Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצורפת בזאת כתבה מYnet בה נסקר כיצד חברת יוניון מוטורס יבואנית טויוטה מנסה להלחם ביבוא האישי בצורה של הפחדות המבוססת על טיעונים"הגיוניים" כביכול של דאגה לבטיחות הלקוחות.

להזכירכם אותה יבואנית שתמיד חסכה באביזרי בטיחות חשובים שסופקו בדגמים של חברות מקבילות כדי לגזור עוד רווח.

בושה לדעתי ואני מאמין שזה קצה הקרחון, יש לכם בעיה של תחרות תורידו מחירים ותחתכו קצת באחוזי הרווח האימתניים שלכם.

יש דגמים שמיובאים בהצלחה ואתם לא מייבאים תרחיבו את היצע הדגמים שלכם.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4111636,00.html

אני אישית מעולם לא קניתי וגם לא אקנה מיבואן זה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בתור מישהו שמכיר את נושא הייבוא האישי מקרוב וגם את נושא השירות המוסכים לרכבים מייבוא אישי אני יכול להיזדהות גם טענת יוניון מוטורס (למרות שהכוונה של יבואני טויוטה מאחורי הטענה הזו היא בושה וחרפה והם מצאו תירוץ טוב להיטפל למוסכי נותני האישורים)

לרוב המוסכים בארץ אשר נותנים אישורים לייבוא קמארי הייבריד אין את הידע המתאים לטפל,לתקן ולאתר תקלות ברכב הנ"ל.

ציוד הדיאגנוסטיקה שלהם ממש לא מושלם, היידע במערכות היברידיות נמוך והידע בטיפול בבטריות שואף לאפס.

נא לשים לב שאני מדבר על הקאמרי הייבריד בלבד, על רכבים "סטאנדרטיים" אין שום בעיה.

פורסם

הם מנסים ככל גוף כלכלי לשמור על מתח הרווחים השמן שלהם - לגיטימי.

אבל הלקוחות ממשיכים לקנות - למה? כי זה טויוטה.

יום אחד שאהיה גדול גם לי תהיה מזארטי גראנד טוריסמו ....

פורסם

אגב, ממש לא לגיטימי, אבל במדינה שלנו פשוט אין פיקוח ו/או תחרות אמיתית.

לא מתייחסים אליהם כאל "טייקונים" כי הם לא בחדשות כל יום, אבל הם ממש לא רחוקים משם ברמות הניצול והרווח. אלה שיש להם גם חברת ליסינג - בכלל שולטים באופן אנכי על יותר מידי נתחי שוק.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אגב, ממש לא לגיטימי, אבל במדינה שלנו פשוט אין פיקוח ו/או תחרות אמיתית.

טעות ידידי המשפטן, יש רגולוציה אבל היא לרעת הצרכנים ולטובת היבואנים - בדיוק הפוך מהאינטרסים שהיא צריכה לשרת. יש פיקוח ועוד איך, אבל על החלקים והרכבים שאתה כצרכן רוצה לייבא, לא על מה שהם מוכרים ובכמה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מעניין אם מכתב זה של יוניון מוטורס למוסכיה אינו מהווה עבירה על חוק ההגבלים העסקיים.

משרד התחבורה צריך להפנים שכיום בעידן האינטרנט ניתן למצוא ברשת יעוץ טכני, פתרון תקלות, מקורות לרכישת חלקים, שרטוטים ומידע טכני כך שניתן בכלל לותר על הדרישה לאישור מוסך שהוא יתחזק המכונית שתיובא ביבוא אישי.

מצד שני, כמו בכל רכב כלשהוא, האחריות לכך שהרכב יהיה במצב טכני תקין לפחות מההיבט הבטיחותי הנו של בעל הרכב.

בברכה - רפי לין

פורסם
מעניין אם מכתב זה של יוניון מוטורס למוסכיה אינו מהווה עבירה על חוק ההגבלים העסקיים.

בברכה - רפי לין

מדוע לדעתך יש פה פתח לעבירה על חוק ההגבלים? אשמח להסבר.

