Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

RMS

MAHAL
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כמה שאלות שמעסיקות אותי זמן מה

כמה וואט בRMS אדם נורמלי יכול לישמוע מבלי שהייה חירש?

וכמה וואט בRMS צריך ממערכת כדי שתוציא 150DB?

HU: Premier 860MP AMP1: LANZAR 2000D

AMP2: LANZAR HTG434 REAR: PIONEER TSA6991S

FRONT: FOCAL K2P SUB: 2PIONEER 306C

פורסם

כמה וואט בRMS אדם נורמלי יכול לישמוע מבלי שהייה חירש?

וכמה וואט בRMS צריך ממערכת כדי שתוציא 150DB?

השאלות שלך ממש לא קשורות ל RMS.
פורסם

אז למה זה קשור ? אולי תלמד אותי

פורסם

כמה וואט בRMS אדם נורמלי יכול לישמוע מבלי שהייה חירש? אם תחבר מגבר של 1000Wrms, לזוג רמקולים שנמצאים באיצטדיון כדורגל, כאשר אתה עומד במרחק של 50 מטר מהרמקולים, לא יקרה לך כל נזק לשמיעה. לעומת זאת אם תצמיד לאוזניים שלך זוג רמקולים שיחוברו למגבר בהספק של 100Wrms, לאחר זמן קצר אתה תהיה חרש.

וכמה וואט בRMS צריך ממערכת כדי שתוציא 150DB? תלוי היכן ממוקמת המערכת. כדי להפיק ממערכת הגברה עוצמה של 150db באיצטדיון כדורגל, אתה תצטרך הספק של אלפי וואטים. כדי להפיק עוצמה של 150db ברכב קטן, אתה תצטרך הספק של כמה מאות וואטים.

MAHAL,

בוא ואני אעשה לך קצת סדר בדברים.

1. עוצמת קול נמדדת ביחידות של db.

2. הספק של מגבר נמדד ביחידות של Wrms.

3. חשיפת יתר של האוזן לעוצמת קול מסויימת, לאורך זמן מסויים, עלולה ליגרום לירידה בשמיעה ובמיקרים קיצוניים גם לאובדן השמיעה.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
וקבלת תשובה מקצועית ממקצוען.

דני

:mm_yeah: :mm_yeah: :smilecolr

שלו.

פורסם

אם אתה אומר שב100WRMS אתה כבר לא יכול לשמוע אז למה אנשים מחברים מגברים ורמקולים בעוצמות של 500RMS ויותר?

ואיך יכול להיות שברכב של אדי מערכות יש רמקולים ומגברים באלפי WRMS ובסך הכל היא מוציאה DB145 (אם אני לא טועה ) ?

פורסם
אם אתה אומר שב100WRMS אתה כבר לא יכול לשמוע זה לא מה שכתבתי, תקרא עוד פעם בבקשה! כתבתי "שאם תצמיד לאוזניים שלך זוג רמקולים שיחוברו למגבר בהספק של 100Wrms, לאחר זמן קצר אתה תהיה חרש." אז למה אנשים מחברים מגברים ורמקולים בעוצמות של 500RMS ויותר? הם לא מצמידים את הרמקולים לאוזניים שלהם. מי אמר שהם לא גורמים לעצמם נזק בשמיעה שלהם?

ואיך יכול להיות שברכב של אדי מערכות יש רמקולים ומגברים באלפי WRMS ובסך הכל היא מוציאה DB145 (אם אני לא טועה ) ? מכיוון שאני לא מכיר את הרכב הנ"ל, אין לי אפשרות להגיב. תחכה לתשובה מעופר (KIKER).

התשובות באדום.

שלו.

פורסם

אלברט איינשטיין היה גאון!

המשפט הכי מפורסם שלו היה "הכל יחסי"

השאלה הכי שגורה בפיו היתה "ביחס למה"?

אני יכול לעשות אותך חירש עם 3 וואט RMS - אוזניות!

בקשר לדציבלים - כשאתה מתכון לעוצמה שנמדדת ב150 דציבלים אתה לא מתייחס לוואטים RMS שנדרשים להפיק את העוצמה הזאת משום שזה רק אמצעי להשגת מטרה והוא משתנה בהתאם למטרה.

