רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,573 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 869 צפיות
http://yad2.co.il .. אם יש לו שם אחר אשמח אם תיידעו אותי OO
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, כולנו זוכרים את המקרה של מאבטח הרמטכ"ל לשעבר שקיבל 8 שנים בכלא על ניסיון לאונס ותקיפה. היום בית המשפט גזר 10 חודשי מאסר על אשה שעברה עם רכבה באור אדום, התנגשה ברוכב קטנוע שהרכיב את חברתו וגרמה למותו במקום ולפציעה של הבחורה. אולי יש לי קשיי הבנה אבל איפה כאן הצדק בדיוק? ניסיון לאונס זה דבר יותר חמור מהריגה ברשלנות? http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/419/541.html?hp=1&cat=402&loc=85
הודעה אחרונה מאת yairw, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מצאתי את זה היום על המחשב שלי, וחשבתי לעצמי למה לא לשתף אותו איתכם. זה היה היום הראשון שהמצלמה הייתה בבעלותי, וכבר הספקתי לתעד את זה, מצטער על האיכות פשוט עוד לא הגדרתי כלום במצלמה באותה תקופה, אחרי הכל בדיוק שמתי אותה על השמשה. אז הנה הסרטון: http://www.youtube.com/watch?v=Fw88CMtI5Ro דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. רק הערנות של הולך הרגל הצילה אותו אם תשאלו אותי.
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש ברשותי רכב הנוסע פעם/פעמיים בשבוע בממוצע, יש בו את כל המיגונים המודרנים(קודן, אזעקה, אימובילייזר מקורי במפתח,מנעול הגה)אך הבעיה היא שאני נאלץ להחנות אותו במקום קצת מרוחק ממקום מגוריי(אני גם לא רואה אותו מהחלון),האם הייתם דורכים את האזעקה במקרה כזה שכפי שכבר ציינתי אין לי שום אפשרות אפילו לשמוע אותה עובדת במקרה של פריצה? כמו כן יש לציין שהרכב נמצא באיזור(לא מבודד לגמריי וחשוך) בניינים ומכוניות רבות החונים ברחוב, אך איני מעוניין בהטרדת השכנים במקרה שתופעל ועקב כך יגיעו פניות למשטרה/עירייה על רעש ומטרד, וגם כמובן שהיא עלולה לגמור לי את המצבר כעבור זמן מה ,אך מצד שני אני מאוד מפחד/חרד מפריצה/גניבה של הרכב ולכן אם היא תופעל זה יכול להבהיל/להרתיע את הגנב ולהניס אותו מהאיזו…
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
ערב טוב, אני מתכנן נסיעה של 7 ימים לאיטליה לסקי. אנחנו 5 מבוגרים + ילד + תינוק האם ברכב 9 מקומות כמו פיאט דוקאטו או אופל ויוארו יהיה לי מקום לכל הציוד? הציוד זה עגלה, מזוודות לכולם עם ציוד סקי (נניח סה"כ 5 מזוודות בינוניות/גדולות ועוד כמה תיקי יום). אני לא בטוח בכלל שאפשר להשכיב 2 מושבים, ובתמונות באינטרנט זה נראה שיש תא מטען ממש קטן... תודה לעונים...
הודעה אחרונה מאת spirit69, -
-
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לפני כמה ימים הייתי בסוכנות פיג'ו סיטרואן ביחד עם חבר שמחפש לקנות רכב. ישבתי בכל הרכבים ודי הופתעתי מכמה דברים: 1. בC5 על מושבים האחוריים הראש שלי נוגע בתקרה ואני לא גבוה, כאשר ישבתי דמיינתי מה היה קורה עם הראש שלי עם פסי האטה. שאלתי את סוכן המכירות את פשר הדבר ולא הייתה לו תשובה רציונלית. 2. בC4 אותה בעיה כמו בC5 במושב האחורי. 3. ב508 אין את הבעיה במושב האחורי אבל בכניסה למושב הנהג המשקוף מעל הדלת כל כך נמוך שממש צריך לכופף ראש כדי להיכנס ולא לקבל ממנו מכה. הרכבים מרגישים איכותיים והאבזור נחמד, אבל לאילו אנשים הרכבים האלו מתאימים מבחינת הגובה?
