Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

porsche 924 1979

ארנו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי את הרכב הנ"ל כשנתיים. כל הזמן עובד עליו בגלל תקלות שהוא ממציא לעצמו.

אני מגלה לכם בסוד שאני מאוכזב מהנהיגה עליו, מבחינת הביצועים שלו ,שלא תואמים את מה שחשבתי ערב הקניה! שאלתי היא מה הייתם ממליצים לשפר (מבלי לאבד את התחתונים, כמובן כי אגב אני בונה בדיוק בית!!!)

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא רוצה להקדיש סכום לנושא, אלא כל פעם לעשות צעד. האישה בולעת ככה יותר טוב היות וכפי שאתה יודע פרוסות דקות נבלעות יותר טוב מכיכר לחם שלם!!! בכל מקרה במצטבר אני מאמין שכ-5000 ש"ח

פורסם

בסכום הזה אני לא הייתי עושה כלום .

אם אתה מתעקש , אז לך על פורטינג יחס דחיסה גבוה יותר כ 2500-3500 ש"ח ופילטר פתוח כ 250-300 ש"ח לגודל שאתה צריך .

עכשיו כשאתה מכניס יותר אוויר אתה תצטרך להכניס יותר דלק...

אם ווסת דלק יספיק אז אתה עומד על 500 ש"ח בערך הוצאה . אם לא , אז תביא צ'יפ מחו"ל או שתבנה אחד אצל מי שיודע בארץ... 1200-2500 ש"ח .

אתה יכול להביא סעפת פליטה טובה יותר , או לבנות אחת , אבל הסכום יהיה גבוה לדעתי לעומת התמורה .

זהו . אני ייעצתי ועשיתי את המעשה הטוב שלי להיום . עכשיו אני חוזר להיות האיש הרע .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
אני מגלה לכם בסוד שאני מאוכזב מהנהיגה עליו, מבחינת הביצועים שלו ,שלא תואמים את מה שחשבתי ערב הקניה!
אילו התעניינת ערב הקניה, היית למד שה- 924 היא בעצם אודי ברוב איבריה, על כל המשתמע מכך מבחינת הביצועים. בתקציב של כ- 5000 ש"ח לא תשיג שום שיפור מובחן בביצועים שיקרב אותה אל הפורשה שאתה רוצה שהיא תהיה.
פורסם

תנסה לתת לי קצת כיוון ממה אתה מאוכזב?

אחיזה?

היגוי?

ביצועי מנוע?

קח בחשבון שכמו שכבר ציינו, זה פרויקט שתוכנן ע"י פורשה עבורVW להיות רכב ספורט-קופה של פולקסואגן, משהוא בסביבה של שירוקו יותר ספורטיבית. בסוף הפרויקט נזנח ובמקומו נבנתה האוודי קואטרו האגדתית.

פורשה קנו בחזרה מ VW את הפרויקט (בסכום שנמוך ב 10 מיליון $ מהסכום ש VW שילמה להם עבור תכנון הפרויקט) וייצרו את הרכב כמחליפת ה 914 בחלקים של אוודי.

זה לא אמור להיות איזה רכב ספורט מטורף אבל עדיין אמור להיות רכב מכובד.

אז מה בכל זאת מפריע לך? פרט קצת ותן גם פרטים על האוטו, דגם, שנה וכו'.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כתוב בכותרת: 924, שנת 79'...

שזה אומר מנוע 2.0 ל' עם 125 כ"ס בהנחה שזה דגם אירופי במקור, 115 כ"ס אם זה הגיע מצפון-אמריקה. אין מה לצפות לביצועים פורשאיים.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

115 כ"ס מ 1984 סמ"ק?

נשמע מוכר משהו..אותו מנוע בדיוק הניע את הגולף 2.0 ששווקה כאן בשנים 2000-2004.

מנוע ה 2.5 של ה 924 נלקח מהפולקסווגן LT,כן,המסחרית הגדולה וחסרת החן.

