Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בכל מה שנעשה באפקה (אם יהיה) מעורב גם משרד התחבורה ולשכת המהנדסים. אף אחד לא אמר שלא תהיו זכאים לרשיון מהנדס רכב.

המגמה הזו לא תיפתח בשביל היופי. המגמה הזו תיפתח כי זה בא בדרישה מהשוק.

פורסם

זה לא פשוט לעשות "רישוי" למחלקה חדשה, הרבה יותר קל לעשות זאת במסגרת התמחות בתחום הנדסת מכונות.

לדעתי האישית יהיה בכל זאת מדובר על תואר במכונות עם התמחות ברכב וזה כי למה:

לדוגמא - לפני 5 שנים פתחו מחלקה להנדסת בניין באוניברסיטת בן גוריון (כן - אוניברסיטה ולא מכללה)

למרות שכל הסגל שם הוא ברובו מהמחלקה להנדסה אזרחית של הטכניון, והחומר הנלמד הוא עד זהה והבטחות של המל"ג

התואר שלהם עד היום לא מוכר! אולם ישנו אישור זמני בכדי לא "לדפוק" את הבוגרים.

קחו זאת לתשומת לבכם.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
בכל מה שנעשה באפקה (אם יהיה) מעורב גם משרד התחבורה ולשכת המהנדסים. אף אחד לא אמר שלא תהיו זכאים לרשיון מהנדס רכב.

המגמה הזו לא תיפתח בשביל היופי. המגמה הזו תיפתח כי זה בא בדרישה מהשוק.

אין דרישה בשוק למהנדסי רכב.

הלימודים לא יוכרו ולא תקבל רשיון מהנדס רכב.

אפקה היא לא אלוהים, והעובדה שהחליטו לפתוח שם תת מגמה, לא משנה את זה.

אני חוזר ואומר, היחידה שיכולה לאשר לאפקה את זה היא אינג' מרים אמינוב, מנהלת המחלקה לרישום מהנדסים ואדריכלים.

אם תקבלו אישור בכתב ממנה, אתה יכול לרשום אותי למגמה, אני מוכן לחזור מאנגליה וללמוד פה. זה הרבה יותר זול.

מעבר לזה, לפי דברייה (ואני מצטט) מהימים האחרונים

"על הלימודים להיות פרונטלים ומלאים ולכלול את כל "מקצועות הליבה" בתחום ההתמחות שנבחר (כלומר המקצועות העיקריים באותו תחום בהקבלה ללימודים הנהוגים בטכניון בישראל)"

עוד נאמר, שתואר מכונות מגמת רכב מוכר כתואר בהנדסת מכונות - רכב, ולא תואר בהנדסת רכב

נכון לתאריך 11 יולי 2008, האוניברסיטאות היחידות בעולם, בהם אפשר ללמוד הנדסת רכב, אשר תוכר בארץ כמהנדס רכב הינם

LEEDS UNIVERSITY

SUNDERLAND UNIVERSITY

OXFORD BROOKES UNIVERSITY

GREENWICH UNIVERSITY

UNIVERSITY OF HERTFORDSHIRE

כל אלו באנגליה (אני חלק מלידס)

בארה"ב יש לך אופציה אחת

SOUTHERN IILINOIS UNIVERSITY

באנגליה התואר הינו B.ENG IN AUTOMOTIVE ENGINEERING

ולא מכונות מגמת רכב.

לכן, לימודם אלו מוכרים כמהנדס רכב.

אגב

אחרי קבלת תואר מהנדס מכונות - רכב או מהנדס מכונות, עדיין תאלץ להשלים על מנת לקבל מנהל מוסך, אז בטח שמהנדס לא תקבל.

פורסם

בטכניון יש תאור מהנדס רכב?

יש תואר כזה במוסד בארץ?

מה התארים הקרובים ביותר שיש בארץ?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

המגמה הכי קרובה לזה נמצאת בטכניון בהנדסה חקלאית אבל זה לא זה.

מה שמתרחש באפקה לא נעשה ביוזמת אפקה אלא ביוזמה של כמה גורמים בשוק שהם:

1. יבואני הרכב בישראל

2. הצבא

3. משרד התחבורה

4. לשכת המהנדסים

5. סטודנטים שרוצים ללמוד את זה.

6. איגוד המוסכים

פורסם
המגמה הכי קרובה לזה נמצאת בטכניון בהנדסה חקלאית אבל זה לא זה.

מה שמתרחש באפקה לא נעשה ביוזמת אפקה אלא ביוזמה של כמה גורמים בשוק שהם:

1. יבואני הרכב בישראל

2. הצבא

3. משרד התחבורה

4. לשכת המהנדסים

5. סטודנטים שרוצים ללמוד את זה.

6. איגוד המוסכים

אין ליבואני הרכב אינטרס פה, מהנדסי הרכב רק יעלו להם משכורת, הם לא ייתנו תמורה שווה.

