Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

porsche 924 1979

ארנו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שיט, חשבתי על זה ומה לעשות, אתה צודק.

יש להחליף טלטלים וגל ארכובה ועכשיו החתימה שלך מדברת עלי ואני אשב בפינה, אוכל את הכובע ואעשה קולות של שטיח :wink:

דרך אגב, איפה נעלם פותח השירשור? מנסה לחלץ את האוטו מצד הדרך?:lol:

יניב

נדיר, נדיר, נדיר!

נהניתי לקרוא את השירשור כולו וכמובן שמר שביט צדק לאורך כל הדרך אבל זה השיא!

Bagira, מבלי להכיר אותך, הרווחת אצלי בהודאתך לפחות 10 נקודות.

יום טוב,

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דוקא טעים הכובע לבד הזה אבל מי תקע באמצע נוצה? כמעט נחנקתי!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

פותח השרשור לא נעלם רק ש...

המחשב הלך, יש שלושה ילדים, אישה בהריון, עסק שרק עכשיו נפתח, 92% נכות, וכן פורשה 924 שנת 1979 ששוב לא נוסעת כי המאוורר החליט לעבוד שעות נוספות והלך המצבר.

א- תודה לכולם וסחתיין על הידע!

ב- לגבי 5K ש"ח, אז כמובן שאני מתכוון לשים יותר ( שמתי כבר יותר מ-45K מעל הקנייה ב-40K)

כרגע זה סכום לשיפור ראשוני בלבד.

ג- למכור לא בא בחשבון הילדים יהרגו אותי, אם אני מוכר זה רק כדי לקנות 911 ועכשיו שאני בונה בית

זה לא הזמן.

ד- חשבתי להחליף את מערכת הפליטה, מה דעתכם?

ה- הדגם שלי אירופאי קרי 125 כ"ס.

ו- ידעתי איזה רכב אני קונה ועדיין התאכזבתי, זה לא שציפיתי ל-911 אבל בכל זאת...

ז- שוב תודה

ארנו

פורסם
פותח השרשור לא נעלם רק ש...

המחשב הלך, יש שלושה ילדים, אישה בהריון, עסק שרק עכשיו נפתח, 92% נכות, וכן פורשה 924 שנת 1979 ששוב לא נוסעת כי המאוורר החליט לעבוד שעות נוספות והלך המצבר.

ארנו

ברוך הבא למועדון החיים היפים :wink:

אם הרכב עדיין לא אמין, אין שום סיבה להחליף את מערכת הפליטה, תתרכז במערכות החיים של האוטו ולא בפירסינג בגבה או קעקוע בכתף.

פורסם
ברוך הבא למועדון החיים היפים :wink:

אם הרכב עדיין לא אמין, אין שום סיבה להחליף את מערכת הפליטה, תתרכז במערכות החיים של האוטו ולא בפירסינג בגבה או קעקוע בכתף.

אדיר! לא ניתן לנסח את זה יותר ברור, אם זה לא מובן, נישאר רק לנסות במכות-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

רן, לא צחקתי לגבי הנכות ...ואתה רוצה להרביץ לי?

טיפלתי בנושא המצבר,בסה"כ האוטו הופך להיות אמין (לפחות מזה כחצי שנה)

עשיתי לו ,פרט לפחחות וצבע, ראש מנוע,ראדיאטור,החלפת בולמים קדמיים והחלפת מירב החיווט החשמלי.

אני לא מפגר גם אם אני נשמע כזה (יותר נכון...נקרא ככזה)!

ידעתי מה זה 924, קראתי חומר ברשת ומחוצה לה וזאת אחרי שגדלתי בצרפת ולאבא של חבר היתה כזאת חדשה בזמנו.

ברור שאמינות היא מעל לכול ובנושאים הנ"ל טיפלתי מיד אחרי הקנייה!

כרגע יש לי בעיה עם מערכת הפליטה (צינורות עקומים, דוד אחד משוחרר שגם קיבל מכה) שעדיין לא טיפלתי מאז שקניתי את האוטו.

היות ושיתפתי אותכם שהתאכזבתי מהביצועים שלו ושאני אמור לטפל במערכת הפליטה חשבתי להתייעץ אתכם, לאור המקצועיות שהופגנה כאן, אם כדאי להשקיע בפן הזה איך, כמה ולמה!

