Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

porsche 924 1979

ארנו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ארנו,

החלק של הטיימינג הוא אכן חלק משותף לאודי ופורשה, אני לא בקיא באודי, אני מכיר את המק"ט של פורשה, בסוף שנות ה 80 עבדתי באחת מסדנאות השיפורים הבודדות בארץ והיה לנו לקוח עם 924 .

עבדתי די הרבה על האוטו הזה ואני לא יודע למה אתה בדיוק רגיל לנסוע ביום יום אבל הנהיגה באוטו אז הייתה די מרשימה (בעיקר בהתנהגות), כל אכזבה נוכחית נראה לי שמקורה במצב האוטו.

בקשר לקרבורטורים - צר לי לאכזב אבל לא רק שהם לא מקוריים, אלא גם שלמנוע 2 ליטר עתיר הספק וסל"ד, הם ממש לא מספיקים, חפש צמד דלורטו 45DHLA או לחילופין צמד וובר 45 DCOE, אין שום מצב שצמד ה 40 יספקו מספיק תערובת למנוע תחת עומס מלא( כדי לסבר את האוזן, מנועים ספורטיביים של פיג'ו ואלפא בנפח 1600 הגיעו עם צמד 40 וגם בהם, שידרוג ידוע הוא להחליף ל 45)

בנוסף, אני סתם מנחש שמשאבת הדלק המקורית הלכה לעולמה כבר מזמן ורק השם (ירחם) יודע מה יש שם במקומה ומה ההספק שלה.

איזה פילטרים יש לצמד הדאלורטו?

אם באמת תחליט לשדרג, יש לי מישהוא שיש לו צמד 45 למכירה.

אתה חייב קודם למדוד את קוטר הפנימי של הסעפת שלך, אם היא 40 אתה בבעיה, אם היא 45, אתה על הסוס.

אני פדנט דביל וחסר תקנה ולכן אני הייתי מתחיל במקומך לחרוש את אי-ביי ואתרי פורשה באירופה (במקרה שלך צרפת) בחיפוש אחרי מערכת הזרקה מקורית, אבל זה רק אני.

בקשר למערכת הפליטה, האם כל המערכת רקובה? סעפת? צינור אורך? דוודים?

עצה אחרונה להיום, תתיעץ במומחי אוודי (אסף בהחלט מתאים), אני כמעט בטוח שאתה יכול לקחת תיבת הילוכים בעלת 5 הילוכים מאוודי 80 של שנות ה 90, אלה שבאו עם מנוע ה 2 ליטר.

גם יתן לך נסיעה בין עירונית יותר נחמדה ורגועה וגם חסכון בדלק.

הרבה בהצלחה ואתה תמיד יכול לפנות אלי בפרטי

יניב

עצה אחרונה אחרונה וחביבה, תשיג לך דחוף היינס של האוטו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, אתה טוחן את עניין הקרבורטורים כל הזמן, קוטר הלועות הוא לא אינדיקטור טוב לכמות הדלק שהקרבורטור מספק. צמד כפולים 40 מ"מ הוא די והותר למי שלא קורע את הישבן מהמנוע בסלדי"ם גבוהים (וכמובן מנוע שבנוי לעבוד בטווחים האלה בהתאם).

לגבי בעל הפורשה, מאחר ונשמע שמצב המנוע שלך (ומה שמסביבו) בכי רע, הייתי בודק אילו מנועים ניתן להכניס לרכב ומחליף במנוע מודרני יותר, גדול יותר, חזק יותר.

דף חדש ולבן יותר.

במצב הנוכחי אתה תשקיע ותשקיע ותסיים עם מנוע שעדיין לא ברור מצבו הפנימי, הוא עדיין מוזן קרבורטור לרע ולטוב(?) והוא עדיין לא גורם לגלגלים להסתובב מספיק מהר...

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
באגירה, אתה טוחן את עניין הקרבורטורים כל הזמן, קוטר הלועות הוא לא אינדיקטור טוב לכמות הדלק שהקרבורטור מספק. צמד כפולים 40 מ"מ הוא די והותר למי שלא קורע את הישבן מהמנוע בסלדי"ם גבוהים (וכמובן מנוע שבנוי לעבוד בטווחים האלה בהתאם).

...

למה סתם להתווכח? צמד קרבורטור 40 מ"מ לא מספיק למנוע 2 ליטר שמגיע לשיא הספק ב 5800 ולקו האדום ב 7000. רוצה להמשיך להגיד שאני "טוחן"? תפאדאל!

