Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חלק VII – "ואז הגיע רסקולינקוב"

שלומי ניגש בחיוך לרכב "שמוליק, תביא בוקסה 24 וידית כוח ארוכה"

שמוליק שהופתע מהדברים שנאמרו בחיוך רחב, השתומם ואמר "זה כלים של מכונאים, למה אתה צריך את זה?", "תביא ותראה" התרחב חיוכו של שלומי מאוזן לאוזן.

שמוליק פנה לבקש את הכלים מאחד המכונאים, בשעה ששלומי נשכב על מיטת מכונאים וחיכה בניחותא לכלים.

שלומי חיבר את הבוקסה לידית ושילב את הבוקסה לתוך הבורג של פולי המנוע.

הוא סובב לאיטו את המנוע פעם לכוון השעון ופעם כנגד, "נראה לי שכאן הבעיה" ציין שלומי.

שמוליק שהתבונן במעשיו של שלומי ולא הבין שאל מיד "איזו בעיה...ספר לי".

שלומי: "אני רוצה שתתבונן היטב עם פנס לתוך הפתח בו ישב החיישן גל הזיזים, תאמר לי מתי הגלגלת מתחילה לזוז" דרש שלומי.

"עכשיו" צעק בחדות שמוליק, "יופי, נפתלי צדק". אמר שלומי בנחרצות.

שמוליק: "שלומי, די לדבר לעצמך תסביר לי מה מצאת?" התעצבן הסבאל'ה.

שלומי נעמד על רגליו והסביר, שהתבקש לבדוק את חופש שרשרת התזמון על ידי סיבוב המנוע מכוון גל הארכובה, תוך תחושה מתי מתחיל גל הזיזים לזוז, ליתר ביטחון הוא נעזר במבט לגלגלת התזמון של גל הזיזים. כאשר אם מורגש תנועה של יותר מ 15 מעלות זווית לכל כוון זאת אומרת 30 מעלות זווית סך הכל, קיים חופש מופרז בשרשרת התזמון. לפי הבדיקה היה ניראה שיש חופש של 30-20 מעלות זווית לכל כוון משמע ששרשרת התזמון רופפת מאוד מסיבה כל שהיא.

שמוליק: "יופי יש חופש איך זה משפיע על הניצוץ והמרסס של צילינדר 2 ו 5?" הקשה.

שלומי: "זה ברור, חיישן גל הזיזים רואה סימן שגוי עקב רפיון השרשרת, במקום ה5 חריצים הוא רואה את הראשון ואחר כך הוא רואה את ארבעת הקווים וחושב שזה הרביעי, כוון שאין התאמה לחיישן גל הארכובה למיקום הנ.מ.ע."

"עכשיו בוא נרכיב את החיישנים אני חושב שנמצא את הפולס החסר של 2 ו 5." המשיך שלומי, וניגש לחבר חזרה את החיישנים למקומם.

כאשר הניע הרכב, הוא חיבר שוב סקופ והפעם לצילינדר 4, ומייד זיהה את הפולס החסר, צילינדר 4 קיבל פולס כפול!

לצורך השוואה הוא בדק את שאר הצילנדרים וזיהה ש 1 ו 4 מקבלים פולס מיותר, למעשה הפולס היה אמור להיות שייך ל2 ו5 אך הוא הופיע ב 1 ו 4. לעומת 3 ו 6 שקיבלו פולס בודד תקין.

שמוליק: "לא יאומן שלומי, אתה תותח, איך חשבת על זה?" חייך בחיוך אבהי.

שלומי: "זה נפתלי, אין לי מושג איך הוא ירה בול, אני חייב לדבר איתו עכשיו. היא מחכה לשיחה ממני".

