Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר רובוטי ב c4 מזעזע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מעניין. מה ההיסתגלות דורשת?

בהמשך לשאלה ששאלתי את המגיב הקודם, האם גם בפולו ,GTI אני אצטרך להוריד את הרגל מהגז בזמן העברת הילוכים?

מה אתה בעצם אומר, שאם לפולו היתה תיבת הילוכים אחרת, היא היתה עושה פחות מ 6.9 שניות מ 0-100?

תודה

תראה אם היא הייתה ידנית, היית יכול לפתוח עם גלגלים (סחרור, זריקת קלאץ'), זה מוריד קצת זמן (במובן החיובי, במקום 6.9 אז 6.4 לדוגמא.)

מה שכן, הDSG מעבירה הילוך ב20 מאיות (לפי מה שראיתי פעם בטופגיר), שזה מהיר מאוד, מתנהגים איתה כמו אוטומטית, פול גז כל הזמן בלי שטויות.

לדעתי ההבדל בין DSG לידני מתקזז, כי בידני יוצאים ממצב עמידה יותר מהר אבל העברות איטיות מDSG, אני לא יודע מה היחס הילוכים בGTI, אבל כמעט בכל מכונית ספורט כזאת אתה בשני סוגר 100, ככה שאין הרבה הבדל ולפעמים עדיף ידני.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה שאתה אומר נוגד את יסודות ההאצה מ 0-100. אני רוצה לדעת כמה אוטו מהיר מ 0-100. אם כדי לקבל ביצועים מקסימלים, אני צריך להתחיל לנסוע באיטיות כדי שההילוך יכנס, לא עשיתי כלום.

תודה

אז כמו שרשמתי גם נגיעה קלה בדוושה מכניסה להילוך לפני תחילת נסיעה

אבל באיזה סיטוציה בחיי היום יום בכביש אתה צריך להגיע מ0-100 ב 10 שניות ? זה סתם שורף דלק ולא ביטחותי

פורסם
תראה אם היא הייתה ידנית, היית יכול לפתוח עם גלגלים (סחרור, זריקת קלאץ'), זה מוריד קצת זמן (במובן החיובי, במקום 6.9 אז 6.4 לדוגמא.)

מה שכן, הDSG מעבירה הילוך ב20 מאיות (לפי מה שראיתי פעם בטופגיר), שזה מהיר מאוד, מתנהגים איתה כמו אוטומטית, פול גז כל הזמן בלי שטויות.

לדעתי ההבדל בין DSG לידני מתקזז, כי בידני יוצאים ממצב עמידה יותר מהר אבל העברות איטיות מDSG, אני לא יודע מה היחס הילוכים בGTI, אבל כמעט בכל מכונית ספורט כזאת אתה בשני סוגר 100, ככה שאין הרבה הבדל ולפעמים עדיף ידני.

אוקיי. בשני סוגר 100? נשמע לי הזוי. ממה שראיתי ב YOUTUBE, זה רק בשלישי מגיע ל 100

תודה

פורסם
אוקיי. בשני סוגר 100? נשמע לי הזוי. ממה שראיתי ב YOUTUBE, זה רק בשלישי מגיע ל 100

תודה

0-100 זה כל כך 1998 :-D

שהם מדדו את ה-0-100 שלהם הם עבדו עם הגיר בתצורה הידנית שלו והעבירו הילוך פלוס להוריד רגל מהגז בנקודה האופטימאלית שלו.

זה הכל.

לדעתי האצת ביניים (80-120) הרבה יותר חשובה מ-0-100.

:king:

פורסם
0-100 זה כל כך 1998 :-D

שהם מדדו את ה-0-100 שלהם הם עבדו עם הגיר בתצורה הידנית שלו והעבירו הילוך פלוס להוריד רגל מהגז בנקודה האופטימאלית שלו.

זה הכל.

לדעתי האצת ביניים (80-120) הרבה יותר חשובה מ-0-100.

אני מסכים אבל הנתון הזה לא רשום בשום מקום

תודה

פורסם

תודה

בסדר, חשבתי שבמכוניות ספורט כאלה ככה היחסים. (גם בג'טה של החבר היא סוגרת 100 ב3 אם אני זוכר נכון).

