Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ביטוח נהג יחיד מכסה גם נהיגה של נהגים אחרים מזדמנים ואין צורך בביטוח כל נהג. אני גם אבדוק בפעם הבאה שארכוש ביטוח שזה נהג יחיד ומה ההבדל במחיר. לא ידעתי זאת בעבר ועשיתי לכל נהג.

ביטוח לכל נהג מיועד למקרים כמו זוג או ילדים למשל.

פורסם

נתת פה הקפצונת...

ביטוח נהג יחיד ממש לא מכסה נהגים אחרים. אפילו הגיונית זה לא נשמע נכון, איך הסקת את זה? בכל מקרה, כשחידשתי את הביטוח, נאמר לי שיש שלושה סוגים עיקריים של ביטוח, לפחות לשכבת הגילאים שלי (עוד לא 30): נהג יחיד, נהג+בת זוג וכל הנהגים.

אם אתה רוצה לאפשר שגם אנשים אחרים ינהגו ברכב שלך לעיתים רחוקות, אתה צריך ליצור קשר עם הסוכן שלך ולהוסיף אותם לביטוח באופן חד פעמי.

בדוק היטב, לפני שאתה רושם עובדות מוטעות וכמובן, תנהג בזהירות :).

פורסם

בדקתי היטב והעובדות לא מוטעות, קראתי על זה בעבר וגם היום בעיתון. אתה מוזמן לקרוא את זה במוסף ממון בידיעות אחרונות. מה שגרם לי להגיע לפה כשחיפשתי את ההבדל בין המחירים.

מה שאני שואל את עצמי אבל זה מה קורה עם אופנוע מדוע זה לא כך שם, או שאולי כן?

פורסם

טוב לפי מה שאני קורא זה לא רלוונטי במקרה של ביטוח חובה של מכונית שם בכל מקרה לא קיים ביטוח לנהג יחיד.

ובאופנוע כנראה הכללים אחרים.

פורסם

אני רושם בוודאות כאדם שחידש ביטוח לא מזמן, לקבוצה של נהגים מעל גיל 30 ההפרש הוא בין 100-150 שקלים. ממש זניח ולא משמעותי. אני וויתרתי על "התענוג". בשביל חיסכון קטן שכזה אתה לא יכול לדעת מתי אחיך או אחותך יצטרכו יום אחד עזרה עם הרכב וחבל שבשביל כזה סכום אי אפשר יהיה לעזור. לעומת זאת, חסכתי כ 500 שקל בכך שהחלטתי לבטל את הביטול השתתפות עצמית שלי. כלומר, הייתה לי אופציה בזמנו שבעבור תשלום של רק 500 שקל במידה ותהיה תאונה אני פטור מלשלם את ההשתתפות העצמית שלי בסך 900-1000 שקל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

נסיוני הדל - ההפרש בין ביטוח לשני נהגים נקובים (מעל גיל 50) לבין "כל נהג" או, אפילו, הוספה של 1-2 נהגים צעירים נקובים - כ-5,000-6,000 ש"ח לשנה (חובה + מקיף).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בדקתי היטב והעובדות לא מוטעות, קראתי על זה בעבר וגם היום בעיתון. אתה מוזמן לקרוא את זה במוסף ממון בידיעות אחרונות. מה שגרם לי להגיע לפה כשחיפשתי את ההבדל בין המחירים.

עיתון לחוד ומציאות לחוד. תתקשר ותשאל סוכן ביטוח, תראה שאתה טועה. אני, כמובן, כותב זאת אחר סבב של מספר שיחות עם סוכנים שונים.

אני רושם בוודאות כאדם שחידש ביטוח לא מזמן, לקבוצה של נהגים מעל גיל 30 ההפרש הוא בין 100-150 שקלים. ממש זניח ולא משמעותי. אני וויתרתי על "התענוג". בשביל חיסכון קטן שכזה אתה לא יכול לדעת מתי אחיך או אחותך יצטרכו יום אחד עזרה עם הרכב וחבל שבשביל כזה סכום אי אפשר יהיה לעזור. לעומת זאת, חסכתי כ 500 שקל בכך שהחלטתי לבטל את הביטול השתתפות עצמית שלי. כלומר, הייתה לי אופציה בזמנו שבעבור תשלום של רק 500 שקל במידה ותהיה תאונה אני פטור מלשלם את ההשתתפות העצמית שלי בסך 900-1000 שקל.

