Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דניאל, אתה ומר הדר מבזבזים את זמנכם בפורום הזה. לכו ל "סופר נולד". הגמר הגדול ייערך בחנות צומת ספרים בגעש. כרטיסים אפשר להשיג ברשת חנויות סטימצקי ובחנויות הספרים המובחרות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
תודה, הלכתי,

אחזור בסיום התחרות ב 2007....:wink:

תצחק תצחק אבל התוכנית כבר בדרך...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חלק IV - "החטא"

למחרת.

היי שמוליק, מה העניינים?", למשמע הקול חילץ שמוליק את ראשו מתוך קרבי הדשבורד, ונעמד על רגליו "שלומי, אהלן, איך היה הקורס בחברה אתמול?" , "אחלה, יש הרבה מערכות חדשות במודל החדש שמגיע, הבאתי איתי את כל החוברות לימוד והם אצל אבא במשרד, אז תיקח ותעיין בהם. מה קורה אם הרכב הזה? אבא סיפר לי שהגיע רכב במצב חורבן אמיתי."

שמוליק: " אל תדאג, אני כבר סוגר הכל, אל תשאל איזה בלאגן היה פה, כל אתמול אני רק משחזר את רתמות החשמל, שפכתי על האוטו הזה איזה סליל שלם של בדיל כמעט".

שלומי: "אז פתרת את התקלה? המנוע מניע?" שאל בהתעניינות.

שמוליק: לא יודע עדיין אני עושה פינישים אחרונים, חתכו בצמה הראשית של מחשב ההזרקה איזה עשרים חוטים".

שלומי: "למה חתכו?" השתאה.

שמוליק: עשו מעקפים לכל מיני חיישנים ומפעילים, לא יודע למה, נראה כי כל החווט המקורי תקין, בדקתי רציפויות".

שלומי: "אחלה שמוליק, אני עולה למטבחון לעשות לי קפה, תקרא לי שאתה מניע את הרכב".

שמוליק: "לך ילד, לך תעשה קפה גם בשבילך..." אמר והוסיף קריצה שובבה.

שלומי: "אחד וחצי סוכר, נכון סבאל'ה?" קרץ חזרה ודילג בעליצות במעלה המדרגות למטבחון.

"חוצפן הילד" סינן לעצמו שמוליק "אבל מוכשר כמו שד.יש מזל גדול לשמעון שהבן הצעיר שלו בחר להיכנס לעסק, ולא ללכת להי-טק, ממש מזל....".

מקץ שעה קלה,

"שלומי בוא!" נשמע קריאתו של שמוליק בכל המוסך. שלומי הגיע ונעמד ליד תא המנוע "נו.." אמר בחוסר סבלנות.

שמוליק: :"לא מניע החרא" הדגיש.

שלומי: "למה" שאל במעשיות.

שמוליק: "אין לחץ דלק, אין ניצוץ ואין הצתה כנראה חיישן גל ארכובה דפוק"

שלומי: "האם מנורת הזרקה דולקת? התחברת עם הסורק תקלות?" הגיב לאחר שחשב מספר שניות.

שמוליק: "שנייה בודק.......לא , לא דולקת, אז כנראה לא מגיע זרם למחשב".

שלומי: "נכון מאוד, בוא תביא רב-מודד, סכמה חשמלית ותרשים מיקום רכיבים. נתחיל בדיקת ממסר המחשב הזרקה"

שמוליק: "את הסכמה כבר הוצאתי, רב-מודד תוציא מתוך האוטו אני כבר מביא תרשים מיקום רכיבים"

שלומי: "המצבר בסדר? המנוע מסתובב תקין?" שאל שלומי בשעה ששמוליק סרק את מסך המחשב שעמד בצד החשמלייה.

שמוליק" "כבר בדקתי אותו אתמול, הוא היה פרוק לגמרי, השארתי אותו בטעינה איטית כל הלילה, בבוקר לפני שבאת בדקתי אותו עם בודק המצברים הדיגיטאלי והוא היה תקין אז החזרתי אותו.....הנה מצאתי, אני מדפיס ובא"

שלומי: "הממסר מחשב הזרקה נמצא בתוך הרכב, יופי, בא נבדוק אותו" אמר לאחר שעיין בתרשים.