פורשה נאלצו לעשות שימוש במנוע העייף הזה ולא במנוע 5 הבוכנות העדיף בהרבה של אודי משתי סיבות;מנוע ה 4 בוכנות היה זול בהרבה לייצור,וכושר ייצור מוגבל של אודי,שגרם לכך שכל מנועי 5 הבוכנות היו מכורים מראש.

אגב,ה 924 יוצרה במיפעלי אודי באינגולשטט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, ה-924 היחידה עם מנוע 2.5 היתה ה-924S, הגרסה האחרונה שיוצרה, שקיבלה את יחידת ההנעה של ה-944. וזה היה מנוע מפיתוח עצמי של פורשה, רחוק מאד מפולקסווגן LT.

(במחשבה שניה, אני מנחש שפשוט נפלט לך 2.5 והתכוונת ל-2.0... ואז נכון שהמנוע שימש את הפולקסווגן LT, אבל גם את האודי 100.)

עריכה: שכחתי משהו - מנוע ה-2.0 של ה-924 הוא בעל נפח של 1984 סמ"ק, אבל זה הקשר היחיד שלו למנוע ה-2.0 החדש בהרבה של הגולף שהזכרת...

ותיקון אחרון: ה-924 אכן יוצרה במפעל אודי, אבל בנקרסולם ולא באינגולשטדט.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
חן, ה-924 היחידה עם מנוע 2.5 היתה ה-924S, הגרסה האחרונה שיוצרה, שקיבלה את יחידת ההנעה של ה-944. וזה היה מנוע מפיתוח עצמי של פורשה, רחוק מאד מפולקסווגן LT.

(במחשבה שניה, אני מנחש שפשוט נפלט לך 2.5 והתכוונת ל-2.0... ואז נכון שהמנוע שימש את הפולקסווגן LT, אבל גם את האודי 100.)

עריכה: שכחתי משהו - מנוע ה-2.0 של ה-924 הוא בעל נפח של 1984 סמ"ק, אבל זה הקשר היחיד שלו למנוע ה-2.0 החדש בהרבה של הגולף שהזכרת...

טל

exactly

the 944 has the 2.5

only the rare 924s has the 2.5

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

טל

מנוע ה 2.0 של ה 924 זהה לחלוטין למנוע ה 2.0 של הגולף החדשה בהרבה,למעט שידרוגים שעבר תחת ידי פורשה(ראש משופר,שסתומים מוגדלים,סעפות יניקה ופליטה מוחלקות ועוד).

המנוע הזה הוצג לכבוד האודי 100 החדשה שהוצגה ב 76',מאחר ובאודי החליטו להוציא את המנועים הקודמים המיושנים ובעלי גל זיזים תחתון לגימלאות.

VAG המשיכו לעשות שימוש במנוע זה עוד שנים רבות-באודי 80,פולקסווגן וונטו ופאסאט ועוד.

ה 924 אכן יוצרה בנקרסולם,שבהם שכנו בעבר מיפעלי NSU,מסיבה מעניינת למדי-קבוצת פולקסווגן החליטה ב 76' להפסיק את ייצורה של ה RO80 שהחזיקה חלק לא מבוטל מנפח הייצור של המיפעל,ועל המיפעל הוותיק ריחפה סכנת סגירה.

אי לכך הוחלט על ייצורה של ה 924 במיפעל ולהחזיק אותו בחיים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, אתה פשוט טועה. המנוע של ה-924 הוא בעל מידות בוכנה של 86.5x84.4 מ"מ, דהיינו Oversquare. המנוע החדש יותר של פולקסווגן הוא בעל מידות 82.5x92.8 מ"מ, דהיינו Undersquare. זה פשוט לא אותו מנוע. וחוץ מזה, שאל את עצמך שאלה פשוטה: האם לדעתך מנוע שתוכנן בשנות ה-70 מסוגל לעמוד בתקנות זיהום של שנות ה-2000, ולא משנה כמה תשדרג אותו?

