רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 7 אלף צפיות
הבנתי שתאוריה אני לא צריך אבל האם אני צריך לעשות עוד פעם בדיקת ראייה ואם אני מראה להם תרישוין רכב וכתוב שאני יכול לנהוג בלי משקפיים
הודעה אחרונה מאת natancohen1987, -
- 0 תגובות
- 713 צפיות
הי, אני רוצה להעביר מיטה (queen size) עם האוטו וחשבתי שבמקום לשלם להובלה, אולי עדיף כבר להשקיע בגגון. הרכב הוא יונדאי אקסנט 96' ואני מחפש גגון שיוכל לשאת את המיטה ושיהיה כמה שיותר ז-ו-ל (אני סטודנט עני). אשמח להמלצה והכוונה, אני גר בכפרסבא תודה
הודעה אחרונה מאת yonibarash, -
- 4 תגובות
- 904 צפיות
שלום לכולם, יש לי ששאלה לגבי ייבוא של בית מצערת מחו"ל. האם החלק הזה נחשב כפטור ממכס כמו שפנסים? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת zvir, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן, אם יש פה חבר'ה שרוצים לשתף בהצעות מימון שקיבלו מיבואנים שונים על רכבים שונים אשמח לשמוע. כי העליתי בקרב החבר'ה הצעת מימון שקיבלתי,וכל אחד צועק "דוד שלי קיבל הצעה פי כמה יותר טובה". באמת שהייתי רוצה לשבור לעצמי את המיתוס הזה.... תודה.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם זליכה יישאר דון קישוט, עם מלחמה ללא תוצאות? האם הסקייווקר של המחאה הציבורית יצליח להוביל את כוחות המורדים לניצחון על "האמפריה" או שמא יושחת ויועבר "לצד האפל"? כאן המינוי: http://www.themarker.com/cars/1.935404 כאן טור דעה: http://www.themarker.com/cars/1.935651 לכאורה, האדם המתאים במקום המתאים. מציג את עצמו (ויש קבלות) כמי שלא ניתן לא להשתיק ולא לכופף, כך שלפחות יש סיכוי את ההמלצות נשמע, גם אם לגבי המימוש יהיה ספק. הכתבה השנייה היא המעניינת, כי היא מעלה מספר נושאים לדיון, ואני חולק על חלק מהקביעות שם. למשל: "למרות הטענות של היבואנים על תחרות חריפה ביניהם, ההיפך הוא נכון: מי שרוצה לקנות גולף לא מעוניין בפיאט". זו טענה שגם אם יש בה ממש (כלו…
הודעה אחרונה מאת joker2k, -
-
- 12 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
צ'מפיון מוטורס החליטו להוזיל את מחירי האיביזה FR וCUPRA ב10.000 כל אחד. במטרה להתחרות בפולו GTI או בקורסה הספורטיבית שעתידה לנחות בארצנו... http://auto.co.il/כתבה-27412-הגרסאות-הספורטיביות-של-סיאט-איביז.aspx למרות הנחה זו מחירה של הCUPRA עדין יקר מהפולו.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם, התחדשתי באיביזה FR חדשה לבנה 3 דלתות, ויש לי כמה נושאים שאשמח אם מישהו יוכל להרחיב עליהם. 1. מה שווה מערכת הדלקת האורות האוטומטית, אם כאשר המפסק מוצב על O, האורות נדלקים לבד בלילה, אבל האורות של לוח השעונים לא נדלקים ויש חושך מוחלט בתוך הרכב כולל את מד המהירות וסל"ד ולחצמי מזגן וכ"ו? מה שקורה זה שאני צריך להדליק את האורות ידנית ואז לכבות - שזה נוגד את כל הרעיון... 2. קבלתי ספר רכב, ולא כתוב בו כלום על הרדיו עצמו, אלא רק על הידית רדיו ליד ההגה. האם אני שיכור? 3. בנוסף, אני יודע שיש את תכונת ה Coming Home שמשאירה את האורות דולקים אחרי יציאה מהרכב, מה בדבר האפקט ההפוך? הדלקת אורות כאשר אני מתקרב אל הרכב?? 4. האם מישהו יודע אם יש אופציה לגרום ללחיצ…
הודעה אחרונה מאת eitama, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 693 צפיות
אני צריך לעשות עבודה גדולה באנגלית ובחרתי לעשות על התפתחות המכוניות עם השנים יש למישהו ה-ר-ב-ה מידע\הסטוריה בנושא (באנגלית)? כמובן לא אתרים ידועים כמו וויקיפדיה את זה גם אני יודע.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
