Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צפיה מהנה!:-D

הבסיס:

http://www.youtube.com/watch?v=gcZqaFJVBZ0&feature=player_embedded דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

בלימה:

http://www.youtube.com/watch?v=JsbUAl0NAWU&feature=player_embedded דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

סללום:

http://www.youtube.com/watch?v=0rIH61q23O8&feature=player_embedded דרך יוטיוב

תת היגוי והיגוי יתר:

http://www.youtube.com/watch?v=z_bWWLw-60k&feature=player_embedded דרך יוטיוב

טכניקת הקו הנכון:

http://www.youtube.com/watch?v=995_XLR62Vc&feature=player_embedded#! דרך יוטיוב

ESP:

http://www.youtube.com/watch?v=iQz4nUyjMXU&feature=player_embedded דרך יוטיוב

דריפט:

http://www.youtube.com/watch?v=DRjyXwZ5_QU&feature=player_embedded דרך יוטיוב

לעקוב אחר המוביל:

http://www.youtube.com/watch?v=4o7UJoMh2f4&feature=player_embedded#! דרך יוטיוב

"עקיפה"

http://www.youtube.com/watch?v=HSp0iDEdu8Y&feature=player_embedded#! דרך יוטיוב

Hot Laps:twisted: :

http://www.youtube.com/watch?v=3Ht1gdVJSl4&feature=player_embedded#! דרך יוטיוב

בחסות YOUTUBE וAOTOBLOG.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה רבה על הלינקים, נראה מעניין.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

נהניתי מכל רגע, תודה!

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

רק חבל שיש לקויות בסרטונים. אז על דקויות של תנוחת נהיגה בסרטון קצר לא נדקדק עם אף אחד (כי לא ניתן להסביר הכל בסרטון של ארבעה דקות), אבל להדריך לתיקון של היגוי יתר בעזרת היגוי הפוך ללא איזון של מצערת זה כבר מוגזם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
רק חבל שיש לקויות בסרטונים. אז על דקויות של תנוחת נהיגה בסרטון קצר לא נדקדק עם אף אחד (כי לא ניתן להסביר הכל בסרטון של ארבעה דקות), אבל להדריך לתיקון של היגוי יתר בעזרת היגוי הפוך ללא איזון של מצערת זה כבר מוגזם.

תיקון היגוי יתר בעזרת המצערת ? :lol:

בזמן היגוי יתר בהנעה אחורית (AMG) כל תוספת כוח הכי קטנה מגדילה את ההיגוי יתר. כדי לצאת מהיגוי יתר צריך מיד לשחרר את המצערת ולתקן עם היגוי נגדי (וכמובן להיות עירני מאוד ו"לתפוס" את הרכב בזמן כדי לא להסתחרר לכיוון ההפוך במהירות)

פורסם

יש לי תחושה שלא מעט אנשים יוותרו על הסרטון הראשון (ה"בסיס") כי הם חושבים שהם יודעים את זה כבר.

WRONG!

ישבתי לצד מספיק נהגים שלא רק שלא יושבים טוב, אלא גם משתמשים בעבודת הגה איומה ונוראה. אם יש שני דברים שישפרו באופן דראסטי את הנהיגה שלכם, זו תנוחת נהיגה נורמלית, ואחיזה טובה של ההגה. ואני לא מדבר רק על אחיזה ב-3 ו-9 במקום ב-2 ו-10 (שזה גם הבדל עצום) אלא גם האחיזה של ההגה מבלי לעזוב. יותר מדי נהגים כל הזמן מזיזים את הידיים על ההגה, במטרה שהן תהיינה תמיד ב-3 ו-9. זה מיותר. בכל פנייה שהיא לא הייר-פין אין סיבה להוריד את הידיים מנקודת המוצא. נסו ותגלו שאתם משקיעים הרבה פחות אנרגיה במחשבה על ההגה ועל הידיים, ונהנים על הדרך מדיוק עדיף ותחושת בטחון גדולה יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ועוד משהו, בקשר לסללום:

ביצוע סללום הכי מהר שאפשר זו משימה הרבה יותר קשה ממה שנדמה. לא מעט נהגים פשוט עושים אותו לאט מדי, אבל רבים מאוד מנסים להיות מהירים יותר ממה שאפשר, וזה גורם להם לבלום ולאבד זמן בפקודות היגוי מיותרות. המטרה בסללום היא כמה שפחות הפניית הגה, וכמה שפחות תנועות חדות. מה שהוא מסביר בסרטון זה מאוד קשה - למנן את הגז והברקס בדיוק לפי הכניסות והיציאות מהפניות. זה סוג של קצב כזה שצריך לתפוס, וגם אני אחרי מאות סללומים בעברי עדיין לא תמיד מצליח לקלוע לזה.

