Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה נושא מעניין, מהנדס מכונות מגמת רכב איזה רשיון מהנדס יקבל אם ירצה בכך(אם בכלל)???

חלוקת הרשיון למהנדס מכונות הולכת לפי מגמות ונכון להיום לא קיימת מגמת רכב כזו בלשכת רישום המהנדסים, דבר שכרגע יהיה בעייתי לכל סטודנט שילמד במגמה וירצה להוציא רשיון מהנדס מכונות.

צריך לשאול את אפקה האם המגמה החדשה של הנדסת מערכות שנפתחה לפני זמן מה האם היא מוכרת לרשיון מהנדס(באפקה הנדסת מערכות נפתחה לראשונה בארץ). אם למישהו יש מידע בעיניין שישתף אותנו.

כדאי שתבדוק שוב.

יש אגף רכב ברשם המהנדסים.

ראש האגף הינו שמואל בן ארי , מהנדס רכב ראשי.

התואר המדובר (בפעם ה8) לא מוכר כתואר מהנדס רכב.

גם רשמתי, לא תהיה זכאי לרשיון מהנדס מכונות, ולא מהנדס רכב. אזיי, אתה לומד תואר מדעי בהנדסת מכונות - רכב, ותו לא.

הזכות היחידה שלך היא להוציא תעודת ניהול מוסך, במעבר של 13 תחנות בחולון.

אני אפשט, עם תואר הנדסת מכונות - מגמת משנה רכב, אתה לא תקבל רשיון מהנדס, בשום תחום. מכונות ו/או רכב, זאת מכיוון שהלימודים אינם חופפים למקצועות המלמדים בטכניון.

בירוקרטיה מטומטמת, אבל מצד שני הגיונית.

אתה לא לומד לתכנן שלדות לרכב, ולכן לא תהיה זכאי לרשיון מהנדס רכב.

אתה לא לומד לתכנן מכונות, ולכן לא תהיה זכאי לרשיון מהנדס מכונות.

בקיצור, זה למי שרוצה להגיד שלמד הנדסת מכונות בתחום הרכב, ולא זכאי לכלום.

במקרה הזה, עדיף ללמוד הנדסאי רכב (או מכונות - רכב כמו שנקרא בפועל). הפריווילגיות בתחום הרכב - זהות.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כדאי שתבדוק שוב.

יש אגף רכב ברשם המהנדסים.

התואר המדובר (בפעם ה8) לא מוכר כתואר מהנדס רכב.

גם רשמתי, לא תהיה זכאי לרשיון מהנדס מכונות, ולא מהנדס רכב. אזיי, אתה לומד תואר מדעי בהנדסת מכונות - רכב, ותו לא.

הזכות היחידה שלך היא להוציא תעודת ניהול מוסך, במעבר של 13 תחנות בחולון.

אני אפשט, עם תואר הנדסת מכונות - מגמת משנה רכב, אתה לא תקבל רשיון מהנדס, בשום תחום. מכונות ו/או רכב, זאת מכיוון שהלימודים אינם חופפים למקצועות המלמדים בטכניון.

בירוקרטיה מטומטמת, אבל מצד שני הגיונית.

אתה לא לומד לתכנן שלדות לרכב, ולכן לא תהיה זכאי לרשיון מהנדס רכב.

אתה לא לומד לתכנן מכונות, ולכן לא תהיה זכאי לרשיון מהנדס מכונות.

בקיצור, זה למי שרוצה להגיד שלמד הנדסת מכונות בתחום הרכב, ולא זכאי לכלום.

במקרה הזה, עדיף ללמוד הנדסאי רכב (או מכונות - רכב כמו שנקרא בפועל). הפריווילגיות בתחום הרכב - זהות.

אסף ידידי, כאן יש לך טעות

המגמה לא משפיעה על מה שתוכל לעבוד בו.

אם סיימת מקצועות ליבה וצברת את כמות הנק"ז הדרושה, אזי כן תקבל רשיון כמהנדס מכונות וזאת בלבד.

מהנדס מכונות מקבל רשיון לתואר שאותו הוא למד, את אף אחד לא מעניינת ההתמחות בלשכת המהנדסים.

