Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אי אפשר לפרגן??

מי שלא מאמין שאני מוצא תזמונים כאלה, שלא יאמין, היו רכבים, יש חשבוניות.

אני לא חסכתי פירגון אף לא מאחד, זה לא עולה כסף מחד, ומאידך מאשיר את הנותן ואת המקבל... (מאשיר מלשון אושר) .

חברי הפורום, ---בא לכם עוד מקרה????

יונדאי אטוס 2001 לא מניע.

תשאלו אותי מה בודקים ותקבלו תשובות !

בדיקה ראשונה, סיבוב המנוע כשלב ראשון לבדיקות, בבדיקה: יש סטרטר מנוע מסתובב.

האוטו לא מניע.

מחבר סקנר, , שימו לב, מחזיקים סטרטר 20 שניות (לא בריא ככ) ובודקים האם הסקנר (רמז:שלא זוכר הסטוריה תקלות) האם לאחר סטרטר ארוך רושם תקלה --

מה אתם אומרים? רושם משהו?

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איך קומפרסיה גבוהה גרמה להפסקת ניצוץ? לא מכיר הגנה שכזאת! תסביר איך המודול יודע שיש קופרסייה גבוהה מידי, וממה נגרמה הקומפרסיה הגבוהה.

שעון ואקום זה לא המצאה שלך, עד כמה שאני יודע, ואני מכיר הייטב את השעון והשימוש בו, אגב אני מעדיף בשמוש בסקופ לצפייה גרפית של הואקום, ידע בקריאת וואקום גרפית שווה זהב.

אבל לא בי מדובר בסיפור הזה, אלה במעשה במוסכים ובעלי מיקצוע מהשורה וקצת יותר, בענף שלנו, והלוואי שלרוב העוסקים בענף יהיה הידע להבין ולבצע את אשר נכתב.

בדיקת השוואה בסקופ אינה דורשת נסיון (למרות שהניסיון זה יתרון) רק ידע בהפעלת סקופ דיגיטאלי ואפשרות לביצוע מדידת הפרשי זמנים (אופצייה קיימת בכל סקופ דיגיטאלי). היה נכון לעשות השוואה לרכב שעובד תקין, חוץ מיזה אין כל דרך וודאית לדעת עם גרף שאתה רואה בסקופ תקין או לא ללא השוואה בדוקה.

הגנת מחשב: אתה מתכוון כנראה לניתוק צילינדר בזיהוי "איבוד ניצוץ" (MISFIRE). זה לא היה המקרה בוודאות כוון שלא נרשמה תקלה בסורק המקורי, ותמיד צריך פעם ראשונה כדי שתתחיל לחשוד בכוון מסויים, כנראה שהאנשים המדוברים, נתקלו "בפיספוס חיישנים" פעם ראשונה.

זה גם החיסרון של מוסך מורשה, הוא מכיר הייטב את סוג התקלות לדגמים בהם הוא מטפל זה עושה את העבודה שלהם די שבלונית, שיש תקלה חדשה, שיכולה להיות אופינית ומוכרת מאוד בדגם רכב אחר והם יתחילו להתברבר.

דני, אני מקווה שאתה באמת מביא קבלות כפי שאתה רומז, אבל קל להגיד ידעתי, אני מציע שתוסיף מהידע שלך מאשר תבקר בזלזול (קל ככל שיהיה) על הנפשות הפועלות.

סופר אני עדיין לא, רחוק מרשעים הישועה:wink:

פורסם

רצוי להוסיף שהסיפור לא בא לבדוק מי ידע לפני או אחרי, יתכן מאוד שמה שקל לאחד(דני?) יהיה בלתי אפשרי לאחר (יעקב?).

תנסו להבין את המסר הכללי, שהוא די שקוף, ביתרונות וחסרונות של סוגי המוסכים השונים דרך ההתמודדות שלהם מול תקלות, לקוחות, ההצלחות והכשלונות.

פורסם

אני מתנצל אם התגובות שלי אינן ראויות דיין . אם זה נראה כהתנשאות או כראוותנות, לא אני הוא האיש,

חברי פורום שמכירים אותי ולא רק בהתכתבות, לדעתי יעידו שאינני כזה.

אם יצרתי רושם כזה בתגובות שהיו ספונטניות, ויתכן שלא הבעתי אותן כראוי, ואף נראות שונה ממה שיצא ממני בתום לב, אני שוב, פשוט מתנצל.

אם מנהלי הפורום מוצאים לנכון שההודעות שלי כאן אינן ראויות או אינן נוכנות או אינן תמימות, אנא מכם , מחקו אותן ומייד , אקבל זאת בהסכמה מלאה.

מה שכתבתי אמת הוא, במאת האחוזים.

מי שיחליט לבקר אצלי אוכל להראות לו חשבוניות במחשב נשואות התיאורים לעיל.

