Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השקת פיאט גרנדה פונטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מנוע משנת 96
המנוע הוא מיושן מבחינת הקטע של 8 שסתומים אבל זה מנוע חדש ולא סתם משהו ישן. מנוע שתוכנן לעמוד בתקני זיהום אוויר מחמירים ולהשיג צריכת דלק נמוכה, כן - על חשבון ביצועים. באירופה זו נקודה סופר-קריטית בהצלחה של רכב בקטגורייה הזו.

לפונטו ספייס היוצאת היה מנוע בנפח 1242, 80 כ"ס ב- 5000 סל"ד. ומומנט 11.6 ב- 4000 סל"ד. תשימו לב שאין תלונות יוצאות דופן על מחסור בכוח ברכב הזה. ועוד בדגם עם התיבה הרציפה חלק קטן מכוח המנוע הולך לאיבוד על הממיר מומנט (?). ממילא זה לא אוטו שמיועד לביצועים. אני מרגיש את הקטע של מחסור בכוח רק כאשר צריך להאיץ בעליות עם מזגן עובד - האוטו כבד! אבל פשוט אני לוחץ מכל הלב על הגז.

לעומת זאת, היתרון במנוע ה- 8 שסתומים 1368 סמ"'ק החדש הוא שיש לו מומנט של 11.7 כבר ב- 3000 סל"ד. למעשה, ב- 2000 סל"ד כבר זמין 85% מהמומנט המירבי. הדבר מאפשר חיסכון ניכר בדלק. ואני משער שהפונטו הולכת להתברר כאחת מהמכוניות הכי חסכוניות בקטגוריה. החיסרון הניכר של המנוע הוא שיש לו רק 77 כ"ס ב- 6000 סל"ד ומכאן נגזרת ההאצה האיטית שלו 0-100.

בנהיגה היומיומית מה שחשוב הוא נתון המומנט. בהאצות ושצריך הרבה כוח משחק ההספק ופה באמת יש לגרנדה-פונטו בעיה גם מבחינת ה- 77 כ"ס וגם בסל"ד - 6000.

התיבה הרובוטית בהיותה תיבה ידנית ללא ממיר מומנט גוזלת מעט מאוד כוח מהמנוע ולמעשה צריכת הדלק בה כמעט שווה לדגם הידני.

(מקווה שאני צודק בכל הקטע של הממיר מומנט וההשפעה שלו על הכוח של הרכב).

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בגרנדה פונטו הידנית (1242 סמ"ק) המנוע בוודאות לא חדש.

מנוע זה הופיע עוד בדור הראשון של הפונטו (1994).

בפונטו דור ראשון תצורה זאות (8 שסתומים, הזרקה רב נקודתית הפיקה 75 כ"ס, בדור השני והשלישי - 60 כ"ס , בגרנדה 65 כ"ס ). המנוע השני ( 1368סמ"ק), כאן רק עם גיר רובוטי, כנראה חדש ,לפחות הנפח הזה לא הופיע בעבר בשום מנוע בפיאט.

כששאלתי בהשקה , ממה נגזר המנוע הזה , ענו לי "פיתוח של מנוע פייר". לא יודע אם הדבר נכון , אבל מנוע פייר הראשון נולד ב 1986 (אוטוביאנקי Y10) .

יש כאן למישהו ניסיון עם גיר רובוטי בפונטו היוצאת ? אני מתכוון לא לנסיעת הדגמה של 20 דקות , אלא למישהו שחיי עם הרכב לפחות כמה אלפי קילומטרים , למד אותו ויכול להביא דעה מבוססת .

פורסם

לפי פיאט מדובר בגיר שונה בין מה שהיה בפונטו היוצאת לבין הגיר (הרובוטי בלבד) בגרנדה פונטו. כך שניסיון עם הגיר הקודם כדי לא אמור לעזור.

פורסם
בגרנדה פונטו הידנית (1242 סמ"ק) המנוע בוודאות לא חדש.

מנוע זה הופיע עוד בדור הראשון של הפונטו (1994).

בפונטו דור ראשון תצורה זאות (8 שסתומים, הזרקה רב נקודתית הפיקה 75 כ"ס, בדור השני והשלישי - 60 כ"ס , בגרנדה 65 כ"ס ).

לא ידעתי שלפונטו היו כ"כ הרבה דורות.

נעשה סדר בבאלגן.

בדור הראשון (Mk1) הופיע מנוע ה-1242 בגרסאות 60 כ"ס, 75 כ"ס ו-86 כ"ס 16 שסת'.

בדור השני (Mk2) הופיע מנוע ה-1242 בגרסאות 60 כ"ס ו-80 כ"ס 16 שסת'.

בגרנדה פונטו (Mk3) לקחו את גרסת ה-60 כ"ס של הדורות הקודמים, והעלו את ההספק ל-65 כ"ס

זה הכל.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא רוצה שיתפתח כאן ויכוח סתמי נוסף , אבל רוב האתרים בחו"ל מגדירים את הדגם שכרגע מוחלף (גריל פלסטיק ופנסים מעט שונים מבפונטו דור שני שהופיעה ב2001) כ MK3 . כלומר הגרנדה היא MK4 .

פורסם

זה לא נכון :-)

המתיחת פנים של ה-Mk2 נקראת Mk2B...

לכן הגרנדה פונטו היא Mk3.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לפי פיאט מדובר בגיר שונה בין מה שהיה בפונטו היוצאת לבין הגיר (הרובוטי בלבד) בגרנדה פונטו. כך שניסיון עם הגיר הקודם כדי לא אמור לעזור.
גם לפונטו היוצאת(זו שכונתה בארץ ספייס)היה דגם בעל גיר רובוטי בנוסף על הדגם בעל הגיר הרציף.

לדגם בעל הגיר הרובוטי היה מנוע בעל 60 כ"ס ואילו לדגם האוטומטי בעל הגיר הרציף היו 80 כ"ס.

הגיר הרובוטי בפונטו היה מזעזע למדי,כמרבית הגירים הרובוטיים,ע"ע פיאסטה,קורסה איזיטרוניק יאריס החדשה ועוד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
. רק מה, הם לא יכולים כי היבואן מ*ומטם!
זה שהיבואן מטומטם זה לא חדש. כמה אנשים בכלל יודעים שהגיע לארץ הדובלו החדש למשל (מעוצב טוב יותר, גימור טוב יותר וכושר העמסה משופר) שלא לדבר על גירסת 7 המקומות שהובאה בשנת 2006

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ועל 95% מהן תהיה מדבקה!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

עידו!

וואלק אתה!

אני אומר לכם פיאט אונו זו תופעה.

כל מי שיש לו אונו - חוש ההומור על הפנים!

*נבדק מדעית על 3 אנשים שאני מכיר* :p

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...