Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

porsche 924 1979

ארנו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חן, אתה פשוט טועה. המנוע של ה-924 הוא בעל מידות בוכנה של 86.5x84.4 מ"מ, דהיינו Oversquare. המנוע החדש יותר של פולקסווגן הוא בעל מידות 82.5x92.8 מ"מ, דהיינו Undersquare. זה פשוט לא אותו מנוע. וחוץ מזה, שאל את עצמך שאלה פשוטה: האם לדעתך מנוע שתוכנן בשנות ה-70 מסוגל לעמוד בתקנות זיהום של שנות ה-2000, ולא משנה כמה תשדרג אותו?

למיטב זכרוני, אגב, מנוע ה-2.0 ל' המוכר לנו הופיע לראשונה בתחילת שנות ה-90.

טל

טוב,לאחר שיחת טלפון ארוכה וממצה עם אדם שטיפל(ועדיין מטפל)במכוניות פורשה ישנות,מיסתבר ששיננו צודקים..מנוע ה 2.0 של ה 924 דומה עד כדי זהות למנועה של הגולף MK4,ואכן חלקים רבים בהם זהים,אם כי הבוכנות שונות והראש כולל שסתומים מוגדלים.

ואגב זיהום אוויר-עם מערכות הזרקה\הצתה מודרניות אין שום בעייה להגיע לערכי זיהום אוויר נמוכים גם ממנועים מיושנים;דוגמא טובה היא הטווינגו והסקודה פאבייה בעלות המנועים המיושנים ששולחים שורשים לשנות ה 50'.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חן, עם כל הכבוד, נסה לחשוב ברמה המכנית. איך יכול להיות שיש דמיון עד כדי זהות אם הצילינדרים שונים, גל הארכובה שונה, הבוכנות שונות, יחס הדחיסה שונה, מערכת ההזרקה בודאי שונה, ראש המנוע חייב להיות שונה... מה כבר נשאר? זה שלשני המנועים גל-זיזים עילי יחיד ו-8 שסתומים?

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

לאחר בירור נוסף,אלו הרכיבים הזהים-בלוק מנוע,משאבת שמן,מחזירי שמן,גל ארכובה,אטמים,כולל אטם ראש ועוד זוטות.

מנוע ה 2.0 עבר שיפור רציני בידי פורשה ונוספה לו מערכת הזרקת דלק מתוצרת בוש,ראש בעל שסתומים מוגדלים וסעפות מוחלקות.

ככלל,מדיניות ייצור המנועים של המכוניות הגרמניות משונה משהו;מנוע ה 1781 סמ"ק שהוצג עבור האודי 100 החדשה של 83' יוצר עד השנים האחרונות,ובגירסתו המוגדשת החזקה ביותר(224 כ"ס) הוא הפיק כמעט פי 3 הספק מהמקור שפיתח 75 כ"ס!

השינוי העיקרי בין הגירסאות היה בראש המנוע,כשהבלוק היה זהה לחלוטין.

גם ב.מ.וו עשו שימוש שנים ארוכות במנוע ה 2.5 שנולד ב 69' עבור ה E3 ויוצר עד לשנים האחרונות.

ואילו הביזאריים ביותר היו אופל-כשהוצגה הקורסה החדשה ב 82' לא היה לאופל באותה תקופה מנועים קטנים מ 1.2,ואופל היו מעוניינים בגירסת בסיס בנפח 1.0 עם 45 כ"ס מוטבי מס.

מה עשו?החזירו לייצור את מנוע ה 1.0 ששימש את הקדט בין השנים 62' ל 66'!

המנוע העתיק הזה בעל בלוק וראש יציקה עוד שימש את הקורסה עד סוף שנות ה 80'...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תיקון (קטן):

מנוע 1781סמ"ק הוצג עוד קודם לכן עבור אודי 100 החל מ80' (Type43) במסגרת הרענון אשר הדגם קיבל באותה שנה, והחל מ81' שימש גם את גרסת הבסיס של האודי קופה (כמו גם אודי 80) אשר הוצגה באותה שנה כאשר ההספק עמד על 90 כ"ס ב5200 סל"ד, ו14.5 קג"מ ב3300 סל"ד.

