Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין דבר כזה שרשרת טיימינג לא מתוחה בלי רעש ואתה מוזמן לברר, או שלא שומעים או שהשרשרת לא בסדר.

חוסר מתיחה קל לא נשמע אבל כזה?

מקסימום פותחים את מכסה בדיקת השמן( בסדר יעוף שמן אבל זה רק לרגע ) ושומעים טוב מאוד!

אני מדבר על לפני בכלל לפרק חלקים , ניגשים ובודקים איך ההצתה עובדת.

אחרי שיודעים בבירור את השיטה מתחילים לחשוב על התקלות ופתירתן.

אם היו בודקים שההצתה עובדת כמו בדוגמא היו מגיעים לזה מהר מהצפוי, אם לא המכונאים אז השירות הטכני של היבואן.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי מה שקראתי בעלון למוסכים, התוכנות ניהול מנוע המודרניות בודקות פעם בכמה זמן את איכות הדלק וכל מיני פרמטרים על ידי זה שהן מחכות למצב בו טמפ המנוע מתאימה והנהג נותן גז בכמות מסוימת שמתאימה לצורך הבדיקה, ואז המחשב מתחיל לקדם הצתה לאט לאט מבלי שהנהג יודע על כך. בשלב מסוים המחשב מגלה צלצולים ואז חוזר כמה מעלות קידום ומנסה לקדם שוב באיטיות. אחרי כמה נסיונות המחשב מחליט מהו הקידום המכסימלי ללא צלצולים ושומר נתון זה בזכרון. המחשב עושה בדיקות כאלה מפעם לפעם.

פורסם
אין דבר כזה שרשרת טיימינג לא מתוחה בלי רעש ואתה מוזמן לברר, או שלא שומעים או שהשרשרת לא בסדר.

חוסר מתיחה קל לא נשמע אבל כזה?

בחייך בחורצ'יק, מה ניראה לך, שכתבתי מה שכתבתי בלי נסיון? לברר אתה מבקש ממני, אל תצחיק.

אחרה שתראה מה זה שרשרת תזמון למנוע V ותבין כמה מותחים ומובילים יש שם ולפעמים גם מספר שרשראות, תבין שאם מותח או מוביל אחד כושל לא בטוח שישמע רעש. קיימת גם אפשרות ששרשרת התזמון מתארכת! תופעה כזו תתן את אותם הסימפטומים ללא רעש כלל.

כמו כן במכונאות כמו במכונאות אין דבר כזה שאין דבר כזה....

אחרי שיודעים בבירור את השיטה מתחילים לחשוב על התקלות ופתירתן.

על איזו שיטה אתה מדבר? קראת את הדברים? אם אין פיקוד ממחשב להפעלת מזרק או סליל הצתה, ואות החיישנים בסקופ נראה תקין לחלוטין אז לאן ניגשים.??

אחרי שיודעים מה גרם לתקלה כולם חכמים, כפי שכתבתי קודם, לא נראה לי בכלל שיש לך נסיון מעשי באבחון תקלות, אז כדאי שתחריש.

פורסם

שמר, המתח הורג :wink:

ולעניין המוסכים: צריך גם לדעת לאיזה מוסך מורשה להיכנס. אני מצאתי אחד שכבר מכירים אותי בו ועושים לי הנחות בתיקונים ובטיפולים (על עבודה) ויש דברים שלא לוקחים עליהם כסף על עבודה למרות שכן עובדים קצת על האוטו.

למשל: קניתי סט נעילה לחישוקים, הוציאו עובד שירכיב אותם ברכב שלי ולא לקחו כסף על עבודה.

והיום בבוקר ניגשתי למוסך מכיון שמכסה מיכל הדלק לא נפתח מבפנים. הביאו את החשמלאי שבדק את הרכב בערך כ-10 דק', בסופו של דבר זה היה מתג הפתיחה. הוזמן לי מתג והוא הגיע בצהריים, עלה 75 ש"ח ולא לקחו כסף על עבודה. (לעומת מוסכים מורשים אחרים שאני מכיר שכן היו לוקחים כסף על עבודה).

תעשו סקר בין מוסכים מורשים, זה משתלם :-).

איתמר ג'ורג'.

• תוכן חדש...