Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לפני שמתחילים לתקוף אותי, יש היגיון בשאלה שלי.

נא לקרוא עד הסוף.

הסיפור הוא כזה:

יש לטווינגו 2 דורות.

הראשון נמכר באירופה עד 2007 אבל ממשיכים לייצר אותו בקולומביה ומוכרים אותו בשוק הדרום אמריקאי.

הדור השני לא קשור בכלל לראשון חוץ מהשם המשותף שלהם, ואותו גם לא מוכרים בארץ, למרות שהוא היה נחטף כמו לחמניות טריות עם התמחור הנכון.

הסתכלתי קצת בזמן האחרון על הרכבים החדשים הממש זולים, כמו הפיקנטו, הספארק וכל אלו, ולמרות שהם יכולים להיות אלטרנטיבה טובה לניידות, אני מוצא אותם חסרי אישיות וקצת "מכונות בשביל להגיע ממקום למקום".

אני לא נמשך אליהם והם לא משעשעים אותי.

לא כך הטווינגו!

להוכחה, יש לי טווינגו שנת 94.

הרכב די משעשע לנהיגה, למרות שיש לו בעיה רצינית של חוסר כוח.

בגרסאות החדשות יותר יש לו 75 כוחות סוס במקום 54, אז זה פותר את הבעיה.

אז ככה:

אני חושב לייבא טווינגו חדשה לגמרי, דור ראשון, מהמפעל.

ברור שזה עולה המון כסף, אבל זה ישתווה בערך לקניית הרכבים הבסיסיים שיש פה, ככה שבאותו מחיר יש לי רכב חדש, משעשע ונוח יחסית.

הוא גם טיפה שונה מהגרסה שהייתה פה בארץ. הוא הרבה יותר מודרני ויש לו כריות אוויר כמו שצריך ואת כל האבזור שאפשר לצפות כיום מרכב בארץ, חוץ מESP (נראה לי).

המחיר שם (כולל את כל המיסים המקומיים) הוא 49000 ש"ח (25000000 פסו קולומביאני).

המחיר בלי מע"מ (אם מייצאים את הרכב אין מע"מ) הוא 41600 ש"ח (21000000 פסו קולומביאני).

יש שם עוד די הרבה מיסים, בדיוק כמו פה, שאפשר להוציא, ככה שהמחיר של הרכב לפני מיסים ישראלים הוא בערך 25000 ש"ח.

נניח שאני אצטרך לשלם 113% מכס (יש הסכם סחר עם קולומביה), המחיר יהיה 53250.

אבל אם זה רכב עם רמת זיהום נמוכה, אפשר לקבל הנחת מס, כלומר המחיר יעמוד בין 38250 - 44250.

אם נוסיף לזה את ההובלה (2500 $ במקרה הרע), זה כבר יוצא 60000 ש"ח.

המע"מ.

אחרי כמה חישובים שעשיתי, זה נע בין 60000 במקרה הסביר (לא טוב, סביר) ו66600 במקרה שבו הכל מתפוצץ לי בפנים ודופקים אותי עם מדרגות המס הכי גבוהות.

חישבתי גם שאצטרך לשלם מע"מ על הכל, כלומר על הרכב, על המכס ועל התובלה שלו לארץ.

לא הייתי אופטימי בשום חישוב.

צרפתי טבלה.

אז התהליך שאני צריך לעשות הוא כזה:

אני צריך לברר אם עדיין יש תקינה לדבר הזה.

הייתה תקינה לפני כמה שנים לרכב זהה עם מנוע זהה, אז לא אמורה להיות בעיה.

השאלה היא האם עם ההחמרות בתקנות של משרד התחבורה, אי אפשר לייבא אותו כבר בגלל דברים כמו ESP ואחרים.

אולי העובדה שהוא נמכר כבר בעבר תעזור, אבל אולי לא.

כבר יצרתי לפני חודש קשר עם מרכז המכירות בבוגוטה ובמדיין (הערים המרכזיות בקולומביה).

הם הבטיחו לבדוק את הנושא הזה לעומק.

אחר כך אני צריך לראות איך אני מקבל רשיון יבוא לטווינגו חדשה מהיבואן.

אם הם ירצו להביא אותו בעצמם וזה יעלה לי מחיר טיפה יותר גבוה, עדיין שווה לי.

זה עדיין פחות מהמחיר של פיקנטו, 206+, קליאו ודומיהם, שלא ממש עושים לי את זה.

הנה כמה תמונות של הדגם ה"חדש", המפרט הטכני שלו (בספרדית) והטבלה המשוערת של המיסים והמחירים.

175.jpg

ficha-tecnica-twingo.pdf

180.jpg

1368293045033092336.jpg

1259932_1_l.jpg

פורסם

אי אפשר לייבא לארץ רכב ללא ESP, גם ביבוא אישי. זה שהוא נמכר בעבר לא יעזור לך. גם הג'ימני נמכר בעבר ללא ESP וכיום לא נמכר בגלל העדר המערכת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אי אפשר לייבא לארץ רכב ללא ESP, גם ביבוא אישי.

כנראה שזה סוגר את הסיפור, עוד מלפני שהוא התחיל.

דרך אגב, אף פעם לא הייתי בררן בעיצוב פנים, אבל פה מדובר על חתיכת שעמום, שאפילו אני לא יכול להשאר אדיש כלפיו:).

פורסם

אם כבר להביא טויינגו אז את הנכונה!!

3488953977_0357cb2dda.jpg

renault-twingo-rs-2009-1024x768-wallpaper-30-19980.jpg

renault-twingo-renaultsport-2009-quarter-main.jpg

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם
כנראה שזה סוגר את הסיפור, עוד מלפני שהוא התחיל.

דרך אגב, אף פעם לא הייתי בררן בעיצוב פנים, אבל פה מדובר על חתיכת שעמום, שאפילו אני לא יכול להשאר אדיש כלפיו:).

לא מסכים איתך בכלל! עיצוב חמוד לאוטו קטן - וההגה הוא בכלל ההגה הכי חמוד שראיתי בחיים

פורסם
איזה רכב מכוער:-? לא עדיף לייבא חמור

הטווינגו הראשונה מכונית חמודה ובעלת קסם כלשהו, לא להאמין שעדיין מייצרים אותה :-D

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

משנת 2010 לא ניתן להביא רכבים לארץ ללא ESP

דבר נוסף מדובר ברכב גרוע ומיושן לאין שיעור מהגרסא הנמכרת באירופה

ולדעתי האישית מכוער נורא.

פורסם

מה ההגיון בייבוא של רכב כאשר בתוספת של כמה אלפי שקלים חסכתה לך את כל הכאב ראש של הייבוא וגם לרכב יש אבא ואמא ועוד אחריות.

אם כבר תביא איזה רכב יוקרה שהחסכון יהייה כמו מאות אלפי שקלים ולא סה"כ חסכון של 10K.

איזה רעיון הזוי...

פורסם
איזה רעיון הזוי...

לא הכל בחיים זה כסף - יש גם דברים שגורמים סתם לחיוך.

באותה מידה - רוב משפצי הרכבים הקלאסים "הזויים" כי זה לא כלכלי ...

כל הכבוד לבחור על הרצון שלו להגשים חלום.

פורסם

אני לא מדבר על משפצי רכבים אלה על רכבים ג'נריים שיש להם תחליף לא רע בארץ.

מצטער אבל במקרה הזה לדעתי זה להכניס ראש בריא למיטה חולה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...