Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי החלפה ידנית - הכוונה היא לתאוצה לא לצריכת הדלק.

ברכב משפחתי ההילוכים מתוכנתים למצב חיסכון בדלק, כל שלא תמיד נמצאים בהילוך הרצוי.

אני מעביר ידנית רק כאשר:

1. אני רוצה לצאת מהר מעמידה

2. ירידה חדה, שבמידה ולא תוריד הילוך ידנית זה פשוט יגמור על הבלמים

3. בעליה חדה, מוריד ידנית הילוך (כדי למנוע מהתיבה לשאוף להילוך הגבוה ביותר ואז שוב להוריד הילוך וחוזר חלילה)

באוטומט, במיוחד ברכבים המשפחתיים הפופולריים בארץ, ישנם 4 הילוכים בלבד, כשה-3 וה-4 הם ארוכים מאוד כך שגם עלייה

קשה אין בעיה בכלל לעלות ב-3 במהירויות גבוהות מהמותר.

פורסם
אחזקת מכונית עולה כסף, בין אם בתיקונים ובין בירידת ערך של מכונית חדשה, וזה כולל את כל דגמי המכוניות בלי יוצא מן הכלל.

למכלולי המכונית יש אורך חיים קצוב ושום מכונית לא חיה לנצח, מה שאומר שבשלב זה או אחר ההוצאות יגיעו.

אין שום טעם לקנות קורולה 01'-02' עם נסועה דומה, כי גם שם בשלב זה או אחר תדרש השקעה כספית.

ואם כבר להחליף את המכונית, אז לסופר מיני חדשה יחסית שספגה ירידת ערך משמעותית אבל עדיין רחוקה מהשקעה גדולה בתיקונים.

לא כזה נכון עבור כל רכב. ממה שאני מכיר לגבי קורולות בהחלט מוצדק המוניטין של "הרכב הכי אמין", הייתה לחבר טוב שלי 97 ידנית (היום יש לו 2008), לדוד שלי 2001, לעוד דוד שלי היו 96, 2000, 2004, 2008 (כולן חדשות מהחברה הוא מחליף כל 4 שנים), זאת מ 2004 עכשיו אצל אבא שלי משהו כמו 4 שנים. כמעט 0 תקלו בכולן (לגבי הקורולה 97 אני לא בטוח אבל אני יודע שהיא שירתה טוב מאוד את הבחור עד היום האחרון שהוא מכר אותה כולל צריכת דלק מעולה לרכב 1600). זה לא מקרה שזה כך אלא באמת מדובר באמינות יוצאת דופן. אני גם אישית לא מת על המחירים הגבוהים אבל איפשהו אני מבין את אלו שבכל זאת משקיעים על קורולה או סיויק, האמינות הלא נורמלית וצריכת הדלק הטובה יחסית כן משפיעות על המחיר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

yonisi, תריץ חיפוש בפורום על תקלת הבוצה של הקורולות בשנתונים 2003 2004 2005 (לפני המתיחת פנים).

יש בפורום שרשורים על עוד בעיות של הדגם הזה (שהורכב בטורקיה) שמספרים על:

"קריסת" ממיר קטליטי ומחשב רכב

ריפוד תקרה צונח

רפידות קדמיות שנגמרות מהר, ויש צורך להחליף כל טיפול.

פורסם

מכל זה אני מבין כי פוקוס אינו רכב אמין פשוט בחלוקה לזמן מסויים וגם אפשרות כלכלית תואמת ולכן אין בעיה ואפשר שהרכב אמין חוץ מ... ומ... ומ...

אין הכוונה לטסט או ביטוח שאנו ממילא משלמים, ולא למצבר ולא לטיפול שמנים דלקים ואף לא לצמיגים!!

אז מה יש לנו כאן רכב מיושן עם גיר שחושב פעמיים עם נוחות בינונית ללא הנאה מנהיגה (מבחינת מנוע גיר) וצריכת דלק מהגבוהות בסיגמנט שלה!!!

לא פלא שחבר שלי גם נפטר מהפוקוס שלו אחרי שנה וחצי ופחות ק"מ וגם שלו הייתה 2001

פורסם
yonisi, תריץ חיפוש בפורום על תקלת הבוצה של הקורולות בשנתונים 2003 2004 2005 (לפני המתיחת פנים).

יש בפורום שרשורים על עוד בעיות של הדגם הזה (שהורכב בטורקיה) שמספרים על:

"קריסת" ממיר קטליטי ומחשב רכב

ריפוד תקרה צונח

רפידות קדמיות שנגמרות מהר, ויש צורך להחליף כל טיפול.

תקלת הבוצה ידועה אבל לפי מה שהבנתי מדובר בתקלת יצרן ומנועים הוחלפו על חשבון החברה.

