Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הפונטו שנת 95 שלי מתחילה לעשות בעיות עם כל נושא הקירור.

אני נוסע לתומי ומגלה שמד החום מתחיל לטפס ועולה באופן חשוד מעל לחצי, מה שלא קורה בדר"כ. הוא לא מגיע לרתיחה מטורפת אבל עולה.

כשאני בודק את המים אני מגלה שהם ירדו, אז אני מוסיף.

זה עובד סביר איזה שבועיים ואז חוזר על עצמו - שוב מתחמם ושוב חסרים מים.

הונטה עובדת - גם בניוטרל היא מתחילה לפעול וגם כשאני מכבה את האוטו אני שומע אותה ממשיכה עוד קצת.

זה בהכרח אומר שיש נזילה איפה שהוא במערכת, או שיכולות להיות בעיות אחרות? אם יש נזילה היא כנראה מאוד איטית.

בנוסף, נראה לי שכשאני ממלא מים אני ממלא יותר מידי. מי שמכיר את המיכל מים של הפונטו - אני לא מצליח לזהות את הגובה של המים עד שהוא נהיה גובה מידי ועובר את המקום שבו מסומן max על המיכל. יכול להיות שזו הבעיה?

ואם אתם מכירים מקום אמין באיזור הרצליה שאני יכול לתקן את זה - אני אשמח.

תודה!

פורסם

לפי תאורך, כל זמן שלא חסרים מיים ברדיאטור אז חום המנוע תקין אך לאחר שחסרים מיים ברדיאטור חום המנוע עולה. למיטב הבנתי יש נזילת מיים ולכן נוצר החוסר בהם שבעקבותיו עולה חום המנוע.נזילת מי/נוזל קרור עלולה להיות מרדיאטור מנוע, משאבת מיים, צנורות מיים, רדיאטור חימום פנימי שבתוך המכונית, בית טרמוסטט, פקקי מיים רקובים במנוע. לפעמים יש יותר מהזילה אחת כך שלאחר תיקון נזילות יש לבצע שוב בדיקה בלחץ של מע' הקרור כדי לוודא שהכל תקין או לאתר נזילות נוספות משניות וקטנות יותר.

בברכה - רפי לין :-)

• ספונסר פורום
פורסם

את המים בפונטו אתה יכול למלא עד שתראה אותם שם למטה

וזה לא נורא אם תמלא קצת יותר מידי מה שעודף יצא לבד באופן טיבעי

בפונטו מחלה -או ראדיאטור סתום או ריקבון בראש מנוע

אני לא אומר שזה המקרה בכל אופן בדיקה במוסך נחוצה דחוף

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

שלום,

לא מומלץ למלא נוזל קירור מעבר לסימן MAX ממספר סיבות:

1. כשאר נוזל הקירור מתחמם הנפח שלו גדל ולכן הנוזל העודף יפלט מהמערכת ובעתיד שתוסיף מים רגילים אתה מוריד בצורה איטית ובטוחה את ריכוז נוזל הקירור, שאחד התפקידים שלו למנוע רתיחה של המים.

2. פליטה של נוזל קירור שהינו חומר רעיל מאוד פוגעת בסביבה.

3. וכמובן שתא המנוע מתלכלך ואז קשה יותר לגלות נזילות.

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום,

האם ברכבך הוחלף רדיאטור?

אם לא בדוק היטב את המסגרת של הרדיאטור לאבנית וקרוזיה. אם יש זאת אומרת שהרדיאטור גוסס.

פורסם

אני לא מנסה להיות איוב, אבל אולי זה ראש מנוע שמחזיר ימיו לבורא? רק מוסך יוכל לבדוק ואני לא מכיר מוסכי פיאט, בטח רפי לין ישמח לעזור לך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

עוד כמה תובנות חדשות בנושא:

אני נוסע ברכב בערך כחצי שעה עם מזגן דלוק, במצב של סירקולציה פנימית, כשפתאום אני מרגיש שיוצאת הרבה פחות רוח מהפתחים, למרות שיש רעש של מאוורר אבל רוח לא יוצאת.