ובקשר לטכניקת הקו הנכון:

נשמע פשוט, נכון? לא יאומן כמה נהגים נופלים בזה פעם אחר פעם. המתכון לנהיגת מסלול מהירה (או ג'ימקאנה) הם הקווים. זה הדבר השני שצריך להפנים אחרי המבט. והיתרון בשניהם הוא שניתן להתאמן גם על הכביש הציבורי - כי לא חייבים לנסוע מהר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
... למנן את הגז והברקס ... הקו הנכון ...הכביש הציבורי

באופן פרדוקסלי משהו, הקווים הנכונים והתזמון המדויק של בלימה והאצה גם חוסכים דלק,

הן בנסיעה על כביש ציבורי והן במסלול.

בכלל, באופן אידיאלי, הנהיגה צריכה להיראות כמו יום טוב של סבסטיאן לואב -

מדויק עד כדי שיעמום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
יותר מדי נהגים כל הזמן מזיזים את הידיים על ההגה, במטרה שהן תהיינה תמיד ב-3 ו-9. זה מיותר. בכל פנייה שהיא לא הייר-פין אין סיבה להוריד את הידיים מנקודת המוצא. נסו ותגלו שאתם משקיעים הרבה פחות אנרגיה במחשבה על ההגה ועל הידיים, ונהנים על הדרך מדיוק עדיף ותחושת בטחון גדולה יותר.

רוני

זה כבר ענין של סגנון אישי. עקרונית, בבתי הספר לנהיגה מתקדמת בארץ מלמדים להזיז ידיים בכל סיבוב הדורש הפנייה של רבע הגה או יותר, כך שהנהג יוכל לנהוג ברוב הסיבוב עם הידיים בעמדת מוצא. אני אישית דבק בשיטה זו. העיקר הוא שעבודת ההגה "עגולה" ונעשית בתנועות ידיים גדולות וכמו שצוין פה כבר - חלקה ועדינה ככל הניתן ולא חדה ו"החלטית".

תיקון היגוי יתר בעזרת המצערת ?

בזמן היגוי יתר בהנעה אחורית (AMG) כל תוספת כוח הכי קטנה מגדילה את ההיגוי יתר. כדי לצאת מהיגוי יתר צריך מיד לשחרר את המצערת ולתקן עם היגוי נגדי (וכמובן להיות עירני מאוד ו"לתפוס" את הרכב בזמן כדי לא להסתחרר לכיוון ההפוך במהירות)

לא מלמדים יותר מה זה "גז קבוע"? המטרה בתיקון היגוי יתר בהנעה אחורית היא לבצע תיקון הגה תוך כדי שימוש בגז כדי לשמור את הרכב במהירות קבועה. רק במצב הזה התיקון הינו אפקטיבי ביותר והסיכון להיגוי יתר בכיוון הנגדי הוא הקטן ביותר. אם עוזבים גז ומאטים מקבלים העברת משקל קדימה והפחתת אחיזה בגלגלים האחוריים ואם מאיצים מנצלים אחיזה צדית של הצמיג לצורך האצה (ולכן שוב הקטנת האחיזה).

פורסם
זה כבר ענין של סגנון אישי. עקרונית, בבתי הספר לנהיגה מתקדמת בארץ מלמדים להזיז ידיים בכל סיבוב הדורש הפנייה של רבע הגה או יותר, כך שהנהג יוכל לנהוג ברוב הסיבוב עם הידיים בעמדת מוצא. אני אישית דבק בשיטה זו. העיקר הוא שעבודת ההגה "עגולה" ונעשית בתנועות ידיים גדולות וכמו שצוין פה כבר - חלקה ועדינה ככל הניתן ולא חדה ו"החלטית".