שלומי התקשר לנפתלי והודה לו על העזרה "תגיד אך ידעת?, ובלי לראות את האוטו!" הפציר. שלומי. "אני אגיד לך את האמת, לא נתקלתי בחיים שלי בתקלה כזו, וספק אם הייתי פותר אותה כל כך מהר, אבל בזמן שאתה בדקת את השיניים והחריצים של החיישנים אני בדקתי את מאגר המידע של היצרן בתקשורת העולמית, ומצאתיBULLETIN של היצרן במדבר בדיוק על התופעה:

תאור התקלה: צילינדר אחד או שניים שלא מתפקדים ללא קודי תקלה או תקלות אפשריות של חיישני חמצן, עקב כמות חמצן גבוהה באגזוז, אין פיקוד למרסס/ים ולסליל/י ההצתה.

בדיקה: בדוק חופש שרשרת תזמון, לפי הנוהל הבא......(הסברתי לך אך לבדוק).

פעולת תיקון: תקן את חלקי מערכת התזמון לפי הצורך.

אפילו שנת היצור ומספר השלדה היו מתאימים, בנוסף הרכב לא טופל כיאות, לדעתי, בחברת הליסינג, וזה כנראה הגורם לתקלה לשרשרת התזמון."

שלומי: "אתה חכמולוג, אבל טוב שיש דברים כאלו, חסך לי זמן רב, על בטוח".

"פרק את מיכסה התזמון, אני מסוקרן לדעת מה הנזק" הוסיף נפתלי בעניין רב.

שלומי: "תקבל עדכון, אני צריך לדבר אם משה בעל הרכב לקבל אישור, שרשרת תזמון ברכב הזה זה פרויקט לא זול בכלל".

שלומי פירק את שרשרת התזמון לאחר שקיבל את אישורו של משה, ומצא מוביל שרשרת מפורק לחתיכות, איך לא היה רעש נלווה עקב כך, נותר עדיין בגדר תעלומה.

הנזק הכולל היה מעט זול יותר מאשר הצעת המחיר הראשונית שקיבל משה למחשב הזרקה.

סוף טוב הכל טוב, כמעט...

אתם בטח שואלים מה אם יעקב, ובכן איני יודע אם קיבל עדכון למה גרם לתופעה, ויכול להיות שלעולם לא ידע, אך מחר, זה בטוח, תחכה ליעקב, שמוליק שלומי ונפתלי תעלומה חדשה במקצוע הכל כך מסקרן, מעניין, ומאתגר כפי שהוא יכול להיות גם מתיש, מורט עצבים ולפעמים גם לא מתגמל.

ואתם, תחשבו מה מוסר השכל שניתן לקבל מסיפור העלילה הזה, החטא ועונשו...איפה היה החטא ואיפה העונש...לא יודע. אני אקרא שוב ואודיע לכם אם אמצא אותם.

פורסם

הסוף! לא ייאמן! :-)

אבל מוסר ההשכל הוא... ?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לפי מה שרשם דניאל ואם הבנתי נכון אז :

מתחים מגיעים לכל מקום שצריך וכמו שצריך למעט פולסים לסלילי הצתה 2 וגם 5, כמו כן לא מגיעים פולסים בלבד למזרקים 2 וגם 5 .

באם וכפי שנרשם נבדקו החוטים שאין קצרים, לא לפלוס, ולא למינוס, כמו כן שאין נתקים בחוטים הנ"ל, ניתן להסיק (והכל מהמתואר בעקבות הבדיקות שתוארו כאן) ,שהחיוט לכלל הצלנדרים ומערכת ניהול המנוע תקינים.

בכל זאת לא מגיעים פקודות להצתה ולמזרקים לצלנדרים מס' 2 ו5 .

באם אין מודולים באמצע, (לא נרשם סוג הרכב ומע' ניהול המנוע שלו) הרי שמחשב ניהול המנוע שפעל כשורה ברכב אחר, בחר ברכב זה שלא להפעיל את צלנדרים מס 2 ו 5 , לא בהצתה ולא בהזרקה.

לאחר כל האמור לעי"ל , עולה בדעתי כי מחשב ניהול המנוע החליט כפעולת מנע והקטנת נזק ו/או מתוך תכנותו מאת הגדרת היצרן שלו, שלא להפעיל את צלנדרים 2 ו 5 .