פורסם

משרד התחבורה צריך להפנים שכיום בעידן האינטרנט ניתן למצוא ברשת יעוץ טכני, פתרון תקלות, מקורות לרכישת חלקים, שרטוטים ומידע טכני כך שניתן בכלל לותר על הדרישה לאישור מוסך שהוא יתחזק המכונית שתיובא ביבוא אישי.

מצד שני, כמו בכל רכב כלשהוא, האחריות לכך שהרכב יהיה במצב טכני תקין לפחות מההיבט הבטיחותי הנו של בעל הרכב.

בברכה - רפי לין

אמנם אני עובד אצל יבואן רכב (לא יוניון מוטורס) ולכן יש שיחשבו שדעתי משוחדת בעניין הזה למרות שהמותג עבורו אני עובד לא מאויים מייבוא אישי...אבל אני מבין מאוד את יבואן טויוטה.

מגיעות לארץ מכוניות שהיבואן לא יודע (או לא רוצה לדעת) איך לטפל בהן ואיך לפתור תקלות. היבואן כנציגו הרשמי של היצרן מזהיר כל מיני בעלי מוסכים מהרשת שלו מלטפל או להתחייב לתת שירות שאינו יכול לתת. הלקוח שנכנס למרכז שירות של טויוטה מבחינתו נכנס לנציג הרשמי של טויוטה (וזה נכון) וכשיקבל תמיכה ושירות לא טוב ברכב המיוחד שהביא הוא יבוא בטענות ליבואן (כולל חשיפה לתביעה) והשם של היבואן יפגע.

מעולם לא הבנתי את החובה שיש על יבואן רכב לתמוך ברכב שהוא לא הביא לארץ, בטח ובטח כשמדובר ברכב שהיבואן בכלל לא הביא לארץ ביבוא סדיר. עכשיו אחרי שאין בלעדיות לכל יבואן על המותג שהוא מייבא בטח ובטח שאין שום הגיון לדעתי בלהכריח יבואן לתת שירות לרכב שאינו מכיר ולא הגיע לארץ דרכו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אמנם אני עובד אצל יבואן רכב (לא יוניון מוטורס) ולכן יש שיחשבו שדעתי משוחדת בעניין הזה למרות שהמותג עבורו אני עובד לא מאויים מייבוא אישי...אבל אני מבין מאוד את יבואן טויוטה.

מגיעות לארץ מכוניות שהיבואן לא יודע (או לא רוצה לדעת) איך לטפל בהן ואיך לפתור תקלות. היבואן כנציגו הרשמי של היצרן מזהיר כל מיני בעלי מוסכים מהרשת שלו מלטפל או להתחייב לתת שירות שאינו יכול לתת. הלקוח שנכנס למרכז שירות של טויוטה מבחינתו נכנס לנציג הרשמי של טויוטה (וזה נכון) וכשיקבל תמיכה ושירות לא טוב ברכב המיוחד שהביא הוא יבוא בטענות ליבואן (כולל חשיפה לתביעה) והשם של היבואן יפגע.

שים לב למה שהדגשתי-כל המידע הטכני היום זמין מהאינטרנט ומספרי רכב/מדיה דיגיטלית שניתן לקבל מהיצרן תמורת תשלום או בחינם במקרים מסויימים. אין שום סיבה שמוסכניק לא יידע איך לטפל בתקלה ברכב מיובא, בעיקר שחלק גדול מהמערכות ברכב הזה זהות למערכות ברכבים אחרים מתוצרת הקונצרן (חלק מהרכבים חולקים אותם מכלולים-לדוגמה, המנוע של היאריס מדגם 1NRFE בעל נפח של 1.3 ליטר נמצא גם בספייס ורסו. אותו מנוע בשינויי קדח נמצא גם בטויוטות בארה"ב, רק הנפח שם הוא 1.8 ליטר). אתה רוצה להגיד לי שמוסכניק שמטפל במנוע פשוט של 1.3 ליטר לא ידע לטפל במנוע 1.8 ליטר בנזין ובמערכות הנלוות?