פה בארץ לא מייצרים רכבים ואין תעשייה, אין צורך שבשביל איזה מרכב למשאית, יחזיקו 10 מהנדסי רכב.

כמעט כל יבואן רכב מחזיק במהנדס (רכב או מכונות) בתור מנהל אגף שירות. אותו מהנדס גם דואג לכל האישורים שהוא צריך להוציא למרכבים ורכבים חדשים.

לשכת המהנדסים מאוד רוצה לקדם את תחום הנדסת הרכב בארץ, זה עוד ממקור ראשון, אך לצערנו הם לא עושים כלום בשביל זה, למעט להקשות

הידעת? למעלה מ20 מדינות מלמדות הנדסת רכב, גם במלזיה, סין, יפן ואחרים, ואפילו באנגלית ! (גם אוסטרליה ד"א)

הבעייה היא שהלימודים לא מוכרים פה בארץ, הרשימה שאני רשמתי פה, היא הרשימה היחידה המוכרת (לפחות זה מה שנאמר לי, במסמך חתום שאני יכול לסרוק ולהעלות פה).

מהנדסי הרכב הקיימים בארץ ממש לא רוצים תחרות, אחרת אין להם ייחודיות, והם ישתדלו שלא לתת כתף לכל אדם.

אגב, נכון להיום לא ידוע לי על בוגר תואר שני בהנדסת רכב, בארץ.

יש את שמואל בן -ארי, מהנדס רכב בכיר, אבל לי לא ידוע שיש לו תואר שני בהנדסת רכב, אלא תואר במיכון חקלאי או דומיו.

בנוסף לכך, בהנדסת רכב, התחום המעשי שלך הוא לא גבוה, ואני לא חושב שמהנדסי רכב ישושו לעבוד במוסך כל כך מהר.

אני כן בעד לימודים כאלו בארץ, ואם יש פה מישהו, עם ביסוס כלכלי ו/או לחילופין אזרחות אירופאית (אז שכר הלימוד יורד ל20 אלף בשנה לא כולל הוצאות) אני מזמין אותו להצטרף אליי לאנגליה ללימודי הנדסת רכב. כרגע אין אף ישראלי אחד בכל האוניברסיטה, גם לא בפקולטות אחרות, מה שכן, יש הרבה בני דודים מהמגזר הערבי.

נכון להיום, כ8 בוגרים מסיימים כל שנה, השאר הולכים למגמות אחרות כגון AEROSPACE ואחרים.

פורסם

מהנדסי הרכב בארץ למדו ברשימה שנתת כמה הודעות אחורה?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני פונה לכל האנשים אשר מפקפקים בתואר מהנדס מכונות מגמת רכב א.הנושא מתואם עם הבכירים במשרד התחבורה בתא רכב ובאיגוד המהנדסים לרבות היו"ר.

ב.התואר יאושר רק לאחר מתן גושפנקה ממשית לישומו בתקנים בתאום עם משרד התחבורה.

ג.תואר זה יתאים לסביבת עבודה בעולם הרכב בישראל ובמקומות דומים בעולם.

ולעת עתה לא יתפוס את התואר מהנדס רכב.

ד.בדיונים האחרונים שנערכו בנושא,ישנה דרישה למימוש מישרות עבודה רבות בתואר זה בתפקידים בכירים ובתפקידי מפתח באופן מידי.אותם ממלא התןאר הנדסאי רכב כבררת מחדל.

נא להתעזר בסבלנות ,ההתפתחות היא בכיוון החיובי.

בברכה לכל המתענינים יעקב.:-)

פורסם

ולעת עתה לא יתפוס את התואר מהנדס רכב.

בברכה לכל המתענינים יעקב.:-)

זה מה שרציתי לומר

ובעקבות כך, לדעתי התואר מיותר. ההנדסאי יעשה בדיוק את אותה העבודה.

מהנדסי הרכב בארץ בנויים מ2 קבוצות

1: אלו שלמדו בשנות ה70, כאשר הייתה את המגמה (לדעתי לשנתיים), מעטים עדיין עובדים בתחום.

2: אלו שלמדו במוסדות מוכרים בחול

אני מצרף את הקובץ שקיבלתי (אחרי "צנזורה" לדברים שלא כולם צריכים לראות)

הרשימה לפניכם

http://img244.imageshack.us/my.php?image=0011pa3.jpg

פורסם
פה בארץ לא מייצרים רכבים ואין תעשייה, אין צורך שבשביל איזה מרכב למשאית, יחזיקו 10 מהנדסי רכב.

...

אני כן בעד לימודים כאלו בארץ, ואם יש פה מישהו, עם ביסוס כלכלי ו/או לחילופין אזרחות אירופאית (אז שכר הלימוד יורד ל20 אלף בשנה לא כולל הוצאות) אני מזמין אותו להצטרף אליי לאנגליה ללימודי הנדסת רכב. כרגע אין אף ישראלי אחד בכל האוניברסיטה, גם לא בפקולטות אחרות, מה שכן, יש הרבה בני דודים מהמגזר הערבי.