שמוליק: "תראה, אני מדליק את מתג ההתנעה והממסר לא עושה "קליק", תביא רב-מודד נראה עם הוא מקבל פיקוד מהמחשב"

שלומי: "מקבל?" שאל בשעה שהצמיד את החוט ההארקה השחור של הרב המודד לגוף הרכב.

שמוליק: "לא, נבדוק את הזנות מתח של המחשב"

שלומי: "זה באמת הצעד הבא, תוציא לי את המחשב בנתיים מהתקע ותן לי אותו".

שמוליק: "הנה, קח." מסר את המחשב וצלל לרכב להמשיך בבדיקות.

שלומי: "חבל לך על הזמן, תפסיק את הבדיקות לבנתיים, המחשב הזה שרוף"

שמוליק: "איך יכול להיות?" שאל בהשתאות, "אבא שלך אמר לי שאין בעיה במחשב והמנוע אמור להניע!"

שלומי: "לא יודע למה אמר לך את זה, בוא תראה בעצמך..בעצם תריח, שים את האף כאן ותסניף" הצביע על פתח החיבורים החשמלי של המחשב.

שמוליק: "שרוף ומטוגן, בוא נפתח אותו נראה מה קרה לו" קרא בהתלהבות.

שלומי: "חבל על הזמן, אם אתה רוצה תעשה את זה, אבל צריך להשיג מחשב חדש, אני הולך לדאוג לזה" אמר והלך לכוון המשרד לדווח לאביו את הממצאים החדשים.

לאחר מספר דקות,

שמוליק: "שלומי, רוצה לראות את המחשב?, יש כאן ממש שריפה, בטח היה קצר רציני בצמות חשמל"

שלומי: "מזה אני חושש, אני חייב לדעת שכל צמת החשמל תקינה וכל המזרקים, ממסרים ושאר האלמנטים שמחשב ההזרקה מפעיל תקינים, לפני שאנחנו מתקינים מחשב חדש, בוא נתחיל בעבודה עד שאבא ידאג להשיג מחשב, הוא אמר שהוא הולך לדבר עם הלקוח"

"שלומי !" המהדהד קולו של שמעון, "אני בא" השיב שלומי וצעד לעבר המשרד.

שמעון: "אני רוצה שתדבר עם יעקב מהמעבדה לאבחון רכב, דיברתי עם הלקוח והוא ביקש שנפנה אליו"

שלומי: "אין בעיה, אני כבר מתקשר אליו".

שמעון: "אתה מכיר את יעקב?"

שלומי: "בטח מכיר, למדנו יחד במכללה"

הוציא שלומי את הנייד מכיסו והחל לפרוט על הכפתורים הקטנים במיומנות.

שלומי: "יעקב אהלן, מדבר שלומי ממוסך מורשה שמעון ובניו, זוכר אותי?"

יעקב: "זוכר......"

פורסם

אחלה תסריט.

לפי דעתי תוסיף כמה בחורות ככה שיהיה גם כמה רומנים,וכמה סיפורי רקע על המוסך ואפשר לסגור חוזה עם "הוט" ל 120 פרקים.

חשבת את מי אתה רוצה ללהק באיזה תפקיד? :-)

אסף

פורסם

אין מצב לבחורות בתסריט, פשוט יהיה בלתי אפשרי להתרכז באיתור התקלה, גם ככה קשה:?

ראית פעם מה קורה במוסך באמצע יום עבודה שבחורה עוברת......?

פורסם

יפה :smile:

כל הכבוד!!

חידוש מרענן בפורום 8-)

ממש עבודת תיסריטאי(רואה כבר את המיני סידרה בעיני רוחי).

"תלאותיו של רכב חדיש במוסך ישראלי"

או

"עקיצה ב60 שעות" :razz:

או

סיפורה של עמותת "ניפגעי החאפרים".

