Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר רובוטי ב c4 מזעזע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם היא מגיע עם DSG הסר דאגות מליבך.

מדובר בגיר בעל מצמד כפול, שמעביר הילוכים ב20 מאיות (כמה שזכור לי מתוכנית בטופ גיר.)

נסעתי מלא בג'טה 1.6L DSG, עם נהג שקרע לה תצורה, בלי רחמים, הגיר אכן נותן ביצועים טובים מאוד.

בשיוט הוא אכן חסכוני מאוד! הילוך 7 ב80 קמ"ש (וקצת פחות), ובפחות מ2K סלד.

גיר רובוטי עם מצמד אחד זה צעצוע ליד DSG.

הבעיה שבDSG היו מלא תקלות, אבל משיחה עם נהג מונית על אוקטביה דור 3 (הכי חדשה), מנוע 1.9TDI וגיר DSG, סוחב איתו 200KKM ורק החליף לו שמן. (1000 שקל על החלפת שמן!)

מנסיעה של רבע שעה איתו הגיר הגיב טוב!

אם אתה מתכנן לקרוע לDSG תצורה תדאג רק להחליף שמן והכל יהיה טוב. (בחדשים נראה לי שנגמרו הבעיות.)

נשמע מבטיח מאוד.

לגבי השמן, שים לב שרשמתי שהאוטו מליסינג. תיקונים והחלפת שמנים

כמעט ולא מעניינים אותי בכלל.

תודה רבה

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אחרי שאתה כבר יודע שלא מדובר באותו גיר, איך אתה מזמין רכב ואז מתחיל לדאוג? מה עם חיפוש מידע לפני? מה עם נסיעת מבחן?

קודם כל אתה צודק מיליון אחוז. דבר שני, שמעתי וקראתי על האוטו

כל כך הרבה שלא חשבתי שיש חסרונות.

החסרונות היחידות הן קילקולים והחלפות שמנים אבל כפי שכתבתי כבר,

האוטו מליסינג ככה שהשיקולים הם שונים מאוטו שרוכשים.

תודה

פורסם

טוב, עשיתי עכשיו שוב סיבוב קצר והורדתי את הרגל מהגז בשעת העברת

הילוך. זה בהחלט משפר את חווית הנהיגה אבל צריך להתרגל לזה.

לאבא שלי בטח יקח קצת זמן אבל אני מאמין שהוא יסתדר בסוף.

תודה על ההמלצה

פורסם

חבל שלא ביקשת יעוץ עבור אביך בפורום טרם הרכישה וחבל שהוא לא ביצע נסיעת מבחן מספיק ארוכה וממצה ברכב כדי לעמוד על החיסרון הגדול הזה.

המצחיק הוא שהפיג'ו 308 נמכרת עם אוטו מנוע ועם גיר אוטומטי רגיל בעל 6 הילוכים שעובד בצורה פשוט מצויינת. בסיטרואן עדיין לא החלו לייצר את מנוע ה-1.6 טורבו עם גיר אוטומטי ולכן לובינסקי בחרו בפתרון מטופש לדעתי שאמור למלא את החור בהיצע עד התחלת יצור הדגם האוטומטי והלכו על הגיר הרובוטי.

אגב גם אני חויתי את הרובוט הכי מזעזע בסיטרואן C4 פיקאסו, הוא פשוט חובט ומכה בכל העברת הילוך וזה ממש לא נעים להיות נוסע או נהג ברכב הזה.

שבת שלום.

פורסם
חבל שלא ביקשת יעוץ עבור אביך בפורום טרם הרכישה וחבל שהוא לא ביצע נסיעת מבחן מספיק ארוכה וממצה ברכב כדי לעמוד על החיסרון הגדול הזה.

המצחיק הוא שהפיג'ו 308 נמכרת עם אוטו מנוע ועם גיר אוטומטי רגיל בעל 6 הילוכים שעובד בצורה פשוט מצויינת. בסיטרואן עדיין לא החלו לייצר את מנוע ה-1.6 טורבו עם גיר אוטומטי ולכן לובינסקי בחרו בפתרון מטופש לדעתי שאמור למלא את החור בהיצע עד התחלת יצור הדגם האוטומטי והלכו על הגיר הרובוטי.

אגב גם אני חויתי את הרובוט הכי מזעזע בסיטרואן C4 פיקאסו, הוא פשוט חובט ומכה בכל העברת הילוך וזה ממש לא נעים להיות נוסע או נהג ברכב הזה.

