Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כאשר מחברים מחשב דיאגנוסטיקה לרכב ,כלל ראשון זה לבדוק מצב מצבר ושאר המתחים המגיעים ליחידות האלקטרוניקה ברכב.

תוכנת VAG-COM מציגה נתונים אלו על-גבי המסך ולגבי כול רכיב אלקטרוני שנבדק יש סף מינימום של מתח המבוא.

אחרת לא ניתן להמשיך.

איזה כייף לי :)

פורסם

לכל הליצנים שכותבים על מוסך מורשה, הנה דוגמא של למה לא:

קניתי פוקוס מליסינג, נקנתה עם 56 אלף ק"מ, כיום יש 66 אני חושב, האוטו היה בטיפול 60 במוסך מורשה, הוחלפו מצתים, נשחטתי במחיר, והלכתי הביתה מבסוט שהאוטו מטופל

אתמול בבוקר ההורים שלי נסעו לאילת, בגבול ערבה, הרכב החל מגמגם, אבא שלי קרטע להנאתו למוסך, ושם התברר שבליסינג בשביל לחסוך לא הוחלף פילטר דלק כאשר היה צריך, שורה תחתונה:

פילטר דלק 66 אלף ק"מ על הרכב, לא יודע איפה הרכב היה מתודלק עד שהגיע אלינו, אבל מאז שהגיע אלינו הוא מתודלק בתחנה אחת קבועה שאני יודע במליון אחוז שהדלק איכותי.

מה אני בא להגיד ? במוסך לא מורשה, היו אומרים לי "הפילטר כאן לא הוחלף מעולם" (רואים סגירה מקורית), אבל במוסך המורשה הלכו לפי מה שהספר אומר לעשות בטיפול 60, בלי להסתכל ימינה ושמאלה, אז תחשבו על זה בבית...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

קניתי פוקוס מליסינג...

...ושם התברר שבליסינג בשביל לחסוך לא הוחלף פילטר דלק כאשר היה צריך...

אור, זה אמור להסביר הכל ואתה בעצמך אמרת, שחברת הליסינג רוצה לחסוך...

כבר קראנו לא פעם בעיתונים ובאינטרנט רמאויות כאלה שחברות ליסינג עושות.

יש חברות ליסינג מעטות שכן מטפלות ברכבים כמו שצריך ואפילו הרבה יותר מרכבים פרטיים (יש לאחי הגדול חבר שעבד במספר חברות השכרה וליסינג גדולות ואמר לנו בעצמו שיש חברות טובות ופחות טובות, אבל היתרון בטובות זה שהן לא חוסכות בטיפולים ותיקונים).

ולגביי השחיטה, מחיר העבודה יכול להשתנות ממוסך למוסך. כך למשל לפולו שהייתה להוריי טיפול טיימינג בסומך "ריטס" בבאר שבע עולה 2000 ש"ח ללא מע"מ, ובמוסך ברע"מ עולה 1600 ש"ח ללא מע"מ. אתה פשוט צריך למצוא מוסך זול וטוב (יש חייה כזו, אני מצאתי) מה שלא בסדר זה שהם לא הביטו במחשב לבדוק איזה טיפולים עבר האוטו, וגם שחטו אותך במחיר. אני במקומך הייתי פונה לשירות לקוחות של דלק מוטרוס במכתב חריף ביותר, וגם לחברת הליסינג. מזל שזה רק פילטר דלק.

איתמר ג'ורג'.

פורסם

אייל ידידי,

במנוע שלך אני לא בטוח שיש 2 רצועות ו-3 מותחנים. במנוע שהיה בפולו של הוריי כן היה.

(זה מנוע 16 שסתומים ו-75 כ"ס, קוד מנוע AHW) ובוא נגיד ככה:

ביררנו מחירים ואם היינו קונים לבד את החלקים מחנות חלקי חילוף של חבר של אבא שלי והולכים למוסך שאנחנו מכירים של בחור שעבר בצ'מפיון, זה היה יוצא לנו באיזור ה- 1000 ש"ח כי הוא גם אמר לנו שזו חרא של עבודה. אבל מה, אין אחריות לשנתיים כמו בפולקסוואגן.

קל וחומר שאם במוסך לא מורשה זה יוצא באיזור 1000 ש"ח, אז שבמוסך מורשה זה יעלה משהו כמו פי 2.

ודרך אגב, מחירי החלקים הם קבועים בצ'מפיון, רק העבודה משתנה- כל מוסך יכול לקחת מחיר שונה על עבודה.

איתמר ג'ורג'.

פורסם

ידעתי שתהיה במתח.

עד שדניאל יגיע , הנה תקציר:

השבוע ב"שיר שלנו"

פרק 108:

גבעון מסביר לנעמי את תוכניתו הגדולה. מיקי לחוצה מהתנהגותו של נחי בארוחה עם הוריו. נחי מציע למיקי נישואין. זוהר ועו"ד אפלבוים מגלים שנינט מכירה את גבעון מגיל 15. נינט מערערת את אמינותו של גבעון במשפט. יריב חוזר מהמילואים ונותר פעור פה.

