Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז אם אני מדבר עם חבר במטווח ונפלט לי כדור שהורג את המדריך , זו גם רשלנות?

יש אפשרות לגרימת מוות ברשלנות אך יש אפשרות גם להרשעה בהריגה. חלק מהסעיף אומר כי-

"אי מודעות לטיב הנעשה, לקיום הנסיבות או לאפשרות הגרימה לתוצאות המעשה".

פורסם

אם תשים לב, ענישה הרתעתית לא ממש עובדת.

בסופו של דבר, תרבות נהיגה וחינוך אלו הדברים היחידים שיכולים להוריד את כמות המקרים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
אם תשים לב, ענישה הרתעתית לא ממש עובדת.

בסופו של דבר, תרבות נהיגה וחינוך אלו הדברים היחידים שיכולים להוריד את כמות המקרים.

לדעתי בסוג מסוים של עבירות הענישה הרתעתית יכולה לעבוד. למשל ":פגע וברח" אין לי ספק שענישה מחמירה תרתיע יותר

פורסם

אחחח...תודה לך מערכת המשפט... חבורה של חכמי חלם!

אנשים איבדו בן, חבר, אח, וקרוב, והשופטים גוזרים 10 חודשים,

מה עם החברה שלו שאולי יהיה לה נזק לכל החיים (על הנזק הנפשי אני לא מדבר בכלל)

למה השופטים בארץ כ"כ רחמנים?

נכון שניסיון לאונס חמור מהריגה בשוגג, שהרי הניסיון לאונס בא מיתוך רצון וכוונה, ולעיתים

אף מתוכנן עוד לפני, ואילו גרימת מוות ברשלנות היא אינה בכוונה, אך היא קיפחה חיים של

אדם שעוד לא החל את חייו, גרימת מוות חמורה לדעתי מהמון דברים, גם אם נעשתה בשגגה,

כי לא רק החיים של הקורבן נקטעו, אלא נוצר כאב, אבל, וחלל עצום בחיי יקיריו, אמא שמאבדת

ילד היא לא אמא שתחיה הרבה זמן, וגם אם כן, החיים שלה יהיו כאב ושכול, היא תתגעגע לקולו

של בנה, לצחוקו, לחיו, ולחלק שהוא היווה מחיי המשפחה,

לדעתי, היה צריך לתת לה את העונש המקסימאלי בחוק,

כי אם במקום האופנוע הייתה עוברת שם איזה אלטו עם אם צעירה ושני פעוטות זה היה יכול להגמר קשה יותר!

צריך להטיל עליה את מלוא האחריות לרשלנותה גם אם נעשתה שלא במתכוון, רשלנות זה רשלנות, לא כולם מושלמים,

אך גרימת מוות מתוך חולמנות בכביש או עיסוק עם הרדיו/GPS/סתם חולמנות או ווטאבר, צריכה לגבות מהרשלן

את מלוא העונש הקבוע בחוק, זוהי דעתי!

רישיון נהיגה זה דבר טוב, יקר, אך מסוכן למי שלא יודע להשתמש בו ולסובבים אותו,

לדעתי, חצי מנהגי ישראל צריכים לרדת לקורקינטים, ולא חשמליים!

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

אולי יש לי קשיי הבנה אבל איפה כאן הצדק בדיוק? ניסיון לאונס זה דבר יותר חמור מהריגה ברשלנות?

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/419/541.html?hp=1&cat=402&loc=85

כן, יש לך קשיי הבנה.

יש הבדל מהותי במשפט הפלילי במה שנקרא "היסוד הנפשי", כלומר הכוונה לבצע עבירה.

בניגוד לתרבויות עם אמות מוסר פרימיטיביות, התרבות שלנו מבדילה במבחן הכוונה, לא רק (ואפילו לא בעיקר) במבחן התוצאה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
רוני , האם אפשר לקרוא לנסיעה באור אדום במכוון - רשלנות? , אין פה כוונה תחילה? אין פה עבירה ביודעין? הרי מי שיש לו רשיוןן יודע שאור אדום אסור לעבור כי יש או הולכי רגל או מכוניות חוצות והסיכוי לתאונה גדול.

אתה צוחק?!

אני לא חושב שיש נהג שלא עבר באדום... הרב פשוט לא יודעים את זה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
יש אפשרות לגרימת מוות ברשלנות אך יש אפשרות גם להרשעה בהריגה. חלק מהסעיף אומר כי-

"אי מודעות לטיב הנעשה, לקיום הנסיבות או לאפשרות הגרימה לתוצאות המעשה".

מדויק,

אני די בטוח שלנסוע בכביש מבלי להסתכל על הכביש זוהי עבירה ובתל אביב, היכן שהולכי רגל מחשיבים את הכביש כמדרכה, לא להיות מרוכז בכביש צריך להיות שווה ערך לכוונה לפגוע :arrow:

אם זיכרוני אינו מטעה אותי, מספיק שאעצום עיניים תוך כדי נהיגה על קינג ג'ורג' לשתי שניות בכדי שאדרוס לפחות שלושה אנשים...

