Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

porsche 924 1979

ארנו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל פעם אני נדהם מחדש מכמות הידע שיש בפורום הזה. חבר'ה, אתם פשוט תותחים.

טל

אם התכוונת לחלק ממה שאני כתבתי, אני חייב איךשהוא לפצות על הפדיחות מתחילת השרשור, לא?

דרך אגב, נוצות זה לא טעים, לבד דוקא לא רע!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלי בכל זאת במצב יותר טוב, אל תשכח שבכל זאת די עבדתי על האוטו בשנה וחצי הראשונות שהוא היה אצלי! אני אנסה לצלם אותה קצת להתרשמותכם!

ארנו

הרכב שלמכירה עבור חלקים, בלבד, ולא כהשוואה לשלך! ניתן להשתמש בהרבה חלקים ממנו ויחזיר לך את ההשקעה מהר מאוד, יש מישהו בפורום שקנה רכב בחו"ל, פירק אותו שם והשתמש בחלקים...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

משום מה אני נורא פוחד ממהלך כזה (מה גם שלא יזכה לתמיכה מבית), יתרה מזאת נראה לי שבמקרה שלי אני יכול לנצל את "החולשה" של ה-924, מנוע אאודי וכו' שאני מאמין שכן ניתן למצוא את רוב החלקים בארץ וכך לחסור את המבצעים המסובכים יותר מבחינת לוגיסטיקה.

פורסם

מערכת ההזרקה K-JET שירתה את מנועי 5 צילינדרים של אודי 100 החל מ77' (נ.מ 2144 סמ"ק), כאשר החל ממודל 83' ואילך (הדגם המעוגל, C3) נמכרה בארץ כמות לא מבוטלת של רכבים עם מנועים מוזרקים (נמכרו גם פולקסווגן טרנספורטר עם מנועי אודי 5 צילינדר הזרקה) - כך שלא אמורה להתעורר בעייה להשיג חלקים (באודי משאבת הדלק נמצאת ליד המיכל, ממש כמו ב924 וייתכן כי מדובר באותה משאבה)

בבעלותי אודי 100 מוזרקת מודל 80' ובניגוד לאשר נאמר ע"י קודמיי: הרכב אמין, חזק (136 כ"ס), ללא כל בעיות מכניות לרבות במערכת ההזרקה. אינני יודע הנסיון של החבר'ה למעלה באמור לחוסר אמינות - אני יודע מניסיוני שלי.

פורסם

האמת דעתי כשל אסף, וגם אני לא שמעתי על בעיות מיוחדות למערכת זו, הבעייה היחידה שזכורה לי כרגע הבעיה ממשאבת הדלק ולא ממערכת ההזרקה, מכונאים רבים נטו בתקופתו ליחס את בעיית המשאבה לבעיית במערכת עצמה, נכון שחובה להקפיד על משאבה חזקה ובריאה אם מחזירים עטרה לישנה, צריכת הדלק תשתפר פלאים המנוע יעבוד "עגול" וזריז יותר, ובניצולת טובה יותר, ואם זכרוני איננו בוגד בי תצטרך גם להחליף לפלאגים שונים, אני בטוח שמישהו ידע לכוון אותך

נכון לעכשיו מתפרסמת מערכת כזו שהייתה שייכת לוולוו 240 טורבו במחיר מגוחך:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/volvo-240-turbo-bosch-k-jet-fuel-injection-and-ECU-vw_W0QQitemZ270049668366QQihZ017QQcategoryZ33553QQrdZ1QQcmdZViewItem

בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

1. בעיה ידועה מאוד של ה K-JET כרוכה בהתנעות חמות.

2. מערכת ה K-JET מערכת סבירה כל עוד היא עובדת, ברגע שמשהוא משתבש שם, זה רק הולך ומתדרדר עם שלל בעיות חדשות שצצות חדשות לבקרים.

פורסם
1. בעיה ידועה מאוד של ה K-JET כרוכה בהתנעות חמות.

2. מערכת ה K-JET מערכת סבירה כל עוד היא עובדת, ברגע שמשהוא משתבש שם, זה רק הולך ומתדרדר עם שלל בעיות חדשות שצצות חדשות לבקרים.

1. מעולם לא נתקלתי בבעיות הנעה במנוע חם

2. מכיר מע' אחרת אשר היא סבירה כאשר היא איננה עובדת........?

בגירה, מאיפה הנסיון? היה לך רכב עם מע' כזו? או שנתקלת במע' כזו שעברה תחת ידיהם האוהבות ועתירות הידע של מיטב מכונאי ציון של שנות ה- 70'/80', אותם "מומחים" שחירבו את השוק והתדמית לאלפא רומאו, סיטרואן, רנו וכו'....

