Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תמיד יהיה מישהו יותר גדול. מה אז? תקנה האמר?

קודם כול, פעם אחרונה שבדקתי, רכב משפחתי הוא הרכב הנפוץ ביותר בכבישי ישראל.

ודבר שני, לא אמרתי לאף אחד מה לקנות, שכול אחד יעשה את השיקולים שלו. רק שלא לטמון את הראש בחול ולחשוב שהרכבים האלה בטיחותיים במיוחד, זה הכול.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא חושב שרוכשי המכונית מיני קונים אותם בגלל הבטיחות,אלא בגלל החיסכון,הרבה רוכשים בכלל לא שואלים לגבי הבטיחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסיבה העיקרית לרכישת מכוניות המיני היא מחירן הזול, מה שאיפשר להרבה אנשים לרכוש מכונית חדשה במקום גרוטאה מליסינג עם 100K "שטופלה באהבה".

בלי קשר למחירן, יש הגיון רב בקניית מכוניות קטנות בארץ, שבה אין ממש נסיעות ארוכות ורוב הנסועה עירונית, מה שמתאים להן מאד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
חבר,בפעם ה מיליון,הבעיות עם רכבים כאלה הם בעליות רציניות,בכביש רגיל עם מזגן,אתה לא תרגיש שאתה מפגר אחרי שאר הרכבים,אתה יכול לנסוע 90 ו130 ויותר,אולי בתזוזה מהמקום לא תהיה הכי מהיר אתה אחרי זה אתה כמו כול השאר.

ידידי

אתה טועה , רכב זה לא רק עליות ! רכב זה : יציבות , בטיחות , נוחות, תא מטען , איכות , וביצועים סבירים .

כך שאים כל הפרמטרים הללו לא מעניינים אותך , אלא רק החיסכון בדלק , אז לא אמרתי כלום .....

היבואנים בארץ עלו על המטמון לישראלים ה"חכמים" וקנו אותם בשני מילים "רכב חדש" ב 60,000 שח , ו"חיסכון בדלק".

כל הקישקושים על איבזור עשיר אמורים לעניין את מי בדיוק ? מה אני קונה אוטו או איבזור ?

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם

אבל אתה צריך להבין שלא כול אחד קונה כזה רכב,אלא מי שמתאים לו:

1-הרכבים הללו די יציבים,יש להם ESP,ASR ובהנהיגה רגילה הם לא יעופו בסיבוב.

2-בתאונה סבירה אם אמורים להגן,פה נכון זה לא משפחתית 5 כוכבים,אך גם לא סכנת חיים.

3-הגב שלך ירגיש בסדר גמור,אני יכול להגיד לך בעיר למשל הפנדה הרבה יותר נוחה ממזדה 3 שהיא קשיחה יותר,ומחוץ לעיר יהיה לך גם נוח,רוצה ממש נוח? קנה C5,זה באמת משהו אחר.

4-באיכות נכון,משלמים מחיר,אין פלסטיק רך,מרגישים שזול,אך עמיד,אבל גם משלמים על זה בהתאם.

5-אני הגעתי לפנדה מרכב הרבה יותר חזק,דובלו JTD,שם היו ביצועים טובים,פה סבירים בהחלט,קח מיני לנסיעת מבחן,אתה תיראה שאתה גם יכול לעקוף ולא להפוך למטרד בכביש.

אך כמובן אם יש לך משפחה עם 2 ילדים אולי זה לא הבחירה הכי נכונה,אך לאנשים צעירים ללא משפחה,רכב שני,זוג עם ילד זה פיתרון לא רע.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אבל אתה צריך להבין שלא כול אחד קונה כזה רכב,אלא מי שמתאים לו:

1-הרכבים הללו די יציבים,יש להם ESP,ASR ובהנהיגה רגילה הם לא יעופו בסיבוב.

2-בתאונה סבירה אם אמורים להגן,פה נכון זה לא משפחתית 5 כוכבים,אך גם לא סכנת חיים.

3-הגב שלך ירגיש בסדר גמור,אני יכול להגיד לך בעיר למשל הפנדה הרבה יותר נוחה ממזדה 3 שהיא קשיחה יותר,ומחוץ לעיר יהיה לך גם נוח,רוצה ממש נוח? קנה C5,זה באמת משהו אחר.

