Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קספר להגיד שכבר אין מונופול בשוק הרכב כי היבוא נפתח זה לעצום עיניים.

קרטלי יבואני הרכב נהנו מבלעדיות במשך תקופה כול כך ארוכה שכול מי שירצה להיכנס לשוק הזה צריך לבוא עם הרבה כסף והרבה נסיון.

בנתיים היחיד שנכנס לשוק ייבוא הרכב הוא שלמה סיקס שמחזיק בצי הרכב הגדול בישראל=המון כסף, נהנה מנסיון בתחום, (בעבר היה יבואן סקודה), ונהנה מבלעדיות של יבוא דגמי אופל.

אני בטוח גם שהיצרן תומך בו ומעניק לו מחירים תחרותיים כדי להחזיר את מעמדה של אופל למה שהיא הייתה פעם בישראל.

בגלל כול הסיבות הללו יקח זמן עד שבעלי ממון יסכנו את כספם בהשקעה גדולה ויכנסו לשוק הרכב, אני גם לא בטוח עד כמה חברות רכב יתמכו בעוד יבואן ולא יעדיפו להשאר עם נציגות אחת בארצנו הקטנטונת.

רכב הוא לא מעבורת חלל אז די לעשות ממנו מעבורת חלל, כול מוסכניק בעל ידע ויכולות יוכל לטפל ברכבים הללו, וכן אם בעל רכב מגיע למוסך הרשמי כדי לטפל ברכב למה המוסך צריך להתנער ממנו? בגלל שהרכב לא נקנה מהיבואן? למה לא להרוויח כסף הרי אין ללקוח ברירה ואפשר "לדפוק לו מחיר"? אפשר לחשוב שמדובר באיזה רכב שהגיע מהעתיד ובעל מערכות שונות בתחליט.

רוב המערכות הרכב דומות ובדגמים מסויימים אף זהות במיוחד עכשיו שהתחרות בין יצרני הרכב מכריחה אותם להוזיל עד כמה שניתן את פיתוח וייצור הדגמים ולהישען על מערכות ופלטפורמות קיימות לעיתים תוך כדי שיתופי פעולה בין יצרניות שונות.

כול טיעון אחר מבחינתי הוא תירוץ לאחיזה של קרטלי הרכב ולחתירה שלהם לשמור על הקרטל הזה שלא קיים בשום מקום בעולם.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

שמע, כל נושא הקרטל וכו' הוא נושא בפני עצמו ואני לא חושב שזה קשור כל כך.

גם זה שיבואן טויוטה משווק מכוניות בעלות אבזור בטיחותי חסר לא קשור, מי שקונה ובתוך כך מסכים לכך הוא האשם.

בשורה התחתונה, יש מרכזי שירות של טויוטה שקיבלו זיכיון ותמיכה לכך מצד היבואן הרשמי שמטפלים ברכבים שהם לא הוסמכו לטפל בהם ושאין להם את כל הידע והרמה הטכנית כמו דגם שכן מקבל תמיכה בישראל מהיבואן. האם לקחת בחשבון שיש מרכיבים שונים ברכב שעוברים התאמה לפי המדינה בה ישווק הרכב (מערכת קירור מנוע, מזגן). לא כל מה שמתאים לארה"ב מתאים לישראל ולא כל תקלה שמתרחשת שם תראה סימנים זהים כאן. טיפול טוב ברכב מבוסס המון על ניסיון עם הדגם הזה וזה חסר ברכב מייבוא אישי.

ברור שטיפולים שיגרתיים אפשר לעשות בכל מוסך מדרכה, אבל מה עושים כשהמצב הופך למורכב יותר?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
שמע, כל נושא הקרטל וכו' הוא נושא בפני עצמו ואני לא חושב שזה קשור כל כך.

גם זה שיבואן טויוטה משווק מכוניות בעלות אבזור בטיחותי חסר לא קשור, מי שקונה ובתוך כך מסכים לכך הוא האשם.

בשורה התחתונה, יש מרכזי שירות של טויוטה שקיבלו זיכיון ותמיכה לכך מצד היבואן הרשמי שמטפלים ברכבים שהם לא הוסמכו לטפל בהם ושאין להם את כל הידע והרמה הטכנית כמו דגם שכן מקבל תמיכה בישראל מהיבואן. האם לקחת בחשבון שיש מרכיבים שונים ברכב שעוברים התאמה לפי המדינה בה ישווק הרכב (מערכת קירור מנוע, מזגן). לא כל מה שמתאים לארה"ב מתאים לישראל ולא כל תקלה שמתרחשת שם תראה סימנים זהים כאן. טיפול טוב ברכב מבוסס המון על ניסיון עם הדגם הזה וזה חסר ברכב מייבוא אישי.

