Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המזדה 6 של אמא שלי כבר לא באחריות ואני לא רואה עניין בלשים אלף שקלים בטיפול במוסך מורשה.

אני מעוניין לבצע את ההחלפת שמן ופילטרים לבד בבית (יש ציוד).

הסתכלתי באוטו דטה ושם מצויין שמן בצמיגות 5W-30 חצי סינטטי, האם זה באמת מה שצריך ומה שממלאים במוסכים המורשים? נשמע לי קצת מוזר ואני רוצה להיות בטוח לפני שאני קונה כי נזק באוטו הזה שעוד חצי שנה נמכר זה לא ממש לעניין.

פלאגים מצויין שם דגם של NGK אני מאמין שזה בסדר מה שמצויין שם

פילטר שמן אויר ודלק ירכשו מקוריים אז גם אין מה לדאוג.

ברקסים יבדקו ואם יהיה צורך להחליפם ניגש למוסך לצורך זה בלבד.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תומר שלום,

פיטרים מקוריים זה מצויין.

היצרן MANN-FILTER (גרמניה) מייצר עבור רוב החברות המובילות בעולם.

ואני ייקי ,בדקתי עבור הגולף שנת 2000 שברשותי היטב את הפילטרים שלהם והם 100 אחוז תואמים.

אתה יכול בשקט לקנות פילטרים שלהם אצל 'צנטרל' ביצחק שדה בת"א.

ראה קישור לבחירה נכונה.

http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_eur/index.html?iKeys=23.1.0.21.1

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק מה דעתך לגבי השמן מנוע? הוא יותר מפריע לי מאשר הפילטר שישנה האפשרות לקנות מקורי ולא להסתבך.

צריך שם 4.3 ליטר שמן, נשמע קצת המון אבל אני אמלא לפי המדיד בכל מקרה.

in the face

with a chair

פורסם

צריך שם 4.3 ליטר שמן, נשמע קצת המון אבל אני אמלא לפי המדיד בכל מקרה.

רוב מנועי ה 2.0 ליטר לוגמים בין 4 ל 4.5 ליטר שמן, כולל מסנן... (סביר להניח שיש שלוגמים יותר ויש שלוגמים פחות - אבל זה בגדול הממוצע).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כן השמן מנוע שאתה צריך הוא 5W30 יש כמו שיונתן אמר את המוצר של מוטוקראפט באריזה האדומה שמאוד נפוץ.

אם תקנה אותו אז תבדוק מי מייצר אותו כי לא חושב שמוטוקראפט מייצרים אותו!

כמו למשל שמני BMW שמיוצרים ע"י SPECTRO.

אגני השמן במנועים שנועדו למאמץ יהיו יותר גדולים.

, מזדה 6 ממש לא אחד מהם.

פורסם

הכי אני שונא תגובות כאלה:

**התגובה נמחקה, הקשקשן הוכנס למעקב**
הוא גם יכול לשים 20W50 וגם שמן סויה.

מישהו עוד היה עלול להקשיב לך!

מאיפה אתה מתבסס? למה לא ללכת לפי הוראות היצרן וללכת לפי הוראות החרטטן

רק עכשיו יש שרשור ברכב כללי על משתמשים חדשים.

בנוגע לשמן KD צודק, האריזה אדומה וכתוב עליה מוטוקראפט אבל פעם נאמר (לא בטוח) שהשמן לא מיוצר על ידם אלא הם נציגים של פורד מזדה ולכן זה ככה. בכל זאת זה השמן ששמים במוסכים המורשים!

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

תומר, שים לב.יש שני סוגי פילטרים שקיימים במאזדה 6/מונדיאו ואני מניח שאצלכם הוא דווקא הבעייתי מהשניים. אצלך במאזדה 6 הפילטר מורכב משני חלקים ולא כמסנן רגיל.

שים לב ! מנועים הלכו בגלל הפילטר הבעייתי הנ"ל. המון מכונאים לא סגרו עם מפתח מומנט (25 ניוטון מטר) את בסיס הפילטר ולא דאגו לחזק מספיק את פקק האלן (אלן 6 מ"מ) מספיק חזק. נוצרו נזילות ובגלל זה הלכו מנועים.

מאזדה החליטה בעקבות הנושא לשנות את הפילטר לפילטר אחיד כמו שקיים ברוב המכוניות.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

שמוליק אם אני אסתכל חיצונית על הפילטר אני אראה את ההבדל עליו אתה מדבר? אם כן אני אסתכל ואבדוק, הרכב שנת 2002 מנוע 2000 כמובן. הוא מהמשלוח הראשון שהגיע לארץ. אגב את הפילטר שמן לא סוגרים בכוח היד בלבד?

לגבי הפקק ריקון שמן, כמו בכל מנוע צריך לחזק במידה ואם יש טיפה נזילה סוגרים עוד קצת, העיקר לא נסגור חזק מראש כדי לא לטחון הברגה, וכמובן אני אחליף טבעת נחושת.

in the face

with a chair

• תוכן חדש...