חומר מצוין לתכניות ככלבוטק ודומיה

נשארתי במתח...

ניצן

פורסם

חלק V – "להכות על חטא"

שלומי: "קיבלתי ממך ירושה".

יעקב: "שמע שלומי, אין לך מושג כמה רציתי וניסיתי לפתור את זה, זה כבר לא היה אפילו עניין של כסף, פשוט אתגר........דוד המורה שלנו מהמכללה היה פה איזה יום וניסה לעזור וללא הצלחה".

שלומי: "דוד? וואלה? נראה שמחכה לי הרבה עבודה עם הרכב הזה. שמע, אני התקשרתי כי נשרף המחשב הזרקה, בעל הרכב הפנה אותי אליך".

יעקב: "אני יודע, משה, בעל הרכב, בדיוק דיבר איתי, יש לי פה מחשב מפירוק בוא תיקח אותו".

שלומי: "כמה אתה רוצה עליו?"

יעקב: "עזוב כסף עכשיו, האוטו נכנס אלי בנסיעה, עשיתי לו המון בדיקות כנראה שבטעות איזה חוט קיצר, אני כבר לא יודע"

שלומי: "אני אשלח מישהו לקחת אותו. תגיד, איזה בעיה יש לאוטו?"

יעקב: "אתה עדיין לא יודע?....אה, עוד לא הנעת אותו, תראה צילינדרים 2 ו5 לא עובדים, לא מגיע פיקוד מהמחשב לסלילי ההצתה, חשבתי שזה מחשב, שמתי אחר, אותו הדבר, אח"כ חשבתי שיש משהו שמקצר ושרף לי את המחשב השני שהבאתי, אבל נאדה, לא מצאתי כלום".

שלומי: "המממ, מעניין אז מה כל החוטים החתוכים של רתמת מחשב ההזרקה?"

יעקב: "תראה, לא רציתי לקחת צ'אנס שיש לי איזה קצר בצמה שהמנוע עובד, אז עקפתי חווט של סלילי ההצתה, נתתי מתח ישר מהמצבר למחשב ואת כל ההארקות נתתי ישר מהמצבר, אחר כך שדוד היה פה מצאנו שיש הפרעות על הפולסים של חיישני גל הארכובה וגל הזיזים אז עקפנו את החווט שלהם גם, וכפי שאתה מבין ללא הצלחה, לקחתי את המחשב לבדיקה למעבדה לתיקון מחשבים, והוא לא מצא כלום ואמרו לי שהמחשב תקין, כבר התחלתי להתייאש. " הוסיף אנחה יאוש "נשארתי ביומיים האחרונים מאוחר בלילה עם האוטו הזה, ומרוב עייפות אולי אני שרפתי את המחשב, רק תדע, שרווח לי מעט שמשה בא ודרש להוציא את הרכב מכאן, היה לי קשה לתפקד בבית, כל הזמן הייתי חושב על הרכב המחורבן הזה, אגב איך אתה יודע שהמחשב שרוף?"

שלומי: "היה לו ריח שרוף, פתחנו אותו ואין מקום להתבלבל, יש שם חלק מותך ושרוף".

יעקב: "בוא תיקח אותו, רק תמצא את הקצר קודם לפני שאתה מתקין אותו".

שלומי: אני עובד על זה עכשיו, סידרנו אתמול את כל הצמות חזרה למקום ואכשיו אנחנו בודקים חוט חוט לוודא שאין קצרים או נתקים".

יעקב: "שלומי, תוכל רק לעדכן אותי שתמצא את הבעיה?"

שלומי: "אעשה זאת, אני מוציא מישהו אליך לקחת את המחשב, ביי בנתיים".

שלומי פנה לאחד העובדים וביקש שיקפוץ למעבדה של יעקב שהיתה ממוקמת לא רחוק, וניגש לבדוק מה העניינים עם שמוליק.

שלומי: "שמוליק יש לי מחשב, עוד מעט יביאו אותו, מה קורה עם החווט?"