הכוונה במדידת עוצמה של 150 דציבל או 130 דציבל מתייחסת ללחץ אוויר בנקודה או אזור מסויים שנוצרים כתוצאה של גלי קול. מכאן גם מגיע המושג שלדעתי הוא בטח אהוב כל כך עליך - SPL

או באנגלית sound presure level מערכת SPL היא מערכת שנועדה ליצור לחץ גבוה בעזרת גלי קול אשר נמדדת ביכולתה ביחידות של דציבלים.

אם אתה תיקח פיאט פונטו ותבנה בה מערכת SPL אתה תצטרך בוא נאמר (סתם זורק נתונים) הגברה כוללת של 300 RMS בכדי להגיע לתוצאה של X db

אם אתה תשים את אותה המערכת ברכב מסחרי ענק של פיאט - התוצאה הסופית תהיה הרבה יותר קטנה

מהסיבה הפשוטה שבחלל יותר גדול צריך לייצר יותר לחץ ובשביל זה צריך יותר עוצמה.

עכשיו - כשאתה יושב בתוך אזור או נקודה בה עוצמת גלי הקול מייצרים לחץ של 120 דציבל - אחרי חצי שעה או פחות אתה כבר מזיק לשמיעה שלך.

לעומת זאת בעוצמה שנמדתת ב90 דציבל אתה יכול להחשף אליה 8 שעות רצופות ביום כל יום.

אם אתה חושב שאפשר להגיע לעוצמה של אין סוף db אתה טועה - יש גבול מסוים של לחץ שמעבר אליו אתה לא יכול להגיע. אם אני לא טועה השיא העולמי למערכת SPL נמדד על 171.4 db ואם אתה חושב שזאת סביבה שאתה מסוגל לשבת בתוכה - 10 מטר מהרכב אתה כבר מקיא את המעיים שלך!

אני לא חושב שאתה יודע אפילו מה זה 150 db - זה מטורף!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

פגיע בשמיע זאת פונקציה די מסובכת המורכבת מגנטיקה של בן אדם,עוצמת הרעש בDB,משך חשיפה,ותדד הגל בהרצים.

כעיקרון הפגיע מתחילה מחשיפה ממושכת ל85+DB. והעוצמה המקסימלית עומדת על סביבות 180DB שזה מנוע סילון,פצצות וכו.

פורסם

אף אחד בארץ לא חווה 150DB למען האמת.

אף לא היה רוצה לחוות 150DB [חוץ ממני אולי]

אבל זו השקעה מטורפת , ואני לא מדבר חד פעמית

השקעה מספיק גדולה כדי שיהיה צריך ספונסר לפרוייקט [recones, recoiles, amp mods, concrete]

מישהו רוצה את סולל בונה בתור נותן חסות?:D

נ.ב

והשיא הוא 173.6

ע"י ה F250 של פיוניר.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני התכוונתי לשיא העולמי למערכת SPL שמותקנת בתוך רכב

נ.ב - מדובר ברכב משוריין - עם זכוכית יותר עבה מזאת שמתקינים על רכבים מוגני ירי של צה"ל.

עם ברגים בעובי 10 מילימטר במרחק 5 ס"מ אחד מהשני לפי מסגרת החלון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני יודע למה כוונתך...שלא יחשוב שאת הראף קובעים אנשי הSPL...לפחות לא כרגע :)

חוץ מזה שמעתי שאחרי X דציבלים צריך להכפיל עוצמה כדי לעלות בDB בודד!

פורסם

לא יודע בקשר לזה. אני ומטמטיקה שני אויבים - זה הנמסיס (אויב מושבע) שלי.

המחשבה להתקין מערכת SPL בתוך זלדה מתחילה לעבור לי בראש - אליקו - איכשהוא אני יודע לפרוייקט הזה אתה היית מצטרף ברצון וגם היית מוכן לחבוש קסדה גרמנית על הראש (אטומה בדיינמט כמובן). :screwy:

Pioneer TS-X150

פורסם

מישהו אמר סוסיתא SPL?:D

בכל מקרה

מספיק סאב אחד בשביל לפצח את מחסום ה 160דציבל לכמה שניות

אבל כדי לשמור על דציבלים לאורך זמן מומלצים כמה שיותר דרייברים [24?] בתיבות אטומות , שכל סאב לא יצרוך יותר מדי [200-400 אראמאס] ותכנון הגון ביותר של הרכב.

וככה שומעים מוזיקה כמה שרוצים על 150+ דציבל daily

:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...