רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 479 צפיות
שלום לעולם מבקש עזרה בהגעה לספר רכב קורסא 2003 העונין לצלם דפים טכניים כגון פיוזים חשמל. אשמח לצלם ולהחזיר או לקבל צילום ממוחשב של החשמל בקורסה. תודה. יוסי רוזלי 0547765954
הודעה אחרונה מאת yosi1r, -
תלונת אזרח
מאת Motimz- 0 תגובות
- 982 צפיות
שלום לכולם, לפני כמה ימים קיבלתי זימון מהמשטרה לגבי תלונת אזרח. לאחר שאבי בדק את המקרה מדובר בחציית קו לבן רצוף (כנראה) שהתבצעה ע"י בחור צעיר (כנראה אני). במשטרה טענו שמי שהתלונן הוא בעצם משקיף תנועה. רציתי לדעת מה קורה במקרה שאני מכחיש בתוקף שהייתי באותו איזור או שביצעתי את העבירה. האם תלונת אזרח מול אזרח קבילה ופשוט יכולים לקבוע שהוא צודק? האם כדאי לגשת למשפט? דרך יש לי רישיון כ-6 שנים ללא עבירות תנועה. האם יתכן שהמשטרה אומרת לכל אחד שמי שהתלונן הוא משקיף תנועה ובעצם זה אזרח, רק כדי לקבל הודאה בעבירה? אם התלונה הייתה של שוטר או משקיף הוא בעצם ממלא דו"ח פנימי שמגיע ישר כדו"ח לבית ולא כתלונת אזרח? תודה.
הודעה אחרונה מאת Motimz, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חניתי ברחוב הערב (מול גינת מאיר, בצד של הגינה אם זה משנה), הפעלתי פנגו, חזרתי אחרי 20 דקות והנה דוח עיריה. נסעתי מעוצבן שלא קלטו את הפנגו, בבית הסתכלתי על הדוח וכתוב "חניה לכלי רכב מסוימים או לפי תו חניה אזורי". לא הבנתי מזה אם באמת הפקח סתם פספס את עניין הפנגו (זה לא אמור להיות אוטומטי?) והמשפט המצוטט מתייחס לזה שזה לא אזור החניה שלי, או שמא יש ברחוב הגבלה מיוחדת (כמו חניה לדיירי הרחוב בלבד או משהו) שפספספתי? אין לי כל כך זמן לחזור לשם רק בשביל לבדוק את זה... מישהו מכיר את הרחוב ויודע?
הודעה אחרונה מאת ssc, -
שלום, יש ברשותי מיצובישי לאנסר שנת 92 אוטו', ואתמול עשיתי איתה תאונה קלה. אני רוצה לגרוס אותה, או למכור אותה לחלקים\ברזל ואני לא יודע מה עדיף. האוטו נוסע מצויין, והמנוע מתפקד כמו שצריך. יש כמה מכות פח מקדימה, וכנראה גם שקצת שאסי בעקבות התאונה, והשמשה הקדמית סדוקה. אמרו לי שאפשר לקבל על גריסת רכב עם טסט בין 3500-4000 ש"ח, האם זה נכון? תודה רבה, לירן.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
אבל למה הם מסכנים עצמם כך כל פעם מחדש? חייבים דווקא לנסוע בכביש ראשי? (ע"ע התאונה בכביש 5) http://news.walla.co.il/?w=//1849981
הודעה אחרונה מאת aann, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
