Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כנראה נוסע לפולין למספר ימים במהלך ינואר וצפוי לנהוג שם כמה מאות ק"מ. כנראה שנשכור רכב משפחתי או משפחתי גדול "סטנדרטי" עם הנעה קדמית.

אין לי הרבה ניסיון בנהיגה בשלג ובתנאי חורף רציניים והייתי שמח לקבל טיפים לקראת הנסיעה.

פורסם

בערפל כבד, להנמיך למינימום את גובה אלומות אורות הדרך ולהפעיל אורות ערפל אחוריים (אם יש קדמיים, גם טוב). לא לנסוע עם איתות מצוקה פעיל.

פורסם

אני מניח שתקבל רכב עם צמיגים מתאימים לשלג. זה עדיין לא אומר שרמת האחיזה טובה במיוחד, ושים לב בעיקר ל"קרח שחור" - אספלט עם שכבת קרח דקה שהאחיזה עליו אפסית. בכל מקרה, סע הרבה יותר לאט ממה שנדמה לך שצריך...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אחרי כמעט שנה בקנדה (ימבה שלג) אני יכול להגיד לך כזה דבר: עדינות עדינות עדינות. כמה שפחות (מה זה כמה שפחות, בכלל לא) תנועות חדות, אפס. אתה חושב שתוכל להשתלט על איך שהרכב יגיב, אני אגיד לך חד וחלק, אתה לא.

מעבר לזה: לא לעזוב את הגז עם הגה מופנה, על אחת כמה וכמה לא ללחוץ ברקס, אם אין ברירה, אז ממש אבל ממש בעדינות. הABS יכנס לפעולה לפני שתוכל להגיד קנטאקי פרייד צ'יקן, במקרה כזה ישאר לך רק להתפלל, יהיה לך המון זמן לעשות את זה אבל לא הרבה מה לעשות חוץ מזה.

אתה הולך לחוות תת היגוי, והרבה ממנו, ברגע שזה קורה, סובב את ההגה לאן שאתה רוצה שהרכב יסע ויישר אותו לאט לאט תוך כדי הפנייה, ככה לא תקבל "מכות" של אחיזה ובמקרה הטוב תיזרק במושב ובמקרה הרע תיכנס להיגוי יתר.

תחזיק אתת ההגה בשתי ידיים ובמידה ואתה רואה קטע עם שלג או קרח עליו, אל תסובב את ההגה, תחזיק אותו באותו מיקום שבו הוא היה לפני אותו קטע (אני מדבר במקרה של כמה מטרים, לא כביש שלם), אחרת אתה שוב תקבל את אותה מכת אחיזה.

תכנן מראש, הבט קדימה, תנהג חלק, תהיה עדין ובעיקר תיזהר, אם המצב שם כמו פה, רוב הכבישים יהיו נקיים משלג רוב הזמן אז אין ממש ממה להתרגש, אבל לזכור שזה תמיד יכול להגיע ולהיות מוכן, באמת כמו עם ערסים בארץ, הם לא תמיד שם, אבל אתה יודע שבמוקדם או במאוחר תתקל באחד.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תודה רבה על העצות עד כה. הניסיון האחרון שלי בנהיגה על שלג (בירושלים לפני מס' שנים) היה לא מעודד ובנקודת זמן מסוימת הרכב רקד בלט וסיים ב-180 מעלות מאיך שהוא התחיל. אחר כך נתקע שלג מתחת למנוע, צינן את שמן הגיר ותקע אותו. תענוג.

אני אדבר עם אבא שלי שאני נוסע איתו (זה סוג של טיול שורשים) ואולי נשכור רכב אוטומטי גדול (וולבו S60 או S80) כדי לפחות להפטר מהמטלות הטכניות של הנהיגה.

• תוכן חדש...