Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תיקון טעות זה לא נקרא הנדסאי רכב אלא הנדסאי מכונות מגמת רכב ע"פ הדיפלומה שקיבלתי אין דבר כזה בארץ הנדסאי רכב.

בתור בנאדם שסיים תואר ראשון בפיזיקה בבן-גוריון, ולאחר מכן עשה הנדסאי רכב. הלימודים של הנדסאי רכב הם ברמה מאוד נמוכה בארץ. ידוע שלימודי הנדסאי הם ברמה פחותה מאוניברסיטה אבל לא עד כדי כך. בתור סטודנט אני מתחרט שלמדתי הנדסאי רכב ולא מהנדס מכונות.(כמובן שלימודי הנדסאי נתנו לי קצת כלים לעבודה שלי בתור מכונאי במוסך של אבא שלי). אבל בסה"כ זה לא השתלם לי.

אבל סטודנטים שמתלבטים בין מהנדס מכונות להנדסאי רכב הייתי ממליץ להם ללכת למוד לתואר ראשון של מהנדס מכונות.

ולגבי השלמה לתחום הרכב תמיד אפשר לעשות השלמות בלדיקו BOSCH שמה נותנים קורסים ספציפיים בתחום הרכב מה שאין כרגע בהנדסת מכונות.

לא יודע איפה למדת את ההנדסאי מכונות - רכב שלך, אבל יש מקומות שהרמה שם לא מביכה לימודי הנדסת רכב

אגב, בשאר העולם התואר הנדסאי מישראל מוכר כBTEC, שזה בכלל תואר טכנאי.

מעבר לזה, אתה יכול להשלים להנדסאי מכונות, בעוד שנה אחת, ו/או לחילופין, לעשות 2 מבחני מה"ט, בחלקי מכונות ובעוד מקצוע שכבר שכחתי את שמו. ממש לא קשה, גם ככה למדת חלקי מכונות ברמה סבירה (או היית אמור ללמוד).

יכול להיות שסיימת תואר ראשון גם בהנדסת טילים לטווח קצר ובאנרגיה אטומית מולקולרית ננופנאומטית. ככה או ככה, לעומד שאר מקצועות תואר הראשון, לימודי הנדסאי מאוד קשים, מספר השעות רב יותר (פר שנה, לא לפי תואר) מאשר כל תואר אקדמאי (לרבות חלק ממקצועות ההנדסה).

גם אני בוגר המקצוע הזה, ונכון שידע מעשי בגל המוצא שואף ל0, אבל היסוד עליו אתה עומד, הוא מהגבוהים בארץ - בתחום הרכב.

גם הנדסאי מכונות רגיל צריך להשלים להנדסאי מכונות רכב, אפילו יותר מההפך (למעט מתמטיקה שהיא ברמה גבוהה יותר), ולעשות מבחן חיצוני יהיה מאוד קשה מבלי ללמוד המון שעות (תורת המנוע ותורת הרכב). שאר מקצועות המכניקה וההידראוליקה הרי חופפים לחלוטין.

לגבי ההשתלמות בלדיקו (אצל ארז, איך לא), רוב הקורסים מיותרים לבוגרי הנדסאי מכונות - רכב, רק קורסים ספציפים בנוגע למערכות יתרמו לך, וחלק מהקורסים יינתנו במסגרת ההנדסאי (לפחות ברופין יש לך כ30 שעות בלדיקו - בלימודי ההנדסאי).

השתלמויות הם בהחלט משהו חובה. אני עדיין חושב שיש צורך לחפש מהנדס רכב בארץ, שיסכים לתת חסות למהנדס מכונות - רכב, ככה אולי, ביחידה לרישום מהנדסים, יאפשרו לבוגרים לקבל רשיון מהנדס רכב, כמו שאמרתי לך, על מנת לתת זאת, מי שצריך ללמד את הבוגרים, הוא מהנדס רכב. אתה לא יכול לקחת מכונאי שיסמיך הנדסאים, אני אלך קיצוני יותר, לרוב, הוא חייב להיות תואר אחד קדימה מהתואר הניתן.