פרק 109:

נינט וזוהר מפתיעים את מיקי ונחי לרגל אירוסיהם. דנה מגלה שגלי היא חברתו של אודי. הנשים בחייו של יריב מחליטות לנקום. נחי נותן לרועי כדור נגד כאב ראש. נעמי מגלה שנועה העבירה סכום עצום לרחל ונינט

פרק 110:

נינט מבקשת מהשופטת לדבר עם נועה ביחידות. גבעון מנסה להסית את יותם נגד נעמי ונועה. הבנות בחייו של יריב מוציאות לפועל את נקמתן. כולם מתכנסים לשמיעת פסק הדין.

פרק 111:

השופטת מכריזה על המנצחת במשפט. המפסידה נאלצת לבחור שיר חדש. רובי וירדנה מספרים לרחל שיש להם ילד. נעמי מתכננת עם יותם את המבצע. נינט מחליטה להפתיע את זוהר בהפתעה שהוא לא מצפה לה. מיקי נותרת פעורת פה.

אם פספסת עד כה - אפשר להתעדכן כאן באתר , או פשוט להרים טלפון ל-RAZMEL. שקל וארבעים אגורות לדקת שיחה .

פורסם
אייל ידידי,

. . .

איתמר ג'ורג'.

כן , מאוד הגיוני שמנוע ה75 כ"ס יותר מסובך ממנוע ה100 כ"ס....

לי דווקא אמרו שאם היה מדובר במנוע החלש יותר, העבודה היתה יותר זולה...

יאללה דניאל, מחכים לסוף.... רוצים לדעת מה קרה עם נינט !

:)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

דניאל...אנשים יושבים..מחכים...לא עושים ארוחת צהריים...לא הולכים לים.

מה נסגר עם מושון שלנו?

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

חלק III - "הגעתי לנחלה?"

רעש הצפצוף המוכר של משאית הגרר שנוסעת לאחור, גרם לשמעון מנהל המוסך המורשה, להרים את עיניו ממסך המחשב.

הוא לגם עוד לגימה אחד מהקפה שחור בוץ שלו לפני שיצא אל שטח העבודה, לוודא שמשאית הגרר לא תחסום את כניסת המוסך.

"ראית מה זה?" שאל אותו שמוליק החשמלאי "מתי זכור לך רכב כזה מגיע על גרר?" "ממש לא זכור לי, זה דגם מאוד אמין", "חכה תראה איך הרכב נראה, כמו אחרי פוגרום" ציין שמוליק.

שמעון ניגש לרכב פתח מכסה מנוע ונדהם, צמות חשמל פתוחות וחתוכות, קופסאות של בתי נתיכים מפורקים ממקומם, וכל מיני רכיבים ומכיסאות מונחים על המנוע בלי סדר.

"בא תראה את הדשבורד" צעק שמוליק בתדהמה, "הכל פתוח, ככה מגיע רכב מגרר? מה קרה כאן?"

"מי זה בעל הרכב" שאל שמעון את הגרריסט לאחר מבט חטוף לכוון תא הנוסעים השחוט, "הוא נסע אחרי , הוא בטח חונה ותכף יגיע" השיב הגרריסט.

לא סיים לדבר והנה הופיע משה בפתח המוסך "בוקר טוב, מי זה בעל הבית?" שאל משה, "אני" השיב שמעון " שמי שמעון, הרכב שלך?".

"כן, שמי משה" ענה משה בלחש.

"תשמע, אני לא יכול לקבל רכב במצב כזה, בחייך מה קרה כאן?" התריס שמעון.

משה: "זה סיפור ארוך ואני באמת צריך את עזרתך, אתה המוצא האחרון שלי, אל תדחה אותי".

שמעון: "בוא נכנס למשרד, תספר לי מה קרה- שמוליק, דחפו את הרכב לחשמלייה שלא יפריע בכניסה" .

משה סיפר באריכות לשמעון את תלאותיו עם הרכב עוד ליום זה, שסיים שתק רגע שמעון מספר שניות לפני שהמשיך:

שמעון: "יותר משבוע הרכב היה במעבדה, ולא מצאו את התקלה? זה מוזר מאוד, באיזה מעבדה היית?"

משה: "במעבדה לאבחון רכב של יעקב"

שמעון: "אצל יעקב?" השתומם "דווקא יש לו שם של בעל מקצוע באזור התעשייה"

משה: "גם לי המליצו עליו, אני התייאשתי ממנו ובקשתי להוציא את הרכב ממנו והוא אפילו הציע לי להגיע לכאן"

שמעון: "נורא מוזר, אבל למה האוטו הגיע בגרירה? הרי נכנסת למעבדה שהוא מניע?"

