Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם זה הסירטון,אז היא לא עשתה סלטה אחת אפילו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אל תהיהי קיצוני כי ב 60,000 שח אתה רוכש היום רכב מודל 2007-2008 ולא רכב בן 20 שנה !

שנית , רוב הצעירים כן חושבים על פתיחות ועקיפות , רושם וביצועים , כאשר רוב התאונות קורות בגלל הגורם האנושי

שבו רוב המעורבים הם צעירים אחרי בילויים וכו.

שלשית , ובטיחותית , לדעתי למשפחה צעירה , עדיפה רכב גדול יותר , בטיחותי יותר , וקצת יותר מהיר על מנת שיאפשר עקיפה בטוחה ,ויהיה יותר יציב , מאשר הרכבים סופר מיני עם צמיגים ברוחב של אופנוע.

כשאתה אומר מנקודה A לנקודה B למה אתה מתכוון בדיוק , לרכב לשכונה בלבד ? אז זהוא שלא!

מי שקונה רכב כזה יסע עם משפחתו גם לאילת וגם לצפון .

אספר לך סיפור קטן :

לחברי יאיר ילד בן 4 שישב במכונית מאחור , המכונית היתה יונדאי סונטה מודל 2005 שמחירה כיום כ 40,000 שח.

הרכב נסע לקניון ארינה עם אישתו , ובמהלך הנסיעה עצר בפסי הרכבת של כפר שמריהו , פתאום סיאט איביזה שבאה

מאחור והיתה נהוגה עיי בחורה צעירה שלא שמה לב שהיונדאי סונטה עומדת , ניכנסה בה מאחור במהירות של 50 קמ"ש , וזה הספיק להכניס חצי מהבגאז של היונדאי פנימה , כאשר המרחק בין אחורי הרכב מהפגוש ועד למושב האחורי ברכב זה הוא 1 מטר , עכשיו בא ותאמר לי מה היה קורה אם היחד בן ה 4 היה יושב בסוזוקי אלטו הנמוכה

שהמרחק בין אחורי הרכב ( שהוא הצבק מן הסתם) למושב בו ישב הילד הןא 40 ס"מ ?

אז או שאתה בן 20 ומנסה לשכנע אותי בדברים שכבר שכחתי או שתחשוב שוב על מה שאתה כותב מתוקף "היד קלה על המקלדת"

טוב, אני מבוגר ממך בעוד חצי דור, ויש לי בבית שני נהגים צעירים (שאחד מהם כבר לא חדש). אם תבדוק את סגנון הנהיגה שלי למצא שאפילו לטעמה של אשתי הוא רגוע מדי. אפילו כלי הרכב בבית מתאימים להגדרת מכוניות סולידיות (SX4 ו-3).

אם שמת לב ציינתי כי לדעתי רכבי המיני מתאימים לנוסע בודד, מכסימום זוג - ולא למשפחה, וגם לא לנסיעות ארוכות מאוד. לטעמי רכבי המיני מתאימים לאותה קבוצה של אנשים שנוסעים לבד, בתנועה עירונית או לכל היותר פרברית, ואשר צריכים רכב חסכוני ונוח לתמרון בסביבה העירונית. משפחה צעירה זקוקה לסופרמיני או משפחתית ועם התבגרות הילדים הרכב צריך לגדול כדי להכיל ולהוביל יותר משני מבוגרים. אבל בשביל אותו צעיר בן 26 שצריך לנסוע מחיפה לקריות וחזרה, 30 ק"מ ביום, רכב המיני יהיה מצויין. ואם הוא רוצה לנסוע מדי פעם לת"א הרכב יעמוד במשימה, למרות שלא יהיה אופטימלי. הוא יתאים גם כרכב שני למשפחה כאשר ברור שיסע בו רק נהג בודד בתאים עירוניים או פרבריים ונסיעות משפחתיות יבוצעו ברכב מתאים.

וד"א - לגבי הסונטה לי היתה תאונה דומה מאוד לפני כ-10 שנים. ההבדל היה שאני נסעתי בקורולה ומי שנכנס בי נהג בוולבו מאסיבית. הכניסה של הוולבו לקורולה היתה פחות מ-10 ס"מ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם זה הסירטון,אז היא לא עשתה סלטה אחת אפילו.