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
למי שמכיר ולמי שלא, מדובר בארועי דראג אליו מגיעים פנאטים מכל רחבי רוסיה עם המכוניות המשופרות שלהם. התנאי להשתתפות - מינימום של 500 כ"ס. האתר אומנם ברוסית, אבל את מה שיש לבעלי המכוניות להגיד בקליפים מתורגם לאנגלית. נשאר רק להנות http://www.unlim500.ru/video/
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
במקרה(עקב שרשור אחר ) הסתבר שלמוסטנג שנת 96 מנוע 3800 יש רק 145 כוחות סוס. לוולו 960 מאותה שנה מנוע 3000 ו 204 כוחות סוס. המוסטנג נחשב רכב ספורטיבי והוולו רכב מנהלים סולידי- שניהם בעלי הנעה אחורית. אפשר להניח שהביצועים הספורטיביים של הוולו (למרות התדמית ) טובים מאלו של המוסטנג ??
הודעה אחרונה מאת dny, -
- 2 תגובות
- 575 צפיות
קניתי הונדה ג׳אז מודל 2003. ברישיון רכב כתוב שהמודל הוא ג׳אז LS על הרכב מאחור כתוב FIT מישהו יודע מדוע ומה זה אומר? תודה!!
הודעה אחרונה מאת Yarin, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום רב, מישהו יכול להמליץ לי על מכון טסטים אמין בצפון. כזה שבאמת יבדוק את הליקויים ברכב ולא יתחיל להכשיל על שטויות? כמה עולה טסט היום במכון אחרי שהוסיפו את סעיף בדיקת זיהום אוויר? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת עורך דין, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שבוע טוב לכולם, לא מזמן עלה לנו במשפחה הצורך ברכב שני, רכב שינסע 20 ק"מ ביום, ולא יותר. באותו רגע, נזכרתי כמה אהבתי את הרכב הראשון שנהגתי בו, והחלטתי להגשים פנטזיה קטנה, ולראות אם עדיין קיימות למכירה מכוניות מדגם ניסאן סאני - שנת 93, מנוע 1.6 ידני כמובן. למרות שהרכב ישן מאוד (בן 20), יש לי מכונאי שכל חייו עובד עם רכבי ניסאן, והוא יוכל לתת לי תמונת מצב כללית, לגבי כמה יעלה לי באמת להביא רכב ישן שכזה למצב נסיעה. בכל מקרה, נתקלתי בפריט אחד, שנמכר ב2,500 שקלים, והופתעתי מאוד, מכיוון שלמטיב הבנתי, החל מינואר 2013, כל רכב שהוא שנתון 93 יוכל להיגרט תמורת 3000 שקלים, ולכן אשאל: מה ההיגיון בלמכור רכב תמורת 2,500 שקלים, כאשר בעוד חודש תוכל לגרוט אותו תמורת 3000? או לחלופין,…
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
עם כמה שאני לא אוהב את העיצוב של הרכב הזה ( הפנסים המוגזמים מקדימה גמרו אותי ), אני חייב לציין שממש התרשמתי מהגרסא החשמלית. 0-100 - בפחות מ 8 שניות !!! 130 כ"ס שני מסכי LCD בפנים, נטענת תוך 20 דקות ל 80 אחוז (עם הכבל החדש שלהם ) , בכל מקרה מכונית מרשימה. http://www.slashgear.com/chevrolet-spark-ev-slips-in-under-25k-27258405/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+slashgear+%28SlashGear%29
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם רכשתי קומפרסור כזה עד 260 PSI במקום 120 ב 50 מ ACE שמתי לב שאני מפעיל אותו יוצא לי ממש קצת אוויר ממנו זה אמור להיות ככה ?
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
רכב ליום החתונה 1 2
מאת nadavt-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום חברים לרגל יום שמחתי החלטתי להשכיר רכב למטרת צילומים ואיסוף. לצערי נתקלתי בבעיה קשה אצל חברות ההשכרה . הנהג(חבר מאד טוב שלי), המיועד לנהוג ברכב באותו היום, גילו 24 . רוב חברות ההשכרה מאשרות השכרה רק מגיל 26-28+. רק כדי להבהיר את כוונתי אני מתכוון להשכיר רכב מעל הסטנדרט, כמו למשל ביואיק לה קרוס, גיפ' למינהם, לקסוס וכו' כמובן במסגרת התקציב. לא אסתפק במליבו או מאזדה 6. אם בידכם מידע לגבי חברת השכרה המאשרת להשכיר מעל גיל 24 או לחילופין מידע אחר שיעזור לי אשמח אם תצרו איתי קשר תודה יום טוב נדב 0508624236
הודעה אחרונה מאת locomotive, -
-
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לחבר שלי יש עסק לימוזינה לחתונה עם נהג צמוד והוא חשב לרכוש רכב נוסף (לא לימוזינה), אלא יותר בכיוון של גיפ או רכב מפואר. בעיקרון הוא ראה שהרבה מחפשים האמר לחתונה והוא חשב לרכוש לעצמו אחד כזה, מה דעתכם ? האם יש רכבים מומלצים שמתאימים לאירועים מסוג זה ? חשוב מאוד שזה רכבים שנמכרים בישראל, אין לו זמן או כוח להתעסק עם ייבוא אישי.