לא מכבר ערך משרד התחבורה בדיקת תקינות לרכבים בעיר לוד. בבדיקה מקצועית של ניידת בטיחות של משרד התחבורה למעלה ממחצית כלי הרכב שנבדקו בעמדה הורדו מהכביש עקב ליקויי בטיחות חמורים - רוב עקב צמיגים שחוקים ומסוכנים . (היו גם בעיות בלמים לא פשוטות). גם כלי רכב המשמשים לתחבורה ציבורית ( מוניות שירות) היו ברכבים המסוכנים ! בוא נניח שבלוד המצב חמור וגרוע מבשאר הארץ (מבל להעליב את הלודאים...) - צא ולמד מה המצב בשאר הארץ . סביר להניח שלפחות 30-40% מהרכבים בארץ מתוחזקים ברמה ירודה ומסוכנת מבחינה בטיחותית.... מעניין כיצד הם עוברים טסט....(קומבינות , חפיפניקיות ורשלנות מן הסתם). מזל שרק 400-500 אנשים מתים כל שנה מתאונות דרכים , היה ניתן …
הודעה אחרונה מאת דידי דבוש, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
סתם הוצאת קיטור קל מהשישבת. אני נוסע כל יום בכביש 85 בקטע עד כרמיאל, הלוך חזור, את ה-3 מקרים האלה לא ראיתי בכל השנה שאני עושה את זה, ושלושתם קרו בפחות מ-24 שעות. שישי בערב, סביבות 21:15 בערב, נוסע על 85 לכיוון עכו. קצת לפני צומת מכר יש את תחנת YELLOW, והיציאה ממנה יש נתיב השתלבות. אני נוסע לי בימני כחוק, בשמאלי עוקף אותי רכב שקר כל שהוא, במהירות גבוהה יחסית, ופתאום, אני קולט במראה האחורית, פיאט פונטו "משוברת" נכנסת למסלול ההשתלבות של התחנה (שאני כבר עוד 100 מטר מסיים לחצות אותו), וממשיכה לה לכיוון השוליים לעקוף אותי מהשול'. כל הכבוד לגאון שלנו לא? (אגב, נפגשנו באותו הרמזור בערך חצי ק"מ אחרי). שבת בצהרים, סביבות 12:30, כביש 85 לכיוון טבריה/קרית שמונה. עובר את צ…
הודעה אחרונה מאת TheHunter88, -
-
- 0 תגובות
- 591 צפיות
אני מחפש סוכן ביטוח לפורד מוסטנג קופה 2008 אני רוצה להחליף את הסוכן הנוכחי שלי,כל החברות שהתקשרתי אליהם לא מבטחות מוסטנג. יש למישהו סוכן טוב,אמין ולא יקר שמבטח מוסטנג.אשמח לעזרה.תודה.
הודעה אחרונה מאת roni.m, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
צהוב ושחור הם צבעי הקרב של עולם החרקים. צהוב ושחור הם גם הצבעים שבחרו בלובינסקי לרכב ההדמה של ה-DS3. צירוף מקרים? שלחנו איתמר שלנו לבדוק והוא חזר עם מסקנה - לא קרבית, אבל בכל זאת כיפית. מבחן דרך לסיטרואן DS3
הודעה אחרונה מאת 500Abarth, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב. האם באמת מרכב הרכב החיצוני, הפח שלו כזה דק עדין ופגיע ברוב המכוניות החדשות? מספיקה לחיצה עם האצבע לעקם את החלק, ואם מכונית תפגע בו, או מישהו יפתח עליה את הדלת, אז בכלל יהיה שקע. השאלה שלי היא מהבחינה הקוסמטית. כי רכב חדש, כעבור כמה נגיעות כבר יהיה כולו שקוע ומכוער..