הבעיה היחידה שהתמחות ברכב לא תוכר כאן על ידי אף גורם בתעשיה. (כל עוד זה לא מאושרר)

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
אסף ידידי, כאן יש לך טעות

המגמה לא משפיעה על מה שתוכל לעבוד בו.

אם סיימת מקצועות ליבה וצברת את כמות הנק"ז הדרושה, אזי כן תקבל רשיון כמהנדס מכונות וזאת בלבד.

מהנדס מכונות מקבל רשיון לתואר שאותו הוא למד, את אף אחד לא מעניינת ההתמחות בלשכת המהנדסים.

הבעיה היחידה שהתמחות ברכב לא תוכר כאן על ידי אף גורם בתעשיה. (כל עוד זה לא מאושרר)

אם כך, איך זה שהנדסאי מכונות מגמת רכב, הוא לא הנדסאי מכונות?

בשביל הנדסאי מכונות אתה צריך להשלים עוד שנה

המקצועות בשנה השנייה לא תואמים.

אין לי מושג איך זה באקדמאי, אבל בלימודי תעודה יש שוני.

פורסם
אם כך, איך זה שהנדסאי מכונות מגמת רכב, הוא לא הנדסאי מכונות?

בשביל הנדסאי מכונות אתה צריך להשלים עוד שנה

המקצועות בשנה השנייה לא תואמים.

אין לי מושג איך זה באקדמאי, אבל בלימודי תעודה יש שוני.

באקדמיה זה עובד אחרת,

אני ספציפית התמחיתי בזרימה והולך לעבוד בתיכנון.

יש חבר'ה שלי שלמדו מכטרוניקה, ביומכניקה והלכים לעבוד בתכנון כלים וזווד מכ"מים.

בהנדסה זה לא ממש משנה מה ההתמחות שלך, כל עוד למדת חוזק חומרים1, תיכון 1 ושאר ה 1 בגדול אתה מוסמך. כמובן שאם בחרת להתמקצע בתכנון ולקחת גם תיכון 2 וכו', אז יהיה לך יותר מושג ופחות חומר להשלים בעבודה.

ומה לעשות בתחום של חומרים מרוכבים שבאקדמיה נוגעים בזה על הקצה וגם בתור קורס בחירה. ואצלינו בעבודה זה תחום מרכזי בעבודה?

נכון, פותחים ספרים ומתחילים ללמוד - זה מה שתכל'ס מלמדים באוניברסיטה - לשבת על התחת וללמוד.

פורסם

אסף אמר "יש אגף רכב ברשם המהנדסים.

התואר המדובר (בפעם ה:cool: לא מוכר כתואר מהנדס רכב)"

שמואל בן ארי הוא מהנדס אגד ראשי כמו כן הוא ראש אגף רכב בלשכת המהנדסים (שהיא הסתדרות המהנדסים ואינה עוסקת ברישיון מהנדסים).

לשכת המהנדסים אינה רשם המהנדסים.

האתר של לשכת המהנדסים

http://www.engineers.org.il/Default.asp

האתר של רשם ורישוי המהנדסים במשרד התעשייה

http://www.tamas.gov.il/NR/exeres/474FF6B8-27F6-4D99-8576-0D2D9570A6AE.htm

י

דידי אסף מישהו בילבל אותך בנוגע לכל מה שקשור לרשיון מהנדס רכב. תבדוק שוב בבקשה את דבריך.

אתה העלת נקודה מעניינת בכל הנוגע לרשיון מהנדס בתחום הרכב.

פורסם

לצערי בלימודי הנדסאי מכונות מגמת רכב לא לומדים הרבה דברים שכן מלמדים בהנדסאי מכונות(וגם זה לא מספיק לי).

הנדסאי מכונות מגמת רכב דומה בלימודיו מאוד ללימודי סוג 3 ולימודים להסמכה במכונאות.

אמרתי את זה קודם לימודי הנדסאי מגמת רכב לא נותנת לך שום כלי(זה בסה"כ הכל קיצור דרך להסמכה במכונאות)

כמו שמהנדס מכונות יכול לתת לך. מהנדס מכונות יכול לתת לנו הרבה כלים הנדסיים שהנדסאי רכב בחיים לא יתן לנו.

פורסם
אסף אמר "יש אגף רכב ברשם המהנדסים.

