Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוהי כבר שיטה של משא ומתן. אומנם התשובה סוגרת את הדו-שיח מיידית, אבל זו גם שיטה (ברוב המקרים מוצלחת).

לא הבנתי את הקטע של הישראלים לא אוהבים לצאת פראיירים - מי כן ?

כאשר אני איפסתי את מחשב הדרך והתחלתי למדוד ב-100 קמ"ש, יצא לי 1/21 :). אני בחיים לא אספר את זה למישהו, כאשר ישאלו אותי על צריכת הדלק, אבל אני מאמין שמספיק אנשים יספרו זאת בשמחה.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נתון אישי לגבי המאזדה 3 שלי, אצלי הנורה של הדלק נדלקת בטיפה פחות מ550 ק"מ לאחר האיפוס.

לפי חישוב שלי זה יוצא בערך1:12.2.

היה לי חבר שאמר שזה בלתי אפשרי לקבל צריכת דלק כזאת במאזדה 3 (גם לו יש אחת כזאת), אמרתי לו שינסה פעם לנסוע עם מזגן לא על מקסימום ולא ללחוץ גז בכל הכח מרמזור לרמזור.. תתפלא אבל לאחר חודשיים הוא גם קיבל צריכת דלק שמתקרבת לשלי..

------------

אני גם לא מאמין לכל אחד שאומר שהוא עושה 1:89 אבל גם המספר שרשמת, 1:8.8 לא מציאותי, זה אומר שהנורה של הדלק נדלקת לך ב387 ק"מ, שזה מאוד אבל מאוד לא מציאותי רק מהצד השני של הסקאלה.

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

1:9 אפשר להוציא בקלות במאזדה 3 בנסיעה עירונית בעיקרה.

מהכיוון השני, אצלי בעבודה יש מישהו עם 3 חדשה שעושה 1:15. השיטה פשוטה: כמעט אך ורק נסיעות ארוכות על 100 קמ"ש בכביש 6.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

טוב ת'אמת הכותרת בכוונה קצת מתריסה כי 90% זה כמעט כולנו ורציתי כמה שיותר תגובות.

ברור לי שזה תלוי במשתנים רבים מנהג אחד למשנהו, (אופי נהיגה, אופי הדרך, מצב מכני, חורף או קיץ וכו) ולא כולם שקרנים.

ברמת העקרון רוב המכוניות שקניתי לא עשו את מה שבפועל היו אמורות לעשות לפי בעלי רכבים דומים (שלא נדבר על נתוני יצרן).

אי לכך ובהתאם לזאת, פתחתי את השירשור הזה במילה "מסקנה" שלפי דעתי יש איזה שהיא תופעה של לעגל למעלה את צריכת הדלק

שבת שלום לכולם וסעו בזהירות

פורסם

לא הבנתי את הקטע של הישראלים לא אוהבים לצאת פראיירים - מי כן ?

אף אחד, השאלה היא כמה רחוק אתה מוכן ללכת כדי להוכיח את זה לכל העולם. אצלנו זו תרבות, ואני בכוונה אומר את זה ואני צוחק על זה ויש לי גם לפעמים ויכוחים כאלו עם אשתי, כי זו תרבות של מטומטמים! ישראלים אוהבים להרגיש שהם דפקו את המערכת, האבסורד הוא שזה קורה בדברים הקטנים, בדברים הגדולים והבאמת חשובים דופקים אותם חופשי! למשל משהו ראשון שעולה לי בראש, ריבית המשכנתא, לא תאמין כמה מטומטמים יש שמשלמים ריבית פריים פלוס, ראיתי בעיניים!, אז יופי הבן אדם מוריד 20 ש"ח על חולצה ומרגיש שהוא דפק את המערכת אבל הוא משלם כל חודש 150 שקל יותר בגלל שאין לו מושג מה המשמעות של המספרים הקטנים בדפים האלו של המשכנתא והוא בטוח שהפקיד עוזר לו. בקיצור זו רק דוגמא, ביחס לחו"ל למשל אין אצלנו כמעט תחרות ויש קונצנזוס בין חברות סלולר, כבלים ולווין והרשימה עוד ארוכה, לא סתם הגיעו מים עד נפש ואנשים היום החליטו לצאת לרחובות, בארה"ב כבר מזמן היו חרם צרכנים ומורידים את החברות הגדולות האלו לרצפה!