הודעה אחרונה מאת הללי, -
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
לפני שכולם מתנפלים עליי,אני יודע שמצלמה ברכב זה כדאי מאוד ולא זו השאלה. השאלה היא, יש פה דיל על מצלמת רכב,ורציתי לדעת האם המצלמה עצמה טובה לדעתכם?והאם שווה את המחיר? http://www.bigdeal.co.il/heb/default.aspx?campaignid=4214&sId=66 תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Amirst1, -
- 3 תגובות
- 824 צפיות
שלום, האם ניתן לייבא לארץ רכב אשר עבר פרוייקט גדישה בחו"ל? מדובר בבמוו 328 E30 . תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Unrated, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 10 אלף צפיות
שלום רב אתמול עשיתי תאונה ניפתחה כרית אוויר של הנוסע שלי לא נפתחה לא יודע למה .. לא היה איתי אף אחד ברכב מזל. הטמבון הקידמי מרוסק אני מאמין שיש גם שאסי וקפצתי מדרכה עם הגלגלים הקידמיים. יש לציין שהכרית אוויר קרעה את הדאשבורד כדי לצאת. המחירון של הרכב על פי יד 2 הוא 54 אלף. יש לי מקיף. יש סיכוי שיחריזו על הרכב אובדן להלכה? הרכב הוא יונדאי קופה
הודעה אחרונה מאת Dan-idin, -
- 1 תגובות
- 658 צפיות
היי, יש לי כמה שאלות בנוגע להקפאת רישיונות לרכב ישן-שנת 87': *בהנחה שאני מקפיא עכשיו את הרישויונות ויש לי עוד חודש לסיום הטסט-מה קורה אחרי שאני מפשיר אותם? האם בעת ההפשרה יהיה לי חודש לחדש טסט? ואם לא-איך אני נוסע למכון טסטים בלי רישיון רכב? *באופן כללי: האם יש מניעה שהרכב יישאר חונה ברחוב (אפור) ולא יזוז למשך כמה חודשים? ושאלה לא קשורה: האם רכב פרטי יכול לפי חוק לגרור רכב אחר? תודה רבה
ראיתי את זה בפייסבוק, אדם שפירסם את זה..... http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10152329440695565&set=a.10150171980800565.417929.293687285564&type=1&theater האומנם יש חוק כזה? ואם הוא העביר תחנת רדיו? או הילוכים? ממש ממש מוזר
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום לכולם, תקופת חידוש הביטוח הגיעה ואיתה תהייה קטנה: אני האדם היחיד הנוהג במכונית - האם כדאי לי לחדש את הביטוח, שיהיה על שמי בלבד? האם ביטוח נהג יחיד בלבד, מוזיל את העלות משמעותית? אשמח לשמוע תשובה באחוזים/סכומים מבעלי ניסיון. אגב, מדובר במכונית המבוטחת בביטוח חובה+מקיף ולא מדובר בנהג חדש או צעיר, עברנו את זה כבר.
-
- 5 תגובות
- 929 צפיות
אני כנראה נוסע לפולין למספר ימים במהלך ינואר וצפוי לנהוג שם כמה מאות ק"מ. כנראה שנשכור רכב משפחתי או משפחתי גדול "סטנדרטי" עם הנעה קדמית. אין לי הרבה ניסיון בנהיגה בשלג ובתנאי חורף רציניים והייתי שמח לקבל טיפים לקראת הנסיעה.