דו'ג, מרצה בהנדסאי צריך להיות בעל תואר ראשון (מה"ט דורשים BSC לפחות- ולא BA) - בגלל שבארץ אין מהנדסי רכב (על פי רוב), הנדסאי כן יכול ללמד את ההנדסאים.

לכן, אם תמצא מהנדס רכב שיסכים לתת את חסותו, אולי תוכלו לקבל רשיון.

כמו שאמרתי לך בפרטי, מכיוון שיש אולי 4 כאלו (שלמדו בחול ועדיין פה), אני בספק אם תמצא אחד שירצה תחרות במקצוע.

אם תרצה לחכות כמה שנים, ואני כן אגשים את החלום, אני גם ככה כבר עשיתי "ברית" עם מוסד לימודי אחד לגבי האופציה הזו.

ואם אתה ממש רוצה את המהנדס, אמרתי לך, בוא ללמוד איתי, יש לי הכל מוכן, רק תעשה TOEFL, תעבור (ואם יש לך תואר בפיזיקה גרעינית אז המבחן קטן עליך) ולך על זה.

אסף.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגב, אני רק רוצה לציין משהו שמאוד מרגיז אותי בנושא

אם תריצו חיפוש תגלו עשרות אנשים עם הכותרת "מהנדס רכב" תחת השם שלהם, במיוחד אנשים מאוד מפורסמים בתחום, עם המון שנות וותק.

אני, בתור איזה UNDERGROUND, לפני שהחלטתי שזה מה שאני רוצה, עשיתי מחקר מאוד מעמיק, דיברתי עם המון אנשים, בדקתי את חוקיות הדברים, מצאתי אנשים בעלי מוסכים, גם אנשים מהמגזר הערבי, מהנדסים בחברות גדולות, כולם אמרו שהם מהנדסי רכב.

ובכן, לא כך הדבר!, בין אם העובדה שניתנה להם תעודה האומרת שיש להם רשיון מהנדס רכב (בדרכים כאלו ואחרות, עם השתלמויות כאלו ואחרות), הם מעולם לא למדו תואר הנדסת רכב.

חלק הגדול עשו הנדסה חקלאית בטכניון, ועברו הסבות כאלו ואחרות עד שקיבלו רשיון (או שלא, הם לפחות טוענים לכך, אני מעולם לא ראיתי את התעודה).

חלק בכלל עשו מהנדסי דלקים ושמנים (כגון אותו איש מפורסם מהתוכנית הידועה של הצדיקים).

ככה או ככה, אין להם סמכות ללמד מהנדסי רכב. ממה שידוע לי, כאלו שלמדו הנדסת רכב (בחול באחת מהמכללות שאני רשמתי פה ) יש מעט מאוד. יש הרבה שלמדו באוניברסיטאות אחרות, ולא הוכרו הלימודים פה.

אני יכול להפנות אותך לפחות ל2 מהנדסים, אבל ממה שידוע לי, הם מאוד עסוקים.

ככה שאם אתם פוגשים מישהו שאומר שהוא מהנדס רכב, קחו את זה בערבון מוגבל, לפחות עד שבאמת יתחילו ללמד את זה פה.

אסף.

אחד שרוצה להגיע לשם.

פורסם

עד כמה שידוע לי ולפי האתר של משרד התעשיה והמסחר לא קיים בישראל דבר כזה שנקרא רשיון מהנדס רכב. ולהלן הקישור:

http://www.moital.gov.il/NR/exeres/0BEEA6E5-FA22-4DA5-9C38-B65952CDCF69.htm

אם תכנסו ותחפשו פה לא תמצאו פה חיה כזו שנקראת רשיון למהנדס רכב אפילו לא באתר של משרד התחבורה.

ודרך אגב מרים אמינוב במכתב שנתנה לידידנו אסף לא מזכירה מילה בנוגע לרשיון של מהנדס רכב.