התואר המדובר (בפעם ה:cool: לא מוכר כתואר מהנדס רכב)"

י

דידי אסף מישהו בילבל אותך בנוגע לכל מה שקשור לרשיון מהנדס רכב. תבדוק שוב בבקשה את דבריך.

אתה העלת נקודה מעניינת בכל הנוגע לרשיון מהנדס בתחום הרכב.

אתה צריך לרשום

"לדעתי מישהו בילבל אותך"

אני לא מתכוון להעלות כל מכתב וטופס שיש לי.

על מנת לקבל רשיון מהנדס רכב, לאחר העברת כל הטפסים, אתה חייב לעמוד בפני וועדה, שם יושב שמואל.

ככה או ככה, ישיר או עקיף, הוא קובע מי מקבל את הרשיון.

נכון להיום, מהנדס מכונות - מגמת רכב, לא זכאי לרשיון זה.

כל מילה מעבר מיותרת. אני לא קובע את זה, אם זה היה תלוי בי, מיד הייתי נותן לך רשיון על העקשנות שלך.

כדאי שמאחורי אפקה יהיה ביסוס ללימודים, אחרת יבואו אליך בטענות, ולא לאחרים.

פורסם
אתה צריך לרשום

על מנת לקבל רשיון מהנדס רכב, לאחר העברת כל הטפסים, אתה חייב לעמוד בפני וועדה, שם יושב שמואל.

ככה או ככה, ישיר או עקיף, הוא קובע מי מקבל את הרשיון.

נכון להיום, מהנדס מכונות - מגמת רכב, לא זכאי לרשיון זה.

כל מילה מעבר מיותרת. אני לא קובע את זה, אם זה היה תלוי בי, מיד הייתי נותן לך רשיון על העקשנות שלך.

כדאי שמאחורי אפקה יהיה ביסוס ללימודים, אחרת יבואו אליך בטענות, ולא לאחרים.

ידידי אסף, אמרתי כבר בפעמים הקודמות שלדעתי בוגרי מגמת רכב באפקה(אם תהיה) לא יהיו זכאים לרשיון מהנדס רכב ואפילו לא (כנראה) לרשיון מהנדס מכונות לפני כחודש שוחחתי באסיפה שהתקיימה באפקה עם מר שמואל בן ארי הוא הציג עצמו כמהנדס רכב ראשי באגד וכראש לשכת המהנדסים (הוא בראש אלה שמנסים לפתוח מגמה זו באפקה אל תבוא אליי בטענות בנוגע לרשיון). יכול להיות שהוא חבר בוועדה לרישוי מהנדסים אבל בטח לא עומד בראשה.

פורסם

סתם לידע כללי לטכניון יש תוכנית בזמן הקרוב לפתוח מסלול לתואר שני בהנדסת רכב בפקולטה להנדסה אזרחית שם.

ראש הפקולטה שם( שגם היה נוכח בישיבה באפקה) , כששאלנו אותו מדוע לא נפתחת שם מחלקת הנדסת רכב הוא אומר שהטכניון בדרכו לפתיחת מחלקות חדשות עובר מספר שלבים שאחת מהן היא קודם פתיחת תואר שני באותה המחלקה.

לדעתי בעוד מספר שנים יפתח בטכניון מחלקה להנדסת רכב שהיא תהווה את הבסיס לרשיון מהנדס רכב בארץ ישראל.

ואסף ידידי את כל המכתבים שאתה מחזיק בידיך מגורמים כאלו ואחרים הם לא שווים כלום (אם בכלל) כל עוד לא תסיים את לימודיך בלידס (אם בכלל).

אני עקשן מטבעי, לפחות אני לא מתעקש להגיד לאנשים פה עובדות לא מבוססות.

ודרך אגב כל מי שהתעניין עד עכשיו ללימודי הנדסת מכונות מגמת רכב התעניין בגלל שזה מעניין אותו תחום הרכב.

והרמן ידידי לבוגרי הנדסת בניין בבן גוריון אין שום בעיה לקבל רשיון מהנדס בניין, אם תקרא את סוף הכתבה תבין שהסטודנטים שם לא פעלו על פי ההנחיות של רשם המהנדסים והם התחילות את תקופת ההתנסות שלהם לפני שבכלל נרשמו אצל רשם המהנדסים.

