רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
Ford SVT Raptor ? 1 2
מאת 123bla-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
היום הייתי ברמלה..בזמן שעצרתי באחד הרמזורים אני קולט ברמזור ממול את המפלצת הזאת עם שלט קטן של במבחן.. למי שלא מבין על מה מדובר: http://www.youtube.com/watch?v=O5paAXmf_8A תתקנו אותי אם אני טועה ויש עוד דגם בעל פרונט זהה..למרות שבדקתי ולא כל כך מצאתי=] זה אומר שהרכב ייובא לארץ בקרוב?
הודעה אחרונה מאת eranatia2, -
-
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מצורפת בזאת כתבה מYnet בה נסקר כיצד חברת יוניון מוטורס יבואנית טויוטה מנסה להלחם ביבוא האישי בצורה של הפחדות המבוססת על טיעונים"הגיוניים" כביכול של דאגה לבטיחות הלקוחות. להזכירכם אותה יבואנית שתמיד חסכה באביזרי בטיחות חשובים שסופקו בדגמים של חברות מקבילות כדי לגזור עוד רווח. בושה לדעתי ואני מאמין שזה קצה הקרחון, יש לכם בעיה של תחרות תורידו מחירים ותחתכו קצת באחוזי הרווח האימתניים שלכם. יש דגמים שמיובאים בהצלחה ואתם לא מייבאים תרחיבו את היצע הדגמים שלכם. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4111636,00.html אני אישית מעולם לא קניתי וגם לא אקנה מיבואן זה.
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
http://cartube.co.il/car-news/67-car-news-cat/1897-%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%A0%D7%98%D7%95-%D7%95%D7%A9%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%98-%D7%A1%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%A7-%E2%80%93-%D7%AA%D7%95%D7%A6%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99-%D7%A8%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A7.html
הודעה אחרונה מאת mayor, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי שאלה קצת מוזרה, לצורך תכנית עסקית שאני כותב: כמה רכבים מוגדשים מיוצרים מדי שנה? כמה מהם בנזין? או לחילופין, כמה מגדשי טורבו מיוצרים (נראה לי יותר קשה לדעת). המטרה היא, בגדול, לנסות להבין מהו גודל שוק המגדשים. אשמח מאוד לשמוע רעיונות, מהיכן ניתן לקבל מידע כזה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת chev corsica, -
-
הזמנתי בסוף חודש שעבר MG 550, ועכשיו לאחר כמעט קרוב ל 4 שבועות עדיין לא קיבלתי את הרכב, האם מישהו הזמין את הרכב הנ"ל שנמצא בארץ ? כמה זמן חיכה ? קיבלתי סיפורים על עיקובים ובעיות מכס ומה שמוזר בעניין שלאחר שבוע מההזמנה קיבלתי מהחברה מספר רישוי לאוטו והבטחה שאוטוטו האוטו מוכן, לאחר מכן סיפרו לי שהאוטו תקוע בבונדד??!! לחץ, לא קצת מוזר ? או שהאוטו בהרכבה כמו כל מוצר סיני :)
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם אני וחבר בוויכוח, איפה יותר מסוכן, בנהיגה על הכביש בציבורי או במרוצי מכוניות? אני אומר שמרוצי מכוניות זה דבר יחסית בטוח בזכות המיגון , קסדה , חליפת מרוצים, כלוב התהפכות, שטחים בטוחים שאפשר לעוף אליהם במידה והרכב יצא מהמסלול. ואני גם טוען שיותר מסוכן על הכביש מאשר במסלול. הוא טוען שמרוצים זה יותר מסוכן מאשר נסיעה על הכביש הציבורי. הוויכוח הוא על התקופה הנוכחית (נגיד של ה10 שנים האחרונות) ולא על ההיסטוריה של הענף. מישהו יודע את הנתונים כמה תאונות יש בשנה במסלול וכמה בכביש יחסית למספר הנהגים בכל אחד מהם? כמה נהרגים במסלול וכמה בכביש יחסית למספר הנהגים בכל אחד מהם?
הודעה אחרונה מאת איש הגרזן, -
-
האם ניתן ''לדחות'' טסט בחודשיים?
מאת Guest assor4-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם! המצב הוא כדלקמן: יש לי רכב שנת 93', והטסט שלו פג בנובמבר, במצב הזה, אצטרך להעביר אותו שני טסטים עד תחילת 2013. השאלה היא איפוא, אם זה אפשרי להעביר אותו חודשיים אחרי, כך שהטסט עוד יהיה תקף בתחילת 2013, וכך אוכל לגרוט אותו מבלי הצורך להעביר אותו טסט נוסף? תודה!