שמוליק: "עברתי פין פין בתקע, בדקתי לפי הספר בדיוק, הכל פיקס" הודיע בחגיגיות.

לאחר זמן מה,

שמוליק: "להרכיב? זה סופי?" נימה של חשש התגנבה לקולו.

שלומי: "תרכיב אני סומך על הבדיקות שלך " אמר בטון מרגיע.

המנוע הניע ללא בעיות, עלה בסל"ד ומייד התייצב והתחיל לרעוד.

שלומי: "יופי תביא סורק תקלות בוא נראה מה קורה".

שמוליק: "הוא מחובר כבר לשקע דיאגנוזה, מייד הוא יתחבר למחשבים"

מסך הLCD של הסורק הודיע חגיגית ש"אין תקלות" וגרם למבט הפתעה על פניהם של הצמד.

שמוליק: "מוזר, היה צריך להרשם משהו, לא?" שאל בספקנות.

שלומי: "גם אני חושב ככה, תן גז" דרש.

שמוליק הושיט את ידו לכוון בית המצערת ומשך בעדינות את מנוף המצערת, המנוע קירטע לאיטו והתחיל להאיץ בסל"ד, ולפתע היה נראה לרגע שהזיוף נעלם. שלומי ביקש משמוליק שיעזוב את מנוף המצערת.

שמוליק: "בוא נוודא איזה צילינדרים לא עובדים, ננתק את סלילי הצתה לפי הסדר".

שלומי: "לא צריך, אפשר לעשות את זה דרך הסורק תקלות, רגע..." הרים את הסורק והתחיל ללחוץ על הכפתורים, שלפתע המנוע כבה. "תניע שוב" ביקש שלומי,

בסיום הבדיקה, מצאו שבאמת צילינדר 2 ו 5לא עובדים, הם בדקו עם סקופ את פקודת ההפעלה מהמחשב לסלילים ומצאו את מה שכבר היה ידוע, המחשב לא מוציא אות סלילי ההצתה מס' 2 ו 5.

שלומי: גירד בראשו "בוא נבדוק פולסים של המזרקים 2 ו 5.".

שמוליק ניגש לעבודה, הוא חיבר את חווט הסקופ לחוט שיוצא מהמחשב למרסס מס' 2, ומצא מתח מצבר, אותה התוצאה נמצאה גם בחוט למרסס מס' 5. הם בדקו ליחוסמרסס בצילינדר שעובד, מס' 1, וקיבלו פולס תקין של מרסס במסך הסקופ.

שלומי: "מאוד מעניין, אין פקודה לצילינדרים האלו בכלל לא למרסס ולא לסלילי ההצתה, מה אתה אומר שמוליק?".

שמוליק: "שמע, רק מחשב, מה יכול לנתק לך ככה צילינדרים? מאיפה המחשב? הוא חדש?" הפציץ בשאלות.

שלומי: "לא הוא לא חדש, הוא מפירוק הבאתי אותו מיעקב".

שמוליק: "אני הייתי שם חדש לבדיקה".

שלומי: "מאיפה אני אביא חדש לבדיקה? אתה יודע כמה מחשב כזה עולה? ומה אם זה לא המחשב?" הגיב בעצבנות קלה.

שמוליק: "טוב תרגע, תן לחשוב..ת'יודע מה? יש לי"

שלומי: "מה, דבר כבר"

שמוליק: "בוא נביא רכב דומה, נרכיב את המחשב שלו או את המחשב הזה ברכב תקין."

שלומי: הופתע מפרץ דברי החוכמה של שמוליק המנוסה "וואלה, יש לנו לקוח טוב אם כזה רכב בדיוק, אני כבר מדבר אם אבא שיארגן לנו את הרכב".

שלומי רץ למשרד לספר לאביו שמעון את בקשותיו, שמעון ביקש מהפקידה במשרד להשיג לו את המספר טלפון של הלקוח, ונכנס למשרדו לבצע את השיחה.