4-באיכות נכון,משלמים מחיר,אין פלסטיק רך,מרגישים שזול,אך עמיד,אבל גם משלמים על זה בהתאם.

5-אני הגעתי לפנדה מרכב הרבה יותר חזק,דובלו JTD,שם היו ביצועים טובים,פה סבירים בהחלט,קח מיני לנסיעת מבחן,אתה תיראה שאתה גם יכול לעקוף ולא להפוך למטרד בכביש.

אך כמובן אם יש לך משפחה עם 2 ילדים אולי זה לא הבחירה הכי נכונה,אך לאנשים צעירים ללא משפחה,רכב שני,זוג עם ילד זה פיתרון לא רע.

כל מה שאתה אומר טוב ויפה ועם הגיון , אך לדעתי בעל משפחה לא יסכן את ילדיו במושב אחורי שהמרחק בין הבגאז

למושב האחורי הוא 30-40 ס"מ , כך שבתאונה קלה כאשר ניכנס בו רכב מאחור לא ישאר הרבה .

זוג צעיר עם ילד אחד שהילד הראשון הכי יקר לו גם לא ככ יתלהב מקרבת המושב האחורי לבגאז במקרה של תאונה.

כל הדברים הללו צריכים להילקח בחשבון.

עכשיו , נישארנו עם הצעירים , ומה לעשות , צעיר לא חושב כמו מבוגר , אלא חושב פוזה ואדרנלין , ולדעתי דווקא לו

רכב סופר מיני כשהוא מבלה בלילה עם בחורה ורוצה להרשים אותה או את החברים , רכב כזה לא מתאים !

אז למי הוא מתאים ?

לדעתי לאף אחד שחייו וחיי ילדיו יקרים לו , ואני אישית היתי קונה רכב בן 3 נורמאלי וגדול ולא צעצוע שכזה.

אמיר

פורסם

arama, כנראה שההגיון שלך לא פועל. לא כל הצעירים חושבים על פתיחות ועקיפות. מרביתם רוצים להגיע באמינות ובבטחה מ-A ל-B וחזרה ל-A. ואם הם נוסעים לבד או עם נוסע אחד, והמרחק בין A ל-B לא גדול מדי הרי שרכב המיני יתאים להם ככפפה. אין לי ספק שסוזוקי אלטו בת שנה יותר בטיחותית מהונדה שפיץ בת 20, גם בשל ציוד הבטיחות הנוסף וגם כיון שרכב הפוזה כבר שחוק ורכיביו עייפים. אז אולי ילד בן 17 יתלהב מהפוזה, בגיל 22 הוא כבר יהיה יותר רגוע.

אתה מדבר על משפחות צעירות. האם חשבת על כך שגיל הנישואין והלידה הראשונה הולך ועולה? כך נוצרת שכבה די עבה של צעירים שכבר אינם ילדים מתלהבים, שכבר יש להם הכנסה סבירה אבל עדיין אין להם משפחה ואפילו אינם מכננים את הקמתה. שכבה זו תהנה מרכב מיני חדש ואמין, שיהיה מבחינתה עדיף על מאזדה 3\מגאן\קורולה בת 3-4 שנים ו-100,000 ק"מ שצריכת הדלק והתיקונים שלה כפולה ומכופלת בהשואה למיני.

למשפחה עם ילדים יש שיקולים נוספים, וההזקקות ליותר מקום תגרום למעבר לסופרמיני שהן גם יותר כבדות וגם יותר מרווחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אנחנו מדברים על צעירים שונים,בני 17,18 שקיבלו רישיון הם הטיפוס האופייני למה שאתה מתאר,אך הם יקנו רכב חדש ב 60K??

סביר להניח סופר מיני זולה ב15K.

אני מדבר על אנשים צעירים 20+,אלו שעבר להם הקטע של פוזה.

מבחינת תאונה מאחור,כן אין הרבה מקום לספוג את המכה,יכול להיות שאזור שם יותר נוקשה ועם פחות אזורי קריסת אנרגיה.

כשאני הייתי בסוכנות פיאט וקאיה, בבחירת הרכב,אנשים בכלל לא שאלו כמה כוכבי בטיחות יש,הם שאלו כמה עולה,תנאי מימון,מנוע,איבזור,אחריות.