לאבא שלי יש קורולה 2004 מטורקיה. 4 שנים עם בערך 15K בשנה, מטיפול לטיפול כמעט 0 תקלות, פעם אחת הוחלף בלם מנוע שגרם לרעידות קלות בניוטרל בעלות של 400 ש"ח או משהו כזה. ודרך אגב הרכב גם לא צורך שמן בכלל, אפילו לא גרם.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

כל רכב, אם הוא מטופל לפי הוראות יצרן, בחלפים מקוריים, ובמקומות שיודעים לטפל כמו שצריך אז כמובן הוא יחזיק שנים ללא הוצאות מיותרות. גם לי יש רכב שנת 92, יד ראשונה שעד היום אני נוסע איתו (ולא תמיד בעדינות) וגם אחרי כל-כך הרבה שנים הוא עדיין רכב חזק שכיף לנהוג בו, וגם הוא לא עשה לי בעיות מיוחדות. אך כל השנים הוא מטופל בחלקים המקוריים (כל מה שקשור למנוע) או תחליפיים מהיצרנים המובילים בשוק (למשל בולמים). תמיד קניתי שמנים יקרים ולא ניסיתי לחסוך.

הכל תלוי בטיפול שהרכב קיבל מהבעלים הקודמים.

פורסם

כמות הקשקשת...אוי כמות הקשקשת...

הבן אדם מדבר על רכב שתוחזק בצורה פושעת ומדברים איתו על הוצאות של 3000 ש"ח בשלוש שנים על קוואליר...

אז מה היה לנו כאן?

התמחור שהאיש נתן היה גם על טסטים וביטוחים.

מראה שבורה? צודקים מראה על אמינות ולא על השימוש ברכב.

צמיגים גמורים? מראה גם על אמינות ולא על בלאי.

מצבר גמור - כנ"ל.

מדחס מזגן - נקנה מראש תוך ידיעה שלא תקין.

ראש מנוע- רכב שעבר התחממות והזנחה.

מענין מאד, לי היו 3 פוקוסים ואוטוטו הרביעית, חוץ מטיפולים כעמט לא היה דבר. ב2001 שלי היתה גם בעיה בסליל הצתה. ב2007 הנוכחית היתה תקלה במותחן כרית אויר שהוחלף במשומש תקין (במורשה!) בעלות של 300 ש"ח.לא שאין תקלות, קיים בכל רכב, אבל הפוקוס בהחלט נחשבת לאחר האמינות מהמשפחתיות.

מת על "השוואות" של טיפלתי בקווליר ב3000 ש"ח ובקורולה חצי מזה. אשמח לראות את הקרולה שמבצעת שלושה טיפולים, טסטים, מזגן תקול, ראש מנוע, ומראות שבורות, וכל זה ב1500 ש"ח....

עם כל הכבוד לפותח השרשור, הכותרת צריכה להיות "סיכום שנתיים ו40,000....עם רכב מכוסח"

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

מה קשקשת? קראת את כל השירשור?

הוא מעולם לא ציין כי הרכב תוחזק בצורה עלובה (למעט "ההתחממות" בהתחלת השירשור) אלא רשם את כל ההוצאות (הרבות שלו, יש לציין) לרכב מסגמנט המשפחתומטיות בן 10 עם 185K. אני לא ממש משתגע על יפניות (ראה אייקון) אך כשאני משווה זאת לרכבים יפנים דומים (גיל, נסועה ותחזוקה דומה) אז זה עדיין יקר יותר מהם.

בנוסף, אם עושים השוואות אז נראה כי התחזוקה שלו יקרה משלי. לסבר את האוזן

ב156 אלף האוטו עבר טסט ובוצע טיפול בלמים- דיסקים, חריטת בלמים אחוריים, משאבות אופן ושמן ברקס- 1100 ש"ח.
עלה לי בדיוק אותו דבר להחליף את כל סט הבלמים (דיסקים, רפידות וחיישנים. החלפים היו OEM ומקוריים) ברכב של אישתי (מרצדס זהה לשלי)

ב175 אלף האוטו עבר טסט, ובוצע טיפול שכלל פלאגים, שמן, נוזל קירור, בוצעה אינפוזיה והוחלף צינום נשם- 890 ש"ח.
אצלי טיפול קטן + נוזל קירור + החלפת צינור נשם עלה פחות מ 800 ש"ח (ביצעתי זאת עם חלקי OEM או מקוריים ושמן סינטטי מלא).

ב185 אלף בוצע טיפול שכלל שמן, מסנן שמן, מסנן אוויר, נוזל קירור, נוזל בלמים וזוג מגבי בוש- 950 ש"ח.
החלפת נוזל קירור ונוזל בלמים כל 25K? אאל"ט אז אמורים להחליף נוזלים אלה כל 4 שנים/60K ק"מ.

אם לא ציינתי אז השוותי את ההוצאות על הפוקוס מול מרצדס C240 בת 13 עם 160K. (ואנשים עוד אומרים שלהחזיק מרצדס זו קריעה:?)

• תוכן חדש...