פורסם

פשוט מאוד חשבתי בדיוק כמוך פעם עד שלמדתי שזה לא נכון. אבל כמובן לא נתווכח סתם, זאת לא המטרה.

אם אתה עם ראש פתוח ללמוד דברים חדשים, בדוק את דבריך ואולי תלמד משהו גם אתה.

כמו בכל דבר בחיים, גם בתחום המוטורי אני לומד כל יום דברים חדשים. בעיקר אם אני לא מתעקש שאני כבר יודע...

אגב גם מהודעות עבר שלך בפורום למדתי דבר או שניים.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

שני ידידנו המלומדים צודקים, זה מכאן וזה מכאן, וובר 45 אכן מומלץ יותר מהסיבה הפשוטה, תגובה מהירה יותר, נכון גם שמידת הסעפת צריכה להיות 45, ה-45 פשוט מוצלח יותר, וקל יותר לכיוון, והנסיון שהצטבר איתו במשך השנים פשוט טוב. אבל... אצל נהג לא מנוסה, או בנסיעה יום יומית, יהיה קשה להבחין בהבדל בנסיעה, פרט לצריכת הדלק, בנסיעה ספורטיבית בגז מלא תגובת המעצרת לקראת הקו האדום תהיה חזקה יותר, ועם הגיר הנכון גם מהירה יותר, לעניין הספורטביות, גיר האוודי יתן נינוחות, שיוט מעולה וחסכון בדלק, אני הייתי מגזים והולך על גיר 5 הילוכים מקורי של הרכב, כיוון שהוא מכוון לביצועים ולא לחיסכון!

אגב בגירה יקירי, אתה לא לבד...גם אני בעד המזריקים! ברכב בלבד-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ארנו בוקר טוב :smile:

באודי משאבת הדלק היא מכנית בצידו השמאלי/קדמי/עליון של הבלוק. הגישה לחגורת טיימינג פשוטה והחלפתה פשוטה. הגיר הוא 4 הילוכים Type 088 אשר היה משותף גם למנוע 5 צילינדר 2144 סמ"ק (115/138 כ"ס, הזרקה/קרב'). ב 5 צילינדר נעשה שימוש גם באודי קופה (החל מ81') וכמובן באודי 100 83' ושם הגיר הוא חמישה הילוכים ולכן לא צריכה להיות כל בעיית התאמה. (באם בחרת להחליף גיר, שים לב שהגיר לא נלקח מאודי 80: יחס ההעברה של ההילוך הגבוהה אחר, מע' שימון שונה). דרך אגב - הקלאצ' הוא רגיל, ז"א מופעל כבל, להבדיל מהידראולי במנועי 5 צילינדר.

לא פרטת את ביצועי הרכב במצבו הנוכחי. כך או אחרת, במצבו המקורי, הרכב אמור לספק ביצועים טובים מהאודי עם המנוע המקביל (1150 ק"ג, 10.7 שנ' ל 100קמ"ש, 179 קמ"ש).

פורסם

האם מערכת ההזרקה ברכב ניהלה גם את תיזמון ההצתה?

כבר נתקלתי ברכב אחד שבו העיפו בצורה חאפרית מערכת הזרקה לטובת צמד קרב' כפולים, וכתוצאה מכך השאירו את הרכב בלי מערכת קידום הצתה והביצועים נפגעו קשות.

פורסם

אני מתחיל ללכת לאיבוד!

1- הייתי מגדיר את כלל מערכת הפליטה כבעייתית- פיתרון: להחליף למערכת פתוחה,קלה וחדשה.נכון?

2- קרבורטור, כיוון טוב של ה-40 מ"מ או החלפה ל -45?

3- החלפת גיר ל-5 הילוכים (אאודי).

האם יש עוד משהו דחוף וכמה לדעתכם השידרוג הנ"ל יכול להסתכם?

לגבי הביצועים הנוכחיים: לא מדדתי 0 ל-100, אבל אני מעריך שאני לא רחוק מזה, לגבי ה-180 קמ"ש

הייתי מגדיר זאת כך: כיום לאחר ראש מנוע, המנוע יכול, שאר האוטו ... לא בטוח ובאשר אליי אני מפחד מדי לבחון את הנושא, מרגיש לא מגובש הסיפור הזה, 140-150, עשינו אבל ירדנו מהר למהירות השיוט הרגילה שלנו (110-115).במילים אחרות, 0 ל-100 ותשאר ב-100!אבל אני פחדן!

