Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונת דרכים מי אשם ומי זכאי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם :

לפני כמה ימים עצרתי ברכבי (מסוג פגו205 ) באחד הצמתים כשלפתע נכנסה בי בחורה מאחור ? למזלי לא נגרם לי נזק גופני משמעותי ,אבל לאוטו נסדק פנס אור אחורי , החבטה הייתה עם רעש עז עד כדי כך שלפני שירדתי מהאוטו הייתי בטוח שהיא גמרה לי אותו, היא סירבה לתת לי פרטי הביטוח שלה וכמו כן סירבה לקבל את פרטי הביטוח שלי בטענה שלא נגרם נזק לא לי ולא לרכבי .אינני בטוח אם באמת לאוטו שלי לא נגרם נזק נסתר ?והאם עלי לוותר ? שנית מי אמור לשאת מחיר הנזק שנגרם לרכבי במידה וזה לא מגיע לגובהה ההשתפפות העצמית,ומי אמור לשלם את מחיר הבדיקות שעברתי אצל רופא המשפחה שלי ( האם זה ביטוח החובה שלי או שלה) ?והאם עצם בקשתי לאישור משטרה יעמיד אותה בסכנת שלילת רשיון מכיוון שהיא הפוגעת ואני הנפגע ?

אנא עזרתכם ויעוצכם..................

פורסם

לגבי נזקי הרכוש - ברור שהאשמה על הנהגת הפוגעת. אם יש לך פרטי הרכב תוכל לפנות למחלקת התנועה למסור הודעה על תאונה (עם נפגעים) והם ימסרו לך את פרטי בעלת הרכב. ההשתתפות העצמית קיימת אם אתה מפעיל את הפוליסה שלך. לפיכך אם הנזק גבוה מההשתתפות העצמית תוכל להפעיל את הפוליסה שלך ולתבוע את הנזק העקעף - השתתפות עצמית והפסד הנחת העדר תתביעות מהנהגת.

אם הנזק נמוך מההשתתפות העצמית תוכל לתבוע רק את הנהגת במישרין.

לגבי נזק הגוף - מדובר בנזק גוף כתוצאה מת.ד., החבות לפיצוי מוטלת על חברת הביטוח שביטחה את הרכב שלך בביטוח חובה, כך גם לגבי ההוצאות הרפואיות אשר ישולמו על ידי חברת הביטוח של הרכב בו ישבת - ביטוח חובה.

לצורך הסדרת פרעון ההוצאות עליך לסור למשטרת התנועה למסור הודעה ולקבל "אישור משטרה" בו יופיע שימך כנפגע.

פורסם

מצטער על התאונה,אבל מה זה קשור לפורום אספנות?

אני בטוח שאם תפנה לפורום הכללי,תפנה לקהל רחב יותר ושם יוכלו לעזור לך יותר.

העיקר שיצאת בשלום,ובהצלחה...

פורסם

כדי שבמשטרה יטפלו בתלונה ויתנו לה מעט יחס, התאונה חייבת להיות עם נפגעים.

ברגע שאין נפגעים בגוף לצערי המשטרה לא תטפל בכך.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לכן עליו לגשת עם האישורים המתאימים לנקודת המשטרה בקירבת הבית ולהגיש תלונה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
אבל הוא כתה שהוא טופל ע"י רופא המשפחה - דהיינו יש נפגע בתאונה.

לפי זכרוני רופא משפחה לא תופס אלה רק בית חולים או רופא שמתעסק בתאונות דרכים (שוב , לפי זכרוני , יכול ליהיות שאני טועה..)

מספיק היה שהיית ניגש לבית חולים ולא לרופא המשפחה שלך , אחרי זה למשטרה , טפסים לכל עו"ד שיעביר הלאה והיית מקבל סכום פיצוי נאה של כמה אלפי שקלים!

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

אני כבר רואה את סעיפי האישום נדגה (לפחות בכאילו):

א. נהיגה בדרך הגורמת נזק

ב. אי שמירת מרחק

ג. ועוד כמה סעיפים עקיפים שנובעים מהתאונה.

בעיקרון בטוח שהיא אשמה, היא לא שמרה מרחק בעיה שלה אתה העיקר עצרת והיא הייתה אמורה להתמודד עם זה וכך קרה שהיא נכנסה בך.

כל הנזק שנגרם לך היא חייבת לשלם אם לא פשוט מאוד משטרה עורכי דין וחבל, ואתה אומר שזה רק פנס....

אז שפשוט תחליף לך אותו וזהו נדמר הסיפור!

Polo 2012

פורסם

אין חובה לפנות לבית חולים - די ברופא משפחה.

אמנם יכולה להיות לזה השפעה על גובה הפיצוי שכן מי שנפגע באופן רציני יותר פונה למיון אך לא בהכרח. גם כך תוכל לקבל פיצוי שגובהו תלוי בתיעוד הרפואי שבידך. בכל אופן עליך לגשת ללישכת התנועה.

פורסם

לכולם ולנפגע

במקרה של ת.ד יש חובה על הנהגים להחליף פרטים, אלא אם שניהם הסכימו שלא. אי מסירת פרטים זו עבירה חמורה ועילה למעצר, כך שהיית צריך להזמין ניידת באותו רגע, והם היו מגיעים.

את פרטיה אתה יכול להשיג בענף התנועה, תוך הגשת תלונה על סירוב למסור פרטים.

לאחר מכן קח את הרכב למוסך, לבדיקה, ותזמין שמאי לעשיית שמאות כתובה.

במקביל תיבדק רפואית באיזה מקום שאתה רוצה.

בדרך כלל אחרי תאונה מצלצלים לסוכן הביטוח ויש לו את כל התשובות.

תוודא שיש לך קבלות מכל הגורמים המטפלים.

זו הפרוצדורה באופן כללי, ואם ימצא שהגברת אשמה בתאונה אתה תשופה על פגיעות גוף ע"י ביטוח החובה, ונזקי הרכב ע"י ביטוח מקיף או צד שלישי של הגברת, ואם אין לה, מכיסה הפרטי.

במקרה של חילוקי דעות יהיה צורך לפנות לביהמ"ש. סירובה להחליף פרטים יוסיף לך כמה נקודות במקרה כזה.

הערה חינוכית מזקן: הפרוצדורה אינה מסובכת, וידיעתה לפני התאונה (חו"ח) תחסוך הרבה בלגאן ואולי אפילו הפסדים כספיים, לאחר מכן. אז לא כדאי, אולי, לדעת את הדברים האלה לפני שנכנסים לרכב ?

פורסם
מצטער על התאונה,אבל מה זה קשור לפורום אספנות?

אני בטוח שאם תפנה לפורום הכללי,תפנה לקהל רחב יותר ושם יוכלו לעזור לך יותר.

העיקר שיצאת בשלום,ובהצלחה...

לירון : אני חדש יחסית כך שאני לא כל כך מבין איך הדברים מתנהלים בפורום , רכבי אספנות זה מה שמעניין אותי בערך . בכל מקרה טוב לדעת .

בתודה מקרה לב

פורסם

תראו לפני בערך שנה וחצי (בעודי חייל) היתה לי תאונה "קלה" בעלת אותה עלילה ולא עשיתי עם זה כלום חוץ מבדיקות שגרתיות שהבחור שנכנס בי היה כל כך נחמד ועמד על זה שאלך לבדיקות בבי"ח ,ולי לא היה זמן לתקן את הרנו 4 שלי , האם פנייתי ללשכת התנועה עלולה לצייר אותי כאל נהג לא טוב וחלילה מחפש פיצויים בגין תדירות הפניה ?

• תוכן חדש...