חוץ מזה, ברוב ספרות היצרן יש תרשימי זרימה ותהליכים מדוייקים איך לפתור בעיות, כולל קודי שגיאות והנחיות איך לטפל בכל חלק עקב בצד אגודל. אין שום סיבה שמוסכניק בעל הרבה יותר שנות ניסיון לא יצליח לעבוד על פי ספרות יצרן (וממה שראיתי, לצערי הרב חלק גדול מהמוסכניקים לא מוכנים אפילו לפתוח ספרות יצרן במקרה של בעיה/שאלה בכלל אלא מסתמכים על הניסיון האישי).

מעולם לא הבנתי את החובה שיש על יבואן רכב לתמוך ברכב שהוא לא הביא לארץ, בטח ובטח כשמדובר ברכב שהיבואן בכלל לא הביא לארץ ביבוא סדיר. עכשיו אחרי שאין בלעדיות לכל יבואן על המותג שהוא מייבא בטח ובטח שאין שום הגיון לדעתי בלהכריח יבואן לתת שירות לרכב שאינו מכיר ולא הגיע לארץ דרכו.

כפי שרשמתי-ספרות היצרן ניתנת להשגה בקלות. עם קצת רצון והשקעה מצד היבואן או המוסכים שלו יהיה להם פה פוטנציאל גדול לרווח ולהצגת דגמים נוספים שיכולים להתאים לשוק הישראלי (מי אמר matrix , avalon?). אבל לצערי אחד מהמאפיינים של הישראליות ה"מצויה" שהוא הקטנת הראש כנראה חלחלו ליבואן טויוטה.

12345

פורסם

מצטער, שירות טכני טוב ומקצועי זה לדעתי הרבה יותר מלדעת מה ואיך לחפש בספרות הטכנית של היצרן או באינטרנט, אחרת כל אחד היה יכול להתחבר עם הלפטופ לרכב, להזמין חלקים ולהתקין אותם לבד.

שירות טכני בנוי הרבה על ניסיון שנרכש במשך הרבה שנים של עבודה עם אותו יצרן כולל פגישה של כל מיני תקלות שרק מניסיון למדים איך לטפל בהן בצורה הטובה ביותר. ידע נרכש כזה לא קיים בדגמים שמיובאים בייבוא אישי או שלוקח זמן רב יותר לרכוש אותו (מיעוט רכבים, אין הדרכות טכניות בקשר לרכב הזה, ספרות טכנית פחות נגישה וכו') וכך מתגלחים על חשבון מחזיק הרכב.

נכון שיש מכלולים משותפים לכל מיני דגמים של אותו יצרן, אבל לפעמים מכלול זהה מתנהג אחרת בכל דגם ודגם. אני בטוח שהמערכת ההיברידית של הקאמרי שונה מזו של הפריוס וכו'. כמו שיש מכלולים פשוטים שלא בעיה להחליף (למשל, החלפת ציריה) יש מכלולים מאוד מיוחדים שצריך לדעת מה עושים איתם ולא ניסוי ותהייה (בתקווה שלא טעיה) על רכב של הלקוח.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
מצטער, שירות טכני טוב ומקצועי זה לדעתי הרבה יותר מלדעת מה ואיך לחפש בספרות הטכנית של היצרן או באינטרנט, אחרת כל אחד היה יכול להתחבר עם הלפטופ לרכב, להזמין חלקים ולהתקין אותם לבד.

שירות טכני בנוי הרבה על ניסיון שנרכש במשך הרבה שנים של עבודה עם אותו יצרן כולל פגישה של כל מיני תקלות שרק מניסיון למדים איך לטפל בהן בצורה הטובה ביותר. ידע נרכש כזה לא קיים בדגמים שמיובאים בייבוא אישי או שלוקח זמן רב יותר לרכוש אותו (מיעוט רכבים, אין הדרכות טכניות בקשר לרכב הזה, ספרות טכנית פחות נגישה וכו') וכך מתגלחים על חשבון מחזיק הרכב.

נכון שיש מכלולים משותפים לכל מיני דגמים של אותו יצרן, אבל לפעמים מכלול זהה מתנהג אחרת בכל דגם ודגם. אני בטוח שהמערכת ההיברידית של הקאמרי שונה מזו של הפריוס וכו'. כמו שיש מכלולים פשוטים שלא בעיה להחליף (למשל, החלפת ציריה) יש מכלולים מאוד מיוחדים שצריך לדעת מה עושים איתם ולא ניסוי ותהייה (בתקווה שלא טעיה) על רכב של הלקוח.