לאודי 100 אשר הוצגה בספטמבר 82' (מודל 83')היה הספק מופחת של 75 כ"ס, כאשר את אותו מנוע בדיוק ניתן היה לקבל בגירסה מוזרקת בגולף GTI ובאודי 80 GTE כאשר ההספק עמד על 112 כ"ס.

פורסם

בקיצור, אם כבר חוטאים למטרה, מנוע 6VR של גולף, גיר שישה הילוכים תואם, ויש לך פורש בעור של פולקסווגן, או גולף מתחזה. לא נבלה, ולא טריפה, עזוב את הילד, או שהוא ינשך. רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
לאחר בירור נוסף,אלו הרכיבים הזהים-בלוק מנוע,משאבת שמן,מחזירי שמן,גל ארכובה,אטמים,כולל אטם ראש ועוד זוטות.
גל הארכובה לא יכול להיות זהה - לא עם מהלך בוכנה שונה! אני גם מאד מפקפק אם אטמי-ראש של מנועים עם הבדל משמעותי בקוטר הבוכנה יהיו זהים. בקיצור, אני בהחלט מקבל שיתכן שבלוק המנוע הישן שימש כבסיס למנוע החדש, אבל זה הכל. על פי כל קנה מידה, אלה מנועים שונים.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

רן, יש לי פתרון אולטימטיבי איך להציל את הפורשה הזאת.... מנוע ומכלולי הינע של TT קואטרו :evil:

ואם אתה לגמרי רוצה להישתולל... V6 2.7 BT :2gunfire: :2gunfire:

אבל האמת, נראה לי שמגיע לאוטו הזה לקבל שיפוץ נאמן למקור.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
גל הארכובה לא יכול להיות זהה - לא עם מהלך בוכנה שונה! אני גם מאד מפקפק אם אטמי-ראש של מנועים עם הבדל משמעותי בקוטר הבוכנה יהיו זהים. בקיצור, אני בהחלט מקבל שיתכן שבלוק המנוע הישן שימש כבסיס למנוע החדש, אבל זה הכל. על פי כל קנה מידה, אלה מנועים שונים.

טל

טל, אני חושב שהויכוח הזה שפתחתם שניכם לא ממש מרתק את יתר האנשים אבל רק לשם העניין, מהלך בוכנה יכול להיות שונה עם אותו גל ארכובה במידה ואורך הטלטל שונה.

תרגיל בסיס של כל משפר מתחיל!

אם אני לא טועה, אורך הטלטל הוא כל מה שמשנה את נפח המנוע המיני המקורית מ 900 ל 1000.

עצה ידידותית, קרא את החתימה שלך לפני שאתה מתווכח עם חן:wink:

חן, אם כבר הזכרת את אופל, מיטב תוצרת אופל כיום (C20XE,C22XE,C22LET) בעצם מבוססת מאוד על מנועי ה CIH משנות ה 70.

יצרני רכב לא ממש ממהרים לייצר מנוע 100% חדש שאין לו שום קשר למאגר החלקים הקיים.

פורסם
...תרגיל בסיס של כל משפר מתחיל!
כן, ממש :lol:

אם אני לא טועה, אורך הטלטל הוא כל מה שמשנה את נפח המנוע המיני המקורית מ 900 ל 1000.
אם אתה מתכוון ל-850 ול-998, אז הקדח רחב יותר ב-998.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם
טל, אני חושב שהויכוח הזה שפתחתם שניכם לא ממש מרתק את יתר האנשים אבל רק לשם העניין, מהלך בוכנה יכול להיות שונה עם אותו גל ארכובה במידה ואורך הטלטל שונה.

חן, אם כבר הזכרת את אופל, מיטב תוצרת אופל כיום (C20XE,C22XE,C22LET) בעצם מבוססת מאוד על מנועי ה CIH משנות ה 70.

יצרני רכב לא ממש ממהרים לייצר מנוע 100% חדש שאין לו שום קשר למאגר החלקים הקיים.

אני דווקא מוצא את הוויכוח מאד פורה ומעניין.

אני לא בדיוק מבין כיצד אתה משנה מהלך בוכנה (והכוונה שהבוכנה תעשה מהלך ארוך יותר ) מבלי לשנות גל ארכובה? שהרי אם אתה משנה רק את אורך הטלטל, אזי הבוכנה עושה את אותו המהלך רק במקום שונה.

