רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
למשל, מאזדה 3 בכל הפעמים שהזדמן לי לנהוג בה (משולב) הכי טוב שהגעתי היה 1\8.8 . אז למה כל בעל מאזדה טוען ל 1.11 \ 12.1 ויש עוד הרבה דוגמאות אולי אני טועה, אבל זה הרושם שאני קיבלתי כך שמהיום אני ישר מקזז 10% לפחות . (כמובן שלא כולם ויש אנשים שלא מתביישים בשתיין שקנו)
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני וחבר מתכננים טיול נהיגה(אבל לא רק) של שבועיים בערך באיזור דרום גרמניה, שוויץ וצפון איטליה(לא בטוח). המסלול עדיין לא סגור אבל הק"מ כנראה באיזור 2000-2500 ק"מ. התכנון הוא להשכיר רכב ל10 ימים בערך כשהתקציב הוא עד 200 יורו ליום פלוס/מינוס. הדרישה הפרקטית היחידה היא שיהיה מספיק מקום ל-2 מזוודות. אחת הבעיות היא הגבלת ק"מ על רכבים מעניינים, הגבלה של 300 ליום זה בסדר אבל 200 זה מאוד גבולי והחריגות לא זולות. הייתי רוצה לשמוע הצעות לרכבים וחברות השכרה מומלצות שנתקלתם בהם.
הודעה אחרונה מאת someone2, -
- 0 תגובות
- 578 צפיות
היום בין השעות 16:00-18:00, יתארח בפורום בועז מאירי מפיק אירוע פורמולה ישראל. יש כאן הזדמנות נפלאה ללמוד קצת על מה קורה מאחורי הקלעים ואיך הכל התחיל. תוכלו להעלות כל שאלה שתרצו. שרשור השאלות: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=391717
הודעה אחרונה מאת פורמולה ישראל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום לכולם, קניתי את הרכב הנ"ל לפני שבוע , מילאתי את הטנק ואיפסתי את המד לבדוק כמה קלומטרים יעברו עד התדלוק הבא. אף אחד לא מצפה שהצריכת דלק תהיה לפי נתוני יצרן אבל נראה לי שהנתונים לא בכיוון. הרכב נסע סה"כ 400 ק"מ. כלומר עשה 1 ל10. אשמח אם מישהו שיש לו את הרכב יכול להגיד לי כמה קילומטרים הוא נוסע , אפילו רק בנסיעה עירונית, עד לתדלוק? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Riquelme, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4 אלף צפיות
הייתי ביום שישי באולם תצוגה בתל אביב והגיעו פרטים ראשונים על האקו מיקרה הידנית והאכזבה הכי גדולה היא המחיר, 75000 ש"ח כולל אגרה. אני לא רואה סיבה שהמיקרה תהיה יקרה מהקליאו ועוד בחמש אלף. עם זאת, האבזור די נדיב אבל מוזר (יש מראות מתקפלות חשמלית אבל אין חלונות חשמל מאחורה). אם אני לא טועה הראשונות מגיעות בתחילת אוקטובר. מדובר בפרטים הראשונים שיש, כשהייתי שם הסוכן הסתכל איתי ביחד פעם ראשונה על המצגת של הרכב (כולה איזה 3 שקופיות). אם יש למישהו פרטים נוספים אני אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת צ'וצ'ו, -
-
אתמול הייתי עם חבר במכון שטיפה לצורך פוליש ווקס,חידוש פנים הרכב טפלון וכ'ו,מיותר לציין שהחבר השאיר שם סכום המתקרב לאלפייה. עקב שימוש בשואב על הריפוד בגג הבד נפל (אוודי A3 עם סאן רוף) הבעלים אומר" זה בעייה שלכם ובכלל לא מעניין אותי,מצידי לכו תיתבעו אותי" מה עושים? מי אשם?
הודעה אחרונה מאת Sameer_tuning, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, מדובר בטיול באיטליה, עם רכב, למשך 9 ימים, עבור זוג בלבד. אני מתלבט בין רכב מהקבוצה של הקטנים (פיאט פנדה, רנו טווינגו וכד') לבין רכב מהבינוניים (אלפא רומאו 147, פג'ו 308 וכד'). רכב מהקבוצה של הקטנים יוצא כ-100 ש"ח זול יותר, וגם אמור להיות יעיל יותר בצריכת דלק. אני גם מעריך שלא תהיה בעיה להכניס את המזוודות שלנו לאחד הקטנים. מה לדעתכם/מנסיונכם עדיף? תודה!