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 568 צפיות
היי, האם למאוורר צריך להיות שני מהירויות?שמתי לב כהמזגן מכובה המאוורר לא נידלק אף פעם,אבל האוטו לא מתחמם.וכשהמזגן דלוק המאוורר פועל כמו שצריך. אשמח לעזרה,וטיפים כיצד לבדוק אם הוא עובד בלי מזגן ופשוט אני לא מגיע לחום שדורש זאת.ואם משהו יודע מה המחיר לתיקון. תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 15 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש מידע על הרכב הנ"ל. \כל מידע יעזור כמו ביצועים, סוג הנעה, כ"ס וכ'ו. חיפשתי בפארקר'ס ולא מצאתי מידע, וגם באתר של אינפיניטי אין מידע שתורם. תודה מראש לעוזרים. ניב
הודעה אחרונה מאת favorite 1, -
- 3 תגובות
- 763 צפיות
וגם אם יש המלצה לצמיג תודה
הודעה אחרונה מאת ALOK, -
- 0 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
1. אם עושים עבירה ומקבלים 6 נק' למשל, מתי הנקודות הללו יימחקו ומה התנאי לכך? 2. אם עושים 2 עבירות במרחק של שנה אחת מהשניה וצוברים למשל 10 נק' אז מתי הן יימחקו? 3. אם מגיעים לנהיגה מונעת, כלומר 2-3 עבירות עם 14-16 נק' למשל, מתי ואיך אחרי הקורס זה יימחק? 4. מהן "מדרגות" הנקודות: א) מתי זה קורס נהיגה מונעת ראשון? ב) מתי הקורס השני (ומה ההבדל ביניהם?!)? ג) כמה נקודות זה שלילה ולכמה זמן, והאם צריך בסיומה לעבור טסט/תיאוריה וכו' (כשהנהג אינו חדש/צעיר)? חיפשתי תשובות בפורום אבל או שחסר מידע או שאינני יודע האם הוא מעודכן לקיץ 2011 כי כל הזמן עושים שינויים. תודה מראש על התשובות!!
הודעה אחרונה מאת Danny13, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לפני כמה ימים אבי רכש את הרכב סוזוקי אלטו. על פניו משיחה עם הסוכן סוזוקי נשמע כי הרכב יכול לשרוד נסיעות של 60 ק"מ (כל כיוון), אולם שאלתי היא האם מבחינה מכאנית האוטו יכול לשרוד (ובאמת לא ייגרם לו נזק) בנסיעה רגועה של 90~100 קמ"ש בכביש מהיר כאשר מקסימום 2 אנשים (כולל הנהג) נוסעים ברכב עם מינימום תכולה בבגאז' על גבול אפס תכולה, לאורך 60 ק"מ פחות או יותר, בתדירות של פעם בשבוע מקסימום? תודה
הודעה אחרונה מאת ROEI-A, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לפני כחודש בשעה טובה סיימו לסלול מחדש את הרחוב שאני גר בו כשיפור לפני השכונה. באמצע הרחוב סללו פס האטה בצורה מחפירה ביותר, זה אומר שהוא בגובה המדרכה עם עליה וירידה בצורת מדרגה (מרגישים נפילה כשהגלגלים האחוריים עוזבים את הפס), בנוסף הפס לא צבוע ואין שום שילוט. במוקד העירוני אמרו שזה יטופל, כמובן לא טופל, ושוב התקשרתי אמרו שהקבלן היה אמור לטפל בזה והם יעבירו את זה שוב פעם הלאה. וכמובן שלא טופל אז התקשרתי בשלישית והפעם אמרו לי שהנושא הועבר למחלקת התנועה ושזה יטופל עד 6 לחודש אוקטובר (לא אמרו איזה שנה), כמעט חודשיים! בזמן הזה לא מעט אנשים דופקים את המכוניות שלהם כי לא רואים ולא יודעים על קיומו של הפס, וגם אני בתור תושב הרחוב שמודע לקיום הפס סובל כי זה דופק את ה…
הודעה אחרונה מאת alexander8824, -
-
- 3 תגובות
- 730 צפיות
עד לפני שבוע וחצי היה לי מאזדה 3 ובשעה טובה התחדשתי עכשיו גם בסיאט לאון חשוב לציין שהמאזדה נשארה אצלי וגם על השם שלי רק הורד ממנו הפירוט שהוא רכב נכה והסיאט לאון החדשה מוגדרת כרכב נכה פניתי למשרד הרישוי על מנת לקבל תג חניה חדש לרכב נכה והם שלחו לי 2 תגים אחד של הסיאט לאון השני של הסיאט+המאזדה זה אומר שאני יכול להחנות עם המאזדה גם בחנית נכים? חשוב לציין שבטופס שקיבלתי מצויין שהתג נכה מתבטל ברגע שמשתנה הבעלות על הרכב תודה!!