לא רוצה פירסינג, לא רוצה השקפת עולם על פורשה , לא רוצה לפתוח דיון אם כן ידעתי או לא מה אני קונה ולמה אני מאוכזב... רק תשובה,מקצועית אם אפשר, כדאי או לא להשקיע במערכת פליטה ואם כן המלצות בנושא.

תודה, ארנו

פורסם

ארנו, אל תיקח הכל באופן מילולי, מה שניסו להסביר לך, הוא, כלל ראשון בשיפוץ רכב הוא קביעת תקציב ראלי, וקביעת סדר עדיפיות על פי הצרכים שלך, אין טעם לשפר רכב בעייתי, לפני שהגעת לישור קו מכל הבחינות, רכב עם בעיית מנוע, ימות אם תשפר אותו ללא שיפוץ מלא וכו'...לגבי האגזוז, התשובה מתחלקת לשתיים, אגזוז איכותי צריך להיות קל משקל, ובעל יציאות מתאימות למנוע, שיפור האגזוז ללא שיפורים בסעפת עצמה ובמערכת הדלק, יביא רק להקלה במשקל, ללא תוספת סוסונים, שיפוץ הכולל הכל, (נשימה ופליטה,) יהיה יקר, וקשה לי להאמין שבארץ ימצא קיט מתאים, יבוא קיט כזה מחו"ל מייקר את העסק ואתה צריך לבדוק אם בכלל השיפור שתקבל, מצדיק את המחיר והמאמץ. בחו"ל קיימים ערכות שיפור לרוב כלי הרכב החל משיפורים מיזעריים ופשוטים ועד לשיפוץ והכנת רכב למרוצים השמיים הם הגבול...דפדף באתרי האינטרנט למינהם ותימצא ערכה יעודית לרכב שלך, ובדוק את מחירה, השלב הבא לנסות ולאתר כזו משומשת במצב טוב, ההצעה שלי, היא בשלב הראשון שפץ את הקיימת אצלך למצב טוב, שפר מערכת המיתלים, הבלמים, הצמיגים, כוון את הרכב למצבו האופטימאלי תופתע לדעת כמה מכלי הרכב הנעים על הכבשים מאבדים כ-40-50 אחוז מעוצמת המנוע בגלל כיוונים לא נכונים, או שימוש בחלפים לא מתאימים, השלב הבא הפחתת משקל הרכב, זול, קל, ולא מצריך דבר הורדת 60-70 ק"ג מהרכב תשפר התנהגתו וניתן להגיע בקלות לכפול. למד את הרכב, והייתי ממליץ על קורס נהיגה מתקדם על מנת להוציא מהכלי שלך את המקסימום, אגלה לך בסוד, שיש הרבה מכוניות "משופרות" שמסתובבות היום עם רגשי נחיתות, לאחר שנפגשו עם הסובארו הסטנדרטית שלי (205000 ק"מ) בעליות לי-ם. קשה לי להאמין שהיצלחת להגיע לגבול יכולת הביצועים של הרכב שלך, במצבו היום. אחזקה נכונה ושומרת, שימוש בשמנים איכותיים, תיתן לך מעטפת ביצועים טובה מאוד, אחרי שתגיע לגבול, אז יהיה אפשר לחשוב על שיפור הרכב, או החלפה לספורטיבי יותר, הזול מבין השניים-בהצלחה-רן

פורסם

רן,

ברור לי שצחקת לגבי המכות, חוץ מזה אני בכל זאת 193 ס"מ, 112 ק"ג עם עבר מפואר של קרבות.(במסגרת עבודה לפני הפציעה),ככה שנכה או לא אני אפוצץ אותך...סתם!

עכשיו ברצינות,

תודה על הטיפים, בסה"כ אני מאמין שאני די קרוב לשיא כפי שהגדרת. אגב, עשיתי כמה קורסים, כולל בחו"ל, נהיגת מסלול.

לגבי הסעפת, אני יודע שהיא "פתוחה" וכל הקונסטרוקציה היא בעצם שיפור שנעשה לפני מיליון שנה לפני שהכל מתפורר, אני רוצה לטפל בבעיות שם.

חוץ מזה, יש שם 2 קארבורטורים כפולים, הבנתי שזה מאד בעייתי לכוון והמוסכניק שלי המליץ לא לגעת כי לדעתו הכיוון לא רע.

עד כמה כיוון כזה יכול להשפיע לדעתך ועוד איזה כיוונים היית ממליץ?

לגבי שמנים ותוספים אני מפנק את האוטו בנושא הזה.

אגב, מאיפה הידע?