מקץ דקה יצא ואמר לשלומי, "אהרון בעל הרכב שבקשת עובד לא רחוק מכאן, דיברתי איתו, קח איתך מכונאי וסע אליו לקחת את הרכב"

פורסם

דניאל,עד עכשיו היתאפקתי ולא כתבתי כלום,אך מאז תחילת הסיפור אני לא אוכל לא שותה ולא משחק סנוקר:-) ,אישתי לא מבינה מה קורה אני כל רגע במחשב ,אז למען שלום בית תסיים כבר את הסיפור,

שבוע טוב רן.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

נו, מה? שמו למנוע 6 ציל' מחשב של 4 ציל'? :wink:

ולעניין מוסכים טובים\לא טובים או מקצועיים\לא מקצועיים - תשכחו מההגדרות האלו. מה שחשוב זה מי פיזית עובד על האוטו.

רוב המוסכים היום מחזיקים שניים שלושה אנשים שמבינים עניין ועוד איזה חמישה שיודעים להבריג פילטר שמן (בדרך כלל בלי לטחון את האו-רינג). קודם כל נותנים ל"ילד" לטפל ברכב ואם הוא לא מצליח או חס וחלילה גורם נזק, מביאים מנהל עבודה או את אחד המבינים לסגור עניין.

פורסם

זה המחשב השני שהם מנסים, למה יש צורך לבדוק את זה מול מחשב של רכב אחר?

זה באמת נשמע כאילו המחשב שהביאו בכלל לא הדגם הנכון לרכב.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

חלק VI – "לא מדובשו"

דממה השתררה בחשמלייה שעה שהרכב השני נכנס באיטיות ונעמד אחרי רכבו של משה, כל הנוכחים חיכו בסבלנות לבאות.

הוחלט כי יורכב המחשב מהרכב התקול לרכב התקין וזאת למנוע מצב אפשרי של שריפת המחשב התקין לגמרי.

"אוקי, להניע?" שאל שמוליק בארשת חשיבות, מודע לעובדה שכל הנוכחים: שלומי, שמעון, מנהל העבודה ועוד חשמלאי זוטר, מחכים בדריכות.

"תניע" אישר שלומי, והרכב הותנע בנגיעה. סיבובי המנוע עלו כצפוי, ואז התייצבו לאיטם לסל"ד סרק.

המנוע עבד חרישי ועגול.

"אתה בטוח שזה המחשב מהרכב המזייף?" שאל שלומי את שמוליק בחוסר אימון.

שמוליק לא החזיר לו אפילו מבט, רק הנהן לעצמו וסינן בין שיניו "פאק, מה עכשיו?"

שלומי היה הראשון שהתעשת, "אוקי, אני מתקשר למוקד הטכני של החברה אני מחליף מילה עם נפתלי, אולי הוא יתן כוון מעשי" אמר ועשה. שלומי נכנס בזריזות למשרד של אביו, וחייג.

מעברו השני של הקו, ענה נפתלי, היועץ הראשי של החברה למוסכי הרשת.

שלומי, הסביר באריכות את קורותיו עם הרכב ובסיום דבריו נשמע נפתלי "אם לא הייתי מכיר אותך, הייתי אומר שאתה מבלבל לי במוח.....מה ההיסטוריה של הרכב? בדקת?"

שלומי: "איזה היסטוריה?, הרכב פעם ראשונה אצלינו".

נפתלי: "היסטוריה של טיפולים ותיקונים, בדקת במחשב של החברה?"

שלומי: "לא, מה זה יעזור".

נפתלי: "זה אולי יעזור, תמיד כדי לבדוק זאת לפני ביצוע אבחון או טיפול, אני יעשה את זה בעצמי, ואחזור אליך, תן את המספר רישוי".

שלומי מתן את פרטי הרכב, וחזר לחשמלייה "שמוליק, בוא נתקין הכל חזרה למקום ונחזיר את הרכב ללקוח".