שבת שלום.

הכרתי את הפורום רק לא מזמן. נדמה לי שאבא שלי כבר הזמין אותה אז. כמו כן, הוא עשה נסיעת מבחן אבל בדגם הקודם. לא ברור לי איזה גיר היה בו אבל אבא שלי טוען שהוא לא זוכר את הבעיה.

פורסם

בטויוטה בזמנו שהחלו לייבא את הקורולה החתימו כל רוכש פרטי על מסמך שבו הוא מאשר שביצע נסיעת מבחן והוא מודע לאופיו של הגיר הרובוטי בכדי שלא יוכלו לבוא נגדם בטענות ולהגיש תביעות משפטיות.

אם הוא ביצע את נסיעת המבחן בדגם הקודם ואף אחד לא טרח לציין בפניו את ההבדל בגיר מדובר בסוג של רמאות.

פורסם
הכרתי את הפורום רק לא מזמן. נדמה לי שאבא שלי כבר הזמין אותה אז. כמו כן, הוא עשה נסיעת מבחן אבל בדגם הקודם. לא ברור לי איזה גיר היה בו אבל אבא שלי טוען שהוא לא זוכר את הבעיה.

אני כרגע נוסע על לפיאט בראבו 2009 עם גיר רובוטי, ואני יכול להגיד שאחרי כמה שעות התרגלתי, ואחרי שבוע בערך כבר לא מרגישים הבדל ואצלי זה כבר לא מורגש (גם אישה גם כן מסתדרת איתו יופי) ואני נהנה מיתרונותיו

מניסיוני בנהיגה בפיקסו מדובר בגיר יותר בעייתי ומטלטל אבל בהחלט ניתן לשליטה (לא היו מוצאים אותו במידה ולא!)

העיניין הוא שצריך להתחייס לגיר הזה כאל גיר ידני ולא אוטומט ולהיות מעורב ולהבין מתי יש חיבור, כמה שזה נשמע מופרך דוושת

הגז שלך היא גם הקלאץ.

בקיצר הגיר רחוק מלהיות מושלם אבל גם לא כזה נורא .

פורסם

כל פעם שאני נוהג ברכב עם תיבה רובוטית בעלת מצמד בודד אני דואג להעביר את ההילוכים ידנית, כך אין בעיה לתזמן העברות חלקות. זה אפילו מהנה לפעמים.

Having said that, זה יכול להיות מאוד מרגיז למי שמצפה לתיבה אוטומטית רגילה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

הגיר הרובוטי מזעזע.

לי אישית ב C4 פיקסו היה מאוד חבל על כך שכן המנוע (1.6 טורבו דיזל) משך יפה מאוד.

ה"חכמה" בגיר הזה היא לנהוג מאוד בעדינות ולא ללחוץ חזק, ושם לא מרגישים יותר מדי מחלות ים כשהוא מבצע העברה..

אבל כשרוצים למשוך ולהאיץ קצת..אז זה בעיה.

גם חוויתי רעידות וטילטולים בבלימות, כאילו הרכב ניסה להישאר על הילוך 2\3 על 5קמ"ש.

דבר נוסף שהטריד אותי מאוד היה דיליי ארוך בין הרגע שבו לחצתי על דוושת הגז (בעמידה) ועד הרגע שהאוטו הואיל בטובו להתחיל לנסוע.

פורסם

תיבה בעלת מצמד יחיד דורשת הסתגלות ולמידה כיצד לתפעל אותה נכון. נהיגה אגרסיבית ולא נכונה תניב חבטות אבל שימוש נכון ויעיל יעניק נסיעה חלקה לגמרי . גם לDSG יש חסרונות כמו תגובה איטית ביציאה מהמקום ותפקוד לא הכי חלק במהירות עירונית נמוכה . מי שרוצה גיר אוטומטי שיקנה רכב אוטומטי מי שקונה רובוטי שלא יחשוב שהוא קנה רכב אוטומטי כי הוא לא. יש המון יתרונות לתיבה הרובוטית ובעניין התיבה של סיטרואן היא ממש לא כזאת גרועה היא פשוט דורשת היסתגלות .

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
הגיר הרובוטי מזעזע.

