Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים... זה האופי הישראלי -להעמיד פנים שקיבלת עיסקה יותר טובה/האוטו שלך יותר חסכוני. מעניין אם אלא ששאלת עם רכבי ליסינג מכיוון שלא עקף אותי מזדה 3 ליסינג בפחות מ6000 סל"ד (ובדר"כ לעבר רמזור אדום)

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה לי שאתה לא שואל נכון ובגלל זה אתה מקבל תשובה שנראית לך כשקר.

רוב האנשים לא טורחים לרשום בפנקס ולהעלות אותו הבייתה כדי לעדכן את האקסל, רוב האנשים משערים שהאוטו שלהם צורך את המספרים שהם אומרים לך, יש כאלה שטרחו פעם לבדוק בנסיעה לאילת ואז המספר היחידי שהם מכירים הוא מדידה מחוץ לעיר שכמובן ביום יום עם מזגן ופקקים לא אומרת כלום. ואני בכלל לא מדבר על אלה שחושבים שהם יודעים לבדוק צריכת דלק, או כאלה שמסתמכים על מחשב הדרך באוטו שהוא בדרך כלל יותר אופטימי מהמציאות ב- 1-1.5 קילומטר לליטר. בקיצור, כשאתה שואל תראה את מי אתה שואל ועל מה מבוססת תשובתו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

שמע אני לא מצפה בשום אופן שכל אחד ירשום כל תדלוק בקובץ אקסל, אבל יש אנשים שיודעים למדוד ויאמרו לך באמת כמה הרכב עושה ויש את האופטימים. לא צריך הרי להיות גאון גדול כדי למדוד, מספיק שמדדת פעמיים או שלוש נסיעות בינעירוניות יציבות יחסית כדי לקבל מדד לא רע לגבי הצריכה של הרכב בחוץ, ולמדוד עירוני זה אפילו יותר קל. ודרך אגב לא צריך בכלל למלאות מיכל שלם כדי למדוד זו אגדה עירונית ואין קשר לדיוק (מי שחושב אחרת מבלבל את המוח כי לא משנה כמה המיכל מלא, הצריכה תהיה זהה), אתה יכול ליסוע 100 ק"מ ולמדוד ואתה יכול ליסוע 500 ק"מ המדידה תהיה אותו הדבר, רק תוודא שאתה ממלא באותה התחנה ובאותה המשאבה ובאותו האופן שמילאת פעם אחרונה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לא עקבתי אחרי כל השרשור, אבל בנוגע להודעה הראשונה, אני נוהג די מהר ובפזיזות בתוך העיר יוצא לי בערך שקל לקילומטר, מאזדה 3 05.

פורסם

לא כולם פסיכים כמוני שיש להם תיעוד במחשב של צריכת דלק וכל מה שהוצא על טיפולים וכו'.

מעקב רציף מאפשר לזהות תופעות כמו :

1. ירידה באיכות הדלק.

2. תקלה שמתפתחת ברכב - ברכב שהיה לי עד שנת 2006 התפתחה תקלה וצריכת הדלק פתאום נפלה ל1:4 , רכב עם מנוע 1400 ידני.זה סייע לי מיידית לזהות שיש בעיה , במוסך גילו בעיה בכיוון הצתה ונגמר הסיפור.

לי אישית זה גם מסייע בחישוב הוצאות אישיות, גם כחלק מהתנהלות כלכלית וגם כדיווח למעסיק על הנסועה לצורך קבלת הוצאות רכב, אז על הדרך מה אכפת לי לרשום את הקילומטרז' שעבר עד אז ? למעשה יש לי טבלה שגם כוללת תאריך, סוג האוקטן, תעריף לליטר, שם התחנה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

פנאט תיעוד אני לא, אבל אני טורח לעשות חישוב צריכה פעם בכמה חודשים.

ממלא פול, נוסע עד לרבע, רושם קילומטראז', מחלק.

ככה 3 מיכלים בד"כ, ואני עושה ממוצע ביניהם. אז לא, זה לא יתן לי את הצריכה הממוצעת המדויקת של הרכב על המטר, אבל בוא נגיד שאם אני אומר למישהו "הרכב שלי עושה 1 ל XX" אני יכול להיות בטוח שיש לי ממוצע אמין.

נ.ב- אני מכיר מישהו עם גטס ששומר קבלות של תדלוקים ורושם קילומטראז' באקסל, ומוציא צריכה משולבת של 1:18.

אז בהתאם לסגנון הנהיגה ומצב תחזוקת הרכב, הכל אפשרי. הכל.

פורסם
לא כולם פסיכים כמוני שיש להם תיעוד במחשב של צריכת דלק וכל מה שהוצא על טיפולים וכו'.

מעקב רציף מאפשר לזהות תופעות כמו :

1. ירידה באיכות הדלק.

2. תקלה שמתפתחת ברכב - ברכב שהיה לי עד שנת 2006 התפתחה תקלה וצריכת הדלק פתאום נפלה ל1:4 , רכב עם מנוע 1400 ידני.זה סייע לי מיידית לזהות שיש בעיה , במוסך גילו בעיה בכיוון הצתה ונגמר הסיפור.