כאשר אני איפסתי את מחשב הדרך והתחלתי למדוד ב-100 קמ"ש, יצא לי 1/21 :). אני בחיים לא אספר את זה למישהו, כאשר ישאלו אותי על צריכת הדלק, אבל אני מאמין שמספיק אנשים יספרו זאת בשמחה.

1/21 רגעי או ממוצע?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אני לא מבין למה אתם מסתבכים ומתבלגנים. למלא עד הסוף שיצא הדלק החוצה, אקסל וכל זה. למה לא בשיטה הפשוטה ביותר? ללכת למלא בתחנת דלק אחת אמינה וקבועה ( רצוי גם עם מכונת שטיפה). ולחלק בכל תדלוק את מס הק"מ בכמות הליטרים שנכנסו?

אני נוסע בערך 950 ק"מ בחודש ומתדלק פעמיים בחודש. הכל תלוי ברגל על הגז, בפקקים בעצבים שיש לך שאתה חוזר מהעבודה. ברור שאם תלחץ חזק ותעקוף הצריכה תרד. חשוב גם סוג הכביש, אני מבלה הרבה על 431 אולי בגלל זה הצריכה טובה.

בכל מקרה כל מי שיש לו רכב 1600 והצריכה שלו יותר טובה מ1 ל10 יכול להיות מרוצה! אני מגיע עם הבאלנו ל 1 - 12 וחצי. במהירות 90-110 היא לא עוברת את ה2700 ס"לד. בנהיגה ממש רגועה אפשר להגיע גם ל1 ל13. מה שכן, נראה לי שהרכב אוכל ממש בנהיגה בפקקים ועמידה ברמזורים. אם אני 60 אחוז בכביש מהיר, אז אולי בפקקים הצריכה 1 ל9 או 1 ל10. אבל אי אפשר תמיד לנהוג רגוע, ולפעמים בא לך לעקוף ומסתבכים בפקקים לא מתוכננים. אם אני חושב על זה, רכבים יפנים רכבים של שנות ה90, תחילת שנות ה2000: 2 הרכבים בעלי הצריכה הכי טובה שמגיעים ל 1 ל12 וחצי משולב או 1 ל13, אם נסיעה רגועה אלו הטויוטה קורולה, והבאלנו? איזה עוד רכב מנוע 1600 מגיע לצריכה של 1 ל12 וחצי? יש לי חבר שטוען שהקורולה שלו שנת 94 מגיעה ל14 - 1 ל13 קבוע.

פעם בכמה שנים צריך לעשות ניקוי מצערת? אני חושב שאם יורידו את מחירי הדלק ל5 שקל לליטר כולם יהיו מרוצים :-P

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

מזדה3ליסינג עשתה אצלי בסביבות 9.8 ק"מ לליטר, נסיעה מעורבת, ממוצע ארוך טווח.

הקליאוספורט עושה 1:12 (בעיקר בינעירוני אבל לא רק, נסיעה רגועה אבל כשפנוי אני ממשיך גם מעבר ל100)

כמו שמופיע בחתימה, הצלחתי גם לעשות 1:8 פעם אחת, אבל מחוג הסל"ד לא ירד מ4500 כל הנסיעה, אז בנסיבות האלו זה אפילו חסכוני יחסית :roll:

אני גם מניח שאם אני אשתדל אני אצליח לעשות 1:15 בנסיעה בינעירונית על 100 עם חלונות סגורים בלי מזגן, אבל למה?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני גם מניח שאם אני אשתדל אני אצליח לעשות 1:15 בנסיעה בינעירונית על 100 עם חלונות סגורים בלי מזגן, אבל למה?

אנשים שעושים 40K+ בשנה יודעים למה, אם אתה נוהג בקליו ספורט אז דלק כנראה לא בראש דאגותייך, יש אנשים שהבדל בין 10 לליטר ו15 לליטר שווה להם 500 או 1000 שקלים לחודש, זה למה.