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
-
האלפא GT שבה הביתה 1 2
מאת niv-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אחרי התלבטות קשה מחר תגיע הGT 2010 שלי הביתה. התלבטתי קשות בינה ובין הGTI אבל הפחד שלי מצמפיון הכריע את הכף.
הודעה אחרונה מאת niv, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני תושב חוזר, הבאתי את רכבי במכולה וסופסוף העמיל מכס אמר לי שאני יכול לבוא לאסוף אותו מהנמל. זה רכב שנהגתי בו כחצי שנה לפני שליחתו לארץ ויש לו לוחיות זרות, העמיל אמר שבאפשרותי לנהוג בו למשרד הרישוי עם הלוחיות הזרות לפני קבלת הרשיון הזמני, האם זה נכון? אם כן, מה אני עושה אם עוצר אותי שוטר? בנוסף מה אני עושה עם ביטוח? התקשרתי ל-9000000 והם רוצים רשיון רכב כדי שיאמרו לי אם בכלל הם יכולים לבטח את סוג הרכב שלי (כולה הונדה סי אר ווי, יש מלא כאלה בארץ) אז בפועל אני עלול למצוא את עצמי נוהג ללא ביטוח, דבר שאני ממש ממש ממש לא מעוניין בו (ובכלל בלי ביטוח חובה אני לא חושב שמותר לי לנהוג, לא?) עצות מיודעי דבר? תודה
הודעה אחרונה מאת Virus, -
שלום לכולם, זוהי אמנם הודעתי הראשונה בפורום אבל אני גולש בפורום כבר תקופה לא קצרה בתור אורח ואני פעיל יותר בפורומים מחו"ל ומנוי למגזין קאר הבריטי. עד כאן היכרות קצרה. את הפוסט הראשון שלי החלטתי להקדיש לכל מי ששוקל רכישת קיה פיקנטו חדשה. ברצוני לספר על התהליך שעברנו מיום הכניסה לסוכנות ועד היום (עדיין הרכב לא אצלי אבל על כך בהמשך) לסוכנות קיה ירושלים נכנסנו בחודש מאי. הסוכן שטיפל בנו היה לא כ"כ נחמד וגם התנהג כאילו עושה לנו טובה שמוכר לנו רכב (הרי רכב אוטמטי חדש ב76 אלף ש"ח זה בגדר מתנה לא ?). לאחר הבעת אי שביעות רצוננו מיחס הנציג עבר לטפל בנו נציג אחר באותו היום סגרנו הזמנה. במועד ההזמנה מחייבים חתימה על מסמך שבמידה ויש איחור אין לך תביעות. על פניו נראה כמסמך …
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היבואית החדשה של החיקויים?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום נתקלתי בפיצ'ר המסתורי הבא בפונטו חדשה ... נראה כמו כפתור אבל נלחץ עמוק עמוק אל תוך הפאנל. הניחוש שלי - אביזר להכנת ארטיקים - אבל כנראה שזה לא זה. מי יודע מה זה?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 777 צפיות
הי אני צריך להתקין לרכב חדש (פנדה) רדיו וחיישני רוורס מעוניין ברדיו בסיסי. יש המלצות למתקינים\מחירים?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, רכשתי פגו 407 מודל 2008 הדגם הפחות מפואר. המזגן לא עומד בחום הישראלי, ולמרות שהוא מוציא את הטמפרטורה הנכונה הוא לא מצליח לקרר את הרכב כמו שצריך. בוצעה בדיקת גז וואקום הכל תקין, הוחלף גם פילטר מזגן ואני עובד בסירקולציה פנימית. לטענת המוסך המרכזי, בפגו' 407 הצרפתי המזגן לא מצליח לקרר את הרכב וזו תופעה מוקרת. האם מישהו בעל פגו 407 מודל 2008 מהדגם הלא מפואר, גם אצלו בשעות החמות המזגן לא מקרר כמו שצריך. או שמספרים לי סיפורים. תודה
הודעה אחרונה מאת nir100, -