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני צריך לחדש ביטוח רכב, ונאמר לי שביטוח חובה כדאי לרכוש דווקא אצל החברות הישירות, (וההיפך לגבי המקיף) משום שאם חלילה יש תאונה ,כל תהליך הפצוי קל יותר... האם למישהו יש נסיון או מידע בנושא?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני שבוע הבוס-ירום-הודו אמר לי שאני רשאי לקחת רכב שמשמש טכנאי למשך שבוע, כי אותו טכנאי טס לחו"ל. הרכב הוא פיאט פיורינו טורבו דיזל בעל מנוע 1.28 ליטר, בעל תיבת הילוכים dualogic רובוטית בעלת 6 הילוכים. הרכב נכנס לחברה בינואר השנה, וכבר הספיק לעשות 40000 ק"מ. במהלך השבוע אני והרכב עברנו 600 ק"מ בסה"כ (כמות לא גדולה), שחלקם הגדול נעשו על קו חדרה-בית דגן-חולון-תל אביב. אנסה להשוות אותה לרכב מאותו סגמנט: בשנת 2008 נסעתי על סיטרואן ברלינגו חדשה עם 140 ק"מ על השעון. הברלינגו היתה ידנית, טורבו דיזל, במשך חודש. עם הברלינגו חרשתי את הארץ לאורכה ולרוחבה כטכנאי שירות-מקריית שמונה ועד ערד, ועברתי איתה בחודש אחד למעלה מ3500 ק"מ (אינני זוכר מספר מדויק לצערי). …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 12.1 אלף צפיות
בארה"ב אפשר להוציא רשיון נהיגה בגיל 16. בארץ אפשר בגיל 17. אם בא לארץ אמריקאי בן 16 עם רשיון, הוא יוכל לנהוג כאן? או שהוא לא יוכל להוציא רשיון בינלאומי בכלל?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
השבוע סוף סוף קיבלתי את הרכב. היתה המתנה קצרה יחסית של כשבועיים מרגע ההזמנה, אך כשמחכים לרכב חדש, גם שבועיים יכולים להיות זמן די ארוך ואת ההזמנה ביצעתי רק שבועיים אחרי שהחלטתי על הרכב (חיכיתי למבצע של "חבר", והשתלם לחכות). הדבר הראשון ממנו חששתי הוא הצבע. בחרתי צבע מאוד לא פופולרי שלא הצלחתי למצוא בכבישי ארצנו, ולמעשה חוץ מהעיגול הקטן בסוכנות והרבה דימיון לא היה לי מושג אמיתי איך הרכב יראה. לטענת הסוכן, באזור מגוריי נמכרו רק שלושה כאלה מתחילת השנה, וזו היתה אחת הסיבות לבחירת הצבע. בכל אופן, לטעמי האישי, הרכב מדהים. לא מבין איך הצבע לא יותר פופולרי, אבל שמח מאוד שזה כך. קשה להיות מיוחד עם סוויפט, במיוחד לאור השינויים הקטנים בעיצוב, שייעלמו מעיני רוב האנשים, אך הצבע הז…
הודעה אחרונה מאת Ben_edri777, -
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הרי זה לא הגיוני שפאביה משומשת משנת 2009 עם מנוע 1400 וגיר ידני תימכר ב70K, שזה כידוע מחיר המבצע על פאביה חדשה. האם המחירון מתעדכן? המחירים של הפאביות המשומשות אמורים לרדת? ואם כן, האם זה ישפיע גם על האוטומטיות?
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
אפ! של פולקסווגן מצטרפת לשוק מכוניות המיני של אירופה. העיצוב נותר דומה לקונספט, המנוע וההנעה האחוריים עברו לחלקה הקדמי http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/410/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%97%D7%93%D7%A9%3a-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%90%D7%92%D7%9F-%D7%90%D7%A4! מעניין אם צ'מפיון יתחרו אם שאר הסופר מיני במחירים או שיתמחרו אותה במחיר של מאזדה 3.