פורסם

הידע מתבסס על עבר (קצר מדי) במרוצים, בחו"ל, המון קריאה, המון קורסי נהיגה, חיבה עזה ביותר לנושא, ואהבת נהיגה טהורה.

לעינינו קרבורטור לא מכוון כראוי, משול לרץ מרתון שמשתתף במרוץ כשלראשו מסכת אב"כ, כיוון מנוע מקצועי, יעשה לאחר החלפת או ניקוי פילטר האוויר, פלאגים חדשים, ורצוי מאוד כיוון שסתומים, חשוב שמגיעים למומחה, שכל בעיות החשמל של הרכב פתורות! כיוון קרבורטור כפול יעשה בעזרת מכשיר וואקום מיוחד, ויש להתרחק ממכווני אוזן למיניהם, רצוי להגיע עם ערכת שיפוץ לקרבורטורים המקורית, השיפור יכול להגיע ל- 10-20 אחוז מהספק המנוע-מנוע תקין, מתואם ומכוון כהלכה, אמור להיות בערך 80% מפרסומי היצרן על פי בדיקת דינמומטר. יש מס' חברי פורום שהשמועה מספרת על מומחיותם בכיוון קרבורטורים, תן להם קריאה אני בטוח שיענו-רן

פורסם

ארנו שלום,

1. אם שמת לב, כאן בפורום האספנות יש לנו קצת יותר יד חופשית בקישקושים על הא ועל דא ככה שכל מה שאמרנו בעד ונגד האוטו, נאמר ברוח טובה, לא הייתה כוונה לפגוע חס וחלילה ברכב או בך.

2. למרות שהרכב הוא לא ממש פורשה לתפארת מדינת הצוררים, עדיין בנוף הישראלי הוא חיה נדירה ושווה כל השקעה.

3. לעניין הקרבורטורים, שאלת כמה זה קריטי, זה לא קריטי, זה אקוטי! חפש חבר פורום בשם צביקה, לדעתי הוא יוכל לעזור לך.למען האמת, קצת מפליא אותי העניין עם ה 2 קרבורטורים הכפולים, הייתה אמורה להיות שם מערכת הזרקת דלק K ג'טרוניק של בוש. איזה קרבורטורים אלה?

יכול להיות שמערכת ההזרקה כשלה ופשוט זרקו אותה ושמו צמד ווברים?

הרכב ידני? 4 או 5 הילוכים?

אם 5 הילוכים, ידוע לך אם זאת תיבת ה"רגל-כלב" (DOG LEG) הידועה לשימצה או תיבת ה H המאוחרת יותר?

לגלגלים יש 4 או 5 ברגים?

דיסקים או דרמים אחוריים?

אל תיבהל ממבול השאלות, אני מנסה להבין למה יש לך בכלל קרבורטורים והתשובות יעזרו לי.

נ.ב. - החלפת טיימינג ידועה לשימצה ב 924 ואמורה להיעשות אך ורק ע"י מי שיודע מה שהוא עושה.

יש להיעזר בכלי של פורשה מס P9201 (אם אני זוכר נכון), בלעדיו אי אפשר לעשות את זה .

תוכל למצוא אותו באתרים של כלי עבודה, הבשורה הרעה היא שהוא עולה 500$ !

נ.ב.נ. נתקלת כבר בבעיות בהתנעה כשהמנוע חם?

עריכה - אתה יכול להתעלם ממבול השאלות, בדקתי את העניין ובכל מקרה לא אמורים להיות לך שם קרבורטורים!

אתה יודע להגיד לי איזה קרב' אלה?

פורסם

ארנו שלום.

כשאצלי (124 ספיידר) האגזוז חירחר בצורה בלתי הפיכה, השיקול היה החלפה ברכיב חלופי זהה למקור או במערכת זרימה חפשית ויקרה יותר.

האפשרות השנייה גברה על השיקול הכלכלי פרקטי.

מערכת תואמת את מבנה הרכב ומפרט היצרן מחומר עמיד ומראה משובב מצאה עצמה במקום הקודמת.

שילבתי גם מסנן אויר פתוח ושיפוץ לקרבורטור.

העלות היתה כפולה מהסטנדרטית, אבל התמורה (אני ממש לא יודע כמה סוסים נוספו אם בכלל) גם הויזואלית ובעיקר - הצליל! שווה רק להניע ולשבת לשמוע...

אני חושב שאם התקציב שלך יאפשר שיפור, אתה תרוויח חיוך רחב משמעותית.

