מחשב ניהול מנוע מקבל פקודה של שילוב הילוכים ומוציא פקודה לייצוב הסיבובים (מעבר אוויר) לבצע את שעליו לבצע. הפעלת מזגן (שברכב זה לא פעל) ובדיקה שמחשב ניהול המנוע מקבל מידע לגבי הפעלת מזגן ומעלה סיבובים בהתאם. (יש בדיקות נוספות כמו מפשיר אדים ועוד..)

כמובן שניתן לבצע בדיקות כאלה ללא סורק ו/או לחפש בשיטה 1/2 עיוורת של מעבר ונסיון איתור תקלות בשקעים תקעים , שימוש וולטמרים סקופ מעבדה וכו... לצרכים אלה.

המלצתי לבעל הרכב הנחמד ומבלי להתבייש לגשת למוסך שלו שמכיר את הרכב , עם האבחנה שלי ושימצאו את הגורם לכך בתקווה שיש להם סורק מקורי, או לחילופין, שהעובד במוסך נתקל בתקלה הספציפית הזו בעבר, מה שיתבטא בחסכון בזמן!

ואכן לאחר שהבחור הגיע למוסך עם האבחנה, כל שנותר לעובד שמכיר את הרכב שלו שנתיים לפחות ומטפל בו דרך קבע ואשר חיפש את התקלה בעבר, לדעת כעת מה הוא מחפש, בעקבות מה שאמר לו בעל הרכב, ואכן אני מקווה שמצא.

הבטחתי לבעל הרכב שאם לא ימצאו את התקלה, אני אחפש ולבסוף אמצא. ניראה שזה נחסך ממני.

ושוב אני מציין שיתכן ויש תקלה נוספת, כאמור אני מקווה שלא. ימים עד שבועיים יגידו.

לגבי חיבור המחשב אביב, יתכן ואם יהיה לי זמן פנוי ומיותר, אפצח את התקשורת למחשב, שהרי היא קיימת, אמצא את התקשורת ללא התקע הייעודי.

ולא, אין לי בעיה לומר שחסר לי כלי או כל אמצעי אחר, או שבתקלה מסויימת עדיף לבעל הרכב לטפל במקום אחר ומסויים, במיוחד שגם מוסכים מורשים ומכובדים מעבירים לי עבודות מסוימות בהזמנות עבודה לעיתים הלקוח בכלל לא יודע שלא המוסך המורשה הוא זה שביצע את העבודה.

בברכה

דני

*מערכת ייצוב הסיבובים (פועל כך): צינורית לפני מצערת מעבירה דרך יחידה חיצונית על ה"קיר אש" כמות אוויר עוקפת מצערת לאחריה (אחרי הצינורית) , כך כמות האוויר המסופקת למנוע גבוהה יותר, חיישן ה MAP מזהה כמות אוויר גדולה יותר מעביר את המידע למחשב ניהול המנוע אשר מבצע התאמה מיידית ללא השהיות של כמות הדלק. תוספת אוויר בתוספת מדוייקת של כמות דלק נותנת לנו העלאת סל"ד ללא נגיעה בדוושת הגז,ללא תזוזת מיקום ומקום המצערת, זהו ייצוב הסיבובים , מה שהנהג אמור להרגיש זה ,שהטורים- סיבובים אינם נופלים בשילוב הילוך, ואו בסיבוב הגה כח, ואו בהפעלת מזגן וכו.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני,

טוב העניין ברור מעל לכל ספק. כמו שאמרתי ואתה הדגשת ייצוב הסיבובים איננו תקין ויש להתחיל מזה.

מההסבר על קריאת התקלות הבנתי שלמעשה לא היה ניתן לקרוא תקלות, הרי שגם שכשיצרת תקלה מדומה היא לא התגלתה. עדיין שאלתי לפותח השרשור אם חיברו לו מחשב תואם כיצד לא מצאו תקלה.

בכל מקרה ימים יגידו. לגבי חיבור המחשב של טויוטה, מעניין באמת אם מדובר במשהו בממשק החשמלי או בפרוטוקול התקשורת שאיננו תואם. אין על כך מידע באינטרנט?

פורסם

לא צריך אינטרנט, צריך כמה שעות לאיתור החוט המתאים והתקשרות המתאימה בסקנר. יבוצע מתישהו .

דני

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...