Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מרחק: 170.7 ק"מ

דרך: בין עירונית. נהג + מזגן.

מהירות ממוצעת: 110-120 קמ"ש.

צריכת דלק: 8.6 ליטר

יפה מאוד. אבל זה לא בדיוק מה שהתכוונתי.

הדרך צריכה להיות זו:

1. למלא את מיכל הדלק עד הסוף.

2. לאפס את מחשב הדרך.

3. לסוע עד שהמיכל מתרוקן.

4. למלא את המיכל שוב עד הסוף, ולרשום את כמות הליטרים שנכנסה.

5. להוציא ממחשב הדרך שני נתונים: א. כמה ק"מ הרכב עשה מאז האיפוס האחרון, ב. המהירות הממוצעת של הרכב מאז האיפוס האחרון.

מי שעובד בתל אביב וגר מחוץ לתל אביב, המהירות הממוצעת שלו בין תדלוק לתדלוק תהיה מקסימום 30 קמ"ש. זאת לעומת מי שעובד בפריפריה, שם סביר שהמהירות הממוצעת שלו בין תדלוק לתדלוק תגיע אפילו ל- 70 קמ"ש.

ההשוואה הנכונה בצריכת דלק של רכבים היא בין רכבים שעושים מהירות ממוצעת דומה בין תדלוק לתדלוק (וגם זה כמובן לא כל הסיפור, אבל לפחות הכי קרוב לאמת שנגיע).

בפיאט פנדה שלי, אחרי שעשיתי את התהליך שכתבתי מעלה, אני רואה בערך את הדבר הבא (כל הנתונים עם מזגן):

במהירות ממוצעת 30 בין תדלוק לתדלוק (שזה רוב הנהגים בגוש דן), צריכת הדלק 1:14 ק"מ לליטר.

במהירות ממוצעת 40 בין תדלוק לתדלוק, צריכת הדלק 1:15 ק"מ לליטר.

במהירות ממוצעת 50 בין תדלוק לתדלוק, צריכת הדלק 1:16 ק"מ לליטר.

במהירות ממוצעת 60 בין תדלוק לתדלוק, צריכת הדלק 1:17 ק"מ לליטר.

וכך הלאה.

אנשים שאומרים לך שהם עושים 40% בעיר ו 60% בחוץ, אין להם מושג מהי המהירות הממוצעת שלהם בין תדלוק לתדלוק, היא יכולה להיות 40 קמ"ש או 55 קמ"ש, וזה הנתון החשוב האמיתי.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יפה מאוד. אבל זה לא בדיוק מה שהתכוונתי.

הדרך צריכה להיות זו:

1. למלא את מיכל הדלק עד הסוף.

2. לאפס את מחשב הדרך.

3. לסוע עד שהמיכל מתרוקן.

4. למלא את המיכל שוב עד הסוף, ולרשום את כמות הליטרים שנכנסה.

5. להוציא ממחשב הדרך שני נתונים: א. כמה ק"מ הרכב עשה מאז האיפוס האחרון, ב. המהירות הממוצעת של הרכב מאז האיפוס האחרון.

.

זה בדיוק מה שעשיתי.

כך קיבלתי את הנתונים שרשמתי.

מכיוון שאין מחשב דרך בפיג'ו 206+, המהירות הממוצעת היא אומדן שלי. אך המרחק וכמות הדלק הם נתונים מדוייקים.

פורסם
זה בדיוק מה שעשיתי.

כך קיבלתי את הנתונים שרשמתי.

מכיוון שאין מחשב דרך בפיג'ו 206+, המהירות הממוצעת היא אומדן שלי. אך המרחק וכמות הדלק הם נתונים מדוייקים.

אוקיי. הבעיה היא שהמרחק בין אומדן לבין המהירות האמיתית יכול להיות גדול מאוד. אני לדוגמא הייתי בטוח שהמהירות הממוצעת שלי היא לפחות 50 קמ"ש (אחרי הכל יש לי לא מעט נסיעות על 120 קמ"ש). אבל לאחר בדיקה במחשב הדרך נחרדתי לגלות שהמהירות הממוצעת שלי (לאחר התדלוק הראשון שבדקתי) היא 29 קמ"ש !! מראה לך עד כמה לא ניתן לאמוד את הדברים הללו.

פורסם
אוקיי. הבעיה היא שהמרחק בין אומדן לבין המהירות האמיתית יכול להיות גדול מאוד. אני לדוגמא הייתי בטוח שהמהירות הממוצעת שלי היא לפחות 50 קמ"ש (אחרי הכל יש לי לא מעט נסיעות על 120 קמ"ש). אבל לאחר בדיקה במחשב הדרך נחרדתי לגלות שהמהירות הממוצעת שלי (לאחר התדלוק הראשון שבדקתי) היא 29 קמ"ש !! מראה לך עד כמה לא ניתן לאמוד את הדברים הללו.

יש משהו במה שאתה אומר. אני אחדד את האומדן שלי:

כל הנסיעה כמעט הייתה בכביש 6. נסיעה רציפה לחלוטין. נסעתי 170 ק"מ ב- 1.75 שעות.

170 לחלק ל 1.75 נותן מהירות ממוצעת של 97 קמ"ש. יותר מדוייק מזה, אין.

פורסם
יש משהו במה שאתה אומר. אני אחדד את האומדן שלי:

כל הנסיעה כמעט הייתה בכביש 6. נסיעה רציפה לחלוטין. נסעתי 170 ק"מ ב- 1.75 שעות.

170 לחלק ל 1.75 נותן מהירות ממוצעת של 97 קמ"ש. יותר מדוייק מזה, אין.

בסדר, עבור הקטע דרך שנתת באמת יש לך נתונים מדוייקים. אבל אתה יודע, אם רוצים צריכת דלק ממוצעת שמדמה נסיעה רגילה ברכב, צריך לקחת בחשבון גם נסיעות בעיר, פקקים וכו'. לנסות ולהעריך בראש את המהירות הממוצעת של דבר כזה זה בלתי אפשרי.

פורסם
אני נוסע בג'אז ידנית 1.2 (רכב שקניתי ממקום העבודה שלי). היא עושה לי כרגע בין 19-20.5 ק"מ לליטר, אבל היא סופר מיני.

1+ הרכב החסכוני ביותר בין הרכבים הקטנים הוא דווקא של הג'אז (סופר מיני). חבל שהמחיר שלה יקר משמעותית מהמתחרות שלה.

• תוכן חדש...