משה: "נכון אבל עכשיו הוא לא מניע, אני לא יודע למה, רוצה לדבר עם יעקב?"

שמעון: "בנתיים לא, אבל לפחות הוא היה צריך לסגור הכל, את כל החוטים הפאנלים וכל מה שהוא פרק למצבו כפי שהיה שנכנסת אליו, זה לא עסק שאני צריך עכשיו לחפור בכל הבלגאן הזה"

משה: "אני אמרתי שישאיר ככה, תבין כבר ממש כעסתי, כל יום הוא אמר לי שאולי מחר הוא ימצא, והוא אפילו הביא מומחה נוסף, וכלום, אתמול נכנסתי אליו וראיתי ככה את האוטו, אמרתי לו די, אני לוקח את הרכב מכאן, הוא אמר לי שהתקלה החריפה ועכשיו המנוע כבר לא מניע בכלל. אתה מבין באיזה מצוקה הייתי? אני ממש מבקש, אתה חייב לעזור לי"

שמעון: "תראה, בדרך כלל אני לא מסכים לקבל רכב במצב כזה, ועוד שמישהו נגע לפני ומי יודע מה עוד התקלקל שם עכשיו, אבל תשאיר אותו, אני אתחיל לעבוד ונראה איך מתפתח"

משה: "באמת תודה, אתה תציל אותי אם תמצא את התקלה"

שמעון: "את התקלה נמצא, תהיה בטוח בזה, אבל זה יעלה כסף"

משה: "כמה כסף"

שמעון: "אני רוצה מקדמה של 1000 ¤ וזה רק בשביל להתחיל לסגור ולתקן את כל מה יעקב עשה ברכב, וזה עוד בזול לעומת הזמן שאני מעריך שאני ישקיע ברכב רק לסגור הכל"

משה: "בסדר, כבר אמרו לי שהלך המחשב ביותר כסף, ואני כבר לא בטוח שזו הבעיה"

שמעון: "איך אתה יודע שזו לא הבעיה?"

משה: "החליפו כבר שני מחשבים ללא הצלחה, ועוד לקחו אחד מהם לבדיקת מעבדת אלקטרוניקה ולא מצאו תקלה המחשב"

שמעון: "מאוד מעניין, ניראה לי 'ביצה מרובעת' הבאת לי למוסך, כנראה שאני אצור קשר עם יעקב לברר עוד פרטים"

משה: עשה זאת, אולי הוא יחסוך לך קצת זמן עבודה, הוא עבד הרבה על הרכב".

שמעון: "רואים, יופי, אז גש בבקשה לפקידת הקבלה פתח כרטיס תיקון ותשלם את הסכום שדברנו"

משה: תודה לך, אני אצור קשר אתך מחר"

שמעון: " אין בעיה תתקשר, אגב כמה כסף שלמת ליעקב?"

משה: "כלום הוא לא הסכים לקחת כסף, ועוד שילם על הגרר"

שמעון: "מכובד מצידו"

משה: "אמת, אז שלום"

משה עזב את המוסך, לאחר ששילם בקבלה, ברגשות מעורבים, "מעניין אם הם יצליחו איפה שיעקב כשל, הם מבינים שהגעתי אליהם מחוסר ברירה ורק שלא יקרעו אותי במחיר"

ובמוסך, שמעון ניגש אל הרכב ואמר לשמוליק "אוקיי, קיבלתי את הרכב, אני צריך שתתחיל לסגור את כל הצמות חשמל ולהרכיב הכל חזרה, המנוע אמור להניע, מחר יגיע שלומי, הוא יתחיל לבדוק מה קרה פה באוטו"

שמוליק: "מה קרה באמת? מה בעל האוטו סיפר לך?"

שמעון: "המנוע מזייף ויעקב מהמעבדה לרכב לא הצליח לפתור את התקלה אחרי שבוע! מכיר את יעקב?"

שמוליק: "כן אני מכיר אותו, דווקא אני יודע שהוא מקצועי, אבל עזוב, אנחנו נמצא בטוח" ענה בביטחון, לפני שניגש לתוך תא הנוסעים, להתחיל בעבודה. "שמעון, למה שלומי לא הגיע היום?" "הוא בקורס טכני בחברה, הוא יהיה כאן מחר ואם עד אז לא תפתור את התקלה, הוא יעזור לך" ענה שמעון.

"נראה לי שאסתדר בלי הבן שלך הפעם" חייך שמוליק לשמעון בחיוך זדוני.

"עוד נראה" השיב שמעון בחיוך זדוני עוד יותר.

פורסם

אתה יותר גרוע מסדרות מתח.

אתה מיבש אותנו. כל פעם. מחדש.

אני מציע שתפתח קישור לסיפורים טובים של הפורים.

ואתה תהיה הכותב הראשי.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...