כמו כן, לעניין המיני אתה טועה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

סורי, ידידי, אבל גם אתה טועה. אורך הטלטל לא משנה נפח. הדבר היחיד שקובע את מהלך הבוכנה הוא מרחק ציר הטלטל מציר גל הארכובה. אי לכך ובהתאם לזאת, במנועים עם אורכי-מהלך שונים, בהכרח צירי הטלטל ממוקמים אחרת... ולכן גלי הארכובה בהכרח שונים.

רוצה לחשוב שוב על החתימה שלי? :lol: ואולי להחליף כמה מלים עם המשפרים-המתחילים שמוסרים לך את המידע שלך? (הכל בידידות וברוח טובה, שלא תהיה טעות.)

(וסתם ברמה הכללית, לאף אחד אין ידע אבסולוטי וכל אחד יכול לטעות. אני זוכר שאפילו לי זה קרה פעם, נדמה לי ב-1987... :wink:)

גם בענין המיני אתה (מאד) טועה. במיני המקורית היו מידות בוכנה Undersquare עם קדח 62.9 מ"מ ומהלך 68.3 מ"מ. עבור הקופר הוגדל הנפח מ-848 ל-997 סמ"ק ע"י הארכת המהלך ל-81.3 מ"מ. הקופר S הראשונה, 970 סמ"ק, היתה כבר Oversquare עם קדח מוגדל של 70.6 מ"מ ומהלך מקוצר ל-61.9 מ"מ. לאחר מכן הוגדל הנפח של הקופר S ל-1,071 ולאחר מכן ל-1,275 סמ"ק על-ידי הארכת המהלך בשני המקרים, בהתחלה ל-68.3 מ"מ (כמו במנוע המקורי) ואחר כך ל-81.3 מ"מ (כמו בקופר 997 סמ"ק). ב-998 ששימש את המיני קלאבמן היו בכלל מידות אחרות - קדח של 64.6 ומהלך 76.2 מ"מ.

טל

פורסם

עד שיש ויכוח כמו שצריך שגם אנשים שאוהבים רכבים לומדים ממנו, אתה מנסה להגיד שזה לא מעניין אף אחד ? מה עדיף שירשורים על בקשת עזרה של "דודה שלי נסעה על 237 קמ"ש בתוך רחוב הולנדי ואני לא יודע איזה עונש יתנו לה" ?

בגירה, תן להנות מהידע שנשפך פה.

מה שכן (טל"ש וחפ"ר ;)) אתם יכולים לתת יותר מידע שהוא לא שימושי ל"ויכוח" בינכם, כל מיני דברים שיעשו את הויכוח מעניין גם למי שאיננו בקיא בחומר.

ולעניין המקורי (ההוא עם הפורש שפתח את השירשור),

שמע, קנית פורש, צפית לפורש - קיבלת כבש בעור של זאב, אני מבין את ההרגשה - גם אם לא דייקתי בתיאור.

מה שאני הייתי מציע זה דווקא למכור אותה. אתה לא תוכל להגיע לרמה של הפנטזיה ב"ערב הקניה" לענות על החלום הזה בתקציב (זעום) של 5 אלף ש"ח זאת בדיחה. אתה לא תוכל לעשות אפילו מה שהכושי אמר לך וזה עוד נחשב המינימום שבמינימום.

אז כמו שאמרתי, אני הייתי מוכר. נותן את הרכב למישהו שיודע (או שלא) מה הוא הולך לקנות וכמה שווה רכב כזה באמת ואם באמת ב"פורש" (המרכאות בכוונה) חפצה נפשך אני הייתי מחפש 944 משנות השמונים או 911 אספנות (עד שנת 76 - ע"ע אדון ג.).

אכלת פילפל, שתה מיץ.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

שיט, חשבתי על זה ומה לעשות, אתה צודק.

יש להחליף טלטלים וגל ארכובה ועכשיו החתימה שלך מדברת עלי ואני אשב בפינה, אוכל את הכובע ואעשה קולות של שטיח :wink:

דרך אגב, איפה נעלם פותח השירשור? מנסה לחלץ את האוטו מצד הדרך?:lol:

יניב

• תוכן חדש...