ברור שטיפולים שיגרתיים אפשר לעשות בכל מוסך מדרכה, אבל מה עושים כשהמצב הופך למורכב יותר?

Casper, כבעלים של מס' צרפתיות אתה יודע שיבוא "רגיל" אינו ערובה למקוצועיות היבואן, על בשרי חוויתי את הטענות של מוסך קרסו שקליאו ספורט זה "משהו שהכנתי בבית" ואין באמת רכב כזה..

בשורה הסופית אני מסכים איתך שלא נכון לדרוש מהיבואן לערוב לרכב שהוא עצמו לא רצה להביא, אבל תהייה סמוך ובטוח שהם רוצים להשאיר את המצב מכיוון שזה נותן להם כלי לשליטה בענף יבוא האישי.

תאר לך מצב בו כל אחד יכול לקנות איזה רכב שהוא רוצה (כמו סלולר) והוא מחוייב לעבור טסט פעם בשנה. מעבר לך זוהי אחריות הלקוח למצוא חלקים ידע וומוסך.

כשאדם קונה רכב מיבואן רשמי הוא לא מחויב ע"י המדינה לטפל במקום מסויים, מדוע המצב שונה ביבוא אישי?

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
Casper, כבעלים של מס' צרפתיות אתה יודע שיבוא "רגיל" אינו ערובה למקוצועיות היבואן, על בשרי חוויתי את הטענות של מוסך קרסו שקליאו ספורט זה "משהו שהכנתי בבית" ואין באמת רכב כזה..

בשורה הסופית אני מסכים איתך שלא נכון לדרוש מהיבואן לערוב לרכב שהוא עצמו לא רצה להביא, אבל תהייה סמוך ובטוח שהם רוצים להשאיר את המצב מכיוון שזה נותן להם כלי לשליטה בענף יבוא האישי.

תאר לך מצב בו כל אחד יכול לקנות איזה רכב שהוא רוצה (כמו סלולר) והוא מחוייב לעבור טסט פעם בשנה. מעבר לך זוהי אחריות הלקוח למצוא חלקים ידע וומוסך.

כשאדם קונה רכב מיבואן רשמי הוא לא מחויב ע"י המדינה לטפל במקום מסויים, מדוע המצב שונה ביבוא אישי?

זה שיש יבואנים שלא יודעים לטפל גם במכוניות שהם מייבאים בעצמם זה נכון וחבל, אבל זה לא קשור.

כשאדם קונה רכב מהיבואן הרשמי הוא יכול לטפל איפה שבא לו כי זה רכושו והוא שילם על כך במיטב כספו, אבל מנגד הוא לא יכול לצפות מהיבואן לקחת אחריות על הרכב הזה. קל וחומר כאשר מדובר ברכב בייבוא אישי שלא הגיע לארץ דרך היבואן ויכול להיות שלא עבר התאמות לאקלים ארץ ישראלי + המוסך לא מעודכן בכל הידע שיש ליצרן\יבואן בקשר לדגם הזה.

אגב תחום הסלולר. בעבר חברות הסלולר לא אישרו באופן רשמי להשתמש עם ה-sim שלהם במכשירים שהם לא אישרו (כלומר כל המכשירים שהם לא מוכרים). זה די דומה למה שקורה בשוק הרכב רק שלדחוף sim לתוך כל מכשיר זה לא בעיה ולא צריך ידע טכני ובנוסף פוטנציאל הסכנה קטן הרבה יותר (גם כספית וגם האפשרות לתאונה וכו').

האם נראה לך הגיוני שאם הבאתי מכשיר נוקיה מחו"ל שלא נמכר ע"י יורוקום יש לי זכות לדרוש שהם יתמכו בו מבחינת תוכנה וחומרה? הרי כל בר דעת יבין שזה לא סביר לדרוש זאת...אז למה מיבואן רכב דורשים דבר כזה?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

קספר, לא דורשים מהיבואן שיטפל במכוניות - אלא מבקשים מהיבואן שלא יקשקש ואם מוסך פרטי אחר (מורשה משרד התחבורה) מוכן להתחייב לתת טיפול לרכב - שיתנו לו.