באמת.

ועוד דבר, לעיתים מה שיהיה קל ליעקב, יהיה קשה יותר או הרבה יותר קשה לדני.

זה בסדר גמור , אף אחד לא סופרמן, ואף אחד אף פעם לא יודע הכל, ואף אחד לא מפסיק ללמוד, רק זה שלא מעוניין ללמוד, ולי תמיד יש מה ללמוד עוד, לצערי, לא חסר.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אין שום סיבה להתנצל , רק לא להיפגע סתם. תיארתי לי שכתבת את התגובה בזמן שדניאל סיפר את הסיפור - לכן הרשיתי לעצמי להתבדח על נושא הטיימינג.

אבחון תקלות , מנסיון של 20 שנה (אמנם בתחום אחר , אבל עקרונות איתור התקלות זהים כמעט בכל תחום) - החלק הקשה של העסק.

להחליף ברזלים /חלקים זה הקטע הקל. אף אחד לא מזלזל.

פורסם

הנה--- דווקא להחליף ברזלים לי אישית זה קשה! באמת קשה ומדכא אותי.

למשל, להוריד אלטרנטור/מדחס וכל מכלל "פיזי" שהוא ברכב "קשה", בשבילי זה סיוט. אני מעדיף כמעט כל דבר אפשרי אחר .

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דניאל, היות ואינני מכיר כלל תוכנות לניהול מנוע , אשמח אם תסביר לאיזה פונקציות משמשים חישן גל ארכובה וחישן גל זיזים, וכן לאיזה צורך - ברכב המדובר - ישנו זיהוי פרטני לכל צילינדר וצילינדר בסימוני גל הזיזים.

גם לי לא ברור איך מתאר דני שמודול כלשהו חש בעוצמת הדחיסה במנוע ומשתמש בפרמטר זה להפסקת הצתה לצילינדר ספציפי (לא בדרך של חישת זרם הסטרטר זמן ניסיון התנעה).

דרך אגב, לדעתי סביר שניתן לדעת אם פרק הזמן בין אותות חישן גל ארכובה ואותות חישן גל זיזים הם בגבולות הסביר גם ללא השוואה לרכב תקין וזאת ע"י מדידת מהירות הסיבוב של המנוע, וחישוב הזמן החולף בין סיגנל אחד וסיגנל שני בהתחשב בתנועת המנוע בפרק זמן זה, אבל זה רק רעיון תיאורטי.

יוסי

פורסם

יוסי שלום,

שלחתי לך למייל חומר מעניין ומקורי של היצרן VW עם הסברים מפורטים.

אנא תיידע אותי עם זה עונה על שאלתך.

מרק

איזה כייף לי :)

פורסם

מכל הסיפור הזה אני לא מבין 2 דברים.

שרשרת טיימינג לא מתוחה ואפילו רפויה לגמרי, ללא רעש?

בחיים לא.

יהיה רעש שלפעמים יהיה מספיק חזק כדי להבחין בו בנסיעה.

איך לא בדקו בהתחלה את מערכת זיהוי מיקום הצילינדרים? הרי זה ברור מאליו...

מבררים איך המערכת פועלת ושוללים מצב כזה.

ההזרקה לא תעבוד בגלל ההצתה אז אין מה לחפש שם בכלל.

פורסם
מכל הסיפור הזה אני לא מבין 2 דברים.

שרשרת טיימינג לא מתוחה ואפילו רפויה לגמרי, ללא רעש?

בחיים לא.

אתה באמת לא מבין!

לא חיית כנראה מספיק זמן כדי לשלול, לא פעם ראשונה שאני שומע על שרשרת רפוייה ללא רעש מלווה.

במיוחד שמנוע מזייף אז יותר קשה להתייחס לרעשיי רקע נוספים.

איך לא בדקו בהתחלה את מערכת זיהוי מיקום הצילינדרים? הרי זה ברור מאליו...

מבררים איך המערכת פועלת ושוללים מצב כזה.

ההזרקה לא תעבוד בגלל ההצתה אז אין מה לחפש שם בכלל.

גם אתה נהיית חכמולוג? כמה שנים יש לך ניסיון באבחון תקלות?

אתה יודע מה זה מערכת זיהוי מיקום צילינדרים ואיך זה עובד? תסביר שנדע.

ומה לדעתך הבדיקה של סקופ לחיישן גל הארכובה וגל הזיזים?

לא מבין את המשפט "ההזרקה לא תעבוד בגלל ההצתה"...

פורסם
אני מתנצל אם התגובות שלי אינן ראויות דיין . אם זה נראה כהתנשאות או כראוותנות, לא אני הוא האיש,

חברי פורום שמכירים אותי ולא רק בהתכתבות, לדעתי יעידו שאינני כזה.