דבר נוסף שהטריד אותי מאוד היה דיליי ארוך בין הרגע שבו לחצתי על דוושת הגז (בעמידה) ועד הרגע שהאוטו הואיל בטובו להתחיל לנסוע.

המצב שאתה מתאר נוצר בגלל שברגע הלחיצה הגיר בניוטרל, וכשאתה לוחץ על הגז יש דיילי עד שההילוך נכנס .

הדרך להתגבר היא, או לא ללחוץ במכה אחת את כל הגז ולהתחיל בנסיעה מתונה, או פשוט לתת נגיעה קלה בגז(או לחיצה קבועה עדינה) לפני שאתה מאיץ וההילוך נכנס ואז אין שום בעיה. שוב תבין שזהו גיר ידני לכל דבר רק שהקלץ' או אוטומט ברגע שתפנים את זה הנסיעה תיהיה נעימה וחלקה באחריות

פורסם
הגיר הרובוטי מזעזע.

לי אישית ב C4 פיקסו היה מאוד חבל על כך שכן המנוע (1.6 טורבו דיזל) משך יפה מאוד.

ה"חכמה" בגיר הזה היא לנהוג מאוד בעדינות ולא ללחוץ חזק, ושם לא מרגישים יותר מדי מחלות ים כשהוא מבצע העברה..

אבל כשרוצים למשוך ולהאיץ קצת..אז זה בעיה.

גם חוויתי רעידות וטילטולים בבלימות, כאילו הרכב ניסה להישאר על הילוך 2\3 על 5קמ"ש.

זה ממש ככה

שאלה מעניינת היא האם זה שמדד 8.7 מ 0-100 קמ"ש הוריד את הרגל מהגז בזמן העברת הילוך או שלחץ על דוושת הגז במלואה ונתן לרכב לעשות את שלו. זה מאוד יפתיע אותי אם כן כי בין הילוכים יש 2 שניות בלי שהאוטו מאיץ. בהתחשב בזה שהאוט מגיע ל 100 לפחות בהילוך שלישי, יש שתי העברות בדרך שאורכות 4 שניות בסה"כ. מה שאומר שהרכב מגיע ל 100 ב 4.7 שניות. לא נשמע לי הגיוני.

פורסם
תיבה בעלת מצמד יחיד דורשת הסתגלות ולמידה כיצד לתפעל אותה נכון. נהיגה אגרסיבית ולא נכונה תניב חבטות אבל שימוש נכון ויעיל יעניק נסיעה חלקה לגמרי . גם לDSG יש חסרונות כמו תגובה איטית ביציאה מהמקום ותפקוד לא הכי חלק במהירות עירונית נמוכה . מי שרוצה גיר אוטומטי שיקנה רכב אוטומטי מי שקונה רובוטי שלא יחשוב שהוא קנה רכב אוטומטי כי הוא לא. יש המון יתרונות לתיבה הרובוטית ובעניין התיבה של סיטרואן היא ממש לא כזאת גרועה היא פשוט דורשת היסתגלות .

מעניין. מה ההיסתגלות דורשת?

בהמשך לשאלה ששאלתי את המגיב הקודם, האם גם בפולו ,GTI אני אצטרך להוריד את הרגל מהגז בזמן העברת הילוכים?

מה אתה בעצם אומר, שאם לפולו היתה תיבת הילוכים אחרת, היא היתה עושה פחות מ 6.9 שניות מ 0-100?

תודה

פורסם
המצב שאתה מתאר נוצר בגלל שברגע הלחיצה הגיר בניוטרל, וכשאתה לוחץ על הגז יש דיילי עד שההילוך נכנס .

הדרך להתגבר היא, או לא ללחוץ במכה אחת את כל הגז ולהתחיל בנסיעה מתונה, או פשוט לתת נגיעה קלה בגז(או לחיצה קבועה עדינה) לפני שאתה מאיץ וההילוך נכנס ואז אין שום בעיה. שוב תבין שזהו גיר ידני לכל דבר רק שהקלץ' או אוטומט ברגע שתפנים את זה הנסיעה תיהיה נעימה וחלקה באחריות

מה שאתה אומר נוגד את יסודות ההאצה מ 0-100. אני רוצה לדעת כמה אוטו מהיר מ 0-100. אם כדי לקבל ביצועים מקסימלים, אני צריך להתחיל לנסוע באיטיות כדי שההילוך יכנס, לא עשיתי כלום.

תודה

• תוכן חדש...