לא מלמדים יותר מה זה "גז קבוע"? המטרה בתיקון היגוי יתר בהנעה אחורית היא לבצע תיקון הגה תוך כדי שימוש בגז כדי לשמור את הרכב במהירות קבועה. רק במצב הזה התיקון הינו אפקטיבי ביותר והסיכון להיגוי יתר בכיוון הנגדי הוא הקטן ביותר. אם עוזבים גז ומאטים מקבלים העברת משקל קדימה והפחתת אחיזה בגלגלים האחוריים ואם מאיצים מנצלים אחיזה צדית של הצמיג לצורך האצה (ולכן שוב הקטנת האחיזה).

לא יודע למה מלמדים את זה ככה, אבל מהניסיון שלי זה פחות טוב. ב-99% מהזמן אין סיבה להוריד את הידיים מנקודת החיבור של גלגל ההגה עם החלק הפנימי שלו - ב-3 ו-9. במכוניות ספורטיביות מסוימות יש שם אפילו מין גומחה כזו בשביל האצבעות והאגודלים. לנהוג ב"עמדת מוצא" בתוך הסיבוב זה לא בהכרח דבר חיובי, כיוון שצריך כל הזמן להתרכז בלהזיז את הידיים על ההגה בשביל למצוא את נקודת המוצא. ואז האצבעות נתקעות בחלק הפנימי של ההגה ומאבדים ריכוז וכולי.

נסה כמה פעמים בנסיעה ספורטיבית לנסוע כמו שתיארתי - עם ידיים שלא זזות על ההגה עד כמעט חצי סיבוב לכל כיוון. הנהיגה תהיה קלה יותר.

בנוגע לתיקון היגוי יתר בהנעה אחורית - פקודת היגוי הפוכה היא העניין המרכזי כאן (בניגוד להנעה קדמית, בה זה שילוב של הגה וגז). אם תמשיך לתת גז תוך כדי היגוי היתר הוא יהפוך לסחיפת כוח, וזה דבר שאולי אתה רוצה במצבים מסוימים - אבל לא כשאתה מנסה לתקן את היגוי היתר... החלק המרכזי בתיקון הוא לדעת מתי להפסיק את ההיגוי ההפוך ולייצב את הרכב. אם לא עושים את זה כמו שצריך מקבלים סלינג-שוט לכיוון השני, כמו שתיארו באחד הסרטונים שלמעלה. אפשר גם לתת גז תוך כדי התיקון, אבל רק אחרי שמבצעים את פקודת ההיגוי ההפוכה והרכב מתחיל להתייצב, וכמו שתיארת - עם גז קבוע עד כמה שניתן, מבלי לטלטל את הרכב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

זה תלוי בסיבוב. כאשר הסיבוב קל, ארוך ומהיר באמת אין סיבה למקם ידיים כי זה לא נותן שום דבר. אבל בפועל כאשר הסיבובים כבר הופכים לחדים יותר (וסיבוב של רבע הגה ברכב מודני זה כבר מתחיל להיות "חד") לרוב צריך לקחת איפקס מאוחר יותר לטובת האצה בישורת או לטובת שדה ראיה, ובמצב זה הזזת ידיים תתרום לא מעט, בתנאי שהערכנו נכון את הסיבוב (וכאן אנחנו גולשים לתחום המבט הנכון). במידה ואני לא בטוח במידת הפנית ההגה הדרושה, אני מכין את היד לתנועת הגה גדולה מהדרוש, כיון שתמיד ניתן לעצור את הפנית ההגה בעזרת היד הקבועה.

פורסם

לטעמי, אם משתמשים נכון במבט, על 99% מהכבישים הציבוריים, אין סיבה להזיז את הידיים. רק בפניות מעטות (נניח מתחת ל-50 קמ"ש) אני מזיז את הידיים. הסיבה פשוטה - בכל הזזת ידיים צריך להשקיע מאמץ במחשבה "כמה להזיז" ואח"כ "איך להחזיר". כשמנטרלים את זה, אפשר להתרכז טוב יותר בבלימה, האצה והעברת הילוכים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי יותר טוב את הסרטון עם הבלימה. (רוני?:-))

והאם המשחק GT4 בפליסטישיין הוא בסיס מספיק טוב על מנת לימוד קווי פנייה נכונים?

אין כמו הבית (קארס פורום) :-)

• תוכן חדש...