קיים מהנדס תעבורה(נלמד בטכניון) לא דומה למהנדס רכב

קיים מהנדס תחבורה(גם בטכניון) לא דומה למהנדס רכב

תלמד באנגליה תלמד בארה"ב רשיון של מהנדס רכב לא תקבל בישראל. ותקרא טוב את מה שאינג' מרים אמינוב כתבה.

קראת לא טוב שהוטעת ידידי.

פורסם

לגבי ההשתלמות בלדיקו (אצל ארז, איך לא), רוב הקורסים מיותרים לבוגרי הנדסאי מכונות - רכב, רק קורסים ספציפים בנוגע למערכות יתרמו לך, וחלק מהקורסים יינתנו במסגרת ההנדסאי (לפחות ברופין יש לך כ30 שעות בלדיקו - בלימודי ההנדסאי).

אסף.

בהנדסאי רכב אין להם זמן ויכולת להתעמק במערכות הרכב מנועים וכו' כמו שאפשר בלדיקו.

כדיל להתעמק במערכות הרכב צריך ללמוד לבד או לקחת השתלמויות הנדסאים לא יתן לך את זה.

וחוץ מזה המגמה שאנו מנסים לפתוח נכון להיום(מהנדס מכונות התמחות רכב) היא לא בשביל רשיון של מהנדס רכב. ואני אומר שלא נקבל רשיון כזה נכון לעכשיו. המגמה הזו היא בשביל להרחיב את הידע בתחום הרכב והמכונות בשביל האנשים שעוסקים בתחום הרכב ורוצים לעסוק בעתיד בתחום זה בישראל.

ידידי אסף אתה מכוון גבוה מאוד תזהר שלא לפספס את המטרה אם היא בכלל נמצאת שם.

פורסם

מישהו מוכן להגיד לי אם יהיה דבר כזה בישראל רשיון מהנדס רכב בישראל מה יש לעשות עם זה כרגע?

אסף ידידי מה תעשה עם רשיון מהנדס רכב?

פורסם

יש דבר כזה רשיון מהנדס רכב.

יש למהנדס רכב פריווילגיות שאין לאחרים.

יש לי את הרשימה המלאה של הזכויות שלו, אך אני לא מתכוון להעביר אותה לכאן.

זה כולל אישורים לבתי משפט, רכבים לנכים, שינוי מרכב, שינוי מפרט ברכב, אישור מעבדה לרכבי משא ועוד.

אגב, לדעתי עם אישור מהנדס רכב ואישור מעבדת טכניון, אפשר לבנות רכב ולהעלות אותו על הכביש.

בשנות ה70 זה היה ידוע, אין סיבה שעכשיו זה לא יינתן.

פורסם

אני מתחיל השנה לימודי הנדסת מכונות באפקה.

באתי מתחום ההנדסאי- קשה לי להביע דעה על רמת הלמידה משום שלי בתחום המכונות יש רקע נרחב שמגיעה מאהבה לתחום ולי היה יחסית קל לסיים את לימודי העתודה.

גם אני, כמו אסף, חלמתי (ואולי עדיין חולם) לסיים תואר מלא כמהנדס רכב וגם לימודים בחו"ל נשקלו בחיוב רציני בשנתיים האחרונות.

אני גיבשתי את ההחלטה שלי והחלטתי להישאר בתחום המכונות הכולל והמוכר שניתן בארץ.

אני לא רואה את עצמי מסיים לימודים בחו"ל ונשאר לחיות שם.

אני לא רואה את עצמי חוזר עם תואר מהנדס רכב לארץ ומוצא עבודה ראויה ובעלת תמיכה ארצית

(אין תעשיית רכב בארץ, אני לא אלמד בחו"ל כמה שנים טובות ע"מ לחזור לארץ ולעבוד במרכבים או בתע"ר).

אני פשוט לא רואה בזה עתיד כאן בישראל.