למיטב זכרוני, אגב, מנוע ה-2.0 ל' המוכר לנו הופיע לראשונה בתחילת שנות ה-90.

טל

פורסם

בתקציב הזה הייתי הולך על אמינות בלבד, שיפוץ יסודי של המערכות, חשמל, הגה מיתלים, בולמים, בלמים, צמיגים טובים, ותיקון כל הבעיות שגורמות לך כאב ראש מיותר. במידה ונישאר לך עדיין תקציב טיפול מונע בעיות כגון חלודה, קוסמטיקה וכו. שיפור רכב שאינו מפגין אמינות בסיסית במצבו המוגבל, רק יחריף את הבעיות הקיימות ויזמין חדשות ויקרות. הרכב בצורתו הבסיסית, נותן מעטפת ביצועים סבירה לגילו, ואמינות המשתווה לאמינות של רכב בשנתון הנ"ל, בתנאי שהוחזק ונישמר כראוי. על מנת לכבד את בגרותו, של הרכב, ולתת לו להזדקן בכבוד, אין לדרוש ממנו דברים שלא דרשו מתכנניו כשהיה צעיר, לבוגרי הרכבים המודרנים עלולה להיות בעייה עם רכב ספורטיבי בגימלאות! הסטנדרט המודרני יוצר פער צפיות מוגזם מהרכב, וציפיה שיעמוד מאחרי שמו המפואר...אגב, גם נאדיה קומנצ'י לא תצליח להוציא היום מינימום אולימפי, אבל שמה חרוט מעל דפי ההיסטוריה, תן לו את הכבוד הראוי לו הקל על זיקנתו, ואם אתה מחפש ריגושים מוטורים, חפש צעירות יותר (המלצה זו מתיחסת למכוניות בלבד). ספורטיביות יותר...אני מוכן לאמצו בחום, ולא איכפת לי, "כמה הוא סוגר"-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
בתקציב הזה הייתי הולך על אמינות בלבד, שיפוץ יסודי של המערכות, חשמל, הגה מיתלים, בולמים, בלמים, צמיגים טובים, ותיקון כל הבעיות "-רן
רן,

וואללה, את כל הרשימה הזאת היית דוחף לתקציב של 5K ש"ח?

סחטיין עליך, רק שכחת שבארץ זה אפשרי בתקציב הזה אולי להחליף סט בולמים... וזהוא.

וגם זה אני לא בטוח, אני לא שולט במחירי חלקי החילוף של פורשה.

לעניות דעתי, הרשימה שלך יותר קרובה ל 20-25K ש"ח.

ברור שאם תביא את החלקים מחו"ל ותרכיב בעצמך אז זה יהיה זול משמעותית אבל לא נראה לי שזה המקרה.

לפותח השרשור,

לעניות דעתי ומבלי לראות את האוטו, אם הוא בשמוש יום יומי אתה תהיה חייב לעשות לו איזה "יישור קו" כדי לפתור את בעיות האמינות.

אם לא, בסופו של דבר אתה תאלץ להשבית את האוטו כי תקבל בטסט רשימת רג'קטים של 15K ש"ח.

ואז תאלץ למכור אותו בזול.

קח איזה שהוא תקציב שאתה יכול לעמוד בו (בא נגיד 2K ש"ח בחודש) ותתחיל לשפץ מערכת אחרי מערכת.

צור איתי קשר בה"פ , אולי אני אוכל להביא לך חלקים בנסיעות שלי לגרמניה (תמורת אופצית רכישה עתידית כמובן :-) )

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הבחור דיבר על שיטת הסלמה, פרוסה פרוסה, לכן קיבל רשימה חלקית לרעיונות מה לעשות בתקציב. אין לי ספק ש- 5000 ש"ח לא יספיקו לאפ גרייד מלא, אבל הכוונה ברורה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...