הודעה אחרונה מאת p_306_m, -
עוד שאלה על ציטה
מאת N.C- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים האם אני חייב לשים את המכשיר על הדש בורד כמו מגלה ראדאר ו או צמוד חלון ,או בגלל שהציטה מכשיר GPS ניתן לשים אותו טיפה מתחת לדש בורד במקום "מת " בלוח מכוונים ? וולוו S60 יש מדף בפרונט של הלוח מכוונים ? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת N.C, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 721 צפיות
אני מתעניין בקניית הרכב מהשנים האלה ורציתי לדעת מה ההבדך בדגמים ומה הכי טוב ומה הכי פשוט. ראיתי שחלק מהדגמים מגיעות עם 100 כוח סוס השמח לדעת אילו דגמים אלו. תודה רבה ושבת שלום שקד
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
עזרה לגבי ציטה
מאת N.C- 0 תגובות
- 705 צפיות
שלום חברים אני מחזיק את המכשיר ביד איפוא מתחילים המכשיר מאמריקה ,מהיכן קונים את ה MEMBERSHIP מהאתר בישראל או מהאתר של אמריקה באנגלית ? אני לא יודע איך להתחיל ? אחרי שאני קונה את ה MEMBERSHIP ,אני צריך רק ישראל שכן אני לא צריך מדינות אחרות ,היכן עושים לו במחשב את עדכון הגירסה שיעבוד בארץ באתר הישראלי או באתר האמריקאי . אני לא רוצה לעשות טעות ויחסמו אותי או משהו כזה כי המכשיר לא נקנה דרך היבואן בארץ . HELP בבקשה אין לי מושג מה עושים קודם
הודעה אחרונה מאת N.C, -
- 1 תגובות
- 897 צפיות
רשימה מפתיעה, האטום מתוארת כסולם עם מנוע. f--jqaYU-mg דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת iec, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי אני מרגיש שמערכת ה- Hill Hold גורמת לי להתחיל נסיעה ב- delay יחסית למכוניות אחרות ולכן אני מעוניין לבטל אותה. איך מבטלים את מערכת Hill Hold ב- VW Polo 1.4 שנת 2012? לא מצאתי בספר הוראות ההפעלה של הרכב שום דבר על זה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 0 תגובות
- 892 צפיות
מישהו יודע את הדגם של הפנסי ערפל בשברולט אופטרה LS שנת 2008? אם זה H11 או H10 או H1? ממש דחוף לי תודה
הודעה אחרונה מאת Ankawa, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
צריכת הדלק של המפלצת מוערכת ב 40 ק"מ לליטר בשימוש של נהג ממוצע, והם מציעים בנוסף לטנדר גם SUV וגם ואן ענק, כולם על בסיס אותה מערכת הנעה. הפיקאפ מסוגל לנסוע כ 40 מייל על חשמל בלבד, ולאחר מכן הופך לרכב היברידי בעל צריכת דלק של כמחצית מהפיקאפ הרגיל. מה שמוגדר כהיברידי נטען PHEV או רכב חשמלי עם מאריך טווח EREV. עד היום לא שמעתי על החברה, VIA מוטורס, אך מסתבר שהמשנה למנכ"ל ג'נרל מוטורס לשעבר, בוב לוץ, שפיתח את השברולט וולט, עובד שם כיום. מאחד האנשים שפיתחו אינספור דגמים זוללי בנזין, הוא הפך לאחד המאמינים הגדולים בעתיד החשמלי. מה שמרשים מאוד בתכנון שלהם, הוא המנוע. מנוע עם 402 כוח סוס, עם מערכת קירור שמן, שמסוגל להכנס בפח האשפה שמתחת לכיור, ובמשקל של 49 ק"ג בלבד! בנו…
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4 אלף צפיות
אני עוד לא הגעתי לגיל שהתנאי לנהיגה הוא מעבר בדיקה אצל אופטומטריסט ואם הוא קובע שחובה עלי להרכיב משקפיים במהלך נהיגה, אז אני חייב לעשות את זה מבחינה חוקית וגם ברשיון יהיה רשום שחייב להרכיב משקפיים. השאלה שלי היא אם גם היום אני מרגיש צורך בהרכבת משקפיים במהלך נהיגה, למרות שלא רשום ברשיון שלי שאני חייב לעשות את זה, האם אני יכול לנהוג עם המשקפיים ללא הוספה של התנאי הזה לרשיון? או שאם אני כבר מרכיב משקפיים במהלך נהיגה, אז חובה עלי לעשות את זה תמיד וגם להוסיף את זה לרשיון? השאלה שלי מתייחסת לעניין החוקי ולא לעניין הנוחות האישית שלי.
הודעה אחרונה מאת ROEI-A,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 304 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- פיגו107שנת2010
- מ.צ
- Pavlik
- flytomars
- Camaro 92
- אליהו שבת
- Tal7
- Liquidator
- קוסקוס
- superb
- Style
- ברווז