שלום לכולם, אבא שלי רכש סיטרואן c4 חדשה שמצוידת בגיר רובוטי. עשיתי עליו סיבוב קצר והזדעזתי מהגיר הרובוטי (פעם ראשונה שלי עם גיר כזה) לאוטו כוח רב אבל הגיר ממש מאט את התאוצה. לחצתי על דוושת הגז עד למטה, האוטו החל להאיץ במהירות רבה (8.7 מאפס למאה) ואז במהלך העבר. הילוך להילוך שני, האוטו פשוט נעצר!! רכב שהיה לידי והאיץ גם כן, פשוט התחיל להשיג אותי עד שההילוך נכנס. זה ממש נראה כאילו האוטו מגיע למאה ב 8.7 שניות אם הגיר היה אוטומטי אבל ברובוטי זה הרבה יותר. מה שהרבה יותר מדאיג אותי זה שהזמנתי פולו GTI בליסינג ויש לו גיר כזה. מה אתם אומרים? תודה
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני חושב על להתקין בעתיד ברכב מכשיר כזה או אחר לגילוי מצלמות ומכשירים כאלו ואחרים של מהירות, בכל מקרה אשמח לשמוע אילו מכשירים יש לכם, את האמינות שלהם וכל פרט שיוכל לעזור לי בקבלת ההחלטות. רוב תודות אסף
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 646 צפיות
אחרי שדיברתי עם חבר קצת על המשמעות של מומנט מול כוחות סוס, התחלתי לחפש גראפים באינטרנט. מסתבר שרוב הגראפים נמצאים בשרשורים כמו זה, בפורומים ברחבי העולם. אני מציע שכל מי שיש לו גראף שמייצג את הביצועים של רכב כלשהו, ישפוך אותו לשרשור הזה ויכתוב לאיזה רכב הוא שייך. *אם יש מידע ששייך למישהו אחר, אני ממליץ לא לשים אותו בגלל זכויות יוצרים וכל זה. אני מחפש כרגע את הגראפים של מרצדס w201 190E ושל וולוו 740. תת דגמים לא ממש מעניינים אותי, כל אחד מהם עובד הנה גראף לדוגמה של וולוו 740 אבל אני לא בטוח כמה היא סטנדרטית.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 5 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
ברשותי רכב חדש (פחות משנה) שהתגלתה בו תקלה במערכת המזגן. הרכב נמצא כבר כשבועיים במוסך שרות של היבואן והתקלה טרם תוקנה. היבואן טוען שהיצרן מערים עליו קשיים בקבלת אישור להחלפת חלקים מסוימים במערכת. אומנם קיבלתי מהיבואן רכב חלופי שכור אך הרכב השכור נופל ברמתו בכמה דרגות מהרכב שבתיקון. האם מישהו מחברי הפורום יודע האם יש חוק המגביל את היבואן במשך זמן לתיקון התקלה? האם מישהו יודע הין ניתן למצוא באינטרנט מידע כתוב בנושא? כל מידע בנושא הרלוונטי יעזור בתודה מיקי
הודעה אחרונה מאת doras, -
- 5 תגובות
- 926 צפיות
היי, צריך לחדש את הביטוח, מקיף + חובה בזמנו כשעשיתי ביטוח, הומלץ לי לא לעשות בכל החברות הגדולות, AIG, הפניקס ודומיהם, כיוון שאין יחס אישי וכשקורה משהו ואתה באמת צריך להפעיל את הביטוח, אין עם מי לדבר ולוקח הרבה זמן עד שאתה מקבל משהו מהם, אבל הם בהחלט יותר זולים. השאלה שלי היא האם זה נכון לגבי היחס שלהם? ומה אתם אוצרים, האם שווה להשקיע עוד כמה מאות שקלים ולעשות ביטוח בחברה פרטית? תודה!!
הודעה אחרונה מאת Toblerone, -
נשאלתי כבר כמה פעמים ע"י מכרים, הבנתי מכל הדיונים הארוכים כאן שההבטחה ל 1/20 וצפונה לא ממש נכונה, וישנן השגות על הנושא, האם ישנה המלצה חד משמעית לאחד שמחפש את הרכב הכי חסכוני?
הודעה אחרונה מאת doras, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אוטו הרימו את הכפפה וערכו מבחן לקליאו 1.2 ידנית עכשיו מה שנשאר זה שמישהו יבצע את המבחן ההשואתי של ה-206+-קליאו 1.2-פאביה 1.4 ויתן תשובה לגבי המנצחת של איזור ה-70K.
