Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בצמיגים ובבולמים צריך להיות מחמירים! נהג טוב תמיד מוכן לאפשרות שהוא ייאלץ לבלום בלימת חירום. נהג המשולל את המוכנות הזאת הוא נהג ששוגה באשליות וסומך על המזל! בטסט בודקים תקינות מכנית - כלומר, שהצמיגים עדיין לא בסכנת התפרקות. אנו מבקשים משהו אחר: רכב שמגיב בבלימת חירום במרחקים סבירים. לצורך זה יש להחמיר הרבה יותר: גם אם זה אומר להחליף צמיגים אחת לשלוש שנים (לדוגמה), גם אם הם נראים חדשים ונסעו מעט מאוד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אז הבולמים והצמיגים ביחד מסבירים סך הכל עוצמת בלימה פחותה ב50% לפי ההרגשה שלי לעומת רכב משפחתי ממוצע? ועוד על כביש ישר ? (אני מבין שהבולמים משחקים שם תפקיד עדיין אבל עד כדי כך?)

פורסם
כן, ואני מופתע שהמצב אינו גרוע יותר מכך.

אתה רציני או שאתה רק רוצה להדגיש עד כמה בולמים ישנים וצמיגים סיניים זה גרוע?

למעשה בבלימה מלאה בקושי מרגישים שפועל עליך כוח לעומת הלאון שאתה בקושי מחזיק את הראש במקום אבל יותר מ50% לא הרשתי לעצמי לרשום :-o

פורסם

אפילו צמיגים שחוקים או ישנים כשלעצמם יכולים להשיג תוצאה כזאת, אז כאשר הצמיגים הם מלכתחילה מתוצרת נחותה ומשולבים עם בולמים שחוקים - המרחק יכול להיות גדול מאוד. ולא לשכוח את לחץ האויר, את כיוון הגלגלים, מצב הבלמים ונוזל הבלמים!

פורסם
אפילו צמיגים שחוקים או ישנים כשלעצמם יכולים להשיג תוצאה כזאת, אז כאשר הצמיגים הם מלכתחילה מתוצרת נחותה ומשולבים עם בולמים שחוקים - המרחק יכול להיות גדול מאוד. ולא לשכוח את לחץ האויר, את כיוון הגלגלים, מצב הבלמים ונוזל הבלמים!

מצב הבלמים ונוזל הבלמים? :shock: הם מספיק חזקים ללא הABS כדי לנעול גלגלים ללא ספק (וגם עוצמה תקינה בטסט) אז איך זה קשור לבלימת חירום?

פורסם
קוואליר

אמרת קוואליר, אמרת הכל. אוטו מחורבן בהחלט (נו אופנס...) להערכתי הצמיגים הגרועים הם הסיבה העיקרית לבלימה הגרועה, אבל גם לשאר המרכיבים השפעה דומה. נסה לראות אם בבלימה חזקה במהירות גבוהה אתה גם מקבל כניסה מוקדמת מדי של ABS (בדוק רק שאין אף אחד מאחוריך קודם). להערכתי את ההפעלה ההיסטרית של ה-ABS תקבל בעיקר במהירות נמוכה, בה קל יותר "לשבור" את אחיזת הצמיגים.

בכל מקרה, בואו לא נהפוך את זה לעוד דיון על צמיגים. זה היה דיון על נהיגה!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני יודע שהרכב גרוע מבחינת התנהגות אבל כפי שאמרתי לא ראיתי אנשים שמתלוננים שהוא בולם להם חלש, ולדעתי הוא בולם ממש אבל ממש חלש... ככה שבכלל לא נראה לי שייך למאפיינים המקוריים של הרכב.

פורסם

אז בוא נחזור לנושא! אני אתחיל עם נקודה שרציתי להזכיר עוד לפני כן: ציינת קודם שיש אנשים שלא בקיאים מספיק בנושאי הבסיס (ישיבה, היגוי, מבט) וכאשר מסתכלים מנקודת מבט זאת על הסרטון המסביר את הקו הנכון ניתן לראות שאופי השימוש במבט, כפי שהוא מתואר שם, מורכב יותר ממה שחלקנו מכירים (בתורת "מבט רחוק") וזה מביא אותי לנקודה חשובה בנוגע למבט הנכון בנהיגה ספורטיבית.

במסלול הדיוק בקו צריך להיות מירבי ולכן ישנן נקודות ייחוס להפנית הרכב, ההשקה בשיא הסיבוב (איפקס) והיציאה מן הסיבוב, כאשר הנהג מביט תמיד "צעד וחצי" קדימה כך שלפני נקודת הפנית ההגה המבט כבר ממוקד באיפקס ולפני ההשקה לאיפקס המבט ממוקד ביציאה. השאלה הנשאלת היא איך לעשות זאת בכביש הציבורי? הטכניקה הזאת גם מובילה את הידיים (ומכאן מתקשרת גם לנושא עבודת ההגה שעסקנו בו לפני כן).