לא נרשם האם נבדקו תזמוני חיישן גל הזיזים אל מול גל הארכובה ביחד על סקופ דו ערוצי לדיוקם, שאחרת יכולה להיות הפרעה בתזמון הניצוץ (ביונדאי אטוס למשל) ו/או הפסקת ניצוץ מוחלטת.

לא נרשם באם חובר שעון ואקום מכני , ומה הוא הראה, זה מהותי בזיופי מנוע שמתקשים באיתורם, ידע בקריאתו עלול לעיתים לספק מידע טוב יותר מכל סקנר.

כאן רואים בעיות שסתומים, בעיות דליפת אוויר, אגזוז סתום, תגובת מנוע "עייף" (מה שלא היה כאן) ועוד.

לא נרשם כאן באם חובר מכשיר 4 גזים, שנתוניו היו יכולים להאיר גם כן ולא במעט, אף לו במעט.

לאור הנתונים הקיימים, ולאור נתונים רבים חסרים בבדיקה ובכלל, סוג הרכב , ו

מכיוון שבנוסף לכל הבדיקות שהראו תקינות, גם נרשם שהחולפו והוצלבו הכויילים מצלנדרים מס 2 ו 5 עם אחרים , והבעיה נשארה בצלנדרים 2 ו 5 , ניתן כמעט בוודאות לשלול את אפשרות תקילותן של כויילים אלה.

באם המסקנה האפשרית הזו (כחלק מאפשרויות נוספות קיימות) נכונה, יתכן וניתן להסיק ש:

מחשב ניהול המנוע איתר תקלה כלשהי בעקבותיה החליט להפסיק את הפקודות הנ"ל לצלנדרים הנ"ל,

נשאר אפשרויות לתקילות מסויימת לצלנדרים מס' 2 ו5 , כמו, מצתים פגומים, מזרקים פגומים (מנותקים ואו סתומים כמעט לחלוטין, ואו משתינים) בעיה מכנית בצלנדרים או בראש המנוע, בעיה מכנית כמו דליפת אוויר מהותית ועוד.

(במחשב התומך בפורמט OBD2 אמורה להרשם במצב זה תקלת MISFIRE , גם בחלק מתוכנות אחרות.)

זה מה שעולה לי עכשיו בראש, וחסרים נתונים רבים, אולי מחר יבואו עוד רעיונות, או שדניאל יחלק קצת מידע נוסף, ואם לא קיים כזה, אז רמז..

בכל אופן, אם אלה הבדיקות שבוצעו ורק אלה, הן ממש לא מספיקות וטוב שלמוסך כזה יש גב טכני לשאול מישהו אחר.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

3000 סמ"ק v6. מה זה יכול להיות? משהו אמריקאי? או אולי ניסן מקסימה? :-) אולי אודי? דניאל....הלפ פליז!

ממה שאני הבנתי, עם כל הכבוד למוסכניק של המשפחה, ולמומחים הקיימים בשוק (במקרה שלנו, יעקב) יש תקלות שהוא לא יודע לפתור כי:

א'- כי הוא לא מומחה בסוג הרכב שלכם בדרך כלל.

ב'- כי הוא לא עובר קורסים והשתלמויות לרכב הספציפי שלכם (כמו שהחשמלאי במוסך המורשה עבר).

ג'- כי אין לו גישה ישירה כמו שלנפתלי היה למחשבי היצרן היישר לריקולים ולבעיות הנפוצות.

ד'- כי לא תמיד במוסך שלו יש אנשים שמתמחים גם במחשבים ואלקטרוניקה, בחשמל, ובמכונאות בו זמנית לעומת מוסך מורשה.

עם כל הרצון הטוב והאישיות האמינה (ויש מוסכניקים (גם לא מורשי ייבואן) אמינים ומקצועיים, לא כולם נוכלים או טיפשים חס וחלילה כי אני מכיר כאלה למזלי!) לא תמיד המוסכניק שאתם מכירים יכול לעזור...ושוב, לא בהכללות!