(אצלי בקוואליר הוא סוגר 100 בשני, אבל יש רק 3 הילוכים.)

לפי מה שאמרתי בהודעה הקודמת, ההפרשים בין ידני לרובוטי יכולים להתקזז, כי בסך הכל יש לך שתי העברות הילוכים שבידני יקחו יותר זמן מהDSG.

פורסם

טוב שלא שאלת כמה רשום בספידומטר, שהרי אם רשום 240 אז היא חיה רעה. ביום יום נתון המומנט ומתי הוא מגיע הכי חשוב בקטע של כח זמין. נהגתי על האיביזה קופרה, והמנוע הזה ,שיש אותו גם בפולו ,מרגיש אפילו חזק יותר ממה שהוא נותן באמת, אז אל תדאג רק תיסע בזהירות.

פורסם
חבל שלא ביקשת יעוץ עבור אביך בפורום טרם הרכישה וחבל שהוא לא ביצע נסיעת מבחן מספיק ארוכה וממצה ברכב כדי לעמוד על החיסרון הגדול הזה.

המצחיק הוא שהפיג'ו 308 נמכרת עם אוטו מנוע ועם גיר אוטומטי רגיל בעל 6 הילוכים שעובד בצורה פשוט מצויינת. בסיטרואן עדיין לא החלו לייצר את מנוע ה-1.6 טורבו עם גיר אוטומטי ולכן לובינסקי בחרו בפתרון מטופש לדעתי שאמור למלא את החור בהיצע עד התחלת יצור הדגם האוטומטי והלכו על הגיר הרובוטי.

אגב גם אני חויתי את הרובוט הכי מזעזע בסיטרואן C4 פיקאסו, הוא פשוט חובט ומכה בכל העברת הילוך וזה ממש לא נעים להיות נוסע או נהג ברכב הזה.

שבת שלום.

לא מדויק, אכן ה 308 שווקה עם התיבה האוטומטית אבל המחיר היה 160 לעומת 140 ב C4 .

למה היה ? כי לא מזמן ביקרתי בסוכנות ונאמר לי שכרגע השיווק של הגרסה הזו הופסק.

למי שמתעניין, נכון להיום תיבה תואמת DSG נמצאת בשלבי פיתוח מתקדמים ב PSA .

הם מתעקשים לפתח וליצר את התיבה בעצמם ולא להיות תלויים בספקים חיצונים כמו שאר היצרנים.

פורסם

לפותח השרשור - היסתגלות היא להבין את אופי פעולץ הגיר והמנוע אך הוא מגיב להרפיה מהגז בין הילוכים ,האם הוא דורש זאת ,זמן העברה נוח בכל הילוך -אלו דברים שלומדים תוך זמן קצר יחסית אבל עדין זמן ממושך יותר מכמה דקות נסיעה . מנסיון ארוך עם בראבו חדשה אפשר לנהוג חלק מאוד על גיר רובוטי עם מצמד אחד. וגם על הסי 4 הזאת ספציפית נהגתי מאחר וגם הורי הזמינו אחת כזאת גם עליה אין שום בעיה לנהוג חלק רק צריך להבין את אופי פעולת הגיר ולזרום איתו כדי להגיעה לתנועה והעברת הילוכים חלקה ואני מדבר על תפעול אוטומטי של הגיר כמובן שבידני השליטה קלה עוד יותר.

0-100 ניתן לעשות בקלות עי לחיצה רצינית על הדוושה והרפיה קלה בזמן העברת הילוך שאתה יודע שיגיע באיזור הקו האדום או ע"י תפעול ידני עם המנופים מאחורי ההגה - במצב זה ההילוכים עוברים מאוד מהר - הרבה יותר מהר ממה שנהג רגיל היה מעביר.

לבחור שהעיר על סחרור גלגלים ביציאה מהמקום - שם לב שסחרור גלגלים בזינוק רק יאריך את הזמן הגעה מ0-100

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
טוב שלא שאלת כמה רשום בספידומטר, שהרי אם רשום 240 אז היא חיה רעה. ביום יום נתון המומנט ומתי הוא מגיע הכי חשוב בקטע של כח זמין. נהגתי על האיביזה קופרה, והמנוע הזה ,שיש אותו גם בפולו ,מרגיש אפילו חזק יותר ממה שהוא נותן באמת, אז אל תדאג רק תיסע בזהירות.