פורסם

אגב, יניב , יש לי היינס אבל לי זה לא אומר הרבה אני פשוט לא מבין מכונאות או חשמל או מנוע או...

מה שכן נראה לי שאסף הוסיף כמה ק"ג לאוטו, אני זוכר 1067 קילו, אבל אולי אני טועה!

פורסם
ארנו בוקר טוב :smile:

באודי משאבת הדלק היא מכנית בצידו השמאלי/קדמי/עליון של הבלוק. הגישה לחגורת טיימינג פשוטה והחלפתה פשוטה.

1. לא יכול להיות שבפורשה משאבת הדלק היא מכנית (בדומה לאוודי), הייתה שם הזרקה והיא לוותה משאבה חשמלית בספיקה גבוה שישבה בצמוד למיכל הדלק .

2. בקשר לטיימינג, החלפה פשוטה, כיוון קשה (אולי זה רק בפורשה?) יש במנוע הזה חפיפת שסתום/בוכנה של לא פחות ולא יותר 12 מ"מ (!), כל טעות בכיוון או תקלה ברצועה ותגיד ביי-ביי למנוע!

3. גרשון, יש לי זוג 40 וזוג 45 (ואל תגלה לאף אחד, גם זוג 48 אני משחק איתם כסאות מוזיקליים בין הרכבים מדי פעם, הפערים בביצועים משמעותיים ביותר, צודק אדון שושנים שאם יש לך רכב שמרבית הנסיעה שלך היא מנהלית, לא תשים לב להבדלים, אבל הרי אם בנסיעות מנהליות עסקינן, גם וובר 40 יחיד יספיק למנוע 2 ליטר (כמו מכוניות רבות וטובות אחרות). מאחר ופורשה ודומותיהן נועדו כדי לחיות בסביבת הקו האדום, שם ההבדלים מורגשים ביותר.

4. אישפוז,בקשר לתזמון ההצתה, אני לא סגור על זה. בטוח שכן החל משנת 82 ובטוח שכן בטורבו.

באוטו הזה משנת 79, אני לא זוכר אבל לבעלבית יש היינס אז, ארנו, בדוק בבקשה.

ארנו, חשוב לי לשמוע איזה פילטרים יש לך על הדאלורטו. האם הם נראים כמו בתמונה המצורפת?

יניב

PonzWeber.jpg

פורסם

1- הייתי מגדיר את כלל מערכת הפליטה כבעייתית- פיתרון: להחליף למערכת פתוחה,קלה וחדשה.נכון?

אם בא לך ואם יש כסף, כן, בהחלט אבל לדעתי יש מערכות אחרות שצריך לבחון לפני ששורפים חלק גדול מהתקציב על "וורום-וורם"

2- קרבורטור, כיוון טוב של ה-40 מ"מ או החלפה ל -45?

למצוא 45 יהיה קשה ויקר, משהוא בסביבות ה 3K ש"ח (לזוג) אז אולי תנסה קודם להוציא את המקס' מה 40.

3- החלפת גיר ל-5 הילוכים (אאודי). כן, בהחלט, למה לא? קשה כיום לחיות עם 4 הילוכים!

האם יש עוד משהו דחוף וכמה לדעתכם השידרוג הנ"ל יכול להסתכם?

עוד משהוא דחוף? מה מצב הבלמים, בולמים, קפיצים? כל תושבות וגומיות הפרונט?

אלא מערכות שמטפלים בהן לפני שמטפלים באוטו שיסע יותר מהר.

פורסם
לגבי הקרבורטורים , ממה שאני הצלחתי להבין, הם מתוצרת איטליה , חברת DELLORTO??? דגם DHLA40???
במקרה יש לי שניים כאלו, אני יכול להפנות אותך לספק של קיט שיפוץ (חדש, לא ישן ומתפורר) עבורם במידה ואתה צריך.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

המלצה שלי ידידי, כיוון שאתה מעיד על עצמך כאחד שלא ממש שולט ברזי העניין, או שתגיע עם הרכב לאחד ממפגשי שישי, אני בטוח שיעוטו עליך יותר מומחים משתוכל לעכל, או לגשת למכונאי אמין רצוי חבר מועדון, שימליץ לך לאחר בדיקה, על סידרת טיפולים על פי סדר העדפיות הנכון והרצוי.-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...