אני מסכים איתך במאה אחוז לגבי מה שרשמת לגבי הניסיון שנצבר במהלך השנים, אבל חלק מהניסיון והידע דורש גם קריאה בספרות והתעדכנות שוטפת-בין אם האדם הוא מורה, מהנדס אלקטרוניקה/מכונות או עובד מוסך-זהו חלק אינטגרלי מצבירת הידע.

בשיחה שהיתה לי עם מנהל שירות באחד ממוסכי היבואן, הוא ציין שיש דרישה גדולה לספרות יצרן ודיאגנוסטיקה להתעדכנות שוטפת, והם נלחמים מול היבואן בארץ לגבי הכשרה מקצועית. זה שמוסכניק לא רוצה ללמוד לטפל/לפתוח ספרות יצרן לגבי דגמים קיימים או שעתידים להיכנס לשוק (בין היתר עקב היתר יבוא שניתן על ידי משרד התחבורה) מבחינתי מהווה נורה אדומה.

לגבי הספרות הטכנית שפחות נגישה-אני אולי אפתיע אותך, אך נכנסתי לאתר הטכני של טויוטה באירופה ורכשתי שם מנוי לכמה שעות (6 יורו, זה הכל!) והורדתי משם את כל הספרות הטכנית שהצלחתי למצוא שרלוונטית לגבי הרכב שלי. אז אם לאדם פשוט כמוני (אין לי הרבה הבנה מכנית במכלולי הרכב, מודה ומתוודה) יש גישה לספרות היצרן, אין שום סיבה שלמוסכניק לא תהיה.

וחוץ מזה, לגבי ה"ניסוי והטעייה"-כפי שרשמתי, יש תהליכים מסודרים בספרות יצרן של בדיקה ואבחונים. אני לא חושב שזה אמור להוות בעיה, אלא להפך-להעשיר את הידע של אותו אדם בנוגע למכניקה של הרכב והטיפול במכלולים. הכל תלוי ברצון שלו ללמוד.

אני שואל את עצמי מה יהיה עוד כמה שנים שרמת התחכום האלקטרונית ברכבים רק תמשיך לעלות.

פורסם
טעות ידידי המשפטן, יש רגולוציה אבל היא לרעת הצרכנים ולטובת היבואנים - בדיוק הפוך מהאינטרסים שהיא צריכה לשרת. יש פיקוח ועוד איך, אבל על החלקים והרכבים שאתה כצרכן רוצה לייבא, לא על מה שהם מוכרים ובכמה.

לפקידי משרד התחבורה יש עבר עשיר בסיבוך תקנות כך שהיבואנים הרשמים\גורמים בעלי ממון ירויחו על חשבוננו, והם לא היחידים. גם פקידי משרד התקשורת מכשילים את שר התקשורת כחלון ועוד.

נכון מאוד. האישור הנדרש צריך להיות רק על תקלות בטיחותיות. תקלות אחרות לא צריכות לענין את משרד התחבורה . אבל לפקידות שם יש מטרה אחרת, כפי שכתבתי.

כפי שכתבתי, אם השירות יהיה לא טוב, זו תהיה בעיה של בעל הרכב. זב"שו. כמובן למעט בעיות בטיחות.

יהודה

פורסם

יש כאן צביעות שלא לאומר חוצפה. כפי שהזכירו לעיל היבואן המדובר משווק רכבים עם 2 כריות אוויר וזה מבחינתו בטיחותי. מה גם ששיווק הטרנטות יוצאות ליסינג למיניהם שעברו שד יודע אילו תאונות והתעללויות ואף החזרה לכביש של אובדני להלכה זה לגמרי תקין (כל עוד העניין לא נוגע לכיסו של בעל המאה) ואילו רכבים כמעט חדשים שמהווים איזשהו שמץ של פגיעה ברווחים פתאום נהיים סכנת נפשות של ממש.

• תוכן חדש...