פורסם

והרמן ידידי לבוגרי הנדסת בניין בבן גוריון אין שום בעיה לקבל רשיון מהנדס בניין, אם תקרא את סוף הכתבה תבין שהסטודנטים שם לא פעלו על פי ההנחיות של רשם המהנדסים והם התחילות את תקופת ההתנסות שלהם לפני שבכלל נרשמו אצל רשם המהנדסים.

לא יודע מה הפנמת מהכתבה, אבל אני מכיר אנשים באופן אישי (חלקם היו שותפיי במשך השנים בדירה).

בוא נגיד שבינתיים הם נדפקו, ותאכל'ס עובדים אבל לא מוסמכים לחתום על כלום.

פורסם

למה להיות מהנדס רכב בארץ?

עד כמה אפשר להנות מהעבודה?

אישית, אם יש משהו כיפי בעבודה הזו, לדעתי, זה לשלב נהיגה (איפה שבוחנים את הרכבים, נניח ברינג) והנדסה - כלומר להשפיע על תכנון ההתנהגות של הרכב לדוג'. בארץ אין את זה. אין לא מסלול ולא תעשיה.

פורסם

צריך 3 שנות ניסיון בעבודה אצל מהנדס בניין ע"מ לקבל רשיון.הרמן האם חבריך כבר סיימו את 3 שנות הניסיון עבודה?

לפי הכתבה שהראת אנשים התחילו את ה"סטאז'" שלהם לפני שנרשמו אצל רשם המהנדסים. יכול להיות שחבריך נדפקו.

אבל רשם המהנדסים אמר בכתבה שאין לסטודנטים בבן גוריון בעיה לקבל רשיון מהנדס אם יעבדו ע"פ הנחיותיו כמו שסטודנטים בטכניון פועלים.

פורסם
צריך 3 שנות ניסיון בעבודה אצל מהנדס בניין ע"מ לקבל רשיון.הרמן האם חבריך כבר סיימו את 3 שנות הניסיון עבודה?

לפי הכתבה שהראת אנשים התחילו את ה"סטאז'" שלהם לפני שנרשמו אצל רשם המהנדסים. יכול להיות שחבריך נדפקו.

אבל רשם המהנדסים אמר בכתבה שאין לסטודנטים בבן גוריון בעיה לקבל רשיון מהנדס אם יעבדו ע"פ הנחיותיו כמו שסטודנטים בטכניון פועלים.

לא סיימו, ובנתיים גם לא ייסימו בעתיד, כי זה לא נחשב להם כסטאז'

פורסם
למה להיות מהנדס רכב בארץ?

עד כמה אפשר להנות מהעבודה?

אישית, אם יש משהו כיפי בעבודה הזו, לדעתי, זה לשלב נהיגה (איפה שבוחנים את הרכבים, נניח ברינג) והנדסה - כלומר להשפיע על תכנון ההתנהגות של הרכב לדוג'. בארץ אין את זה. אין לא מסלול ולא תעשיה.

ובכל זאת, יש בודדים ששעובדים בארץ בתור מהנדסי רכב, אפילו בפיתוח, ואפילו מצליחים להנות מזה. אחד מהם עושה את זה כבר 11 שנים, וכותב לך תגובה עכשיו.

אלו עם התעודות וההסמכות, שעברו את הוועדות עושים דברים חשובים מאוד, כמו לחתום על שינויי מבנה ותכניות לעגלות נגררות בשביל עמדה מספר 1, או להעיד כעדים מומחים במשפטים שונים ומשונים. זה גם חשוב. לי אין את התואר, וחבל לי באיזה מקום על זה, אבל עד היום זה שאין לי תואר ספציפי בהנדסה אוטומוטיבית לא הפריע לי לעסוק בתחום. הנדסת רכב, כמו הרבה תחומי הנדסה אחרים שמוגדרים על פי המוצר ולא על פי הדיסיפלינה ההנדסית, הוא מקצוע שנלמד לא בהכרח בלימודים פורמליים, אלא לפעמים בפרקטיקה (אין תואר בהנדסת טילים למשל).

