Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הקפאת רשיונות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי כמה שאלות בנוגע להקפאת רישיונות לרכב ישן-שנת 87':

*בהנחה שאני מקפיא עכשיו את הרישויונות ויש לי עוד חודש לסיום הטסט-מה קורה אחרי שאני מפשיר אותם? האם בעת ההפשרה יהיה לי חודש לחדש טסט? ואם לא-איך אני נוסע למכון טסטים בלי רישיון רכב?

*באופן כללי: האם יש מניעה שהרכב יישאר חונה ברחוב (אפור) ולא יזוז למשך כמה חודשים?

ושאלה לא קשורה: האם רכב פרטי יכול לפי חוק לגרור רכב אחר?

תודה רבה:wink:

פורסם

אתה תקבל בחזרה החזר על אגרת רישיון הרכב רק עם נשאר לך חודשים שלמים. כלומר, יש לך רכב שנשאר לו 36 ימים לפני תום מועד פקיעת רישיון הרכב. הפקדת את הרישיון אתה תקבל 30 יום כלומר, חודש שלם זיכוי בפעם באגרת רישיון הבא. אולי יש אפשרות לקבל כסף מזומן בחזרה אבל לגבי זה אני לא בטוח. אם אתה מוריד את הרכב מהכביש אתה בהחלט תקבל זיכוי עבור התקופה שנותרה ברישיון הרכב. שוב פעם, רק בחודשים שלמים, כלמור במכפלות של 30 ימים.

לגבי איך אתה עושה טסט לרכב שנגמר לו הטוסט, אתה ניקח למשרד הרישוי, מסביר את המצב ואם אינני טועה אתה מקבל רישיון זמני ל 48 שעות לנוע על הכביש.

צר לי להודיע לך שאם שכן צר עין מתלונן לעירייה או שהעיריה עצמה פתאום שמה לב שיש רכב ליד המדרכה על הכביש שחונה בדיוק בגלל הסיבה שתיארת הם יבקשו ממך להזיז את הרכב. אתה תקבל מכתב הביתה ובו תתבקש להזיז את הרכב תוך X זמן אחרת הוא יגרר. מדבר איתך מניסיון.

לעומת זאת, אם יש לך חניה בבלוק אין לאף אחד זכות או יכולת להזיז לך את הרכב משם במיוחד אם יש טאבו על החניה שאז היא פרטית שלך. אם אין טאבו על החניה והרכב לא חונה על הכביש אף אחד לא יכול ולא רשאי להזיז לך את הרכב ללא צו בית משפט. אפשר לעומת זאת להזיז לך את הרכב ואף לתת לך דו"ח רק אם הרכב חוסם יציאה מהחניה. כלומר, אם חנית מאחורי מישהו ואתה חוסם אותו אז יש עילה להזמנת משטרה, להזזת הרכב ומתן קנס.

אצלי בבלוק חונה רכב כבר 5 שנים ואף אחד לא יכול להזיז אותו. השכן עושה דווקא ובגלל שאין טאבו על החניה אף אחד לא יכול להזיז אותו משם.

אם מדובר ברכב שלא איכפת לך להתפטר ממנו ויש לו ערך מסוים בתור אספנות שים מודעה ביד שניה למכירה. אם לא, תן אותו פשוט לגריטה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...