פורסם

על סמך נסיון של שנה וחצי עם מערכת KJET בגולף GTI MK1, המערכת די אמינה וגם... פשוטה,

ומתגמלת בתגובת דוושה מיידית. כמובן שכמו כל מערכת הזרקה, גם ב-KJET ישנם חלקים שמתבלים

עם השנים הרבות, כגון משאבת הדלק החשמלית (יקר...), ומזרקים (פשוטים וזולים יחסית).

לגבי הנעת מנוע חם, אם זה באמת מעניין מישהו, אני יכול להסביר מה עומד מאחורי הבעיה.

בשורה התחתונה ישנו חלק שנקרא Accumulator שממוקם מאחורי משאבת הדלק החשמלית

באיזור מיכל הדלק, ותפקידו לשמור לחץ בצינוריות הדלק לאחר סגירת הסוויץ' ומשאבת הדלק.

הבעיה היא שברגע שמוציאים את החלק הזה מהמערכת (וכך גם קיבלתי את הגולף שלי) הרכב

יסרב להניע בהנעה "חמה", אלא רק לאחר מספר נסיונות. שאלו יהיו הצרות שלנו בחיים...

No worries 8)

פורסם

שמעתי כבר את הסיפור הזה על האוקומולטור וצר לי, זה פשוט לא נכון.

מי שאחראי הוא סנסור זמן-חום.

בכל התנעה (חמה או קרה) הסנסור מספק הארקה לחיישן ההתנעה הקרה, ומתג ההתנעה מספק מתח מצבר למתג ההתנעה הקרה כל עוד הוא מסובב ל START.

כל עוד המתג מקבל את שני המתחים הוא מספק תוספת דלק אשר עוזרת בהתנעה.

בזמן התנעה קרה, סנסור ה"זמן-חום" מתנתק לאחר 10 שניות (זמן מספיק כדי להתניע, ללא ספק) מה שגורם להפסקת ההארקה לשסתום ההתנעה הקרה, בגלל זה הוא נסגר ולא מספק תוספת דלק להתנעה על מנת לא להציף את המנוע.

לאחר שהוא מתקרר הוא מחדש באופן אוטומטי את ההארקה למתג ההתנעה הקרה.

בזמן התנעה חמה הזמן שהמתג מספק הארקה למתג ההתנעה הקרה יורד משמעותית ל 3 שניות, עפ"י דיווחי בוש אבל מנסיוני ונסיון אחרים, זה אפילו קצר יותר.ולכן כאשר באים להתניע מנוע חם, בעיקר ביום חם, לא מוזרקת כמות מוגדלת של דלק ובמנועים לא חדשים ולא חדישים, פעמים רבות זה לא מספיק דלק בכדי להתניע את המנוע.

כדי להחמיר את הבעיה, מיד לאחר נסיון ההתנעה הראשוני (שלא צלח), חיישן החום-זמן ניתק את ההארקה לחיישן ההתנעה הקרה וצריך לחכות שהוא יתקרר, אבל, המנוע חם וצריך לחכות איזה חצי שעה.

הדרך הקלה ביותר להתגבר על הבעיה היא פשוט לעשות לחצן באוטו אשר יתן הארקה לחיישן ההתנעה הקרה בזמן התנעה בצורה ישירה.

מי שלא מכיר את הבעיה יכול לפרק חצי אוטו ולא למצוא את הגורם.

יש קיטים כאלה למכירה ברשת לכל אלה ששפר עליהם גורלם ומותקנות אצלם K-JET.

כמו שכבר ציינתי, כשהמערכת עובדת, היא בסדר.

כאשר איזה חלק תקול בה, הוא גורם לכל מגדל הקלפים להיתמוטט והמערכת מתריעה על כמעט כל תקלה אפשרית.

אם בא לך עוד הסברים משעממים ומשמימים כמו הנ"ל, אני אפרט בשמחה.

אסף, אין שום קשר למכונאים שהיו בארץ, בעית ההנעה החמה הייתה בילט-אין ב K-JET באדיבות האדונים לבית בוש.

יניב (ששונא את K-JET :wink: )

פורסם

יניב, האמת שהתעצלתי לסחוב את הספר על הזרקות בוש ביחד איתי לקצה השני של העולם (פעם הבאה...),

לכן כל מה שאני רושם מבוסס על זיכרוני ונסיוני עם מערכת K-Jet בגולף שהייתה לי.

כתבתי כאן את ההסבר שלי לחברי הפורום, וכמובן שאשמח לשמוע הערות ותיקונים.

דבר ראשון, הסבר על התופעה. בגולף ברגע שהייתי מכבה את המנוע ורוצה לאחר 10 דקות להתניע שנית (וביחוד בימי הקיץ),

הרכב היה פשוט מסרב להתניע בנסיון-שניים הראשונים, וגם כאשר הוא התניע, המנוע לא היה עובד על כל ה-4 צילנדרים,

אלא הייתי צריך לחכות איזה 5 שניות עד שכולם יקבלו דלק. ההסבר לכך לפי הספרות הוא שהדלק היה מתאדה בצינורות שבין

יחידת ההזרקה למזרקים, ויוצר "נעילות אדים" vapor lock באנגלית צחה, וכך דלק מהמשאבה לא היה

זורם למזרקים, אלא חוזר למיכל הדלק דרך צינור עודפים. אבל...