זאת אומרת שאם אני רוכש בארה"ב טויוטה כלשהיא, ומצאתי מוסך פה בארץ שמוכן לטפל לי לבאוטו - אז אין בעיה. שהמוסכים של יבואן טויוטה לא יטפלו בו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
קספר, לא דורשים מהיבואן שיטפל במכוניות - אלא מבקשים מהיבואן שלא יקשקש ואם מוסך פרטי אחר (מורשה משרד התחבורה) מוכן להתחייב לתת טיפול לרכב - שיתנו לו.

זאת אומרת שאם אני רוכש בארה"ב טויוטה כלשהיא, ומצאתי מוסך פה בארץ שמוכן לטפל לי לבאוטו - אז אין בעיה. שהמוסכים של יבואן טויוטה לא יטפלו בו.

כנראה שלא קראת את הלינק המצורף בתחילת השרשור.

יבואן טויוטה שלח את מכתבי האזהרה האלו למוסכי הרשת שלו ולא לכלל מוסכי ישראל.

על כלל המוסכים אין לו סמכות וסנקציות.

פורסם

קספר, פיספסת.

מוסך טויוטה שלח את המכתב לכל המוסכים שהעניקו אישור טיפול בשביל לייבא טויוטות בייבוא אישי.

לא רק למוסכי הרשת, ובמכתב הוא מזהיר שבמקרה של תקלה מוסכי הרשת והיבואן לא יוכלו לעזור.

אלא שייבואני הרכב לא רואים הסדר זה בעין יפה, ובאמצעות פניה לבית המשפט ביקשו לקבל את רשימת המוסכים שנתנו אישורי שרות. לאחר קבלת הרשימות - החלו כאמור במשלוח מכתבי האזהרה למוסכים. במכתב ששלחה יוניון מוטורוס נאמר בין היתר: "למרשתנו נודע כי הינך נותן אישורי שרות בהם אתה מצהיר כי הנך בעל הידע והכלים לטפל ברכב מסוג טויוטה סיינה (או קאמרי היברידית, תלוי במוסך ב.ב) ואתה מתחייב ליתן שרות לדגם הזה.

"מדובר בכלי רכב רגישים אשר הטיפול בהם מצריך הכשרה מתאימה המתעדכנת כל העת וציוד דיאגנוסטי מיוחד... ללא המכשור וההכשרה המתאימים לדגם זה, אין באפשרותך לספק את השרות לו אתה מתחייב. יודגש שאפילו למרשתי, שהינה הייבואן הרשמי של חברת טויוטה בישראל, אין את הידע הכלים ומערכות המחשוב הנדרשים לטיפול ברכב מדגם זה. על כן, אם אחד מכלי הרכב אשר סיפקת להם אישורי שרות יגיע למוסכי מרשתנו לצורך טיפול, לא תוכל מרשתנו לתת לכלי הרכב שרות, ובעל הרכב יופנה למוסך שבבעלותך לקבלת שרות.

פורסם

צריך לקרוא את כל הכתבה כדי להבין את כל תוכנה (שים לב לחלק המודגש)

לפי דרישת משרד התחבורה חייב כל מי שמייבא לארץ מכוניות בייבוא אישי, להמציא אישור מהייבואן הרשמי של הרכב - או ממוסך מורשה - ובו מובטח כי המוסך-יבואן יעניקו שרות לרכב האמור. בעבר החלו יבואני הרכב להערים קשיים במתן אישורי כאלה, ובין היתר גבו אלפי שקלים עבורם. בעקבות כך החליט מנהל אגף הרכב במשרד התחבורה, אבנר פלור, לאפשר גם למוסכים שאינם נמנים עם רשת היבואן, להעניק אישורים שכאלה.

משרד התחבורה דורש אישור ממוסך מורשה יבואן ולא מסתם מוסך כלשהו (זה הרי פתח למסחרה עוד יותר גדולה ממה שיש היום בתחום האישורים).

ליבואן טויוטה אין שום גישה, סמכות או אפשרות להטיל סנקציות על כלל המוסכים בישראל ולכן אין שום טעם בפניה כזו מצידו למוסכים שאינם נמנים על רשת המוסכים המורשים שלו.

פורסם

מה ההגיון המטופש הזה?

למה אני קונה מחשב נייד ויש לי אחריות אפילו בזימבאבה?

אני קונה רכב שנמצא באחריות יצרן, האחריות הזאת צריכה לחול על הרכב למשך התקופה המובטחת בחוזה הקניה מהיצרן!

כמובן שזה צריך להיות מותנה בטיפולים במוסכי היצרן וכל הניירת שמוכיחה שקניתי רכב חדש מהיצרן וכל הטיפולים בוצעו במוסכי היצרן.

לא משנה אם הרכב יד שניה, יש תקופת אחריות נטו!