סדנת Novitec המשפרת איטלקיות כגון פרארי, מזראטי, אלפא ופיאט, שמו ידם על הג'ולייטה והתוצאה, לטעמי לפחות, מדהימה. חישוקי 18" או 20", מערכת פליטה משופרת, ספליטר אחורי, ותוכנת ניהול מנוע משופרת (120 כ"ס ל-150 כ"ס, 170 כ"ס ל-195 כ"ס, ו-235 כ"ס ל-261 כ"ס). http://de.novitec.nl/webshop/alfa-romeo/giulietta/ גם ה-B קלאס החדשה נחשפה במלואה. העיצוב החדש שכנראה יגיע גם ל-A קלאס שטרם נחשפה, נראה קצת מוזר בעיקר בפרונט המחודד. גם האינטריור לקוח מהליין העדכני של מרצדס - פתחי מיזוג עגולים (סטייל SLK,SLS), וקונסולה מרכזית שלא עשויה יחידה אנכית שלמה (אני אהבתי). היצע הבנזין כולל מנוע 1.6 ל' עם 122 או 156 כ"ס (B180 או B200 בהתאמה). מנוע הדיזל המשמש בעיקר את ה-C קלאס הוקטן לנפח ש…
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
- 3 תגובות
- 963 צפיות
כששאון התותחים נדם - המחאה הציבורית על יוקר המחייה נמשכת ומדרימה. בהמשך למחאה החברתית הנמשכת, על רקע יוקר המחייה הבלתי נסבל שנובע בין היתר ממחיר הדלק המאמירים בגין גביית מיסים גבוהים(כ60%), ובעקבות ביטול "מבצע החודש"(לחודש אוגוסט בלבד) שעליו הכריזה הממשלה בתחילת חודש אוגוסט על הפחתת המס על הדלק ב30 אג'. ונוכח הבעת הסולידאריות עם תושבי הדרום שעברו ימים לא קלים, מגיעה שיירת המחאה כנגד המיסוי הגבוה של מחירי הדלק לכיוון אשקלון או באר שבע(תלוי במצב הביטחוני) כאות הזדהות עם תושבי הדרום. שיירת מחאה נגד יוקר המחייה והפחתת המיסוי על הדלק , תצא ביום ראשון הקרוב 28.08.11 בשעה 16:00 מחניון סינימה סיטי בצומת גלילות ותעשה את דרכה בנסיעה איטית עד למאהל המחאה בבאר- שבע או אשק…
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- עוקב אחד
- 47 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
צפיה מהנה! הבסיס: http://www.youtube.com/watch?v=gcZqaFJVBZ0&feature=player_embedded דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. בלימה: http://www.youtube.com/watch?v=JsbUAl0NAWU&feature=player_embedded דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. סללום: http://www.youtube.com/watch?v=0rIH61q23O8&feature=player_embedded דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. תת היגוי והיגוי יתר: …
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי שאלה שהיא ספק היפוטית ספק רצינית. מאחר ואני מאוד מעוניין בג'יפ ואני לא יכול להרשות לעצמי בגלל יוקר ומחייה וכו' ואני עדיין מאוד מתעקש על שטח הייתי רוצה בבקשה לקבל תשובות לשאלות הבאות: האם ניתן להסב ג'אסטי לג'יפ? כוונתי הינה לא לקחת את האוטו, לפרק אותו, להוסיף סרנים, להחליף גלגלים, לחבר שנורקל וכו' לדעת האם אפשר לקחת ג'אסטי במחיר סביר של 4K שאני מוכן להשקיע וליסוע איתה בשטח מבלי לחשוש? גם כאן אני רוצה לציין שאני לא מתכוון לצלוח את החרמון, לחצות את אגם החולה או לדהור על הדיונות בחולות חלוצה. שאלתי נוגעת לשולי הכביש, אדמה חקלאית פחות או יותר, דרכי עפר וכו' (דרך שאינה אסקטרים) אם למישהו יש משהו להוסיף פרט למה שרשמתי, בשמחה, אשמח ללמוד. …
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שימו לב לצינורות שיוצאים ממרכז הגלגלים. ראיתי את זה על משאית שנסעה לידי. היה את זה בכל הגלגלים. מה זה?
הודעה אחרונה מאת re_ilan, -
-
השקיעו מאוד הפעם בהפקת הסרטון =] http://www.youtube.com/watch?v=btViXvIDsi0&feature=player_embedded דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. ואני ממש עוד התלהבתי מהשוט שהם עשו במסלול בצרפת.