הודעה אחרונה מאת myoren, -
- 0 תגובות
- 637 צפיות
אני בן 15 ורוצה ללמוד מכונאות רכב (לעבוד במה שאני אוהב), לכן רציתי לדעת איפה יש לימודי מכונאות רכב במרכז ושיקבלו אותי? (בן 15) וכמובן שלא יהיו בזמן בית ספר....... אם זה לא מתאים לפה אז תעבירו לי כי לא מצאתי מקום אחר. רועי.
הודעה אחרונה מאת roy95, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
לעולם לא ראיתי אותה מכוערת יותר
הודעה אחרונה מאת aann, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
הבוקר, בשעה שהמתנו להתקנת צמיגים על הרכב של גרושתי, נתתי לבת שלי (שנה וחצי) לשחק בהגה הרכב השני שהיה איתנו. חשבתי שהיא תתמקד בלנסות לסובב מצד לצד ובזה תבוא על סיפוקה. מה רבה היתה פליאתי כשהזאטוטה החזיקה ביד אחת את ההגה, ביד שניה לחצה על הכפתורים שהיו בהישג ידה, ועוד לקחה את מפתחות הרכב וניסתה להכניס אותם לסוויץ'. היא אפילו שמה יד וניענעה את ידית ההילוכים... לא היה חסר הרבה שהיא תוציא יד שמאל מחוץ לחלון כדי לבקש זכות קדימה. מאיזה גיל אפשר לנהוג על מכוניות קארטינג בישראל באופן חוקי? האם מישהו מההורים בפורום לקח פעוטות לקארטינג? תודה רבה, אודי נ"ב - אני כותב בתת הפורום "כללי" כי נראה לי קצת מצחיק לשאול בפורום "ספורט"...
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברי הפורום היקרים כידוע לכולנו רכישת רכב משומש זו משימה בהחלט מאתגרת ולכן חשוב לדעת איך צולחים אותה בצורה הטובה ביותר. איזה סוג רכב בכלל מתאים לצרכים שלי? ממי לקנות, מחברת ליסינג והשכרה או מפרטי? איך בודקים את הרכב, מי משלם את הבדיקה? ועוד.. מדי יום עולים בפורום דיונים רבים בנושא זה שהפך לאחד החמים והמדוברים ביותר בקהילה שלנו. לאור הידע הרב שנצבר בפורום בזכותכם, החלטנו בשיתוף חברת אלדן, להקים את פרויקט "המאסטר"- המדריך המצולם הראשון לרכישת רכב. אם אתם מאסטרים אמיתיים ומבינים ברכישת רכב, בואו ותראו לנו את זה. הכינו סרטוני הדרכה קצרים (עד 2 דקות), שילמדו את הצופים כיצד לרכוש רכב ותוכלו לזכות בפרסים שווים באמת: חופשה זוגית בארץ, מכשיר אייפד ו...חופשה זוגית ב…
הודעה אחרונה מאת המאסטר, -
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני בדר"כ לא פותח דיונים אבל הכתבה הנ"ל פשוט הוציאה אותי מהכלים. http://cars.walla.co.il/?w=/4734/1850006 פשוט בושה וחרפה!
הודעה אחרונה מאת <<TIBURON>>, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. אני שוקל לקנות את הקליאו החדשה 1.2 ידנית. מבין אלו שקנו את הרכב, יש כאלו שעקבו אחר צריכת הדלק של הרכב? האם יש תובנות בנושא? תודה!
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 947 צפיות
אהלן לכולם, שמעתי לא מעט פעמים שצבע רכב יכול להשפיע על הופעת תקלות ברכב בגלל חשיפה לשמש. ז.א. שצבע שחור יותר מזיק מצבע בהיר יותר לאחר תקופה מסויימת. נכון הדבר או שזה סתם בלוף? תודה מראש לכל העונה או מפרסם את ניסיונו האישי....
