Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהמנוע של אופל קדט נראה בדיוק כמו המנוע של Daewo Racer ואני די משוכנע שמדובר על אותו המנוע בדיוק. הייתי מעוניין לדעת משהו סתם לצורך הסרת הספק, האם המנוע של אופל אסטרה 1900 דיזל שנת 98 הוא אותו המנוע של הדייהו או שאולי רק בבנזין הם חולקים אותו מנוע או שאני סתם מקשקש וזה דבר ששיך להיסטוריה בלבד.

אשמח להבהרה בנושא בקצרה.

תודה מראש לעונים.

פורסם
אני יודע שהמנוע של אופל קדט נראה בדיוק כמו המנוע של Daewo Racer ואני די משוכנע שמדובר על אותו המנוע בדיוק. הייתי מעוניין לדעת משהו סתם לצורך הסרת הספק, האם המנוע של אופל אסטרה 1900 דיזל שנת 98 הוא אותו המנוע של הדייהו או שאולי רק בבנזין הם חולקים אותו מנוע או שאני סתם מקשקש וזה דבר ששיך להיסטוריה בלבד.

אשמח להבהרה בנושא בקצרה.

תודה מראש לעונים.

המצב הוא הפוך בדייהו ריסר השתמשו במנועי אופל, וגם לא שמעתי אף פעם על דייהו עם מנוע דיזל (חוץ ממוסו).

פורסם

מנוע מאכלסים?!

סליחה, המכונית מאכלסת את המנוע?!

כלומר, הכנסתי את הרכב שלי למוסך, כאשר במסגרת הטיפול הרכב שלי פינה את המנוע הקודם ואיכלס את המנוע החדש...?!

ללשאלתך, הרייסר הייתה אופל קאדט שיוצרה ע"י דהייו, לאחר שאופל הפסיקה את ייצור הקאדט, ומכרה את פס הייצור ללדייהו. זהו נוהג מוכר אצל יצרני רכב במדינות מתפתחות, ויש לכך דוגמאות רבות.

מאז דייהו התקדמה, ואי אפשר להסיק מפעילותה דאז לגבי יכולתיה דהיום.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדייהו רייסר אין מנוע של אופל קדט, יש שם מנוע 1.5 של דייהו.

אני יודע שלקדט היו מנועי 1.3 ו1.6 ודגמים ספורטיביים עם מנועי 1.8 ו2.0 שאני לא יודע אם נמכרו בארץ.

אף פעם לא שמעתי על דייהו דיזל, אתה מחדש לי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תודה לכולכם על התשובות אבל בכל זאת עדיין לא הצלחתי להבין כמה דברים. אני אשתדל להשיב לכולם ולקבל תשובה ממי שכן יודע. אז ככה, קודם כל אני שמח שהצלחנו לחדש למישהו אלא אם הוא דיבר על העניין של הדיזל בלבד אבל כן, באופל קדט היה מנוע זהה כמעט לחלוטין לדייהו רייסר ואני חייב להודות שגם צורתם החיצונית הייתה זהה מאוד. כמעט אחד לאחד ודוגמא טובה לזהות כזו היא סיטרואן ברלינגו אל מול פג'ו בוקסר למשל.

עכשיו לגבי השאלה שלי, עזבו כרגע את נושא הדיזל, אני סתם נתתי דוגמא. האם בכל זאת באופל אסטרה דגמי 98-99 למשל יש מנוע שקיים גם בדייהו בדגם כלשהו?

ולגבי הבחור שצחק על המילה מאכלסת אז לא כל כך הבנתי מה מצחיק אבל תכלס, המכונית מאכלסת בתוכה מנוע לא? זה לא שהמנוע מאכלס בתוכו את המכונית.

פורסם

דייהו תמיד היו זבל, אולי חוץ מהרייסר כי זה אופל בעצם.

מנועי אופל של התקופה היו מנועים טובים, גם שברולט השתמשו בהם. (טובים ואמינים, לא למי שמחפש לקרוע את הצורה של הרכב.)

אם לא הבנת, אופל זה אופל, לא לוקחים מאחרים. כמובן שרק פעם.

היום שברולט קטנות זה קוריאני, ואופל גם נראה לי.

מכונית מכילה מנוע, לא מאכלסת אותו.

פורסם

אופל ודייהו/שברולט שייכים לאותה חברה GM - ג'נרל מוטורס .

כך שהמנועים ושאר רכבי הרכב , חולקים פיתוח משותף והעברת ידע .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
תודה לכולכם על התשובות אבל בכל זאת עדיין לא הצלחתי להבין כמה דברים. אני אשתדל להשיב לכולם ולקבל תשובה ממי שכן יודע. אז ככה, קודם כל אני שמח שהצלחנו לחדש למישהו אלא אם הוא דיבר על העניין של הדיזל בלבד אבל כן, באופל קדט היה מנוע זהה כמעט לחלוטין לדייהו רייסר ואני חייב להודות שגם צורתם החיצונית הייתה זהה מאוד. כמעט אחד לאחד ודוגמא טובה לזהות כזו היא סיטרואן ברלינגו אל מול פג'ו בוקסר למשל.

