Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנת הדגם 2007 האיביזה עברה מתיחת פנים.. במיוחד בגרסאת ה FR.

אני מתלבט קשות בין ה FR לCUPRA

כאשר מצג אחד באה הטענה שההבדל היחיד זה ב30 כ"ס (שגם אותם אפשר להעלות עם צ'יפ קטנטן) ומצד שני באה הטענה שיש בקופרה יותר מאשר רק 30 כ"ס.

בשנת הדגם הקודמת היו שינויים נוספים כמו הגלגלים (גם הג'נט וגם הצמיג (הן במידה והן בדגם) ובכל מיני תוספות נוספות..

בדגם ה"מעודכן" כל הדברים שהיו בקופרה, לפחות מבחינה חיצונית, עברו גם ל FR..

וכאן באה השאלה - איזה הבדלים מכאניים יש? והאם ה15 אלף ש"ח הבדל אכן מוצדקים?

מישהו אמר לי שבקופרה יש 6 הילוכים וב FR רק 5 - אבל מבדיקה זריזה שעשיתי לשתיהן יש "רק" 5 הילוכים (קדמיים כמובן)

עזרה בנושא תוערך מאוד :)

ואם כבר - האם יש הבדלים בין הסיאט לאון ה"רגילות" ל2ליטר טורבו, פרט למנוע?

כי אני יודע שאמורה לצאת גרסאת קופרה ללאון, והיא תהיה עם המנוע 2ליטר טורבו..

השאלה אם הגרסא שיש עכשיו היא גם סופרטיבית, סטיל FR, או שהיא סתם לאון רגילה מחוזקת ב2ליטר טורבו ?

תודה לכל העוזרים :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לפי כתבות שקראתי ב"אוטו" הקופרה היא מכונית הרבה יותר מוצלחת מה-FR.

ל-FR יש בעיה בכיול מתלים ובהגה, את השאר אתה יכול לקרוא פה.

http://www.auto.co.il/Content/Exams/CarTestDetails.asp?id=181&i=1&CG=&Comp=

הכתבה על הקופרה לא מופיעה (עדיין?) באתר אם תשיג את גיליון 234 תוכל לקרוא.

כתוב שהיא האצ'בק חמה, מהנה, צליל נהדר, עם יכולת שלדה שתואמת את כוח המנוע (וההפך) ובסה"כ מדובר בחבילה ספורטיבית מעולה.

פורסם

קודם כל תבדוק אם אין הבדלי איבזור נוספים שיכולים להצדיק את ה-15K. דבר שני, למיטב הבנתי יש הבדלים בכיול שהופכים את הקופרה למהנה יותר לנהיגה (לא שזה קשה, ה-FR די זבל מהבחינה הזאת).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

האמת שיש לי את גיליון 234 ממש פה במקרה :)

מצאתי את הכתבה.. קראתי אותה.. ובסה"כ נשמע מצויין..

אם כי גם סקירה בחו"ל של הFR הייתה די טובה.. והשאלה הגדולה זה איך היא תתמודד עם האספלט הארצישראלי...

בכל מקרה, אם ההבדל הוא בכיול מתלים, אז אי אפשר לכייל אותם אחרת, או אפילו להחליף אותם, אחרי שקונים את הFR ?

לדעתי ההבדל לא יגיע ל15-20 אלף שקל הבדל שיש בין המכוניות.. :roll:

פורסם

עד כמה הקופרה מוצלחת מבחינת התנהגות?

שמעתי על ה FR המון ביקורות על ההתנהגות שלה. מעניין אותי עד כמה שינויי כיול יכולים לשפר את הרכב...

Back to the original - NC again.

פורסם

אני מעריך ששינויים בכיול ההגה והמתלים לא יהפכו את הקופרה למכונית ספורט ממדרגה ראשונה, אלא מסוגלים כנראה להקטין את ה"מינוסים" שלה. כלומר, להקטין את תת ההיגוי, להגדיל את נכונות השלדה להכנס להיגוי יתר, לכייל את ההגה באופן שפחות יעצבן וכן הלאה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
עד כמה הקופרה מוצלחת מבחינת התנהגות?

שמעתי על ה FR המון ביקורות על ההתנהגות שלה. מעניין אותי עד כמה שינויי כיול יכולים לשפר את הרכב...

ראה תהצלחה בג'ימיקנה האחרונה שבה קובי עשה זמן מהיר של שניה יותר מאשר עשה בקליאו ספורט...הFR של ספוילד.
פורסם

הבעיה העיקרית היא שבעוד לFR יש מכונית מבחן שאפשר לקחת לסיבוב.. לCUPRA אין.. ואין כלכך על מה לסתמך פרט לביקורות ומבחני דרך שנערכו בכבישים אירופאים..