הודעה אחרונה מאת thenewguy, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
האם יש הבדלי משקלים בין הונדה סיויק 96 סדאן ובין הונדה סיויק קופה 96 תודה לעוזרים...
הודעה אחרונה מאת Romek, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
כלכליסט מה המשמעות מבחינת שוק הרכב, האם יש פה סיכוי לתחרות ולירידת מחירים והגדלת ההיצע?
הודעה אחרונה מאת idannn_996, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הייתי רוצה לשאול האם בדיקה לפני קנייה (נגיד בקופיוטסט) יכולה לספר פחות או יותר על היסטוריית הטיפולים ברכב. אם הרכב לא טופל בכלל ולא הוחלפו דברים = בבדיקה ישר יגלו זאת ויראו שהוא מוזנח. * בכוונה שאלתי לגבי קומפיוטסט כי יש להם בדיקות מפורטות מאוד מאוד (ממש חוברת מסודרת). השאלה השניה. כאשר רשום ברישיון "בעלים קודמים 03" זה כולל הנוכחי? או ש-3+בעל הרכב הנוכחי? (כלומר סה"כ 4) תודה
הודעה אחרונה מאת יונתן ד., -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים, הזמנתי בעבר כמה שמפו של החברה ועכשיו יש להם מוצר חדש: http://www.carplan.co.il/sg_product~TLG001~14~0.htm מישהו באמת ניסה אותו ויכול לאמת את זה? כיוון שהאם זה אמת עובד זה חוסך הרבה זמן,ואין יותר סימנים על החלונות.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אחרי איזה תקופה (10000 ק"מ או יותר?) נדרש ומומלץ להחליף רפידות, דיסקיות, בלמים? או אחד מאלו?
הודעה אחרונה מאת Vw-golf, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 14.7 אלף צפיות
אשמח לפירוט מירבי והאם באמת זה באמת מקצר את הדרך- מגיעה מתל אביב
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חברים שלום, כזה עוד לא ראיתי - שלחו לי חידוש רשיון רכב עם רישום של 944,410 ק"מ ביום הטסט הקודם.... כמובן שהמספר הנכון הוא בערך 94K ק"מ. התקנה נכנסה במהלך השנה ככה שברשיון הרכב הנוכחי אין רישום של קמ"ג'. מה עושים?
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4113348,00.html אני בשוק מהאנשים ההזויים האלה! המחיר כל כך גבוה והרווח בשמיים אז ממה הם מפחדים? גם ככה כל הורדה לשם עליה נוספת אז גם את ההורדות הקטנות הן רוצים למנוע?!
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- 1 תגובות
- 578 צפיות
אהלן, לפני כמה ימים חדשית את הרישיון (מנהג חדש) הוצאתי את הרישיון ב 1/9/2009 וקיבלתי את הרישיון החדש כמה ימים לפני ה 1/9/2011 השאלה היא אם אני כבר יכול להוריד את השלט של הנהג חדש ולהסיע יותר מ 2 אנשים באוטו ?
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום! מה הדרך המהירה מכביש 1 (מכיוון מודיעין) אל צומת נס הרים שעל יד מושב בר גיורא ומושב נס הרים? שואל זאת משום שאני רואה שהכבישים שם צרים ומפותלים וניתן להיתקע אחר איזו משאית... מה יהיה מהיר יותר? לנסוע על הציר שעובר בין מודיעין למכבים-רעות (דרך יאיר פרג-דרך מנחם בגין -> שמאלה לחשמונאים) ועד הסוף לכביש 3 ומשם לכביש 1 דרך מחלף לטרון, שבציר זה(מודיעין-רעות-מכבים) יש איזה 6 כיכרות... או לנסוע מתוך מודיעין עם 431 עד למחלף ענבה על כביש 1? או לנסוע על 443 עד למחלף בן שמן ומשם על כביש 1? ד.א: כשנוסעים על כביש 1 - איפה הכי עדיף לרדת בשביל להגיע לצומת נס הרים? אולי יש גם מישהו/י שיודע/ת איזה ציר עדיף. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת shabydog, -
-