ועוד דבר, לאסף שלומד באנגליה. היה לי עובד, שסיים לימודי הנדסה אוטומוטיבית באנגליה. הוא לא ידע כלום מהחיים שלו על מערכות רכב, תכנון רכב או כל דבר חשוב אחר לסוג העבודה אותה עשינו. הוא כן ידע, וזה היה חלק חשוב בתואר שלו זה לצטט בע"פ תקנים. להבנתי, על פי מה שהוא סיפר- התואר הראשון בהנדסה אוטומוטיבית שם לא מיועד למי שיעבוד בעבודת פיתוח ממש. תיזהר לא ליפול לאותה מלכודת של "מהנדס תקינה", ולהעמיק דווקא במקצועות ההנדסיים ה"אמיתיים"- החל בתכן מכני ברמה הכי גבוהה שאתה יכול, וכלה במכטרוניקה.

מתעשיית הרכב שאני מכיר, הדרך הנכונה לעבוד בפיתוח בתעשייה היא תואר ראשון במכונות, צבירת נסיון, ואז תואר שני בהנדסה אוטומוטיבית. גם כמה כאלו אני מכיר בארץ. אני מאוד מקווה שיהיה תואר שני כזה בארץ עוד בימי חיי. אולי אפילו יקבלו אותי.

אסף.

פורסם
ובכל זאת, יש בודדים ששעובדים בארץ בתור מהנדסי רכב, אפילו בפיתוח, ואפילו מצליחים להנות מזה. אחד מהם עושה את זה כבר 11 שנים, וכותב לך תגובה עכשיו. למה בודדים? דיברנו כבר על תע"ר, ארגז, מרכבים ובטוח יש עוד הרבה חברות קב"מ קטנות.

אלו עם התעודות וההסמכות, שעברו את הוועדות עושים דברים חשובים מאוד, כמו לחתום על שינויי מבנה ותכניות לעגלות נגררות בשביל עמדה מספר 1, או להעיד כעדים מומחים במשפטים שונים ומשונים. זה גם חשוב. לי אין את התואר, וחבל לי באיזה מקום על זה, אבל עד היום זה שאין לי תואר ספציפי בהנדסה אוטומוטיבית לא הפריע לי לעסוק בתחום. הנדסת רכב, כמו הרבה תחומי הנדסה אחרים שמוגדרים על פי המוצר ולא על פי הדיסיפלינה ההנדסית, הוא מקצוע שנלמד לא בהכרח בלימודים פורמליים, אלא לפעמים בפרקטיקה (אין תואר בהנדסת טילים למשל). מסכים בהחלט

ועוד דבר, לאסף שלומד באנגליה. היה לי עובד, שסיים לימודי הנדסה אוטומוטיבית באנגליה. הוא לא ידע כלום מהחיים שלו על מערכות רכב, תכנון רכב או כל דבר חשוב אחר לסוג העבודה אותה עשינו. הוא כן ידע, וזה היה חלק חשוב בתואר שלו זה לצטט בע"פ תקנים. להבנתי, על פי מה שהוא סיפר- התואר הראשון בהנדסה אוטומוטיבית שם לא מיועד למי שיעבוד בעבודת פיתוח ממש. תיזהר לא ליפול לאותה מלכודת של "מהנדס תקינה", ולהעמיק דווקא במקצועות ההנדסיים ה"אמיתיים"- החל בתכן מכני ברמה הכי גבוהה שאתה יכול, וכלה במכטרוניקה.

מתעשיית הרכב שאני מכיר, הדרך הנכונה לעבוד בפיתוח בתעשייה היא תואר ראשון במכונות, צבירת נסיון, ואז תואר שני בהנדסה אוטומוטיבית. גם כמה כאלו אני מכיר בארץ. אני מאוד מקווה שיהיה תואר שני כזה בארץ עוד בימי חיי. אולי אפילו יקבלו אותי. אמן על כולנו, אם כי הייתי שמח לשמוע על המסלול שהאנשים עשו. אסף לדעתי חשוב לציין כי הפיתוח שאתה מתכוון אליו (לפי מה שהבנתי) הוא יותר ההנדסה הקלאסית (תעשיות) מאשר הייטק (לדוגמא פיתוח בHP)

אסף.

חמש תוים.

• תוכן חדש...