באופל קדט אין מנוע של דייהו רייסר נקודה. זהה לחלוטין בגלל מה? שיש לו 4 בוכנות ואגזוז?:lol:

אם תקרא את המפרטים הטכניים של 2 המכוניות תראה שהמנועים שונים.

זה שהצורה החיצונית שלהם זהה לא אומר כלום.

סיטרואן ברלינגו ופג'ו פרטנר זה אכן אותו רכב.

באיזה רכב של דייהו יש מנוע דיזל?

פורסם
דייהו תמיד היו זבל, אולי חוץ מהרייסר כי זה אופל בעצם.

מנועי אופל של התקופה היו מנועים טובים, גם שברולט השתמשו בהם. (טובים ואמינים, לא למי שמחפש לקרוע את הצורה של הרכב.)

אם לא הבנת, אופל זה אופל, לא לוקחים מאחרים. כמובן שרק פעם.

היום שברולט קטנות זה קוריאני, ואופל גם נראה לי.

מכונית מכילה מנוע, לא מאכלסת אותו.

אני נזכר בתא מטען שהיה לרייסר. חלומו של כל חבר מאפיה :)

פורסם
באופל קדט אין מנוע של דייהו רייסר נקודה. זהה לחלוטין בגלל מה? שיש לו 4 בוכנות ואגזוז?:lol:

אם תקרא את המפרטים הטכניים של 2 המכוניות תראה שהמנועים שונים.

זה שהצורה החיצונית שלהם זהה לא אומר כלום.

לדייהו רייסר היה מנוע זהה לזה של אופל קדט, למעט שינוי נפח מיתחייב והזרקת דלק רב נקודתית.

לסופר רייסר היה בלוק זהה אך ראש בעל זוג גלי זיזים עליונים ו 4 שסתומים לבוכנה.

סה"כ המנוע של הרייסר היה טוב למדי וגילה אורך חיים מכובד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שינוי נפח + הזרקת דלק רב נקודתית: המנוע לא זהה... :roll:

פורסם
שינוי נפח + הזרקת דלק רב נקודתית: המנוע לא זהה... :roll:

טוב לא באנו לכאן לריב בגללי :lol:

סה"כ המנועים די זהים וגם אם לא אחד לאחד אז לפחות בצורתם והספקם הם פחות או יותר זהים וזו הנקודה.

לא לקחתי kia sportag ואמרתי שהיא דומה לסיטרואן ברלינגו נכון?! יש קשר בין הדברים ואני כבר מבין שלא מדובר על אותו המנוע ברכבים של אופל לפחות בשנתונים האלו. זה מה שרציתי לברר.

אגב, מצאתי משהו מעניין והנה הקשר שחיפשתי:

http://www.cnjxa.com/pdf%20c.v.joint/OPEL-DAEWOO.pdf

עכשיו אולי יש היגיון?

ועוד משהו:

דייהו רייסר הוא רכב קומפקטי מתוצרת יצרן הרכב הקוראני, דייהו. הדגם נמכר בישראל תחת השם רייסר, אך ידוע גם ברחבי העולם בשמות: נקסייה, צ'ילאו, מאפסי ואסונה.

הרייסר הינו אחד מהדגמים הראשונים שיוצרו על ידי דייהו ואשר שווקו באירופה.

דייהו השתמשו בפלטפורמה של הדור החמישי של האופל קדט והדור השני של הווהקסאל אסטרה כבסיס בעיצוב הרכב. בנוסף, הם השתמשו בדגם הקודם של הדייהו 1.5i שהיה בעצמו מבוסס על האופל קאדט דור שני.

הרכב בדגם GLi בעל 75 כ"ס מגיע למהירות מ 0-60 ב-12.3 שניות. דגם ה-GLXi החזק יותר בעל 90 כ"ס מגיע לאותה המהירות ב- 11.5 שניות.

יצרן דייהו

שנות ייצור 1994–1999

מודל קודם דייהו 1.5i

מודל אחריו דייהו לאנוס, דייהו נובירה

סיווג קומפקטי

מרכב 3 דלתות (האצ'בק), 5 דלתות (האצ'בק), 4 דלתות (סדאן)

פלטפורמה אופל קדט, ווהקסאל אסטרה

קשר פונטיאק לאמאנס, דייהו לאמאנס

פורסם

ממש לא, כדי לסחוב בעליה צריך לזרוק את הגופה.

אם כבר רכב לחבר מאפייה, רק פריוס. (כניסה שקטה למערבים, 8)ראיתי באיזה סדרה.)

פורסם

גם ברייסר וגם בסופר רייסר אפשר למצוא פה ושם חלקים שרשום עליהם GM

(להזכירכם, מדובר בתקופה שהחברה הייתה עצמאית פחות או יותר).

ל-slowride -

תחשוב על זה ככה: מדובר באותו בלוק בדיוק שהחליפו לו את הראש.

החלפת הראש מלווה כמעט תמיד ביחס דחיסה שונה ושינוי בנפח, (ביצה ותרנגולת).

האם הגרסאות השונות של פולקסווגן למנוע ה-1.8 טורבו שלהם הוא בסופו של דבר אותו מנוע? כן, פחות או יותר.

(לא נריב על זה)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...