זה בהחלט היה הקאץ' שאני לא הבנתי בהתחלה, אני נמצא מתחת לגיל 30. במקרה שלי, זה היה בסביבות העשרה אחוזים מהמחיר הכללי. אין הבדל בין נהג יחיד לנהג יחיד+בת זוג. אני קבעתי עם סוכן הביטוח שלי שאני נהג יחיד (עוד לא מצאתי מישהי שאני רוצה לתת לה לנהוג במכונית, אבל אני בהחלט רוצה אחת כזו:oops:) ואם ארצה להוסיף בת זוג, פשוט אעדכן אותו זה ייעשה, כמובן, ללא תשלום.

המכונית שלי היא לא המכונית היחידה בבית ולכן במקרה הזה, לפחות, החיסכון בכסף הועדף.

פורסם

זה הולך להישמע לך מוזר. לי יש 3 פיאסטות. 2 בשימוש ואחת באחסנה עם רשיונות מוקפאים ומחכה לגריטה (כן, ידוע לי שאסור לי לתת לה לעמוד מעל שנתיים בלי טסט, כשיגיע הזמן נפשיר אותה, נעשהה לה טסט ונחזיר אותה להקפאה שוב פעם) או לתרומת איברים לפיאסטות האחרות (מה שיבוא קודם). אחת מהפיאסטות בשימוש יום יומי שלי והשניה אצל גיסי. ככה, מטוב ליבי נתתי לו פיאסטה שהוא יוכל להגיע לעבודה כל יום. מרחק של 30 ק"מ הלוך חזור. זאת שאצלי בשימוש היא במצב נדיר, אני יד שניה, קניתי אותה מקשיש ששמר עליה ככבת עינו והכל עובד כמו שצריך שם והרכב גמע רק 94 אלף ק"מ עד היום. כאשר יש לי פרוייקטים שעלולים לדפוק משהו ברכב אנחנו מתחלפים. כמובן, שהוא עצוב כל פעם כשהוא צריך להחזיר את שלי בחזרה. איזה פרוקייקטים? העברה של כמה שקי מלט,העברת שידות, העברת מקרר או אפילו כשכולם הולכים לפיקניק אני מקפל את המושב האחורי ואז אפשר להכניס כ 12 כיסאות פלסטיק, כמה שקי פחמים, 2 צידניות גדולות, שני קרטונים של שתיה, מנגל וגם שולחן מתקפל ל 8 אנשים.

שני המכוניות מבוטחות על שמי ושניהן עם ביטוח כל נהג. אם זה לא היה קרוב משפחה טוב שאני איתו ביחסים טובים לא הייתי מעיז לתת למישהו לנהוג ברכב שהוא על שמי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

-אין פרמטר אחד הקובע את ההפרש במחיר הביטוח בין נהג יחיד לכל נהג, כפי שכבר כתבו עליך לבדוק זאת לעצמך. אצלי למשל ההפרש בין הביטוח לי ולאשתי בלבד ולבין ביטוח לכל נהג היה כ 300 ש"ח לשנה (כ15% מהפוליסה) ולשני רכבים זה היה כבר סכום לא מבוטל.

-ניתן להוסיף ביטוח לכל נהג באופן זמני דרך הטלפון בשעת הצורך, זה לא ממש יעזור לך כשאתה יוצא מהפאב אך יהיה שימושי כאשר אתה יוצא לחו"ל/מילואים.

-השתדל להמנע מהביטוחים הישירים למינהם ופנה לסוכן, לא רק שהעלות בדרך כלל נמוכה יותר אלא שגם יש לך מישהו לדבר איתו במקרה הצורך.

-ביטוח לכל נהג מהווה לך (כמבוטח הראשי) סכנה ועדיף להמנע ממנו ככל האפשר, חברות הביטוח דורשות הצהרה מי הוא הנהג העיקרי אך במקרה תביעה של הנהג האחר סעיף זה לעיתים מהווה דרך מילוט או מיקוח לתשלום הפוליסה.

פורסם
זה ממש לא נשמע לי מוזר, משפחה באה לפני כסף.

ככה זה אמור להיות אבל במציאות זה לא תמיד ככה.

• תוכן חדש...