איתמר ג'ורג'.

פורסם

דניאל, בזמן שחשבתי ורשמתי הקדמת אותי, אבל הנה חלק ממה שרשמתי בהודעתי הקודמת:

לפי מה שרשם דניאל ואם הבנתי נכון אז :

לא נרשם האם נבדקו תזמוני חיישן גל הזיזים אל מול גל הארכובה ביחד על סקופ דו ערוצי לדיוקם, שאחרת יכולה להיות הפרעה בתזמון הניצוץ (ביונדאי אטוס למשל) ו/או הפסקת ניצוץ מוחלטת.

דני

תקלה שונה, אך דומה בהבטים התוצאתיים קרתה לי ביונדאי אטוס, לי לא היה את מי לשאול, ונאלצתי להסתמך רק על עצמי.

הלכו יומיים.... אבל בדיקה בדיקה ..!

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם
דני , תבדוק כיוון טיימינג (אצלך , לא באוטו) :wink:
שמר, עברית שמתי לב שאתה יודע לקרוא, אז אני ממתין להתנצלות, שים לב , וקרא שוב. אם קשה קרא את ההודעה השנייה העוקבת.:-P

עריכה:

לא הבנתי למה אתה מתכוון, וואלה אני צריך כיוון טיימינג...

אחרי כמה דקות רק הבנתי שהתכוונת שדניאל הקדים אותי....

טוב... הוא הקליד מה היה, בזמן שאני הייתי עסוק בלרשום לאט ולחשוב קדימה.....

אבל עליתי...... :multi:

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני,

מה יש לבדוק קומפרסייה, מצתים, מרססים סתומים, וואקום או 4 גזים כאשר אתה בודק עם סקופ ואין פיקוד להפעלת צילינדרים ספציפיים, ואין תקלות בסקנר.

לבדוק יחוס בין חיישן גל ארכובה לגל זיזים בסקופ דו ערוצי זה נכון, אבל למה תשווה את זה? מה גם שלדעתי, הסטייה תהיה קטנה מידי להבחנה.

תאמין לי שכל בעל מקצוע, גם אני ואתה, בפעם הראשונה שיראו דבר כזה, יצעקו "מחשב הזרקה".

פורסם

***מה קרה דני? לא אכלת היום?****

ב1989 היתה לי אונו טורבו

שלחתי את האוטו להתקנת מזגן, אז לא הייתי בענייני מזגנים...

אחרי ההתקנה האוטו לא הניע.......

בסוף........

פולי שהוחלף ובגלל שהיה צורך בפולי כפול, בוצע בחריטה אצל מקצוען, אמממהה , לא חרטו נכון ולא עשו לו 2 פיקים....

ועוד....

במאזדה לנטיס 2000סמק שנת 2000-2001 , חיישן פולי מנוע מתקצר (מתעייף וקורא מאוחר)

גם כאן לקח לי יומיים... תזמון בין פולי לגל זיזים..

ויש פתרון לנתקעים בדרך, : ניתן לשחררו ולקרב אותו אל הפולי, וזה עובד לכמה שבועות מעטים לפחות....

לאנצ'ה קאפה, הפולי יושב על תושבת גומי. הגומי נשחק, הפולי לא ממורכז , האוטו לא מניע

שוב, תזמון בין חיישן קראנק לגל זיזים.

היינו בסרטים האלה....

זה דבר ראשון שבודקים אחרי שהכל לכאורה נראה תקין, הבדיקה קלה.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בסדר, הבנתי אותך, תמיד כולם חכמים אחרי שנפתרת התקלה, ידעתי, אמרתי וחשדתי....

ותמיד ארבע ימים הופכים ליומיים...

קרא שוב, זה לא מנוע לא מניע או זיוף קשה. שאז באמת נעשה יותר קל.

