Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם,

לא מזמן עלה לנו במשפחה הצורך ברכב שני, רכב שינסע 20 ק"מ ביום, ולא יותר.

באותו רגע, נזכרתי כמה אהבתי את הרכב הראשון שנהגתי בו, והחלטתי להגשים פנטזיה קטנה, ולראות אם עדיין קיימות למכירה מכוניות מדגם ניסאן סאני - שנת 93, מנוע 1.6 ידני כמובן.

למרות שהרכב ישן מאוד (בן 20), יש לי מכונאי שכל חייו עובד עם רכבי ניסאן, והוא יוכל לתת לי תמונת מצב כללית, לגבי כמה יעלה לי באמת להביא רכב ישן שכזה למצב נסיעה.

בכל מקרה, נתקלתי בפריט אחד, שנמכר ב2,500 שקלים, והופתעתי מאוד, מכיוון שלמטיב הבנתי, החל מינואר 2013, כל רכב שהוא שנתון 93 יוכל להיגרט תמורת 3000 שקלים, ולכן אשאל: מה ההיגיון בלמכור רכב תמורת 2,500 שקלים, כאשר בעוד חודש תוכל לגרוט אותו תמורת 3000? או לחלופין, האם אני יכול לקנות את הרכב מחר, ובעוד חודש לגרוט אותו, ואז הרווחתי 500 שקלים?

אני בטוח שיש משהו שאני מפספס, אז אשמח אם תאירו עייני.

(אולי בגלל שקראתי יותר מדי שרשורים על cream cheese chocolate באוף טופיק, ואני בכלל בדיאטה).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם לרכב אין טסט בתוקף או שהוא לא יכול להגיע לאתר הגריטה בנסיעה,

הרכב לא יעמוד בתנאים חדשים :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=454843&highlight=%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%94

יש סיכוי טוב שצריך להשקיע ברכב כזה יותר מ 500 ש"ח כדי לעבור טסט\ להביא למצב הנסיעה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ולד תודה.

עוד שאלה לדוגמה, נניח והרכב נוסע, ונניח ויש לו טסט עד פברואר, אני עדיין יכול לגרוט בינואר?

זאת אומרת שבגריטה עצמה, אין שום בדיקה מיוחד לרכב? הם רק רואים שהגעתי איתו, והוא נוסע?

עריכה אחרי שראיתי את התגובה של ערן: כן, זה ברור שמשהו כאן מסריח, אני סתם שואל שאלות תיאורטיות, כי מעניין אותי כל נושא הגריטה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

לא בודקים את מצב הרכב.

הניסיון של התכנית הזאת אומר שהיא יכולה להיפסק ללא התראה מוקדמת, בכל רגע, ועוד לפני שהיא מתחילה.

אין יותר מדי מה לחפש - לרכב יש בעיה כלשהי, ואם אתה רוצה להרוויח 500 ש"ח, כל העניין לא מומלץ.

אבל, אם אתה רוצה להמשיך לנסוע, ויש לך מכונאי שיכול להגיד לך מה מצב הרכב וכמה יעלה לך להביא אותו למצב הנסיעה, אולי תוכל למצוא רכב מתאים (ולא כל אחד יתאים בגלל עלויות התיקונים).

לשיקולך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ולד שוב תודה.

כאמור מעולם לא תכננתי לרכוש את הפרט הנ"ל, וגם לא להרוויח עליו כסף, סתם כל הנושא הזה עיניין אותי.

נתקלתי בו לגמרי במקרה, כאשר חיפשתי רכבים ישנים, וזה היחיד שנמכר בפחות מ3000 שקלים.

אם אקנה ניסאן סאני, יש פרטים הרבה יותר שמורים (שהם יד 1 :shock:), אך דורשים עליהם כ-6000 שקלים, לא יודע אם זה שווה.

בכל מקרה אני את כל התשובות שלי קיבלתי, מבחינתי אפשר לנעול פה. שוב תודה.

פורסם

יכולות להיות גם סיבות טריוויאליות כמו:

1. חוסר מודעות של בעל הרכב לקיום התוכנית.

2. חוסר רצון וזמן להתעסק בזה, הרי צריך לגשת למשרד הרישוי, לעמוד בתור, אחר כך לקחת יום חופש ולנסוע למגרש גריטה ולחזור בתחבורה ציבורית=זמן וכסף.

3. סיבה מנטלית, מעדיף שהרכב שלו לא יגרט, אלא ימישיך לשרת מישהו אחר.

4. צריך את הכסף מייד ולא יכול להמתין לתחילת 2013.

פורסם

הסאני שמפורסמת פה בלוח היא שלי :-)

סיבות אפשריות: המוכר לחוץ על כסף ולא רוצה לחכות חודש / מתעצל לגרוט בעצמו / הטסט יסתיים לפני ינואר / המוכר התבלבל מהפרסום המטעה על חידוש תכנית הגריטה שדיבר על 1992 (התכנית עדיין מדברת על 20 שנה, כלומר 1993 יחכו בסה"כ חודש נוסף).

ועוד סיבה אישית אחת (בוקי = בינגו!): למרות שאוכל לקבל 3000 ש"ח בינואר (בלי בלבולי מח של קונים) ואני כלכלית אדיש אם למכור את הסאני שלי או לגרוט אותה (כבר קניתי מחליפה שעומדת ליד הבית ללא שימוש עד שיגיע זמנה), אני מעדיף למכור אותה למישהו שימשיך לנסוע בה, מאשר לגרוט אותה. הסאני שימשה אותי יום יום מאז שרכשתי אותה ב- 2005 ומעולם לא אכזבה אותי. גם היום, עם 330000 ק"מ על השעון, המנוע חזק, המערכות מתפקדות היטב והמכונית לא מרגישה לי כמו גרוטאה כלל וכלל (ואגב, עם מפרט של הזרקת דלק רב נקודתית, 4 דיסקים ו- ABS, המכונית גם אינה מזהמת ואינה "בלתי בטיחותית" כמו שמו שמוציאים דיבתה רעה רק בגלל גילה, והיא משתווה או עולה על מכוניות דומות מסוף שנות ה-90).

ואני שואל - למה לעזאזל מתקשרים אליי פעם ביום להציע לי 1000 ש"ח בשביל המכונית?!? ולמה מצפים שאגיע עד אשדוד לקונה ה"רציני"?

:turn-l:
  • תוכן חדש...