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
- 4 תגובות
- 885 צפיות
מישהו יודע באיזה שנה הפסיקו לייצר אותה? האם יש מכוניות שפחות או יותר זהות לה גם מבחינת העיצוב וגם מבחינת המכונית עצמה לאחר שהופסק היצור ( לא חייב ממאזדה)? כי שמעתי שהספיקו לייצר אותה ב98-99...... ? תודה
הודעה אחרונה מאת eden333, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם ... אתמול קניתי סופר לנסר מנוע 1.6 גיר אוטומט .. אז זו היא פעם ראשונה שאני נוהג אוטומט , רציתי לדעת מה זה הכפתור שנמצא על ידית ההילוכם ? מתי שאני לוחץ עליו לא קורה כלום אך מתי שאני מחזיר רושם על לוח שעונים OD OFF מה זה ? איך לנסוע רגיל במצב בטוח ? כי נסעתי כשהיה במצב ON שהכפתור פנים אך מתי שאני משחרר באמצע נסיעה נוסע קצת אח"כ האוטו במצב D דרייב ותופס תורים ? האם זו בעייה בגיר או מה הולך ? תודה לעונים .
הודעה אחרונה מאת renuar, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מדובר על פולקסוואגן גולף פלוס 2007 DSG6 היום במהלך נסיעה, כשעמדתי ברמזור, איך שהרמזור התחלף ואני מתחיל לנסוע, אני מרגיש שהרכב כמעט ולא נוסע, לא סוחב כזה, ורועד ממש, ופתאום אני רואה את הנורה של ה ESP מהבהבת, לא הבנתי מה קרה, שמתי 4 וינקרים ועמדתי בצד, חשבתי אולי יש פנצ'ר הוא משהו בסגנון, יצאתי בדקתי, הכל תקין, המשכתי לנסוע ועצרתי שוב לצורך בדיקה נוספת, אבל אז כיביתי את המנוע, והתנעתי שוב והמשכתי בנסיעה, אין לי מושג מזה היה, ובדקתי עם הרכב סוחב אחר כך או לא, מזה יכול להיות? להכנס למוסך בגלל זה?
הודעה אחרונה מאת Vw-golf, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום בימים אלה עברתי עם הפוקוס את קו ה40,000 ק"מ המשותפים, ולאחר שנתיים וחודשיים ביחד הגיע הזמן לסיכום. הרכב נקנה ב6/2009 עם 147,350 ק"מ. ב150 אלף בוצע טיפול קטן - מסנן אוויר, שמן ומסנן שמן- 466 ש"ח. אחרי חודש תוקנה המראה הימנית, שחטפה מכה ולא ישבה טוב- 666 ש"ח. ב156 אלף האוטו עבר טסט ובוצע טיפול בלמים- דיסקים, חריטת בלמים אחוריים, משאבות אופן ושמן ברקס- 1100 ש"ח. ב158 אלף חושך בעיניים- הרכב התחיל לרעוד במהירות 80-90 קמ"ש. הבעיה נגרמה מקויל תקול ובוצע שיפוץ ראש מנוע... כל החגיגה עלתה כ4400 ש"ח (סט השחזה, אטם ראש, בורג פולי וקויל מוטורקראפט), ביחד עם טיפול שכלל פלאגים מוטורקראפט, החלפת מסנן שמן, שמן ונוזל קירור. ב164 אלף הלכתי לבדוק את פשר התקלה במזגן. המזגן …
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
-
- 2 תגובות
- 813 צפיות
אני נוסע לגרמניה בספטמבר ואני גם מתכנן ללכת לתערוכה הבעיה שלי אני לא יודע אך מזמנים כרטיסים דרך האתר שלהם כי כשאני נכנס לאתר יש ליינק מכירת כרטיסים וכשאני מכניס פרטים הם מבקשים שם חברה אבל אני אדם פרטי אשמח לקבל את עזרתכם
הודעה אחרונה מאת זאב 206 GTI, -
פשוט משנים את ההגדרה שלו למסחרי! גאוני. http://www.themarker.com/cars/1.912692
הודעה אחרונה מאת 323f-fanatic, -
אתמול נסעתי לתומי באיילון, ופתאום חלפה על פני פיקנטו אפורה חמודה. רציתי להתרשם קצת מהעיצוב שלה, ולשם כך הייתי צריך להשיג אותה (אני נוהג בפיאט פנדה ידנית 69 כ"ס). בקיצור לחצתי על הדוושה, והתקשתי מאוד להגיע לפיקנטו. לאחר מאבק ממושך בתנועתה הזריזה של הפיקנטו, הצלחתי להדביק אותה בערך במהירות 130 קמ"ש (הפנדה כבר היתה מאומצת בטירוף). בקיצור בפיקנטו ישבה נהגת קטנטנה, ובערך 5 שניות לאחר שהצלחתי להדביק אותה (אנחנו על מהירות 130 קמ"ש אני מזכיר), הנהגת של הפיקנטו לחצה על הגז והשאירה לי אבק. ניסיתי להדביק אותה שוב אבל הפנדה שלי לא הצליחה לעבור את ה- 145 קמ"ש בתנאי השטח שהיו (בעוד היה נראה שהפיקנטו רק מאיצה ומאיצה...). מה זה צריך להיות ?, הפיקנטו לא אמורה להיות רכב עם מנוע חלש ??…
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם הג'ולייטה תגיע מתישהו גם בגרסה אוטומטית כמו שעשו במיטו ?