אבל אולי לך זה באמת תקלה שטותית, אז שיבושם לך.

פורסם
דני,

מה יש לבדוק קומפרסייה, מצתים, מרססים סתומים, וואקום או 4 גזים כאשר אתה בודק עם סקופ ואין פיקוד להפעלת צילינדרים ספציפיים, ואין תקלות בסקנר.

כי בלנאציה קאפה שעבדתי עליה, קומפרסיה גבוהה בצלנדר ,גרמה לאילוץ מודול ההצתה שהביא להפסקת ניצוץ, כחלק מתוכנת ההגנה של יצרן המחשב.

רצתי להחליף מחשב ניהול ומודול (שהיו לי במלאי והיה לי הכי קל) וגיליתי שקל זה לא יילך וצריך לעבוד חכם עם סבלנות, והמון מחשבה.

אח שלי, תתחיל לשחק עם שעון ואקום ותראה מה הוא מראה לך.. רק להתאמן עליו איזה שנה אם אין נסיון קודם ועד שרוכשים אותו.

שהרי דבר אחד לא השתנה במכוניות מתחילת המאה.... הוואקום!!!

לבדוק יחוס בין חיישן גל ארכובה לגל זיזים בסקופ דו ערוצי זה נכון, אבל למה תשווה את זה? מה גם שלדעתי, הסטייה תהיה קטנה מידי להבחנה.

נכון!!! קשה והבדלים קטנים. שובר את העיניים, אבל אם אתה (ואני יודע שאתה כן) רוצה להיות יותר טוב מכולם אין ברירה , אלא אימונים בלבד עם סבלנות!

תאמין לי שכל בעל מקצוע, גם אני ואתה, בפעם הראשונה שיראו דבר כזה, יצעקו "מחשב הזרקה".

גם אתה היום לא תצעק ישר מחשב הזרקה (ואני מבטיח לך שלא תפסיק לחשוב על הכיוון )

אז איתרע מזלי או שפר מזלי ואכלתי את זה פעם ראשונה על האוטו שלי ב1989 . ואכח שוב כמה פעמים. אני לא אומר שאני יודע הכל, ויש דברים שאני תמיד צריך להמשיך וללמוד. אבל מה שיודע יודע, ומה שלא יודע, אומר שלא יודע.

הנסיון שלי הראה שבדכ זה הגנת מחשב או הפרעת קריאה, ועד היום יצא לי יותר הפרעת קריאה (תזמון לא נכון) מאשר הגנת מחשב שגם יצא כמה פעמים,

ואם יש אוטו כמו שהם עשו להחליף מחשב לאוטו שעובד מהאוטו שלא עובד, זה חכם ואני לא פוסל לחלוטין את שיטת ה"מנסים", אבל בקטנה ובשיקול דעת ובשום אופן לא כשיטת עבודה

וואלה, תראה קטע: מוסכים שלא הסתדרו העבירו לי מכוניות, וקללתי אותם יומיים ושלושה, פעם שבוע....

יש תמורה בעד האגרה , למרות שיצאתי (הוציאו אותי) קצת (הרבה) פרייר במחיר... (גם אני לא מושלם), נסיון שווה המון.

אבל איזה סרט עשית לנו כאן, אנחנו חייבים להחזיר לך, חברי הפורום, להחזיר לדניאל..

אני חושב איך להחזיר לו עם הסרט שהיה לי עם אוטו פשוט כמו יונדאי אטוס קטנה שנת 2000 ...

אחלה סרט..

תמצאו משהו חזק, אם לא אז אולי אעלה את זה.... אבל דניאל שיחק אותה, ושידור חוזר , זה לא זה....

דניאל--- אתה מבוזבז, אתה גם סופר וגם מקצוען, וגם פוליטקאי.......

וואלה , אתה כותב ספר מתח, באנגלית, אתה מיליונר, אפשר שותפות..???:wink:

ושמר וואלה שולח אותי לעבור טיימינג בראש....

דני

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...