הודעה אחרונה מאת matanfr, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי. רציתי לשאול, על איזה נתונים אני צריך להסתכל כשאני רוצה לדעת מה האחיזה של הרכב בכביש? הכוונה היא שיש רכבים שיוכלו לקחת פנייה ב40 קמ"ש ואחרים ב60... מה עושה את ההבדל הזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת DreamT, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
צהריים טובים! לכול מי שגר באיזור הקריות כנראה מכיר את התחנה המדוברת, תחנה של דלק בקרית חיים מול המזרקה הגדולה. כבר בפעם השנייה שאני סובל מבעיות ברכב אחרי התדלוק שם. אני יסביר. בפעם הראשונה הגעתי לתחנה תדלקתי כ 150 שקלים ונסעתי (אני לא מכבה את הרכב היות ומדובר ברכב טורבו T6) בגלל שאני לא מכבה את הרכב לא עליתי על התופעה , בכול מקרה אחרי התדלוק אני נוסע ומגיע לבית של חבר מכבה את הרכב לאחר זמן מה אני יורד לרכב והרכב לא מניע. פשוט מאוד יש ריח חריף של דלק יש ניצוץ יש הכול אבל הרכב לא מניע. עד שנגמר המצבר. בסוף לאחר ניתוק מצבר והוספה של כ 10 ליטרים של דלק הרכב הניע ועד שסיימתי את כול הדלק במיכל (לא תדלקתי בכוונה כדי לשרוף הכול) האוטו התקשה להניע . חשבתי לת…
הודעה אחרונה מאת m-o-t, -
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
סוף סוף מתחילים לראות שינויים במחירי המכוניות ושינויים מבורכים,אני מניח שמחירי רכבי המיני יירדו לקבוצת מחיר של 50 אלף פלוס קצת ועכשיו רק נותר לראות מתי יגיע תורם של הרכבים המשפחתיים,,תחשבו שגם עכשיו היבואנים מרוויחים אז ליפני ההורדה זה פשוט היה עושק לשמו,חודש הבא מחירון המשומשות צונח ללא הכר. http://www.cartube.co.il/car-news/67-car-news-cat/1855-סקודה-פאביה-ידנית-–-רק-69,000-שקל.html
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, רציתי להשים לדים לפג'ו 407. האוטו בצבע כחול חלודה וחשבתי להשים אותם על המנורות הקדמיות אבל רק מסביב לחלק העליון של המנורה זאת הכוונה רציתי לדעת אם זה חוקי להשים בצבע לבן. ואם זה חוקי להשים גם בצבעים אחרים.... זה הלד עצמו לא מורכב http://cgi.ebay.com/5M-300-LEDs-Waterproof-Light-Strip-3528-SMD-Pure-White-/220730144728?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item33648ab7d8 ויש גם כזה http://cgi.ebay.com/12V-24cm-Car-White-24-LED-Neon-Flexible-PVC-Strip-Light-/170681577837?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27bd6a316d אני יודע שיש כאלה על רכבי AUDI ולרוב זה בא מובנה עם הרכב... צריך להוסיף משהו ברשיון ? תודה רבה... נ.ב ניסיתי לכ…
הודעה אחרונה מאת Reka, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת אם יש כאן בפורום מישהו שיודע קצת פרטים על עיצוב כלי רכב בART CENTER בקליפורניה או בIED באיטליה.(בתי ספר לעיצוב כלי רכב) ואם בכלל,מישהו שיודע פרטים על לימודים כאלה בחול אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת GALM, -
בכל פעם שיוצא לי לראות אלפא רומיאו 159 אני נפעם מחדש, אמנם הרכב די וותיק על הכביש אבל אני לא מצליח לחשוב על רכב סדאן חדש שנראה יותר טוב, אולי האופל אינסיגניה OPC שהמרכב שלה נמוך מהאינסיגניה הרגילה ולכן הוא נראה יותר טוב מהרגיל (לדעתי) אבל עדיין ה159פשוט מדהימה, וזהו, לא עולה לי בראש רכב סדאן יותר יפה מה159. האם מישהו חושב אחרת ?
הודעה אחרונה מאת reuven,
-
מי מחובר 70 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 307 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- לירון .ה.
- איציק נ.
- DareDevil
- discoTD5
- chezik
- FROGIE
- pooh-bear
- asix
- NAPOLEON
- santiago
- shlomiko
- om2