אם רכבי מיני היו סכנת חיים,לדעתי היו מפסיקים את הייצור או לפחות היו עושים מזה רעש.

פורסם
כל מה שאתה אומר טוב ויפה ועם הגיון , אך לדעתי בעל משפחה לא יסכן את ילדיו במושב אחורי שהמרחק בין הבגאז

למושב האחורי הוא 30-40 ס"מ , כך שבתאונה קלה כאשר ניכנס בו רכב מאחור לא ישאר הרבה .

זוג צעיר עם ילד אחד שהילד הראשון הכי יקר לו גם לא ככ יתלהב מקרבת המושב האחורי לבגאז במקרה של תאונה.

כל הדברים הללו צריכים להילקח בחשבון.

עכשיו , נישארנו עם הצעירים , ומה לעשות , צעיר לא חושב כמו מבוגר , אלא חושב פוזה ואדרנלין , ולדעתי דווקא לו

רכב סופר מיני כשהוא מבלה בלילה עם בחורה ורוצה להרשים אותה או את החברים , רכב כזה לא מתאים !

אז למי הוא מתאים ?

לדעתי לאף אחד שחייו וחיי ילדיו יקרים לו , ואני אישית היתי קונה רכב בן 3 נורמאלי וגדול ולא צעצוע שכזה.

רכב כזה מתאים למי שצריך אמצעי תחבורה יעיל שיביא אותו מנקודה A לנקודה B במינימום עלויות וכאב ראש. רכב כזה מתאים למי שמחפש רכב חדש ולא רוצה להתעסק עם שוק המשומשות. רכב כזה מתאים למי שמבלה בעיקר בעיר איפה שביצועים ובטיחות לא רלוונטים והשיקולים העיקריים הם חסכון בדלק, יכולת תמרון בתנועה ונוחות במציאת חנייה.

אתה חושב במונחים של ילד בן 18; פוזה, ביצועים, פתיחות ברמזורים, להרשים בחורות, להרשים חברים. ביום שתתחיל לעבוד ורכב יהיה בשבילך כלי עבודה החשיבה שלך תשתנה ב-180 מעלות.

פורסם
רכב כזה מתאים למי שצריך אמצעי תחבורה יעיל שיביא אותו מנקודה A לנקודה B במינימום עלויות וכאב ראש. רכב כזה מתאים למי שמחפש רכב חדש ולא רוצה להתעסק עם שוק המשומשות. רכב כזה מתאים למי שמבלה בעיקר בעיר איפה שביצועים ובטיחות לא רלוונטים והשיקולים העיקריים הם חסכון בדלק, יכולת תמרון בתנועה ונוחות במציאת חנייה.

אתה חושב במונחים של ילד בן 18; פוזה, ביצועים, פתיחות ברמזורים, להרשים בחורות, להרשים חברים. ביום שתתחיל לעבוד ורכב יהיה בשבילך כלי עבודה החשיבה שלך תשתנה ב-180 מעלות.

אני בן 42 + 2 וחושב במונחים אחראיים כאשר הבטיחות המינימאלית היא לפני הכל .

רוב חיי נהגתי במכוניות ספורטיביות הרד-קור ( VR6 , EVO 8 , WRX , WRX-STI ) ששימשו אותי והיו כרכב שני.

אני רואה בעיניים כיצד נוהגים צעירים , ורובם ( לא כולם) נוהגים עם קצת פחות אחריות ממבוגר בן 28+ , מה לעשות

זו עובדה.

אמיר

פורסם
arama, כנראה שההגיון שלך לא פועל. לא כל הצעירים חושבים על פתיחות ועקיפות. מרביתם רוצים להגיע באמינות ובבטחה מ-A ל-B וחזרה ל-A. ואם הם נוסעים לבד או עם נוסע אחד, והמרחק בין A ל-B לא גדול מדי הרי שרכב המיני יתאים להם ככפפה. אין לי ספק שסוזוקי אלטו בת שנה יותר בטיחותית מהונדה שפיץ בת 20, גם בשל ציוד הבטיחות הנוסף וגם כיון שרכב הפוזה כבר שחוק ורכיביו עייפים. אז אולי ילד בן 17 יתלהב מהפוזה, בגיל 22 הוא כבר יהיה יותר רגוע.