נכון להיום, כ8 בוגרים מסיימים כל שנה, השאר הולכים למגמות אחרות כגון AEROSPACE ואחרים.

אני חייב לומר שבשנים האחרונות התלבטתי מה ללמוד, תוך כדי ישיבה על הגדר - בינתיים אני עובד בהייטק ומנסה להתבסס כלכלית... אחרי שהתלבטתי האם באמת יש טעם לעזוב את הארץ למען לימודי הנדסת רכב, או שמא מוטב ללמוד הנדסת מכונות ולאחר מכן לנסות את מזלי בחו"ל בתואר המשך, לא מצאתי תשובה ברורה האם יש מה לעשות עם התואר בארץ. לבסוף החלטתי ונרשמתי ללימודי מדעי המחשב, תחום שאני עוסק בו ולא תזיק לי השכלה פורמלית תוך כדי עבודה. אולי יום יבוא ואוכל להשתלב בעולם הרכב מכיוון התוכנה ? (דיאגנוסטיקה, מערכות תקשורת בתוך הרכב וכו').

למרות זאת, הייתי מוכן ללמוד בארץ אחרי שהתואר מקבל הכרה מהמל"ג ולא כהתמחות בהנדסת מכונות. לפי הבנתי, התמחות זה בסה"כ ידע שצוברים במעט מאוד קורסים, ולא משהו מעמיק יותר.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

למרות זאת, הייתי מוכן ללמוד בארץ אחרי שהתואר מקבל הכרה מהמל"ג ולא כהתמחות בהנדסת מכונות. לפי הבנתי, התמחות זה בסה"כ ידע שצוברים במעט מאוד קורסים, ולא משהו מעמיק יותר.

הידע הבסיסי בתחום הרכב והמכונות הוא זהה, ניתן לראות זאת בתוכנית הלימודים

בשניהם לומדים חוזק חומרים, תרמודינמיקה, זרימה, טכנולוגיות ייצור ויתר המדעים, אולם הדגש הוא ב"השלמות" המקצועיות.

"תאורטית" ניתן להסב תואר כזה ממכונות, אולם לדעתי האישית הבעיה העיקרית היא בסגל ההוראה המקצועי.

בחו"ל לדוגמא (אנגליה) ידוע לי שעושים התמחות בחברות רכב מובילות, כמו פורד, יגואר ועוד חברות מובילות.

יש ברי מזל שאפילו מגיעים בתור סטודנטים להתמחות בחברות העוסקות בפיתוח רכיבי עבור קבוצות מרוץ (PRODRIVE, FORD) אבל אלו המצטיינים אשר במקביל עוסקים במסגרת האקדמאית ב FSAE.

הדרך הכי קלה ככל שידוע להיכנס כמהנדס לאחת החברות המתעסקות עם ספורט מוטורי היא: לימודים בחו"ל עם שיתוף מלא לאורך התואר בפיתוח פורמולה FSAE, או עבודה מספר שנים בתחום הארוספייס, בעיקר בתחום של טכנולוגיות ייצור (חו"מ).

ניתן להתעניין בנושא קצת באתר: www.fsae.com

פורסם

תיקון טעות זה לא נקרא הנדסאי רכב אלא הנדסאי מכונות מגמת רכב ע"פ הדיפלומה שקיבלתי אין דבר כזה בארץ הנדסאי רכב.

בתור בנאדם שסיים תואר ראשון בפיזיקה בבן-גוריון, ולאחר מכן עשה הנדסאי רכב. הלימודים של הנדסאי רכב הם ברמה מאוד נמוכה בארץ. ידוע שלימודי הנדסאי הם ברמה פחותה מאוניברסיטה אבל לא עד כדי כך. בתור סטודנט אני מתחרט שלמדתי הנדסאי רכב ולא מהנדס מכונות.(כמובן שלימודי הנדסאי נתנו לי קצת כלים לעבודה שלי בתור מכונאי במוסך של אבא שלי). אבל בסה"כ זה לא השתלם לי.

אבל סטודנטים שמתלבטים בין מהנדס מכונות להנדסאי רכב הייתי ממליץ להם ללכת למוד לתואר ראשון של מהנדס מכונות.

ולגבי השלמה לתחום הרכב תמיד אפשר לעשות השלמות בלדיקו BOSCH שמה נותנים קורסים ספציפיים בתחום הרכב מה שאין כרגע בהנדסת מכונות.

פורסם

ולגבי השלמה לתחום הרכב תמיד אפשר לעשות השלמות בלדיקו BOSCH שמה נותנים קורסים ספציפיים בתחום הרכב מה שאין כרגע בהנדסת מכונות.

*פה נתת נקודה חשובה.

בהחלט משהו שאני מתכנן ליישם בעתיד הקרוב, במקביל לעבודה שלי.

• תוכן חדש...