הסמראט עושה 360 מעלות אופקי תוך כדי ההתנגשות, בעוד שהמרצדס עושה 90. כמו כן הוא מתרומם יפה באויר - מספיק יפה, לדעתי, בשביל לדלג מעל מעקה בטיחות, למשל. אבל כאן לא תם המסע - הסמארט מסיים את התאונה 5 מטרים (קשה לשפוט במדויק, הם מחליפים זווית צילום) מנקודת המפגש. עכשיו תחליף את החדר המרווח והסטרילי בנוף כבישים ישראלי ותדמיין במה עוד הוא היה יכול להיכנס. אפילו בלי להתחשב בכל הריקוד הזה שים רק לב לדבר אחד: הסמארט נהדף אחורה בעוד המרצדס המשיכה קדימה - רק זה מצביע על כמות האנרגיה שספג הסמארט מול זו שנספגה במרצדס.

the london underground is not a political movement

פורסם

קצת קשה להשוות סמארט לאלטו - ולו בשל הפרש של יותר מ-20% במשקל (למעלה מ-150 ק"ג). גם ההתנגשות מול מרצדס כבדה אינה שקולה להתנגשות ברכב משפחתי סטנדרטי יותר קל, ואולי גם יותר קורס. לכן קשה מאוד להסיק מהסרטון משהו לגבי האלטו. לטוב ולרע.

גם העמידה שבמכוניות בעלות 5 כוכבי NCAP תקרוס בהתנגשות מול רכב מספיק מאסיבי וקשיח.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לחברי יאיר ילד בן 4 שישב במכונית מאחור , המכונית היתה יונדאי סונטה מודל 2005 ..... עכשיו בא ותאמר לי מה היה קורה אם היחד בן ה 4 היה יושב בסוזוקי אלטו הנמוכה

שהמרחק בין אחורי הרכב ( שהוא הצבק מן הסתם) למושב בו ישב הילד הןא 40 ס"מ ?

החלק הקשיח הוא תא הנוסעים, כל מה שסביבו הוא אזורי קריסה ולכן התחת הארוך מאחור של הסונטה שגורם לך לחשוב שיש מרחק רב בין הספסל האחורי לבין הפגוש באחורי הוא אשליה.

רכבי מיני הם לדעתי כן סכנה לחיים , אם אתה כ"כ בטוח בעצמך, תפסיק לשגר ססמאות ותסביר למה רכבי מיני הם סכנת חיים

אך כשאתה חי במדינת הקומבינות עם הראש הישראלי , מי יבוא ויגיד לך את זה

מה, מכוניות מיני נמכרות רק בישראל? :shock:

אתה יודע כמה פעמים נהגתי באוטוסטראדות באיטליה שמלאות בפיאט פנדה 500/600/850 (הישנות והחדשות)?

חסרות 107/ C1 /טווינגו (ישנות וחדשות) ועוד שלל מיני באוטוסטראדות של צרפת?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמה דברים שאולי לא חשבתם עליהם

מכוניות קטנות עוצרות יותר מהר

מה שהורג זה המכה ולא החדירה לתא נוסעים

מכונית חדשה מצויידת באי אס פי ויותר כריות אויר

ברור שאם היה לי משכורת שמנה הייתי מעדיף להיות בטנק משוריין

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם
החלק הקשיח הוא תא הנוסעים, כל מה שסביבו הוא אזורי קריסה ולכן התחת הארוך מאחור של הסונטה שגורם לך לחשוב שיש מרחק רב בין הספסל האחורי לבין הפגוש באחורי הוא אשליה.

מה, מכוניות מיני נמכרות רק בישראל? :shock:

אתה יודע כמה פעמים נהגתי באוטוסטראדות באיטליה שמלאות בפיאט פנדה 500/600/850 (הישנות והחדשות)?

חסרות 107/ C1 /טווינגו (ישנות וחדשות) ועוד שלל מיני באוטוסטראדות של צרפת?

אני חושב שהסברתי לא אחת למה הם סכנת חיים ( אולי תקרא שוב) אבל במילים פשוטות רכב סופר מיני :

1. יקרוס מהר יותר בתאונה והסיכוי לנזק גופני גבוה יותר מרכב גדול .

2. לא בטוח בעקיפה = העדר כח.

3. פחות יציב בסיבובים ובטח בתנאי חורף.

זה שנעים הרבה כאלה בכבישים מה זה בדיוק אומר , שהם בטוחות כמו וולוו ? ברור שלא.

רכבי הסופר מיני הם ברירת מחדל אם תסכים איתי ואם לאו, זו דעתי.