אתה מדבר על משפחות צעירות. האם חשבת על כך שגיל הנישואין והלידה הראשונה הולך ועולה? כך נוצרת שכבה די עבה של צעירים שכבר אינם ילדים מתלהבים, שכבר יש להם הכנסה סבירה אבל עדיין אין להם משפחה ואפילו אינם מכננים את הקמתה. שכבה זו תהנה מרכב מיני חדש ואמין, שיהיה מבחינתה עדיף על מאזדה 3\מגאן\קורולה בת 3-4 שנים ו-100,000 ק"מ שצריכת הדלק והתיקונים שלה כפולה ומכופלת בהשואה למיני.

למשפחה עם ילדים יש שיקולים נוספים, וההזקקות ליותר מקום תגרום למעבר לסופרמיני שהן גם יותר כבדות וגם יותר מרווחות.

אל תהיהי קיצוני כי ב 60,000 שח אתה רוכש היום רכב מודל 2007-2008 ולא רכב בן 20 שנה !

שנית , רוב הצעירים כן חושבים על פתיחות ועקיפות , רושם וביצועים , כאשר רוב התאונות קורות בגלל הגורם האנושי

שבו רוב המעורבים הם צעירים אחרי בילויים וכו.

שלשית , ובטיחותית , לדעתי למשפחה צעירה , עדיפה רכב גדול יותר , בטיחותי יותר , וקצת יותר מהיר על מנת שיאפשר עקיפה בטוחה ,ויהיה יותר יציב , מאשר הרכבים סופר מיני עם צמיגים ברוחב של אופנוע.

כשאתה אומר מנקודה A לנקודה B למה אתה מתכוון בדיוק , לרכב לשכונה בלבד ? אז זהוא שלא!

מי שקונה רכב כזה יסע עם משפחתו גם לאילת וגם לצפון .

אספר לך סיפור קטן :

לחברי יאיר ילד בן 4 שישב במכונית מאחור , המכונית היתה יונדאי סונטה מודל 2005 שמחירה כיום כ 40,000 שח.

הרכב נסע לקניון ארינה עם אישתו , ובמהלך הנסיעה עצר בפסי הרכבת של כפר שמריהו , פתאום סיאט איביזה שבאה

מאחור והיתה נהוגה עיי בחורה צעירה שלא שמה לב שהיונדאי סונטה עומדת , ניכנסה בה מאחור במהירות של 50 קמ"ש , וזה הספיק להכניס חצי מהבגאז של היונדאי פנימה , כאשר המרחק בין אחורי הרכב מהפגוש ועד למושב האחורי ברכב זה הוא 1 מטר , עכשיו בא ותאמר לי מה היה קורה אם היחד בן ה 4 היה יושב בסוזוקי אלטו הנמוכה

שהמרחק בין אחורי הרכב ( שהוא הצבק מן הסתם) למושב בו ישב הילד הןא 40 ס"מ ?

אז או שאתה בן 20 ומנסה לשכנע אותי בדברים שכבר שכחתי או שתחשוב שוב על מה שאתה כותב מתוקף "היד קלה על המקלדת"

אמיר

פורסם
אנחנו מדברים על צעירים שונים,בני 17,18 שקיבלו רישיון הם הטיפוס האופייני למה שאתה מתאר,אך הם יקנו רכב חדש ב 60K??

סביר להניח סופר מיני זולה ב15K.

אני מדבר על אנשים צעירים 20+,אלו שעבר להם הקטע של פוזה.

מבחינת תאונה מאחור,כן אין הרבה מקום לספוג את המכה,יכול להיות שאזור שם יותר נוקשה ועם פחות אזורי קריסת אנרגיה.

כשאני הייתי בסוכנות פיאט וקאיה, בבחירת הרכב,אנשים בכלל לא שאלו כמה כוכבי בטיחות יש,הם שאלו כמה עולה,תנאי מימון,מנוע,איבזור,אחריות.

אם רכבי מיני היו סכנת חיים,לדעתי היו מפסיקים את הייצור או לפחות היו עושים מזה רעש.