קודם כל תודה על התגובה אבל אני לא בטוח לאיזה מההודעות שלי אתה מתיחס במשפט הראשון של התגובה שלך

פורסם
אומרים את זה על הDSG לא על הרובוטי הרגיל(קלאץ' אחד).

אתה מוזמן לנסות את הרובוטי בפונטו גרנדה! רק קלאצ' אחד ועדיין מצויין, פשוט היפנים והצרפתים מוציאים שם רע לרובוטיות.

גם אצלי אין השעיה ואיבוד כוח ואני ממש לא צריך להרים את הרגל מהגז בזמן העברה,

ואני מעדיף את הגיר של פיאט מאשר המחלות והרעשים של הDSG!

מה החכמה לעשות חלק סופר מתוחכם אם הוא לא מתאים לשישוש אמין אצל הצרכן? לדעתי זה כישלון של היצרן!

רכב עם 2 מגדשים וגיר DSG סופר חכם צריך ליגרוט לאחר תום האחריות היצרן כי רק התיקון יעלה יותר מהרכב יד שניה. אז מה הטעם בעליונות הטכנולוגית שהיצרן משוויץ בה?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

למי שמתעניין, נכון להיום תיבה תואמת DSG נמצאת בשלבי פיתוח מתקדמים ב PSA .

הם מתעקשים לפתח וליצר את התיבה בעצמם ולא להיות תלויים בספקים חיצונים כמו שאר היצרנים.

אוי לא...

העקשנות הזאת תהרוס הכל

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם
אתה מוזמן לנסות את הרובוטי בפונטו גרנדה! רק קלאצ' אחד ועדיין מצויין, פשוט היפנים והצרפתים מוציאים שם רע לרובוטיות.

גם אצלי אין השעיה ואיבוד כוח ואני ממש לא צריך להרים את הרגל מהגז בזמן העברה,

ואני מעדיף את הגיר של פיאט מאשר המחלות והרעשים של הDSG!

מה החכמה לעשות חלק סופר מתוחכם אם הוא לא מתאים לשישוש אמין אצל הצרכן? לדעתי זה כישלון של היצרן!

רכב עם 2 מגדשים וגיר DSG סופר חכם צריך ליגרוט לאחר תום האחריות היצרן כי רק התיקון יעלה יותר מהרכב יד שניה. אז מה הטעם בעליונות הטכנולוגית שהיצרן משוויץ בה?

מישהו התנסה בשני הגירים ויכול להגיב?

תודה

פורסם

בארבעה חודשים האחרונים נסעתי על הפולו 1.4 DSG

הגיר עובד בצורה מעולה, הוא פשוט מנצל את המנוע הקטן ומוציא ממנו את הכל, שיוט על 130 ב-3 אלף טור לא היה מחזה נדיר וכמובן צריכת דלק ממוצעת של 1:13 עם רגל ממש כבדה על הגז. דבר נוסף שאהבתי בגיר הוא הורדת הילוכים בבלימה חזקה והורדה להילוך נמוך בירידות בצורה אוטומאטית.

הכל היה יפה חוץ מכמה פעמים בפקקים שהגיר פשוט מגמגם ולא סגור על עצמו על איזה הילוך צריך להיות דבר שמלווה בתחושה לא טובה בתא הנוסעים, השיא היה בפקק בדרך לירושלים בו הפולו הקטנה הקפיצה הילוכים והגיבה מאוד בעצבנות. כלומר יש עוד לאן לשפר את הגיר.

הבעיה הגדולה של הגיר הזה היא באמינות שלו ובמחיר היקר שלו במידה ויש בו תקלה, וזה שצמפיון מגמגמים עם שנתיים אחריות במקום לעמוד מאחורי התיבה ולתת 3 או אפילו אם נתפרע 4-7 שנות אחריות (במיוחד אחרי הבעיות שעשה הדור הראשון של ה-DSG עליהם הייתי שומע הרבה מנהגי מונית שפתאום היו צריכים לממן תיקון מאוד יקר ממש בסמוך לסוף האחריות) לא מוסיף לנושא זה.

:king:

• תוכן חדש...