בשביל להתגבר על הבעייה, בוש חיברו למערכת חלק שנקרא "אוגר דלק" Fuel accumulator שמחובר אחרי המשאבת דלק.

accumulator.gif

האקיומלטור הוא מעין מיכל עם פתח כניסה של דלק מהמשאבה ועוד פתח יציאה של דלק לכיוון היחידת הזרקה

(החיבור מימין אמור לייצג את שניהם). בתוך האקיומלטור יש קפיץ שנדחס פנימה על ידי לחץ הדלק מהשאבה כל זמן שהיא עובדת.

ברגע שמכבים את הרכב, אין יותר לחץ דלק שמכווץ את הקפיץ, והקפיץ מתחיל להיפתח ולהשאיר לחץ במערכת הדלק,

ובכך מונע את ה-vapor locks. בגולף זצוק"ל איזה חכמולוג הוריד את החלק הזה (עדיין עדיף על החכמולוג שהוריד אותה מהכביש).

יניב,

אתה מתאר את הבעיה בהתנעה חמה באינג'קטור החמישי (Cold start valve) או ליתר דיוק בחיישן שלו (Thermotime switch),

בכך שהצמד הנ"ל לא מעשירים את תערובת הדלק בהנעה חמה ובכך מונעים מהמנוע להניע. ובכן...

אני טוען שלאחר רבע שעה של מנוע דומם, אין שום צורך בהעשרת הדלק, וגם אם מדובר בפרק זמן

ארוך יותר שכן מצריך העשרת דלק, הווסת לחץ דלק (Control Pressure Regulator/Warm-up valve) יפצה על כך.

anyways, יתכן באמת שיצירת סוויץ' לאינג'קטור החמישי כמו שציינת תקל את התופעה שתיארתי. לא בבית ספרנו.

No worries 8)

פורסם

צחי,

אני אגיב ואח"כ אפסיק לדסקס את נושא ה K-JET כי אנחנו חוטפים פה שירשור של אדם נחמד שנמצא במצוקה ואין לו אפילו K-חקא (אפילו שצריכה להיות לו).

1. עצם העובדה שבוש הוסיפו אוקומולטור לאחר מכירות הרכב וגם אח"כ אתה בעצמך אומר שאפשר לחכות רבע שעה עד שהבעיה שאני ציינתי נפתרת, לא מצליח לשכנע אותך שזאת מערכת מחורבנת?

2. רבע שעה? על מה אתה מדבר, בן אדם? כל ירידה מהאוטו לקנות סיגריות אני צריך ללוות באספרסו כפול בבית הקפה הסמוך?

3. מנסיון, בקיץ זה אפילו לא קרוב לרבע שעה, יותר קרוב לשעתיים.

4. כנראה שהמנוע אצלך במצב מצוין ולכן לא הרגשת את הבעיה הזאת, אבל תאמין לי, אתה יודע מה, אל תאמין לי, פשוט תקליד בגוגל K-JET ו HOT START, מעניין למה יש שם 25K אתרים שמטפלים בביעיתיות הזאת.

5. נחזור ל 924 ויאללה בלגן, מה סיכמנו בפעם האחרונה לגביה?

השתלה של V6 B-TURBO של אוודי? כמה שיפורים קלילים ויש 500 כ"ס!

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בעזרתו של אסף בקר הגעתי לשרשור עתיק זה ובהיותי נפעם מרמת הידע של המשתתפים החלטתי לבקש את עזרתכם.

מדובר במע' הזרקה של ה280SE שלי המע' היא מכנית של בוש כמו בתמונות.

הבעיה היא בדיוק כמו שציינתם בשרשור " התנעה חמה" כלומר לאחר כיבוי כעבור כרבע שעה ההתנעה היא רק לאחר כמה ניסיונות ואז עוד כ 3 4 שניות זיוף עד שכל ששת הצלינדרים מקבלים דלק אני מזכיר לכם שוב המערכת מכנית = אין סנסורים

תודה למגיבים דורון

DSCN0310.jpg

DSCN0303.jpg

DSCN0299.jpg

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

גודל הקרבורטורים נקבע בעיקר על ידי גודל הונטורי הנדרש ולזה יש נוסחה:

שורש ריבועי של מכפלת נפח צילינדר אחד בסל"ד שבו מקבלים את שיא ההספק מחולק ב50.

עד לתוצאה של 34 ניתן להשתמש בקרב. 40.

אלפא רומיאו השתמשו בקרבורטורים 40 למנועי ה-2000 שלהם וההספק היה 132 כ"ס.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

• תוכן חדש...