וכשכתבתי סכנת חיים , לא התכוונתי באופן המידי ועכשיו , אך צריך לקחת את ההשלכות הללו בחשבון.

וכן, עבורי , הצעצועים הללו שאתה קורא להם מכוניות , הם מלכודת מוות בעת חרום בכמה דרגות מרכב

גדול ויציב....

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם
האם יש הבדל בין האלטו לסוויפט?

שאלה מוזרה, מן הסתם יש הבדל. לא הכי הגיוני שימכרו את אותו רכב בשני שמות שונים, ובהפרש מחיר של 40K, נכון?

למה אתה בדיוק מתכוון?

פורסם

1. יקרוס מהר יותר בתאונה והסיכוי לנזק גופני גבוה יותר מרכב גדול . לא מבין את ההגיון שלך, אם לרכב יש 5 כוכבי בטיחות אז למה יקרוס יותר מהר?

2. לא בטוח בעקיפה = העדר כח. צריך לתכנן עקיפה בחכמה כמו שצריך לעשות בכל רכב אחר, לא מזמן הייתה M5 שהתרסקה בעקיפה בצומת סומך? עזר לה שהיא M5 כשמאחורי ההגה ישב אידיוט?

3. פחות יציב בסיבובים ובטח בתנאי חורף. תסביר איך אורך או משקל הרכב קשור ליציבות.

רכבי הסופר מיני הם ברירת מחדל אם תסכים איתי ואם לאו, זו דעתי.

אין שום רלוונטיות או חשיבות ל"דעתך", מדובר בפיזיקה ושיטת בניה של רכבים.

אתה יכול לכתוב שלדעתך לסוס יש כנפיים והוא ציפור, אז מה?

אז דעתך משנה מציאות? לסוס יצמחו כנפיים? הוא יהפך לציפור "כי זו דעתך"?

הם מלכודת מוות בעת חרום בכמה דרגות מרכב גדול ויציב...

"גדול" - אתה פליט של שנות ה 70-80 כשאנשים עוד חשבו ש"גדול זה בטיחותי"?

"ויציב" - יש איזה סיבה לדעתך שרכב גדול יהיה בהכרח יותר יציב מרכב קטן? אם יש כזה הגיון, אשמח לשמוע אותו.

לעניין, יש רכבים קטנים בעלי 5 כוכבי בטיחות והם בטוחים בדיוק כמו רכבים גדולים עם 5 כוכבי בטיחות, זה כל ההגיון מאחורי כל העניין.

בקשר ליציבות, אם אתה חושב שפיקאנטו קטנה פחות יציבה מכל רכב אחר בגלל שהוא ארוך וכבד והיא קצרה וקלה, אז אתה טועה בצורה קולסאלית.

לאורך או משקל הרכב אין שום רלוונטיות מיידית ליציבות או לאחיזת כביש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אז למי הוא מתאים ?

לדעתי לאף אחד שחייו וחיי ילדיו יקרים לו , ואני אישית היתי קונה רכב בן 3 נורמאלי וגדול ולא צעצוע שכזה.

לי מתאים רכב מיני! אני נוסע כל יום 6 ק"מ עד העבודה, ואישתי שתחיה נוסעת 8 ק"מ. אנחנו גרים בהרצליה, וההורים שלנו בערים השכנות.

גם כשאנחנו נוסעים לת"א האוטו עומד בזה בגבורה.

בשבת אפילו נסענו איתו לסחנה, ולא הרגשתי בנחיתות (מבחינת מהירות, עקיפה וכו') לעומת הרכבים המשפחתיים שנסעו שם.

בשביל זוג בלי ילדים - זה אחלה של אוטו. עדיף לקנות טויוטה קורולה משנות ה-90?

אם כולם היו קונים רכב באופן רציונאלי, אז היו הרבה פחות משפחתומטיות על הכביש.

אגב, למי שתהה: 208 ק"מ, 10.9 ליטר בנזין.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
האם יש הבדל בין האלטו לסוויפט?

ספלאש

פורסם
אפשר לדעת למה 49 ולא 50 ולמה 56 ולא 55?

לפי מה קבעת את המחירים האלה?

49K זה המחיר שלפי דעתי הרכב הזה שווה ה56K זה כדי ליצור בידול של 7K (שוב ההפרש הראלי לפי דעתי בין הרכבים).

• תוכן חדש...