פורסם
ראה תהצלחה בג'ימיקנה האחרונה שבה קובי עשה זמן מהיר של שניה יותר מאשר עשה בקליאו ספורט...הFR של ספוילד.

זה לא אומר כלום וזאת ממגוון סיבות:

1. ג'ימקאנה לא אומרת הרבה על התנהגות כביש. מה שמדבר בג'ימקאנה (מלבד הנהג, כמובן) זה אחיזה, כוח מנוע (והעברתו לאספלט!), העברות משקל ויכולת בלימה.

2. הקליאו לא של קובי ואין לו הרבה ניסיון איתה. בג'ימקאנה הוא עלה איתה שלוש פעמים ובפעם הרביעית והחמישית עלה עם הקופרה, כך ששיפור של שנייה הוא אפשרי לחלוטין גם אם היה עולה עם הקליאו - ככל שיש יותר עליות על המסלול בג'ימקאנה כך הסיכוי רב יותר לשפר.

3. יש לזכור גם שקובי מכיר היטב את האיביזה (אפילו שזו לא FR אלא 20VT, הבסיס לא שונה משמעותית).

4. האיביזה של ספוילד סובלת מאותן בעיות של ה-FR ללא שינויים - הגה נוראי והרבה יותר מדי תת היגוי. בג'ימקאנה זה הפריע מאוד. עם קליאו ספורט הג'ימקאנה הרבה יותר מהנה.

5. לזכותם של החבר'ה מספוילד - האיביזה משופרת היטב מבחינת כוח ואחיזה - המנוע שופר משמעותית (ואני מניח שהיא חזקה יותר מקליאו, מה שתרם לזמנים) והאחיזה גבוהה עם מתלים קשיחים וצמיגים מגודלים. כל אלו בוודאי עוזרים לה להיות מהירה כמו הקליאו, ואולי יותר. אבל זה לא אומר שהיא מהנה כמוה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
זה לא אומר כלום וזאת ממגוון סיבות:

1. ג'ימקאנה לא אומרת הרבה על התנהגות כביש. מה שמדבר בג'ימקאנה (מלבד הנהג, כמובן) זה אחיזה, כוח מנוע (והעברתו לאספלט!), העברות משקל ויכולת בלימה.

2. הקליאו לא של קובי ואין לו הרבה ניסיון איתה. בג'ימקאנה הוא עלה איתה שלוש פעמים ובפעם הרביעית והחמישית עלה עם הקופרה, כך ששיפור של שנייה הוא אפשרי לחלוטין גם אם היה עולה עם הקליאו - ככל שיש יותר עליות על המסלול בג'ימקאנה כך הסיכוי רב יותר לשפר.

3. יש לזכור גם שקובי מכיר היטב את האיביזה (אפילו שזו לא FR אלא 20VT, הבסיס לא שונה משמעותית).

4. האיביזה של ספוילד סובלת מאותן בעיות של ה-FR ללא שינויים - הגה נוראי והרבה יותר מדי תת היגוי. בג'ימקאנה זה הפריע מאוד. עם קליאו ספורט הג'ימקאנה הרבה יותר מהנה.

5. לזכותם של החבר'ה מספוילד - האיביזה משופרת היטב מבחינת כוח ואחיזה - המנוע שופר משמעותית (ואני מניח שהיא חזקה יותר מקליאו, מה שתרם לזמנים) והאחיזה גבוהה עם מתלים קשיחים וצמיגים מגודלים. כל אלו בוודאי עוזרים לה להיות מהירה כמו הקליאו, ואולי יותר. אבל זה לא אומר שהיא מהנה כמוה...

רוני

מסכים על כול מה שאמרת..רק עניתי ל TB ששאל על שינוי מתלים ב FR..ויש תוצאות על הכביש.
פורסם

אין אףאחד שיכול לעזור לי לגבי ההבדלים בין הדגמים ? :(

פורסם

שתיהם מכוניות חזקות זה אין בכלל על מה להתווכח... אבל הcupra חזקה יותר מהfr יש לה יותר כוחות סוס ההאצה שלה יותר מהירה הfr הסטנדרטית מאיצה ב8 שניות למאה בעוד שהcupra מאיצה ב7 שניות.

ועם אני לא טועה גם רמות האיבזור שלהם שונות

למכירה מגבר פולס אודיו 4 ערוצים ba-2900-הקלק

פורסם

אני יודע שלCUPRA יש 30 כ"ס יותר מאשר לFR ושהיא מאיצה בכמעט שניה יותר מהר..

תקרא את ההודעה הראשונה שלי..

מה שאני שואל זה מה ההבדל ברמת איבזור ואיזה שינויים פרט למנוע יש בין הרכבים.

• תוכן חדש...