פורסם
אף אחד, השאלה היא כמה רחוק אתה מוכן ללכת כדי להוכיח את זה לכל העולם. אצלנו זו תרבות, ואני בכוונה אומר את זה ואני צוחק על זה ויש לי גם לפעמים ויכוחים כאלו עם אשתי, כי זו תרבות של מטומטמים! ישראלים אוהבים להרגיש שהם דפקו את המערכת, האבסורד הוא שזה קורה בדברים הקטנים, בדברים הגדולים והבאמת חשובים דופקים אותם חופשי! למשל משהו ראשון שעולה לי בראש, ריבית המשכנתא, לא תאמין כמה מטומטמים יש שמשלמים ריבית פריים פלוס, ראיתי בעיניים!, אז יופי הבן אדם מוריד 20 ש"ח על חולצה ומרגיש שהוא דפק את המערכת אבל הוא משלם כל חודש 150 שקל יותר בגלל שאין לו מושג מה המשמעות של המספרים הקטנים בדפים האלו של המשכנתא והוא בטוח שהפקיד עוזר לו. בקיצור זו רק דוגמא, ביחס לחו"ל למשל אין אצלנו כמעט תחרות ויש קונצנזוס בין חברות סלולר, כבלים ולווין והרשימה עוד ארוכה, לא סתם הגיעו מים עד נפש ואנשים היום החליטו לצאת לרחובות, בארה"ב כבר מזמן היו חרם צרכנים ומורידים את החברות הגדולות האלו לרצפה!

1/21 רגעי או ממוצע?

ברור שרגעי, לכן רשמתי מה שרשמתי :).

פורסם
אנשים שעושים 40K+ בשנה יודעים למה, אם אתה נוהג בקליו ספורט אז דלק כנראה לא בראש דאגותייך, יש אנשים שהבדל בין 10 לליטר ו15 לליטר שווה להם 500 או 1000 שקלים לחודש, זה למה.

אם בן אדם נוסע 40K בשנה והוא לא קונה מראש רכב בנזין, או רכב שידוע כאחד עם צריכה נמוכה זו כבר בעיה שלו.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

יש חשיבות לנתוני צריכת הדלק לפני שרוכשים את הרכב

אח"כ נראה לי מזוכיזים לשמו לבדוק צריכת דלק

אין הנאה מנהיגה כאשר חושבים על הדלק זו נהיגה מעצבנת ולטעמי גם לא בטיחותית.

(נהיגה ללא פוטנציאל)

הילוך שלישי או רביעי 4000 סלד כל נגיעה בדוושה הנאה לשמה ונראה את הנהג שמנסה להפתיע אותי

לעומת הילוך חמישי 2500 סלד נסיעה על "התנופה" אי אפשר להגיב לכלום, והמחשבות כמעט אובדניות.

הרעיון בנהיגה עם פוטנציאל זה שיש לך משהו בצד לשעת חירום (הוא עולה בצריכת דלק)

אבל הוא זמין מיידית בשעת הצורך גם הנהג וגם הרכב.

אז המיכל יספיק לפחות 100 ק"מ לא משם תבוא הישועה הכלכלית

להיפך,אם תרדו עם חיוך מהנהיגה סביר שגם יכולת ההשתכרות שלכם תגדל.

צריך להוציא מחוץ לחוק את מד צריכת הדלק !!!!

פורסם

המאזדה 6 2011 שלנו , אמורה לעשות לפי היצרן 12.5/1 ובפועל היא עושה לנו 10/1 בנסיעה עצבנית עם מזגן חזק מאוד .

אני דווקא מרוצה מהנתון הזה !

פורסם

כאשר אני נוסע נסיעות בין עירוניות, וזה מה שקורה לרוב הרכב שלי, זולל 1 ל 15, חלק מהנסיעות עם מזגן, אבל הרוב לא.

בחודש האחרון, כל הנסיעות שלי היו בעיר, היה לי 2 נסיעות לחוצלעיר, לאשקלון, הייתה נסיעה עם שיוט של 90-100

ואתמול נסיעה לחולון, עם קצת פקקים באיילון, גם בהלוך וגם בחזור, בעצם לא קצת פקקים חח, ולאחר שתדלקתי את הרכב, ואני מחשב כל פעם כאשר אני ממלא דלק, ואני ממלא פול טנק, אז יצא לי 1/9 וזה אחריי נסיעות עם רגל קצת כבדה על הגז פה ושם, וכל הנסיעות התרחשו תחת השפעת מזגן מקרירה.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

• תוכן חדש...