רכבי מיני הם לדעתי כן סכנה לחיים , אך כשאתה חי במדינת הקומבינות עם הראש הישראלי , מי יבוא ויגיד לך את זה

בדיוק , זה שרוצה למכור לך ? בטח שלא!

מה ניראה לך שתבוא המדינה ותוריד את ריווחי המיסוי האדירים בשביל שיהיה לך אוטו יותר בטיחותי ?

גם סיגריות זה סכנת חיים , וגם גאנק פוד , וכו , נו אז מה ,אז מישהו יפסיק למכור אותם או יגיד לך לא לקנות?

תיכנס מחר לאחת הסוכנויות ותאמר שיש לך 2 ילדים קטנים או שהבן שלך הוציא רשיון ואתה רוצה להפתיע אותו או

שסבתא שלך שנוהגת בקושי ושהחדות שלה לא כמו בעבר מחפשת רכב , ותראה מה יגיד לך איש המכירות על זה

שזה רכב שנורא יתאים לכל שלשת הקבוצות אנשים שהזכרתי בלי למצמץ!

וממתי לצעירים בגיל 20+ עבר הפוזה ? אני עד גיל 32 חיתי בפוזה עם גולף GTI ואח"כ VR6 והלכתי לבארים

ודיסקוטקים עשיתי רושם ושתיתי אלכוהול מידי פעם , מי לא.

אגב , אתה יודע כמה פעמים יכול לחשוב בינו לבין עצמו נהג שבא לו לעקוף על זה שבגלל שיש לו אוטו מודל 2011

שבטוח הוא יכול לבצע את העקיפה או לקחת את הסיבוב? כי הרי יש לו אוטו חדש , לא?......

מי שצריך לעשות את החשבון הנכון זה הקונה ולא המוכר.

שוב זו דעתי , וכל אחד שיעשה כטוב בעיניו

אמיר

פורסם

כמובן שהמוכר יגיד שזה בדיוק מתאים,לא מתווכח לגבי זה.

לי באופן אישי ירדה הפוזה ברגע שקניתי את הרכב הראשון שלי והתחלתי לשלם עליו,מה שהורסים=משלמים.

זה לא מדע מדויק שאנשים בני 20+ כולם ינהגו כמו שצריך,אבל לדעתי בכאלה גילאים עבר כבר הקטע של קבלת רישיון,מי שיכול לרכוש רכב ספורטיבי ברור שלא ינהג עליו 90 לחיסכון,אך רוב האנשים לא נוסעים על מכוניות ספורט.

קח לדוגמא את סמארט,רכב מאוד קטן,אבל בהתנגשות חזיתית שומר על הצורה שלו וההגה לא מוצא את עצמו בבגז',לדעתי לקחו בחשבון שבזמן תאונה מאחור אין הרבה פח,כמובן אין פתרונות קסם,אך אני לא חושב שבתאונה סבירה הנוסעים מאחור יהפכו לנוסעים מקדימה.:wink: .

פורסם
כמובן שהמוכר יגיד שזה בדיוק מתאים,לא מתווכח לגבי זה.

לי באופן אישי ירדה הפוזה ברגע שקניתי את הרכב הראשון שלי והתחלתי לשלם עליו,מה שהורסים=משלמים.

זה לא מדע מדויק שאנשים בני 20+ כולם ינהגו כמו שצריך,אבל לדעתי בכאלה גילאים עבר כבר הקטע של קבלת רישיון,מי שיכול לרכוש רכב ספורטיבי ברור שלא ינהג עליו 90 לחיסכון,אך רוב האנשים לא נוסעים על מכוניות ספורט.

קח לדוגמא את סמארט,רכב מאוד קטן,אבל בהתנגשות חזיתית שומר על הצורה שלו וההגה לא מוצא את עצמו בבגז',לדעתי לקחו בחשבון שבזמן תאונה מאחור אין הרבה פח,כמובן אין פתרונות קסם,אך אני לא חושב שבתאונה סבירה הנוסעים מאחור יהפכו לנוסעים מקדימה.:wink: .

דווקא את הסמארט הבאת בתור דוגמא? :)

במבחן התנגשות שרץ ברשת, בינה לבין מרצדס מנהלים, היא עשתה סלטות שלא היו מביישות את אלכס שטילוב באליפות אירופה.

• תוכן חדש...