לי אישית זה גם מסייע בחישוב הוצאות אישיות, גם כחלק מהתנהלות כלכלית וגם כדיווח למעסיק על הנסועה לצורך קבלת הוצאות רכב, אז על הדרך מה אכפת לי לרשום את הקילומטרז' שעבר עד אז ? למעשה יש לי טבלה שגם כוללת תאריך, סוג האוקטן, תעריף לליטר, שם התחנה.

גם אני מתעד את כל הוצאות הרכב שלי באקסל וזה עוזר לי לדעת כמה בחודש בממוצע עולה לי להחזיק רכב וגם לזהות תחנות שמוהלות את הדלק. אני אישית כבר פסלתי תחנה אחת בשיטה הזו. ללא שינוי באופן הנהיגה, צריכת הדלק שנמדדה אחרי נסיעה של שני טנקים מלאים, עלתה פתאום בכמעט 2 ק"מ לליטר.

קצת מספרים:

הצריכה הממוצעת לפי האקסל שלי היא ליטר אחד ל-14 ק"מ (אין לי הרבה נסיעות בתוך העיר).

הצריכה הממוצעת לטנק דלק הגבוהה ביותר היא 1 לקצת יותר מ-12, והנמוכה כמעט 1 ל-16 (זה קרה רק פעם אחת).

מחשב הרכב טוען לצריכה ממוצעת של 6.8 ליטר ל-100 ק"מ (ליטר ל-14.7 ק"מ).

* הרכב הוא רנו מגאן 2002 ידנית.

פורסם
לא כולם פסיכים כמוני שיש להם תיעוד במחשב של צריכת דלק וכל מה שהוצא על טיפולים וכו'..

אמנם אכן, לא כולם פסיכים כמוך :wink: אבל רק לידע כללי, כל עצמאי מעביר לרואה החשבון שלו את מלוא חשבוניות ההוצאה על הרכב כולל הוצאות דלק וכמו כן מעביר לרואה החשבון קילומטראג' פעם בשנה.

פועל יוצא הוא שבהרמת טלפון לרואה החשבון שלי אני מדווח לו מה הק"מ ברגע זה ותוך דקה מקבל במייל דו"ח מלא של כל ההוצאות בין תאריכים כולל צריכת דלק בצורה הכי מדויקת שיכולה להיות (יש גם את מלוא חשבוניות התדלוק וגם את הנסועה).

כל עצמאי יכול לקבל כזה דו"ח בכל רגע נתון וזה מאוד נח.

נותן לך גם אינדיקציה של עלות כוללת של ק"מ נסיעה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אכן, מחקר מקיף שקובע מסקנה חד משמעית.

או שלא.

תקשיבו, אנשים אולי משקרים בנוגע לכמה פעמים הם מז%^$# בשבוע, וכמה ה-@^* שלהם גדול, וכמה ה-@#&^ שלהם &^#@ (סתם בא לי לכתוב סימנים מוזרים). אבל כמה האוטו שלהם צורך? את מי זה משרת לשקר בנושא הזה?

המיאטה שלי, אגב, עושה 22 ק"מ לליטר. סתם שתדעו שאני גבר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, יש משהו בדבריו של פותח השרשור.

הישראלי לא אוהב לצאת פראייר, גם כשזה נוגע לצריכת הדלק של הרכב שלו. נתקלתי בהרבה אנשים שפשוט ממציאים את צריכת הדלק שלהם או מתבססים על זה שמחשב הדרך שלהם רושם 1:18 כשהם נוסעים בכביש מהיר באמזדה3ליסינג שלהם מהעבודה ובטוחים שרוח הקודש מרחפת ומקדמת את האירודינאמיות של הרכב שלהם.

כולנו מכירים את תרבות הנהיגה העצבנית משהו של הישראלים ואת העובדה שהרבה אנשים בכלל לא יודעים למדוד צריכת דלק או במקרה הטוב מתבססים על מחשב הרכב האופטימי משהו.

אני מאוד מאוד בספק באשר לאמינות המספרים שאנחנו רואים בשלל שרשורי צריכות הדלק של הרכבים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, אני גם מאוד בספק באשר לאמינות המספרים שכתובים, אבל הסיבות לכך רבות ובטח לא רק כי אנשים רוצים לא לצאת פראיירים. מה שמגוחך בכל הסיפור הוא שנתוני צריכת הדלק האלה לא עושים רושם על אף אחד, ואם הם מזייפים אותם לטובתם אז זה פוגע רק בהם...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, זה לא רק הצורך "לא לצאת פראייר" אלא בעיקר הכמיהה האין סופית להוכיח לעצמך ולסובבים שאתה אדם מוצלח.

נכנסים אלי אנשים ושואלים כמה עולה פרו פלאן לכלב.

מחירון 329.

מחיר שוק 285.

אני אומר 285 ואז מקבל לפחות 10 פעמים בשבוע את המענה, "מה? :shock: אני קונה את זה ב 120".

אז ברור לכולם שהוא לא קונה בשום 120 ש"ח אבל העיקר שהוא תקע סכום ומרגיש שהוא מוצלח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...