מה שכן, אם במהלך תיגבר המודעות והתחום יפרח, תמיד יוכל מהנדס מכונות לבצע השלמות בתחום.

יישר כח יעקב על הרצון והניסיון בפתיחת המגמה באפקה.

אסף, אני גאה בך, כל הכבוד על התעוזה והלמידה בחו"ל.

אני מקווה שלא תתאכזב כשתרצה ליישם את הידע שתרכוש בעבודה ממשית בארצנו.

אמיר.

פורסם

זה נושא מעניין, מהנדס מכונות מגמת רכב איזה רשיון מהנדס יקבל אם ירצה בכך(אם בכלל)???

חלוקת הרשיון למהנדס מכונות הולכת לפי מגמות ונכון להיום לא קיימת מגמת רכב כזו בלשכת רישום המהנדסים, דבר שכרגע יהיה בעייתי לכל סטודנט שילמד במגמה וירצה להוציא רשיון מהנדס מכונות.

צריך לשאול את אפקה האם המגמה החדשה של הנדסת מערכות שנפתחה לפני זמן מה האם היא מוכרת לרשיון מהנדס(באפקה הנדסת מערכות נפתחה לראשונה בארץ). אם למישהו יש מידע בעיניין שישתף אותנו.

פורסם

צריך לשאול את אפקה האם המגמה החדשה של הנדסת מערכות שנפתחה לפני זמן מה האם היא מוכרת לרשיון מהנדס(באפקה הנדסת מערכות נפתחה לראשונה בארץ). אם למישהו יש מידע בעיניין שישתף אותנו.

מה הכוונה?

המגמה קיימת כבר כמה שנים באפקה.

אם היה איזשהו מקרה שבוגרי המגמה לא היו מוכרים כמהנדסים כבר היינו יודעים מזה לדעתי.

פורסם

אחי לדוגמא לומד מהנדס אלקטרוניקה (מסיים תואר עכשיו) אין לו מושג לגבי רשיון מהנדס עד לרגע שיידעתי אותו לגבי זה.

מהנדס ורשיון מהנדס בא לידי ביטוי בעיקר בתחום הנדסת בנין(במקרה זה לא תוכל להנדס בנינים ולחתום על תוכניות ללא רשיון) ומעט גם בהנדסת חשמל(שם גם לא תוכל לחתום על תוכניות חשמל של מבנים ללא רשיון זה). בתחום של מהנדס אלקטרוניקה עד כמה שידוע לי לרשיון אין כמעט משמעות בתחום זה(זה לא ימנע ממך לעבוד בהייטק, אולי אם תרצה להקים חברת סטרט אפ אז אולי תצטרך את זה) כמו כן גם בתחום של הנדסת מכונות(לא רכב) אין הרבה משמעות לרשיון מהנדס שם עד כמה שידוע לי.

סתם לידע כללי רוב מהנדסי האלקטרוניקה בהייטק הם ללא רשיון מהנדס.

רוב הבעיות בענין הרשיונות של מהנדסים זה בעיקר בתחום הנדסת הבנין ואדריכלות. עוד קישור מעניין לגבי בעיית רשיון מהנדס בתחום הבנין: במקרה זה פתיחת מסלול הנדסת בניין במכללת סמי שמעון (שם נמצא פתרון לעניין רשיונם)

http://www.moital.gov.il/NR/exeres/A2C246DC-7C67-4285-AD27-6E39D7E8C54D.htm

פורסם

אני לא יודע מה משתמע מדבריך אבל הנדסת חשמל באה יחד עם הנדסת אלק' למיטב ידיעתי!

אין הנדסת חשמל בנפרד והנדסת אלק' בנפרד.

פורסם

אוקיי אז מדובר בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה.

סוג ההתמחות משתנה.

זה כמו מהנדס מכונות התמחות במכטרוניקה והתמחות בתכן וייצור.

זה אותו תואר- התמחות שונה.

• תוכן חדש...