הודעה אחרונה מאת צ'וצ'ו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני יודע שהמנוע של אופל קדט נראה בדיוק כמו המנוע של Daewo Racer ואני די משוכנע שמדובר על אותו המנוע בדיוק. הייתי מעוניין לדעת משהו סתם לצורך הסרת הספק, האם המנוע של אופל אסטרה 1900 דיזל שנת 98 הוא אותו המנוע של הדייהו או שאולי רק בבנזין הם חולקים אותו מנוע או שאני סתם מקשקש וזה דבר ששיך להיסטוריה בלבד. אשמח להבהרה בנושא בקצרה. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
שלום. מה הוא בדיוק מצב ספורט (הילוך S) הממוקם ליד הילוך D? למיטב הבנתי ניתן לשלוט במספר ההילוכים אבל יש לי אפשרות להגיע רק עד הילוך רביעי הייתי רוצה לדעת מה בדיוק ההבדל בנסיעה אם אני מעביר להילוך S. ובנוסף, האם זה שוחק את הגיר כי ניתן לשלוט במספר ההילוכים ולמשוך נניח את הילוך 2 עד 60 קמ"ש. תודה.
הודעה אחרונה מאת misheu, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
נתקלתי השבוע במזארטי גראן טוריזמו GT חדשה "ישראלית". יפה מאוד ומרשימה. לא יכולתי שלא להשוותה לדור הקודם של מזארטי קופה GT4200, בה נהגתי בחו"ל לא מזמן. הדור העכשיוי הוצג ב 2007 ועוצב ע"י סדנת פינינפארינה ומבוסס על שלדה ארוכה של הקוואטרופורטה. הדור הקודם הוצג ב - 2001 ועוצב ע"י ג'יורג'טו ג'ייוג'אריו מסדנת איטלדיזיין. ברושם ראשוני החדשה נראתה לי יותר מרשימה . במבט השוואתי מעמיק אני נוטה להעדיף את העיצוב הקודם שהוא יותר קלאסי ואלגנטי. מצרף תמונות מצילמתי משתי היפיפיות האיטלקיות דנן. מה דעת החברים - מי יפה יותר ?
הודעה אחרונה מאת oli4ka, -
-
- 1 תגובות
- 779 צפיות
הרכב שאני קונה קיים פנסים מסוג H13. משרד התחבורה דורש H9, H11, HB3, HB4.. מאיפה אני קונה בארץ? תודה!
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
http://www.auto.co.il/כתבה-27212,72-קיה-פיקנטו-שלוש-דלתות-בדרך-לישראל.aspx
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, ברשותי קורולה 2007 והשאלה היא, האם ניתן לבטל את הצפצוף, כאשר לא חוגרים חגורת בטיחות,אם כן איך? הייתי במורשה טויוטה,נאמר לי שזה בלתי אפשרי,כי המחשב יחווה על תקלה. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת avizaz, -
- 0 תגובות
- 990 צפיות
בעוד כמה ימים ניפגש עם בועז המאירי לראיון. בועז הוא האיש שמאחורי BBM, חברת ההפקות שהפיקה מספר אירועים מוטוריים בעבר ומבטיחה לנו כבר בחורף הקרוב מרוץ פורמולה 3 באילת. אנחנו מניחים שיש לכם לא מעט שאלות על יום המיונים, קורס המרוצים בצרפת, המרוץ באילת או כל דבר שבין לבין. זאת ההזדמנות שלכם לקבל תשובות. איזה שאלות אתם הייתם רוצים להפנות לבועז? פרטים נוספים על הארוע תוכלו למצוא בפורום פורמולה ישראל.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, מבקש עזרה בתכשיר טוב לטשטוש שריטות. חלקם שטחיות וחלקם ממש לבנות (כנראה שחצו את עובי הצבע), תודה אמיר
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
ה-GS החדשה של לקסוס נחשפה. שיווקה יחל בתחילת 2012 עם מנוע בנזין אחד (V6 בנפח 3.5 ליטר). בהמשך תשווק גם גרסה היברידית וגם גרסה מוחלשת. למרות ממדים חיצוניים דומים לאלו של ה-GS הנוכחית, מדובר על פלטפורמה חדשה לגמרי שתציע מרווח פנים משופר והתנהגות כביש עדיפה. כל שאר הפרטים בקישור - לקסוס חושפת GS חדשה
הודעה אחרונה מאת Dolev040, -
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 247 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- amlh
- PASHUT
- hgilad123
- דוד דרעי
- ELI001
- אברהם א
- קיורטוש אוטומוטיב
- רפי לין
- Camaro 92
- FROGIE
- נירו72
- iAmital