Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הייתי שמח לשמוע על המסלול שהאנשים עשו

המסלול שעוברים רוב מהנדסי הרכב שעוסקים בפיתוח בארץ הקודש- די דומה לזה שאני עשיתי. תואר ראשון בהנדסת מכונות (במקרה שלי, תואר בטכניון שכלל פרוייקט ברכב ושרשרת מערכת רכב), וצבירת נסיון בתחום הרכב תוך כדי עבודה. זה גם המסלול של רוב המהנדסים של היבואנים, שרובם הגדול, כאמור, לא מחזיקים בתואר מהנדס אוטומוטיבי.

לדעתי חשוב לציין כי הפיתוח שאתה מתכוון אליו (לפי מה שהבנתי) הוא יותר ההנדסה הקלאסית (תעשיות) מאשר הייטק (לדוגמא פיתוח בHP)

פיתוח של רכב בארץ זה לא רק תכן של פחים, אלא גם תכן אוטומוטיבי של ממש- החל בהתאמת מכללים למערכות הנעה, דרך שיפור או חיזוק מכללים, ועד תכן כולל של שלדה ומתלים. כל הדברים הללו חייבים לשלב ידע ונסיון (שנצבר תוך כדי עבודה) הן בתכן מכני, הן במערכות בקרה וחשמל רכב והן במערכות הרכב. זה מה שעושה מהנדס רכב- ואין, ולא יכולה להיות, מגמת לימוד שמקיפה את כל התחומים (למרות שלימודי הנדסת מכונות עם פרוייקט גמר של פורמולה SAE או באחה SAE זו בהחלט התחלה מצויינת לדעתי).

חשוב להבין שפיתוח, קטן כגדול, בתחום הרכב מחייב את המהנדס להבין את ההשפעה של כל חלק בודד על המערכת כולה, ואין מה לעשות- רכב הוא מערכת שבה כל בורג משפיע על התכונות של המערכת (הרכב) כולה. לכן האתגר לעתים גדול בהרבה מאשר פיתוח "הייטקי", מה עוד שדברים רבים לא ניתנים לסימולציה במעבדה, ועד שלא גמרת כמה אלפי קילומטרים אתה לא יודע עם הצלחת.

אסף.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מאוד מקווה שיהיה תואר שני כזה בארץ עוד בימי חיי. אולי אפילו יקבלו אותי.

אסף.

אסף לתשומת ליבך, בשיחה מלפני חודשיים עם פרופ' יצחק שמילביץ מהטכניון, יש שם תוכניות לפתוח M.E. בתחום הרכב (בשאיפה עד 2009). מסלול זה כבר מאושר שם ע"י ועדות תואר שני בפקולטות, אך עדיין לא נפתח.

בשיחה איתו גם נאמר שניתן להתמחות שם בתחום הרכב במסגרת תואר ראשון אך ללא קבלת תואר מפורש של מהנדס רכב.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

את האמת התבלבלתי מאוד ממה שכתבתם פה...- אומנם השרשור ישן אבל יש בו המון דברים חשובים! לי לפחות - כיום! מה נותן לי הנדסת מכונות התמחות ברכב---ומה נותן לי הנדסאי מכונות התמחות ברכב.( הנדסאי רכב)

והאם אפשרי לעשות תואר בהנדסת מכונות -רכב ואז לעשות הנדסאי רכב ( בשביל התחביב והידע הטכני שאותו לא לומדים בהנדסת מכונות התחמות ברכב) עם הקלות-ז"א קורסים בודדים ולא לימודים של שנתיים או שלוש?

תודה לעונים

עמית

• תוכן חדש...