יהללוך זרים ולא פיך.

הייתי אצל דני, הוא יודע על מה הוא מדבר. בנושאי הזרקה בפרט ובחשמל רכב בכלל. גם בנושאים אחרים, אבל זה כבר נושא אחר :wink:

המקרה הזה הוא רק דוגמא אחת לחסרונות של טכנולוגיה מתקדמת - כשהיא עובדת, זה הדבר הכי טוב בעולם. אבל כשזה מתקלקל - בדרך כלל הרבה יותר קל לזרוק ולקנות חדש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

דרך אגב, לדעתי סביר שניתן לדעת אם פרק הזמן בין אותות חישן גל ארכובה ואותות חישן גל זיזים הם בגבולות הסביר גם ללא השוואה לרכב תקין וזאת ע"י מדידת מהירות הסיבוב של המנוע, וחישוב הזמן החולף בין סיגנל אחד וסיגנל שני בהתחשב בתנועת המנוע בפרק זמן זה, אבל זה רק רעיון תיאורטי.

יוסי

הרעיון נכון, אבל ללא יחוס קשה לדעת אם גרפים של סקופ תקינים או לא במיוחד כאשר יש תזמון בין השניים.

שני החיישנים נותנים אותות שונים אך מסונכרנים, היחס בין גל הזיזים לגל הארכובה נשאר זהה רק יש עיקוב רגעי באות גל הזיזים, לא תידע לעולם אם תקין ללא השוואה לרכב תקין.

עקב העובדה הנ"ל, ניתן למצוא מאגרי מידע רבים, באתרים אוטומוטיביים מקצועיים , של הקלתות גרפיי סקופ של כל מיני חיישנים ומפעילים תקינים ותקולים, והכל למטרת יחוס והשוואה.

הנה דוגמא:

figure3.png

פורסם
דניאל, היות ואינני מכיר כלל תוכנות לניהול מנוע , אשמח אם תסביר לאיזה פונקציות משמשים חישן גל ארכובה וחישן גל זיזים, וכן לאיזה צורך - ברכב המדובר - ישנו זיהוי פרטני לכל צילינדר וצילינדר בסימוני גל הזיזים.

יוסי

התשובה המתבקשת, היא זיהום אויר

יצרני הרכב משפרים ללא הרף את הטכנולוגיה במערכות הממוחשבות ששולטות במנוע, כדי להגיע לדיוק המקסימאלי ביותר בתיזמון ההצתה, בקיצוב הדלק, וגם בתיזמון הפעלת המזרקים.

לרכבים בהם יש מערכות הזרקה מסוג סיקוונסיאלי Sequential Fuel Injection SFI, יחידת בקרת המנוע מתזמנת את הפעלת המזרקים לפי סדר פתיחת שסתומי היניקה, כדי לשפר את ערבול הדלק עם האויר. כדי לבצע זאת בקרת המנוע חייבת לדעת במדוייק מתי כל שסתום יניקה עומד להיפתח.

ולשם כך נועד חיישן גל הזיזים.

כמובן שניתן לתת רק סימן אחד על גלגל הזיזים כדי שהמחשב יוכל לדעת באיזה זווית נמצא גל הזיזים, אך שוב העניין בדיוק הוא מהירות התגובה, לכן ניתנו סימנים לכל שסתום יניקה.

השימוש בשיטת החריצים או הבליטות בעלי הגדלים השונים (ראה תמונה) נועד לפשט את הפעלת המזרקים על ידי פיקוד ישיר כמעט ללא התערבות תוכנה .

הכוונה, הגל שמתקבל מהחיישן מומר ישירות להפעלת מזרק (ו/או סליל הצתה) ספציפי ללא התערבות תוכנה, זיכרון ומעבד.

diagCamshaft%20Sensor%20-%20Hall%20Effect2.jpg

חיישן גל הזיזים משמש בנוסף לניתור פונקציית קידום גל זיזים, שקיימת בדגמים מסויימים.

ניתן למצוא כיום רכבים בעלי חיישן אחד בלבד, גל ארכובה, שבאמצעותו בלבד, בקרת המנוע מצליחה לזהות את המיקום של גל הזיזים, על ידי תוכנית מסויימת שמבצעת ניתוק דלק למזרק ספציפי שנקבע מראש בזמן תאוטת הרכב ובדיקת האצה ותאוטה של גל הארכובה. לאחר נסיעה קצרה היא מזהה מיקום מדוייק ושומרת אותו בזיכרון להתנעה הבאה.

במידה ומנותק המצבר התוכנית תבצע הרצה נוספת עד לזיהוי החדש. במשך הזמן שאין זיהוי המזרקים נפתחים כולם ביחד כמו הזרקה רב נקודתית רגילה.

• תוכן חדש...