לפני הסיבוב יש להעיף מבט אל מעבר לסיבוב עצמו (היכן שניתן). באופן זה הערכת רדיוס הסיבוב תעשה לא רק על ידי מרחק הראיה לפנים ולתוך הסיבוב, אלא גם על ידי עומק שדה הראיה. בנוסף ניתן לדעת מה ומי מחכים לנו מעבר לסיבוב. משלב זה והלאה עלינו להביט לתוך הסיבוב כאשר המבט ממוקד בקצה שדה הראיה לפנים.

נקודה זאת תיראה לנו כ"שפיץ" הנקרא באופטיקה "נקודת המגוז." (Vanishing Point) החל מנקודה מסוימת, כאשר שדה הראיה שלנו לתוך הסיבוב יתחיל לגדול, הדבר ייראה לנו כאילו ה"שפיץ" מתרחק מאיתנו. המיקוד בנקודת המגוז באופן זה מאפשר להעריך באופן מדויק את מהירות הכניסה לסיבוב ולהבחין בכל שינוי קל ברדיוס הסיבוב. כאשר הסיבוב מתחדד ייראה הדבר כאילו מהירות התנועה של נקודת המגוז מאטה.

בשלב מסוים תגיע המכונית לשיא הסיבוב (או האיפקס). לכל סיבוב יש איפקס גם אם לא משיקים לחלקו הפנימי! האיפקס הוא הנקודה שאחריה מתחילה היציאה מן הסיבוב ויישור ההגה ולכן השאיפה שלנו היא למקם אותו בחלקו הפנימי של הסיבוב. לאחר שברור לנו היכן האיפקס שלנו (כלומר, אנו רואים אותו) עלינו להרים את המבט שוב אל מעבר לסיבוב ולתכנן לקראת הסיבוב הבא. מורכב קצת יותר מסתם "להביט רחוק" אבל מאוד עוזר!

פורסם

חן עושה רושם שאתה מבין בנהיגת מסלול, אז תמיד רציתי לדעת חד משמעי- אם אתה בולם מעט מוקדם מידי ואז לפחות יכול לחזור אל הגז כבר לפני האייפקס, או שאתה בולם קצת מאוחר מידי ואז לפחות זכית לעוד טיפה פחות זמן לפני הפניה, מה עדיף ? הרי אתה לא יכול לבלום בזמן המושלם, אז אם כבר עדיף לנסות "לפזול" לאחד הכיוונים ככה שהסטייה תהיה לכייון העדיף.

פורסם

למיטב הבנתי עדיפה בלימה מעט מוקדמת מידי מאשר זו המאוחרת מידי. במצב השני הכניסה לסיבוב תהיה מעט מהירה מידי והסרן הקדמי יעבוד קשה מידי ויש לך פוטנציאל גבוה מאוד לכניסה מהירה שמובילה ליציאה אטית. זה עלול להרגיש מהיר (בגלל שהנהג נאלץ להילחם עם הרכב כדי לצלוח את הסיבוב) אבל בפועל זה אבדן מהירות משווע בכל מקרה.

פורסם

בקשר למבט - הסבר מאוד יפה, החכמתי (ועכשיו נותר ליישם :wink: ).

בקשר לבלימה - כמובן שעדיף לבלום מוקדם אם לא יודעים להעריך כמה בלימה בדיוק צריך. כך אם מפספסים אפשר פשוט להוריד את הלחץ על הבלם אם המהירות יורדת מהר מדי. אם בולמים מאוחר אז שום דבר כבר לא יעזור...

וכאן מגיעה בעיה ידועה - אם בולמים יותר מדי לפני הסיבוב, מפתה מאוד להתחיל לתת גז ולהכנס לסיבוב תחת האצה. בעוד שיש סיבובים שבהם זה בסדר (עקומות מהירות, למשל, או סיבובים בעליה), במקרים רבים עדיף לעזוב גז ולהיכנס כשהרכב ניטרלי (גם אם לא תחת בלימה) לתוך הסיבוב, כדי להעמיס לפחות קצת על הקדמיים ואם איטיים מדי לאורכו, אז אני לפחות פשוט נותן גז מוקדם יותר (לפני האייפקס) - אבל בעדינות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה על השרשור המעולה הזה.

בכבישים צייבורים מה אתם עושים הרי אי אפשר לחתוך מסלולים (אני לפחות לא עושה כך :shock:) כך שהאייפקס הוא תכלס לא משמעותי כי אתה הולך לפי קו קבוע (הנתיב) אז איך הנהיגה הספורטיבית מתבטאת אצלכם בכביש?

תודה לחן ולרוני אשמח אם תפרטו טיפה יותר על כל סרטון (אם יש לכם זמן פנוי ורצון כמובן אני רק מבקש :|)

תודה רבה בוקי.

אין כמו הבית (קארס פורום) :-)

• תוכן חדש...