העברתי את המצב להכנסת אוויר מבחוץ, ותוך כמה שניות התחיל לזרום אויר דרך הפתחים אבל עם אדים (קרים) שיוצאים ממנו.

אח"כ ראיתי שמים מטפטפים מהרדיאטור הפנימי והוא די קר למגע. (מאחר ומיליתי מים מזוקקים במקום נוזל קירור לאחרונה, כי נראה שיש נזילה ולא רציתי להשקיע עד שלא פתרתי את הבעיה, אני לא יודע אם זו ממש נזילה, או לחות מהסביבה שהפכה לנוזל סביבו בגלל שהוא מאוד קר).

אני כרגע מחפש את צינורות הכניסה והיציאה אליו בשביל לבדוק את הטמפרטורה שלהם. (אוטו קטן, דחסו הכל טוב, לא קל למצוא בכלל).

למישהו יש רעיונות?

פורסם

לפתוח השרשור,

מלא מיים בגובה נורמאלי,תתניע את הרכב,פתח את הפקק של מכל העודפים או הרדיאטור ותן גז 2K-2.5K סל"ד,אם המים זורמים יפה מהצינור אל מכל העודפים סבבה,או המים קופצים מחוץ למיכל כנראה שנפרץ לך הפקונג ראש ולשם המים הולכים...(זאת כמובן אם אתה לא רואה טפטוף מים תחת הרכב).

חפש גם כתמים לבנית ופרורי אבנית על צינורות הגומי,זה יוביל אותך אל נזילות אם יש.

פורסם

כנראה שמאדה המזגן (שבתוך המכונית) קופא ולכן מעבר האויר דרכו יוד בכמות וברגע שאתה מחדיר אויר חיוצוני חם דרך המאדה אז הוא מפשיר וספיקת אויר המאורר עולה. הגורם לכך הנו טרמוסטט מזגן פגום.

איזה מזגן מותקן במכוניתך?, מקורי פיאט או ישראלי (רסקור בדרך כלל בשנת 1995 או אלכס).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

שיטה פשוטה לבדיקת אטם ראש: כשהמנוע קר מלא מים עד פתח המילוי (כן הרבה מעל המקסימום)

ותן סטרטר אם המים השפריצו אז יש בעיה באטם ראש אם לא אז יש נזילה רגילה מאיפשהו שיכולה להיות מאוד קטנה ובצנרת גומי ואז רק הכנסת לחץ אויר גבוהה מאוד יגלה אותה.

פורסם

תאורך מלמדים על נזילת מים קטנה, בדוק גובה נוזל קירור על בסיס יום יומי ותוכל לדעת בוודאות.

לא נראה לי שהגעת למצב שרדיאטור סתום או ראש מנוע נפגע.

dani12 הבדיקה שהצעת נכונה רק למקרה שיש מעבר לחץ גדול באטם הראש,בהרבה מיקרים המעבר הוא מזערי ולעיתים הוא קיים רק שמנוע מגיע לטמפ' עבודה, כך שהבדיקה שהצעת לא שוללת עדיין בעיית אטם ראש /ראש מנוע.

פורסם
2. פליטה של נוזל קירור שהינו חומר רעיל מאוד פוגעת בסביבה.

טעות. לא מעט אנשים במז' אירופה דופקים עם זה יופי את הראש... :lol:

(לפני שמישהו הולך לנסות חלילה - אתילן גליקול ידפוק לכם חזק את הראש , עד כדי מעבר לעולם הבא. לא לנסות בבית - ראו הוזהרתם ! ).

פורסם

אם כך, נוזל קירור זה הדבר הבא אחרי גז הפראון? מה הלאה? ג'חקות עם החבר'ה אחרי שני שוטים של נוזל שמשות, (ולאמיצים) שמן בראקס לוריד.

• תוכן חדש...