לכל מי שמעונין בלימודי B.Sc הנדסת מכונות מגמת רכב בעל יכולת לימודים.תחילת לימודים באוקטובר 2009 במידה ותהיה הענות וביקוש. יש התארגנות של סטודנטים ומעסיקים לפתוח מסלול חדש של הנדסת מכונות מגמת רכב במכללת אפקה(שיהיה מאושר במועצה להשכלה גבוהה). כל מי שיהיה מעונין צריך להיות בעל יכולות לימודים ותעודת בגרות * מתמטיקה - בחינת בגרות ברמה של 5 יח"ל (בציון 70 ומעלה), או ברמה של 4 יח"ל (בציון 85 ומעלה). * פיסיקה - בחינת בגרות ברמה של 5 יח"ל (בציון 60 ומעלה), או ברמה של 4 יח"ל (בציון 70 ומעלה). * אנגלית - ציון 80 לפחות בפרק האנגלית בבחינה הפסיכומטרית או ציון 180 במבחן אמי"ר /אמי"רים פסיכומטרי 560 לפחות או לסירוגין עם תעודת הנדסאי בעל ממוצע 80 לפחות במקצועות החיצוניים. …
הודעה אחרונה מאת basbusa, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מבצע לחברי מועדון הוט. השוק של הקטנות רק הולך ומתחמם
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
שלום חברים בוקר טוב האמת, רק רציתי לשתף אתכם במקרה שקרה לי אתמול בבוקר. כמו כל בוקר רגיל אני מתארגן לעבודה ויוצא בסביבות 8, כשהגעתי לרכב גיליתי שמישהו "פינק" את הרכב שלי במנת קפה שחור (התמונה צולמה כבר בחניה של המקום עבודה). לא ברור מה המניעים של אותו אדם, אבל ללא ספק מעיד על מקרה קשה. חשוב לציין שאני חונה באופן מסודר, לא חוסם לא חונה על 2 חניות ולא חונה בחניה שמורה ולא פותח דלתות על רכבים אחרים בסביבתי. "לרוויה"
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 45 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
שלום לכם, אתמול בערב מתי שחזרתי הביתה הגיעו שני שוטרים בלנד קרוזר שחנו בחנייה שלי אז אני ביקשתי שיזיזו את הרכב שלהם והם אמרו שאם שוטרים והם יכולים לעשות כל מה שהם רוצים. אז מה אני צריך לעשות כדי שהם לא יחנו שוב בחניה שלי בבזמן שאני לא נמצא בבית?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז לפני שמתחילים לתקוף אותי, יש היגיון בשאלה שלי. נא לקרוא עד הסוף. הסיפור הוא כזה: יש לטווינגו 2 דורות. הראשון נמכר באירופה עד 2007 אבל ממשיכים לייצר אותו בקולומביה ומוכרים אותו בשוק הדרום אמריקאי. הדור השני לא קשור בכלל לראשון חוץ מהשם המשותף שלהם, ואותו גם לא מוכרים בארץ, למרות שהוא היה נחטף כמו לחמניות טריות עם התמחור הנכון. הסתכלתי קצת בזמן האחרון על הרכבים החדשים הממש זולים, כמו הפיקנטו, הספארק וכל אלו, ולמרות שהם יכולים להיות אלטרנטיבה טובה לניידות, אני מוצא אותם חסרי אישיות וקצת "מכונות בשביל להגיע ממקום למקום". אני לא נמשך אליהם והם לא משעשעים אותי. לא כך הטווינגו! להוכחה, יש לי טווינגו שנת 94. הרכב די משעשע לנהיגה, למרות שיש לו בעיה …
הודעה אחרונה מאת ronenfe, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לפני שעה קלה ראיתי מישהי עושה רברס ביציאה מחניה ונכנסת בכנף של רכב חונה שהיה מאחוריה. בלי לחשוב פעמיים היא נתנה גז וברחה. יש לי את המספרים של שני הרכבים. אני כבר לא שם אז להשאיר פתק אני לא יכול, אבל ברמת העקרון, איך שאני רואה את זה יש כמה אופציות: 1) להשאיר את הפרטים שלי כדי שיתקשר אלי ואני אפרט מה קרה. לא מת על זה. אני לא רוצה להשאיר את המספר טלפון שלי ברחוב, וגם מכיוון שהיא כנראה גרה שם (זאת רחבת חניה של כמה בניינים צמודים) היא יכולה להוציא את הפתק אם היא חוזרת. חוצמזה מעדיף לא להתעסק איתה באופן ישיר מדי - לא יודע מי אלה האנשים האלה, ואני לא רוצה להשאיר פתח כ"כ נוח להשיג אותי - הרי מוסריים מדי הם לא, זה כבר ידוע... 2) להשאיר פתק רק עם המספר רכב שנכנס ב…
הודעה אחרונה מאת שניר106,
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 247 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- amlh
- PASHUT
- hgilad123
- דוד דרעי
- ELI001
- אברהם א
- קיורטוש אוטומוטיב
- רפי לין
- Camaro 92
- FROGIE
- נירו72
- iAmital