כל השאר זה גזל ומונופוליה, או ישראליות בצורתה הגולמית (אני עושה כסף על הזיבי שלי כל העולם)

בהונג קונג יש על סובארו 7 שנים אחריות, מה קרה בישראל?

למה בכל העולם על VAG יש 3 ואצלנו 2?

אני יצא קצת מפרופורציה, פרארי לא מזמן יצאו בקמפיין שהם נותנים טיפולים חינם לכל הרכבים שלהם בכל העולם!

פורסם
צריך לקרוא את כל הכתבה כדי להבין את כל תוכנה (שים לב לחלק המודגש)

משרד התחבורה דורש אישור ממוסך מורשה יבואן ולא מסתם מוסך כלשהו (זה הרי פתח למסחרה עוד יותר גדולה ממה שיש היום בתחום האישורים).

ליבואן טויוטה אין שום גישה, סמכות או אפשרות להטיל סנקציות על כלל המוסכים בישראל ולכן אין שום טעם בפניה כזו מצידו למוסכים שאינם נמנים על רשת המוסכים המורשים שלו.

אני אתקן אותך שוב:

לפי דרישת משרד התחבורה חייב כל מי שמייבא לארץ מכוניות בייבוא אישי, להמציא אישור מהייבואן הרשמי של הרכב - או ממוסך מורשה - ובו מובטח כי המוסך-יבואן יעניקו שרות לרכב האמור. בעבר החלו יבואני הרכב להערים קשיים במתן אישורי כאלה, ובין היתר גבו אלפי שקלים עבורם. בעקבות כך החליט מנהל אגף הרכב במשרד התחבורה, אבנר פלור, לאפשר גם למוסכים שאינם נמנים עם רשת היבואן, להעניק אישורים שכאלה.

בדיוק אחרי הקטע שהדגשת כתוב שהיבואנים התחילו להערים קשיים למתן אישור, ולכן שינו את התקנות שכל מוסך יוכל לתת שירות כזה, בעקבות זה פנו היבואנים לבית המשפט וקיבלו דרכו את רשימת המוסכים שהעניקו אישור כזה, ואז הם פנו אל אותם מוסכים עם המכתב השערורייתי.

הרי אם היה מדובר על מוסכי היבואן, הוא לא היה צריך לפנות לבית המשפט בשביל לגלות מי הם.

פורסם
מה ההגיון המטופש הזה?

למה אני קונה מחשב נייד ויש לי אחריות אפילו בזימבאבה?

אני קונה רכב שנמצא באחריות יצרן, האחריות הזאת צריכה לחול על הרכב למשך התקופה המובטחת בחוזה הקניה מהיצרן!

כמובן שזה צריך להיות מותנה בטיפולים במוסכי היצרן וכל הניירת שמוכיחה שקניתי רכב חדש מהיצרן וכל הטיפולים בוצעו במוסכי היצרן.

לא משנה אם הרכב יד שניה, יש תקופת אחריות נטו!

כל השאר זה גזל ומונופוליה, או ישראליות בצורתה הגולמית (אני עושה כסף על הזיבי שלי כל העולם)

בהונג קונג יש על סובארו 7 שנים אחריות, מה קרה בישראל?

למה בכל העולם על VAG יש 3 ואצלנו 2?

אני יצא קצת מפרופורציה, פרארי לא מזמן יצאו בקמפיין שהם נותנים טיפולים חינם לכל הרכבים שלהם בכל העולם!

אם אתה מביא לארץ מחשב נייד שאינו משווק פה (כלומר ליבואן הרשמי אין חלקים וידע לטפל בו בהנחה שמדובר במחשב מיוחד), תוכל לקבל שירות במסגרת אחריות עולמית?

אני אתקן אותך שוב:

בדיוק אחרי הקטע שהדגשת כתוב שהיבואנים התחילו להערים קשיים למתן אישור, ולכן שינו את התקנות שכל מוסך יוכל לתת שירות כזה, בעקבות זה פנו היבואנים לבית המשפט וקיבלו דרכו את רשימת המוסכים שהעניקו אישור כזה, ואז הם פנו אל אותם מוסכים עם המכתב השערורייתי.

הרי אם היה מדובר על מוסכי היבואן, הוא לא היה צריך לפנות לבית המשפט בשביל לגלות מי הם.

אתה צודק ואני טעיתי.