הודעה אחרונה מאת reuven, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 11.8 אלף צפיות
ברשותי הונדה ג'אז, יצרתי קשר עם סוכנות מאיר בבקשה לאישור מידה 185/55/15 (המקורית היא 175/65/14) קיבלתי מהם בפקס אישור מודפס שנבדק ואושר על ידי איזה טכנאי בכיר שם בהונדה, האם כל מה שעלי לעשות עכשיו הוא ללכת למשרד הרישוי, עם רישיון רכב והאישור ופשוט לבקש להדפיס רישיון חדש שבו כתובה המידה החדשה? בנוסף - האם חייב להביא איתי את בעל הרכב, או תעודת הזהות שלו מספיקה?
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4 אלף צפיות
פורשה חושפת את ה-911 החדשה. עד שנעלה ידיעה מסודרת למגזין, הנה כמה תמונות ופרטים טכניים - מדובר בפלטפורמה חדשה, עם בסיס גלגלים שארוך ב-100 מילימטרים יותר בהשוואה לדגם היוצא. למרות הגודל, היא קלה מהדגם היוצא ב-45 קילוגרמים בערך (פלוס מינוס כמה עשרות גרמים). הקאררה מקבלת מנוע 3.4 ליטר, 350 כוחות סוס. הקאררה S מקבלת מנוע 3.8 ליטר, 400 כוחות סוס. שניהם עם אופציה לתיבת הילוכים רובוטית כפולת מצמדים (7 הילוכים). אפס למאה ב-4.6 שניות בקאררה האוטומטית, 4.1 שניות בקאררה S האוטומטית. צריכת הדלק, אם זה משנה לכם (לפורשה זה משנה, הם ממש מדגישים את זה), שופרה ב-14 אחוזים. הקאררה הולכת להיות הפורשה הראשונה מעולם עם פליטת מזהמים של פחות מ-200 גרם CO2 לקילומטר. השיווק יחל ב…
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, האם מישהו ניתקל בשריקה חלשה שמתחזקת עם הגברת המהירות מכיוון המנוע? ניגשתי למורשה טויוטה,שם נאמר לי שזה רעש מולד של הגיר. האם ייתכן וזה מקור הרעש, במידה וכן איך ניתן לנתרל אותו? *מדובר בקורולה 07. תודה.
הודעה אחרונה מאת Legend, -
-
פשוט מדהימה!
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
הכנסתי את הרכב לשטיפה אוט' ,לא שמתי לב והחלון האחורי היה טיפל'ה פתוח , אול ס"מ (גם המפעיל לא שם לב). נכנסו קצת מים וסבון לאוטו ,נראה לכם שזה יתייבש או שאני צריך להתחיל לחשוש מריח של עובש ברכב חדש ?
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני רוצה לקנות בקרוב סובארו אימפרזה טורבו WRX ורציתי לישאולי מי יודע איזה חברות ביטוח כן מבטחות את הרכב הזה ומי הכי טובה וזולה תודה
הודעה אחרונה מאת erezs17, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 5 אלף צפיות
לא יודע מה איתכם, אבל היא פשוט מהממת! הלוואי ותעלה לייצור, בכלל אני מאוד אוהב את מה שעובר על קאדילק בעשור האחרון.. אני חושב שהם מחזירים לעצמם הרבה מהכבוד האבוד שלהם.
הודעה אחרונה מאת haim_cupra, -
-
שיניתי את הכותרת מקווה שהפעם זה יתקבל... להלן קישור לכתבה בכלכליסט: http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3528426,00.html
הודעה אחרונה מאת haim_cupra, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
סרטון שמסביר עליו הכל: http://www.youtube.com/watch?v=hhjaWp0YkOM&feature=player_embedded#! הבנתי שיש אפשרות לחסכון בדלק, מכבה 4 צלינדרים ורק 4 עובדים, קיים בעוד רכבים או שזה משהו חדש?
הודעה אחרונה מאת matanff, -
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 251 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- GTאי
- Supertigre
- FROGIE
- מור 1
- srool
- גולדן191
- Fazer
- Avia
- Moshe c
- BoazB11
- gpm11
- mcaspi