אגזוז הוא לא משהו שתזרוק כשהוא תקין כדי לשפר לא? כאן מדובר בהשקעה למספר שנים שהעלות (לפחות בחלק הרגשי) תשתלם.

מאחר ומדובר ביחסים טעונים, זו דעתי האישית.

בהצלחה.

פורסם

אז ככה,

היסטורית הרכב לא ידועה לי כלכל וכלל. מה מקורי, מה לא מתי החליפו וכו', לא ניתן אפילו לנסות לשחזר.

ידוע לי כי הרכב נמצא בארץ מ-92', אני יד שביעית מאז!

הרכב הוא ידני 4 הילוכים, לגבי הקרבורטורים , ממה שאני הצלחתי להבין, הם מתוצרת איטליה , חברת DELLORTO??? דגם DHLA40??? , אם זה אומר למישהו... משהו.

אז ככה בינתיים אם נסכם, תקנו אותי אם אני טועה, כיוונים ( טימינג וקרבורטורים ), ומערכת פליטה חדשה ופתוחה יעשו את העבודה, בתנאי כמובן שכל שאר המערכות ובעיקר החשמל תקינות.

אגב לא הבנתי את חשיבות הכלים של פורשה אם המנוע הוא של אאודי?

תודה וסחתיין על הידע, הניסיון והרצון לעזור... אני נפעם!

פורסם

דל'אורטו הוא יצרן איטלקי של קרבורטורים מבוססי WEBER ואכן אצלך ניתן להתקין DHLA 40 מ"מ או גם וובר DCOE אם איני טועה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

כנראה שהפורשה שלך עברה הרבה "מומחים" עד שהגיעה אליך (למזלה...)

כך או אחרת, כפי שכבר נאמר במהלך השרשור, במקור המנוע "נולד" עבור האודי 100 (דור שני) אשר הוצג ב77' ושימש עד 79' (ב80' עברו לעשות שימוש במנוע 5 בוכנות 1921 סמ"ק) וייתכן שלצורך ה"קומבינות" שעוללו לרכב (ע"י קרבורטורים) נעשה שימוש במכללי אודי (או פולקסווגן LT)

בבעלותי אודי 100 78' עם מנוע 2.0 (ידני 4 הילוכים), ובאם נדרש לך - אתה יותר ממוזמן להציץ בתא המנוע.

1984 סמ"ק, 115 כ"ס ב-5500 סל"ד, 16.8 קג"מ ב3500. אותיות מנוע WA (יחס דחיסה של 9.3:1) או WF (י.ד 7.0:1). קרבורטור בודד כפול של zenith. לאודי לא היתה סעפת יניקה לשני קרבורטורים עבור המנוע הנ"ל (למעשה מאז אודי קופה -מודל 71'/70' בלבד- לאף אודי לא היו שני קרבורטורים כפולים). המפלג הוא רגיל (לשפר ביצועים, אמינות, ולא יקר? תעבור להצתה אלקטרונית..)

דבר נוסף: הפלגים המקוריים למנוע הנ"ל (אודי100) בוש W225 T30 או צ'מפיון N7Y או ברו 225/14/3A

פורסם

האמת מגיע לי מכות, קיבלתי את דבריך מבלי לחשוב פעמיים ולא שמתי לב לעובדה שבמקור אכן הרכב מגיע מוזרק, בסוף שנות השיבעים ותחילת השמונים היה נהוג לבצע את ההחלפה הזו כאשר הזרקת הדלק כשלה, בעיקר בגלל דלק ירוד וחוסר ידע של המכונאים אז לטפל במערכת מורכבת זו, הדר' בראיין אבר ביצע זאת על פג'ו GTI שכשלה ושם במקומה וובר 40 , אינני יודע אם האילתור שיפר רמת ביצועים, אבל צריכת הדלק עלתה משמעותית ועמדה על 4-6 ק"מ לליטר. מסכים אני עם דעת קודמי, אם מערכת האגזוז סיימה תפקידה, שווה ללכת על איכותית פתוחה וקלה, בתוספת הקרבורטורים ופילטר אוויר פתוח, תקבל אפקט פסיכולוגי משמעותי, לא לשכוח כוון שסתומים, החלפת טיימינג (עלול לקרוס בתוספת מאמץ) תאום מנוע וקרבורטורים, ואכן צביקה הוא כתובת ראוייה. סע בזהירות ואני מזמין סיבוב-רן

• תוכן חדש...