ובכל זאת, לא הגיוני שהיבואן הרשמי יבקש ממוסך כלשהו להפסיק לתת אישורים לרכב שליבואן יש יסוד סביר להניח שאותו מוסך לא יודע לטפל ברכב הזה ושהאישור ניתן תמורת כסף ללא כוונה או יכולת אמיתית לעמוד מאחורי ההתחייבות למתן שירות לרכב הזה. הרי כולם יודעים שכשתהיה בעיה שהמוסך שנתן את האישור לא ידע לפתור, הבעיה תתגלגל היישר לפיתחו של היבואן.

פורסם

כמו לכל דבר גם לזה יש שני צדדים,

כמו שכתבתי - מסכים איתך שליבואן הרשמי אין שום אחריות ומחויבות למי שרכש ביבוא אישי. אדם צריך לעשות את הבחירות שלו תוך ידיעת הסיכונים. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה !

האמת שאני גם לא רואה שום יסוד לטענות נגדו במידה וישנה בעיה, מקס' הייתי מצפה ממנו לסייע ברכישת חלקים (יחד עם עמלה שמנה).

העניין הוא שיבואן טויוטה איננו יוצא נגד זה, הוא יוצא נגד אישורים שניתנו למתן שירות. זה בסדר לאיים שהם לא יתמכו ואין לו ידע על הדגם המיובא, אבל אם הבאתי אישור ממוסך "יוסי" שאינו מורשה טויוטה אלא משרד התחבורה מה זה מעניין את יבואן טיוטה?

מי שרכבו יושבת עקב חוסר ידע/חלקים יהיה הקמפיין הכי טוב ליבואן טויוטה.

האינטרס של יבואני הרכב הוא להרוויח כסף וכמה שיותר, אם ע"י מכירת רכבים ואם ע"י הקטנת הצע השוק. האשמים הם משרד התחבורה שאיפשר להם להתערב ולהחזיק ב"שאלטר" היבוא האישי.

האם הגיוני לך שיורוקום יאסרו על ייבוא (אפילו מסחרי) של דגמי NOKIA שהם החליטו לא לייבא? באיזו סמכות?

כמו שאני יכול לקנות מכשיר אלק' מיבוא מקביל תוך ידיעה שהשירות והאחריות (ולפעמים האיכות) הן נמוכות מרמות השירות של יבואן רשמי יש לאפשר לקנות רכבים מיבואן מקביל.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
כמו לכל דבר גם לזה יש שני צדדים,

כמו שכתבתי - מסכים איתך שליבואן הרשמי אין שום אחריות ומחויבות למי שרכש ביבוא אישי. אדם צריך לעשות את הבחירות שלו תוך ידיעת הסיכונים. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה !

האמת שאני גם לא רואה שום יסוד לטענות נגדו במידה וישנה בעיה, מקס' הייתי מצפה ממנו לסייע ברכישת חלקים (יחד עם עמלה שמנה).

העניין הוא שיבואן טויוטה איננו יוצא נגד זה, הוא יוצא נגד אישורים שניתנו למתן שירות. זה בסדר לאיים שהם לא יתמכו ואין לו ידע על הדגם המיובא, אבל אם הבאתי אישור ממוסך "יוסי" שאינו מורשה טויוטה אלא משרד התחבורה מה זה מעניין את יבואן טיוטה?

מי שרכבו יושבת עקב חוסר ידע/חלקים יהיה הקמפיין הכי טוב ליבואן טויוטה.

האינטרס של יבואני הרכב הוא להרוויח כסף וכמה שיותר, אם ע"י מכירת רכבים ואם ע"י הקטנת הצע השוק. האשמים הם משרד התחבורה שאיפשר להם להתערב ולהחזיק ב"שאלטר" היבוא האישי.

האם הגיוני לך שיורוקום יאסרו על ייבוא (אפילו מסחרי) של דגמי NOKIA שהם החליטו לא לייבא? באיזו סמכות?

כמו שאני יכול לקנות מכשיר אלק' מיבוא מקביל תוך ידיעה שהשירות והאחריות (ולפעמים האיכות) הן נמוכות מרמות השירות של יבואן רשמי יש לאפשר לקנות רכבים מיבואן מקביל.

אני סה"כ די מסכים איתך.

רכב ב- 200K (להבדיל מסלולרי ב- 2K) אשר מושבת הוא "פרסום רע" למותג אפילו אם הרכב הגיע לארץ לא דרך היבואן הרשמי ואפילו אם בעל הרכב עשה החלטה לא נכונה צרכנית. בסופו של דבר זה יתגלגל לפתחו של היבואן בצורה כזו או אחרת אם דרך תדמית לא טובה או דרישה לתיקון הרכב.

• תוכן חדש...