שמוליק: "למה, הלקוח לחוץ על הרכב? כדאי שתשאיר אותו כמה שרק את היכול, אולי עוד נצתרך לבדוק להשוואה עוד משהו".

שלומי: "אתה צודק אני אברר עם אבא כמה זמן הרכב יוכול להשאר כאן"

נפתלי חזר לשלומי לאחר כשעה, "שמע אין היסטוריה כלל, זה כנראה היה רכב ליסינג של חברה שמטפלת בעצמה, וזה כבר לא טוב, אבל יש לי כוון"

שלומי: "אני מקשיב.." הסתקרן.

נפתלי: "יש ברכב הזה שני חיישני מהירות מנוע, אחד חיישן גל ארכובה והשני גל זיזים, לפי הספרות, אמורים להיות 54 שיניים לטבעת המשוננת של גל הארכובה וחוסר של שתי שיניים שמציינים את הנ.מ.ע, לחיישן גל הזיזים יש משהו יותר מתוחכם, על גלגלת התיזמון יש חריצים לפי מס' הצילנדרים, זאת אומרת כאשר צילינדר 1 בסוף פליטה תחילת יניקה יש חריץ אחד מול החיישן, כאשר מס' 5 בחפיפה אז יש חמישה חריצים"

שלומי: "לא ידעתי, תמשיך".

נפתלי: "אולי יש איזה חריץ חסר או פגום או שיניים חסרות או עקומות בזר שיניים של גלגל התנופה? יתכן שגלגל התנופה עקום בכלל. פרק את החיישנים, סובב מנוע ובדוק חזותית לשלמות החריצים והשיניים".

שלומי: "נפתלי, נראה לי שפגעת, אני בודק ומייד מעדכן אותך" הכריז שלומי בחגיגיות.

שלומי ניגש לשמוליק לספר לו על הטיפ שקיבל, ומייד ניגשו לעבודה.

שלומי רכן על הרצפה ופירק את חיישן גל הארכובה כאשר במקביל שמוליק פירק את מגן האבנים שהפריע לגישה לפולי מנוע, כדי שיוכל לסובב את המנוע.

"סובב לאט לאט" צעק שלומי על שמוליק, "אתה כל הזמן מסובב מהר את המנוע!"

שמוליק: "אני לא יכול ככה, חכה אני אוציא את המצתים כדי שיהיה לי יותר קל לסובב לאט וברגש".

שסיימו את בדיקת שינן גל הארכובה, נגשו מידית לבדוק את החריצים על גלגלת התיזמון של גל הזיזים, וגם שם לא מצאו זכר לפגם או הפרעה.

"אני מתקשר לנפתלי לעדכן אותו שלא מצאנו כלום" בישר שלומי באכזבה, וניגש לחייג.

נפתלי שהאזין שסבלנות לשלומי, חיכה מספר שניות לפני שפתח את פיו לדבר.

נפתלי: "יש לי חדשות בשבילך, אני יודע בדיוק מה התקלה אצלך...."אמר בניחותה.

שלומי: "מה? " צעק לתוך השפורפרת "איך אתה יודע?"

נפתלי: "אני יודע.." ענה בנימה רגועה להפליא.

שלומי שלא ידע את נפשו מרוב מתח אמר "נפתלי, זה לא בסדר, אתה מותח אותי סתם, שפוך!"

נפתלי: "אני רק צריך שתבצע בדיקה קטנה בשבילי כדי לאמר את חששותיי"

שלומי: "מה שתגיד, דבר כבר"

נפתלי תדרך את שלומי בפרטי הבדיקה, ונראה היה על פניו של שלומי שירד האסימון...

(הסוף, מייד אחרי הפירסומות....עוד היום)

פורסם

על הכתיבה החמיאו, על המתח ביקרו.

רק דבר אחד נותר להגיד - במכונית ישנה וטובה, בלי שפע מחשבים/חיישנים וחיווטים, הבעיה הייתה נפתרת בחצי שעה בידיים בלתי מיומנות, גם אם מדובר על מנוע חצי מרוסק!

תחי הפרימיטיביות!

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...