אני מאד שמח בשבילה שהיא קיבלה אסמכתא משפטית לכך שהיא נורמטיבית, כן, ישראלית נורמטיבית :roll: אבל כל מי שמסוגל לא להיות די מרוכז בכביש בשביל לא לעבור באדום, מבחינתי דינו כרוצח! גם כאשר סיגריה בוערת נופלת תוך כדי נסיעה בטווח קרוב מדי לחלצי, אני עדיין מעדיף להשאיר עיניים על הכביש, עדיף חור עם כוויה, מאשר מוות שלי או של אחרים וכל מי שחושב אחרת צריך לשלול את רישיונו להרוג.

ברגע שאתם על הכביש, אתם לוקחים אחריות על חייהם של כל מי שסביבכם, עשו טובה, את הרדיו והווליום תכוונו בבית לפני שיוצאים, בדיוק אחרי שסיימתם לאכול, לשתות, להתגלח, להתאפר, לחטט באף ושאר המנהגים המגונים שפשוט אי אפשר בלעדיהם תוך כדי נהיגה, פשוט תהיו מרוכזים בכביש, היי, אולי התנועה אפילו תזרום כי אולי סוף סוף תתעוררו על עצמכם.

כבר חתמתי...

פורסם
אני מאד שמח בשבילה שהיא קיבלה אסמכתא משפטית לכך שהיא נורמטיבית, כן, ישראלית נורמטיבית :roll: אבל כל מי שמסוגל לא להיות די מרוכז בכביש בשביל לא לעבור באדום, מבחינתי דינו כרוצח! גם כאשר סיגריה בוערת נופלת תוך כדי נסיעה בטווח קרוב מדי לחלצי, אני עדיין מעדיף להשאיר עיניים על הכביש, עדיף חור עם כוויה, מאשר מוות שלי או של אחרים וכל מי שחושב אחרת צריך לשלול את רישיונו להרוג.

מזל שאתה לא שופט במדינה דמוקרטית...

תזכור שאמרת את זה, בפעם הבאה שאתה לא עוצר בעצור או עובר בטעות באדום. זה קורה כי זה הטבע האנושי. deal with it.

מה שכן, אני מסכים איתך בנוגע לת"א ולעובדה המטורפת לטעמי שהולכי רגל ורוכבי אופניים (וגם קטנועים, לעיתים) בה חושבים משום מה שהם בלתי פגיעים.

רק לפני כמה ימים נסעתי בשעות הערב בת"א ובהפרש של 3 דקות היו לי שלושה "כמעטים" של אנשים שפשוט עברו את הכביש מבלי להתייחס בשום צורה לכך שה-1100 קילו של המיאטה שלי מתקרבים לעומתם במהירות שמספיקה להרוג (30-40 קמ"ש, שיהיה ברור).

זכורה לי במיוחד איזו בחורה יפה מאוד (בגלל זה היא זכורה לי, כנראה) שבעודי מגיע לפנות ימינה מאבן גבירול לאחד הרחובות הצדדיים, פשוט המשיכה בהליכתה וחצתה את הכביש (במעבר חציה, נכון) מבלי אפילו להעיף מבט לכיווני. הייתי עם רגל על הבלם, כמובן, אבל הדהים אותי שיוויון הנפש שלה. אם חו"ח לא הייתי רואה אותה מסיבה כזו או אחרת, לא היה לה פשוט שום סיכוי. ההורים שלה לא לימדו אותה שמסתכלים ימינה ושמאלה לפני שחוצים?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זה יכול לקרות גם לך,

תחשוב על זה...

אתה לא תלך ותאנוס משהי אני מקווה :),

הכוונה משחקת פה תפקיד חשוב ולכן אם לא התכוונת לכך ואפילו יותר מכך נסעת כחוק אני לא רואה שום סיבה לתת לך עונש...

הנהגת לא נסעה כחוק, היא עברה באור אדום. לא שהיא עברה בצהוב מהבהב שהתחלף לאדום אלא אדום אדום כי המנוח או אפשר לומר, הקורבן יצא באור ירוק כבר.

אתה בטח תצחק עליי אם אומר לך שאני מסוג האנשים שמבינים שלנהוג ברכב זה לא רק כיף אלא אחריות גדולה ביותר. אני משתדל מאוד עד כמה שיותר להיות חכם על הכביש ולא צודק, אם כי זה מאוד קשה לנוכח הטבע של הנהג הישראלי הממוצע. אין לך מושג כמה פעמים היו יכולים לסדר לי קומבינות בטסט כדי שהרכב יעבור למרות הליקויים אבל סירבתי. כאשר זה נוגע לחיים ומוות אני לא לוקח שום ריזיקה, מתקן את הרכב ודואג שהנוסעים ושאר משתמשי הכביש יהיו בטוחים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...